Şimdi Ara

:::2006-2012 Honda Civic Ana Konu::: (1124. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22.572
Cevap
83
Favori
1.499.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11221123112411251126
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam 74 bin nedir Allah aşkına.
    O fiyata üst kasa alınır, hayırlı satışlar olsun ne diyeyim.
  • Arkadaşlar 2008 honda civic aracımın hız göstergesi yani üstte dijital olarak yazan, benzin durumu ve hararet durumunun olduğu ekranda hız gösteren bazı rakamlar silik yada gözükmüyordu. ilk olarak kendim söktüm ekranı, direksiyon tarafı göğsü radyoya kadar sökmek gerekiyor, hatta radyoyuya yerinden çıkarmak gerekiyor biraz. sökme konusunda , orjinal radyoyu navigasyona çevirirken söktüğümden o konuda tecrübeliydim :) hız gösteren üst ekranı ilk sökmemde anormal bir durum göremedim , temizledim geri yerine taktım. ancak aynı sorun devam etti. satış sitelerinde çıkma ekranın 500 tl civarında olduğunu öğrendim. bunun üzerine internette biraz araştırma yaptım ve sorunun ekran üzerindeki lehimlerden olabileceğini öğrendim , ekranı ikinci kez söktüm , tüm lehimleri kontrol ettim , fluxla birlikte sıcak hava uyguladım ve havya ile lehimler üzerinden geçiş yaptım. eriyen lehimlerin birbirine değmemesi için ve değenleride tekrar temizlemek için en ince uçlu havya ucu ile çalıştım. en son yağsız kontak spreyi ile temizledim... şuan en ufak bir sorun yok ve silik rakamlarla birlikte hepsi gayet parlak ve sorunsuz... başına gelen arkadaş olursa aklında olsun , rakamların silik çıkması yada hiç çıkmaması sorunu bu şekilde giderilebilir.

Herşey bitti, tüm kontrolleri yaptım , ekranı yerine taktım , hepsi çalışıyor , ancak radyonun olduğu tarafta üst kaplamayı takarken vidalardan biri teybin üzerine ve oradan içeri biryere girdi. ne yaptımsa bulamadım, ufak yaklaşık 1 cm boyunda bir vida , düştüğü boşluğa baktım , vites kolunun olduğu yerdeki torpido gözünün oraya kadar uzanıyor , orayıda söktüm ama nafile bulamadım. 1 vida eksik olarak kapattım göğsü , göğüsten gelen bir ses vs yok ve göğüstede hiç oynama yok , vida bir şekilde biryerden çıkacak umarım:) bu vidanın ölçüsünü bilen bir arkadaşta yazarsa alıp bari yerine bi tane takayım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avanoss -- 11 Temmuz 2018; 14:47:23 >

• avanoss kullanıcısına yanıt
    Ustanın iyisi parça arttırırmış
  • Arkadaşlar selamlar, ben de 2010 model makyajlı kasa FD6 var. arka iki tekerin Bilyaları dağılmış, Sağlam bozulmayacak bir bilye markası önerisi olan var mı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • myesilyurt M kullanıcısına yanıt
    Arka poryalar komple değişir. İçindeki bilyaları toplamak için uğraşma gene bozulur.bulabilirsen oejinalini bul .

Not ön poryaları drğiştiğimde Renault araçlara uymlu oldoğunu öğrendim modeli hatırlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grand Vitara 4x4 ümü sattıktan sonsa 45 bin tl ye kadar bir araç alayım dedim . Ama maalesef Honda civicler hakkında hiç bileğim yok. Benim için önemli olan yakıt tüketimi

1- hangi modelini alayım yoksa Polo alacaktım

2 -aracın km şimdi çok önemli mi ?

3-yakıt tüketimi şuanki fiyatlarla ne kadar ?

Herkese teşekkür ediyorum

Birde bu araç megane 2 sınıfında mı ?

• alfazeki A kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani ?

