Şimdi Ara

2006 1.4TDCİ comfort ASM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Araçta hararet sorunu yaşıyorum. Birkaç yere gösterdim conta yanmış diyorlar fakat kafama yatmayan şeyler var. Dizel araçta conta kolay kolay yanmaz. 220.000km
    Araç yolda giderken hararet uyarısı verdi 2 kere. Durup baktığımda suyu bitmişti. Yola çıkmadan önce suyuna bakmıştım 15km sonra oldu bu olay. Kapağın etrafı hep su ve inanılmaz buharlaşma var. Su devir sisteminde korkunç bir basınç var. Aracı çalıştırdığım anda da beyaz duman geliyor su haznesinden. Devir daim pompası ve conta dışında ihtimal var mıdır? Ayrıca bu sorunlar başladığı dönemde dış sıcaklık göstergesi 55-60 dereceleri göstermeye başladı. Bir süre sonra tamamen gitti hiçbir değer yazmıyor alakası varsa diye belirteyim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bende de 2006 1.4 var, 219.000 km de aracım. Araç 3 senedir bende, Bu zamana kadar bir arıza vermişliği yoktu. 800-1000 km lik uzun yolculuklarım da oldu, problemsiz geçiriyordum ki; bu yaz aracım hararet yaptı. Eski araçtır diye her uzun yolcuğumda sık sık göstergeyi kontrol ederim. Antebe varmak üzereyken, birden tünel çıkışında çekiş azaldı, göstergeye baktım tavana vurmuş. Klima da açıktı ve 5. vites 3500 devir abanıyordum yol bitsin diye... Hemen klimayı kapattım, sağ şeride geçtim 2500 devirde biraz ilerleyerek sakinlesin dedim ancak gösterge ışığı önce biraz azaldı sonrada tavana vurdu kırmızı ışık yaktı sağa yanaşayım rolantide serinlesin derken istop etti kaldı araç.. Yaz sıcağında çoluk çocuk kaldık ortada anlayacağın. Sanayiye götürüp baktırdık ki termostad dağılmış. Termostadı değiştirdik baktık olmadı dedik tamam conta da yanmış.. açtık değiştirdik contayı, Allahtan piston tuvalrında bir problem yoktu. Refleke yaptırdık 18000 lira masrafa kapattık olayı. Şimdi şükür bir sıkıntısı yok yine aynı gidişinde aracım.. Su karışıyor gibi geldi bana sanki ama, Zor olandan önce basit şeyleri kontrol edip elemek lazım bence. Termostadın altına falan bakar mısın araç park halindeyken çalışır vaziyette bir kontrol et araç altını. Su deposunda yada termostadın orda kaçak varsa su kendiliğinden azaldığı için hararet artıyor olabilir. Öyle bir durum yoksa ben de conta yanığı yada blok çatlağı olabilir mi acaba diyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.