Şimdi Ara

2007 Fiesta vites sıkıntısı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. Kafama takılan ufak bir sıkıntı var. Acaba sıkıntı mı onu dahi bilmiyorum. İlk arabam, bu sebeple sorular basit gelebilir. Vitesi 1 e atarken zaman zaman dalgınlıkla elimi sol tarafa çok yaklaştırarak geçiriyorum, biraz zorlanıyor. Fakat durumun farkında vardığımda vitesi daha hafif sola çekerek geçirdiğim de pamuk gibi.
    2. vitesten 3. vitese geçerken arada ufak bir takılma oluyor. Takılma derken sanki boşa düşüp tekrar ittirmek gerekiyor tarzı. Umarım anlatabilmişimdir. Normal midir?

Araba oldukça yavaş boşta giderken vitesi 1'e geçirmek istediğimde zorlanıyor, fakat 2'ye attığımda pamuk gibi geçiyor. 2'den motor devrinin yükselmesi için mecburen yarım debriyaj yapıyorum yoksa titriyor, normal midir yoksa sıkıntı mı var?

Aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler. Ayrıca araba TDCI. Aldığım kişi baskı balatayı yeni değiştirdiğini belirtti. Sanayiye götürdüğümde vitesle ilgili sormadığım halde genel manada hiç bir sorun olmadığını söylediler. 2 yere gösterdim 2 si de tıkır tıkır gidiyor sorun yok dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rageofdynax -- 13 Kasım 2012; 22:26:03 >

• Yine bir fiesta sahibi olarak,

araç hareket halindeyken boştayken 2 de 3 te iken 1 e atmaya kalkarsan hız çok düşükse zorlanırsın geçmek istemez çünkü o hızda 1. vitesi kullanmak uygun değil motoru korumaya alıyor, 2 rahatsa 2 ye atcan devam etcen çok dik rampa var hızını alamıyor ve 1 le çıkıcaksan o zaman iyice durmaya yakın yavaşlayarak 1 e atıcaksın...

2 den 3 e atarken boşa atıp vitese almak gibi demisşin zaten vites mantığı budur vitesleri birbirine geçirirken saniyelik de olsa boşa atılıp o şekilde vites değiştiriyoruz ki farkında olmuyoruz bunun... bu da gayet normal..
  • quote:

Orijinalden alıntı: khan1907

Yine bir fiesta sahibi olarak,

araç hareket halindeyken boştayken 2 de 3 te iken 1 e atmaya kalkarsan hız çok düşükse zorlanırsın geçmek istemez çünkü o hızda 1. vitesi kullanmak uygun değil motoru korumaya alıyor, 2 rahatsa 2 ye atcan devam etcen çok dik rampa var hızını alamıyor ve 1 le çıkıcaksan o zaman iyice durmaya yakın yavaşlayarak 1 e atıcaksın...

2 den 3 e atarken boşa atıp vitese almak gibi demisşin zaten vites mantığı budur vitesleri birbirine geçirirken saniyelik de olsa boşa atılıp o şekilde vites değiştiriyoruz ki farkında olmuyoruz bunun... bu da gayet normal..

Teşekkürler hocam, hazır cevaplamışken sorayım.

Dediğim gibi, 2. viteste iken oldukça yavaşladığında hızını alması için 2'den 1'e attığımı ve zorlandığını söylemiştim, amacım devrini almadığı için 2'ye taktığımda yarım debriyajı biraz daha uzun tutmanın önüne geçmek. Yarım debriyajın 1. vites kalkış yarım debriyajından uzun sürmesi ve titremeyi hissettirmemek için yapıldığında bir zararı var mı acaba?

• üstte bazı cümleleri yanlış kurmuşum, hızın yeteri kadar yavaş durmaya yakınsa 1. vitese geçirmek pek zor olmasa gerek en azından benim araçta böyle ama 2. vites 3. vites hızında zor oluyor geçmek istemiyor araç 1. vitese tabi.. titreme vs. ben hissetmiyorum ... yarım debriyaj vs. de kalmıyor anlık atıyorum alışkanlık heralde... ama devirli kullan zaten o tip araç zorlandığı durumlarda... yani 1. viteste düz yoldaysan tabi sıkıntısız devir çok önemli olmadan 2 ye atarsın, ama rampada biraz devir artacak aracın yüküne bağlı olarak sen ayarlıcaksın ben 5 kişiysem rampada kalktıysam tak diye 2000 devirde 2 ye atmam 3000 3500 ü görürürm rahat rahat atarım 2ye geçerim...
  • o fiesta nın huyu bu, normalde durmaya yakın 1 e rahat geçmesi gerekir ancak fiesta larda durmadan geçmiyor, debriyaj merkezini falan değiştirdik yine farketmedi, aynı durum 2 den 3 e geçerken zorlanma bende de var ve çoğu fiesta kullanıcısından duyuyorum, aracın vitesleri ikarus vitesi gibi zaten, resmen kanırta kanırta geçiyor, her vites atışımda ford u ve bunu yapan mühendisleri saygı sevgiyle anıyorum
  • Hacı 2003 benzinli fiestam var aynı problem bende de var tabii bu aslında problem değil araç soğukken bende de oluyor ilk başta unom vardı o da aynıydı sen takılma araç ısınmışken devam ediyorsa onu bilemem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2001 Clio Otomatik HB Problem
    3 yıl önce açıldı
    Citroen C3 2004 vites sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.