• mavifatih M kullanıcısına yanıt
    Merhaba.butcenize göre elegance ya da premium modellerinden birini tercih edin.dusuk km olması ilerisi için daha iyi olur.sehirici tüketim 9/10 litre civarında.ancak LPG'li tercih ederseniz daha ekonomik olur.bir de otomatik modelleri daha çok tercih ediliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, İstanbul anadolu yakasında multimedya oynatıcı satıp takan düzgün bir yer biliyor musunuz?
    Cd derdi yüzünden arabada müzik dinlemeyi unuttuk.
  • Merhaba beyler. 2010 otomatik civic'im var.

100.000 km bakımında neler yapılıyor ve ne kadar tutar tahminen özel serviste?

• vectrac kullanıcısına yanıt
    Özel servise hiç para kaptırma derim. 900-1000 den aşağıya çıkamazsın. Düzenli 10 binde bir bakım yaptırıyorsan git sanayiye filitreleri yağı değiştir balataları kontrol ettirt 400-500 e çıkarsın. Ben öle yapıyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: claouse

Özel servise hiç para kaptırma derim. 900-1000 den aşağıya çıkamazsın. Düzenli 10 binde bir bakım yaptırıyorsan git sanayiye filitreleri yağı değiştir balataları kontrol ettirt 400-500 e çıkarsın. Ben öle yapıyordum.
    Teşekkürler. 100 bin km bakımında ekstra bir şey yok yani?

Bildiğim kadarı ile yok.
    Triger zincir 150 den önce dokunulmaz
    Bujiler özel alaşımlı onada 160-170 den önce gerek yok.
    Bir tek amortisör takozlarına baktırabilirsin ama onada 150 den önce değişim gerekmez

İlk şanzıman yağ 60 bin de değişir, ardından her 40 binde değişir.

Rutin bakıma ek olarak

Şanzıman yağı

Fren hidroliği ve tahrik kayışı değişir servis

• quote:

Orijinalden alıntı: vectrac

Merhaba beyler. 2010 otomatik civic'im var.

100.000 km bakımında neler yapılıyor ve ne kadar tutar tahminen özel serviste?
    100.000 km de özel olarak sübap ayarı yapılıyor, bujiler değişiyor (her 100 binde bir), rölanti devir kontrolü, şanzıman yağı değişimi (60bin - 100bin- 140bin....)

Tavsiyem, şanzıman yağını kesinlikle orijinal alın dışarıda yaptıcaksanız eğer, başka marka asla kullanmayın.

sübap ayarı 100-150 tl
    bujiler 200-250-tl (laser iridyum bujiler, ngk veya denso marka)
    şanzıman yağı sanırım 3 lt idi, 250-300 tl de o tutar işçilik hariç

balatalarınıza da baktırın derim.

Ben 2 hafta önce 140 bin bakımını yaptırdım özel servis Honda Metin'de. Sübap ayarına 120-TL verdim, ön balata takımına 90-TL iken bir hafta sonra kur nedeniyle 120-TL verdim, şuan daha da fırlamış fiyatlar, motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi ve polen filtresini internetten alıyorum hep.

• Teşekkürler arkadaşlar.

• 1999 model honda civic 1.6 ies güvenlik paket

2005 model honda civic

2007 model fd6 honda civic premium

Derken en son fd6 kasa aracımı satıp 2011 Passat’a geçiş yapmış bulunuyorum.

Yol sesi,lpg uyumsuzluğu,gerçekten fazla yakmasından müzdarip olanlara tavsiye ederim..

• İyi günler. 2010 elegance manuel sahibiyim akü ne almalıyım? Tavsiyeniz var mıdır? Teşekkür ederim

• Hayırlı olsun. Dizel otomatik mi yeni araç? Ne kadara aldınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

Hayırlı olsun. Dizel otomatik mi yeni araç? Ne kadara aldınız
    Manuel araç

1.4 TSI Benzin / LPG

Kendi arabamla takas ettik üstüne 25 verdim hocam.

• 
Sayfa: önceki 11221123112411251126
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.