Şimdi Ara

2008 Ford Fusion Lux 5K 1.6 TDCi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
30.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: mrt_ozk

Arkadaslar merhaba,

Öncelikle bilgi veren tüm arkadaslara tesekkur ederim.Bende 2005 haziran ayından beri bir Ford Fusion 1.4 TDCİ kullanıcısıyım.Aracımdan cok memnunum ancak daha ust model bir arac alıcagım icin degistiricem.Aracın avantaj ve dezavantajlarına deginirsek,

Fusion oncelikle bir surat konfor arabası degildir.Ancak fiyat olarak emsalleriyle karsılastırdıgınızda.Artılarının cok daha fazla oldugunu goreceksiniz.Bunlardan bazıları.

Cok dusuk yakıt tuketimi ideal kullanımda sehirler arası yolda gaz pedalına nazik dokundugunuzda ve 90 km/h hız sınırını gecmediginizde 45 litre yakıtla 900-950 km yol yapmanız mumkun.Bu degerler tarafımca defalarca denenmistir.Sehir icinde ise bu degerler 700-750 km civarındadır.

Rampalarda aracın cekis ve torku cok tatminkardır.2000 devirin altına dusmediginiz surece bir cok rampada 4.vitesten asagı inmezsiniz.Arac yuksek oldugu icin sert virajlarda 70 km/h hız sınırından sonra on tarafından savrulmaya egilimlidir.

Frenlemesi ise dusuk hızlarda gayet tatminkardır.90 km/h hızdan 0 a yaklasık 35 m de durabilirsiniz ki bu gayet olumludur.Ama yuksek hızlarda ve araba dolu iken frene sert dokundugunuzda arac yolda gezinmeye egilimli ve bazı durumlarda fren yetersiz kalmaktadır.Ama bastada soyledigim gibi Fusion bir surat arabası degildir.

Uzun yolda arac iceri normal seviyenin biraz ustunde ses almaktadır ve bu baslangıcta rahatsız edici olabilir. Ama sehir icinde manevra kabiliyeti cok yuksek ve genis gorus acısıyla cok rahat bir arabadır.

Aracın on kolonu donuslerde gorus acınızı biraz kısıtlamaktadır ki bu sınıf araclar ortak bir sorundur bu.Arac ford fiesta ile aynı şasi uzerinde oturtulmustur.Ama hacim olarak fiestadan daha geniştir.Yalnız koltuklar biraz serttir.Buda alısana kadar rahatsız edici olabilir.

15 inc lastikleriyle normal kosullarda aracın yola oturmasında bir sorun yoktur.Ben aldıgımda uzerinde continental lasitkler vardı.Bu sert bi lastik daha yumusak lastiklerle daha konforlu sonuclar almak mumkun.

Aracta kullanılan ses sistemi gayet tatminkardır.Hatta sınıfının en temiz ses veren guclu ses sistemlerinden biridir.Buda tarafımca karsılastırılıp denenmiştir.2005 modelinde arac konsolunda kullanılan malzeme orta sınıftır.ama yeni modeller de bunun daha iyi oldugunu gordum.

Bagajı gayet genis bir çok ihtiyacınıza cevap verebilecek niteliktedir.Suspansiyonlar biraz serttir.Ama olması gerekende budur cunku arac yuksektir yumusak olması halinde virajlarda devrilme riski yuksektir.

Aracın kliması bazı durumlarda yetersiz kalmaktadır.Ornegin antalya sıcagında 45 derece de yuksek nemde biraz sekteye ugruyor sogutmada ama genel olarak ısıtmada ve sogutmada sıkıntı yoktur.

Hem aile hemde gencler icin ideal bir arac oldugu kanısındayım.Umarım vermiş oldugum bilgiler alacaklara yardımcı olur.Saygılarr...

Bilgiler araca meraklı olanlar için aydınlatıcı

• Klima polen filtresinin temizlenmesi veya değiştirilmesi performansa nispeten olumlu etkili oluyor, malum ülkemiz de hava epey tozlu.
  • bende yeni bir FUSION kullanıcısı olarak şunu belirtmek isterim..

iyiki FUSION almışım çok araştırmalar sonucunda karar vermiştim araba gerçekten beklentileri fazlasıyla karşılıyor
  • Yaklaşık 1 yıldır ford fusion 1.6 benzinli kullanıyorum. Aldıgımda üzerinde sıralı sistem lpg vardı. aracım lfg li olmasına ragmen çekişinde hiç kusur yoktur. eğer elimde yine bu kadar para olsa düşünmeden yine fusion alırım. Tüm beklentilerimi karşıladı. Aşırı sürat seven biriyim, aracın hız sınırlarını zorladım ve 210 u çok rahat gördü. Bu hızdayken bile frenlerinde bir sorunla karşılaşmadım. Yol tutuşuna zaten diyecek bir şey bulamıyorum, kesinlikle kusursuz. Donanım olarak sınıfına göre yeterli.. Bence bu fiyatlardaki en ideal araba.
  • acaba bana buaraca verdiğiniz vergi,kasko gibi masraflarınızı yazabilirmisiniz.teşekkürler
  • Merhaba arkadaşlar.

Ben 2006 model makyajlı Fusion 1.4 TDCI kullanıcısıyım.

Aracımdan gayet memnunum. Tek sıkıntısı biraz sert olması ve tıkırtılar.

Bunu dışında gayet sağlam, güç, atik, geniş, yüksek, ferah ve ekonomik.

Fusionun yakıt tasarrufuna ve direksiyonuna hayranım.

Fusion alacaksan dizel tevsiye ederim çok ekonik ve torku yüksek. Rampalarda araç hiç bunalmıyor.

Ben Trabzonluyum, şehir içinde bir depo ile 700-750 km yol yapıyorum.

Araç 2000 devirde maksimum tork üretiyor. Bu devirde araç çok güçlü ve ekonomik.

Dizel olduğu için Trabzon gibi dik ve bozuk köy yollarında araç hiz zorlanmıyor ve altı yüksek olduğu için yer almıyor.

Araç 1055 kilo hafif bir araç. Frenleri oldukça iyi 90 km hızda 35 metre içerisinde aracı durduryor.

Benim tavsiyem Fiestanın yeni kasası çıktı ve eskisine göre çok daha güzel. Sanırım 4-5 ay içerisinde Fusionun da yeni kasası çıkacak.

Acelen yoksa biraz daha bekle. Öğrebiliyorsan yeni kasası çıkıp çıkmayacağını öğren.

Şimdi alıp, sonra yeni kasası çıkarsa biraz pişman olabilirsin.

Yeni kasasının çok daha güzel olacağını sanıyorum.

• 2006 model 1.4 dizel Fusion için 435 TL yıllık vergi 850 TRL kasko ödedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakir61

2006 model 1.4 dizel Fusion için 435 TL yıllık vergi 850 TRL kasko ödedim.

teşekkürederim cakir61.bilgilendirici oldu:)
  • bugün otokoçtan 2010 ford fusion baktım.pek anlamam ama iki şey hoşuma gitmedi.torpido gözüne bakınca iç yukarısından motor bölmesi gibi bişiler görünüyor.oradan ses toz vs girmiyor mu.birde stepneyi örten plastik eğreti yada emanet gibi duruyor.
    BENİM ARADIĞIM 1.6 BENZİNLİ.BEYAZ RENK.SATIŞ ELEMANI DEDİKİ TÜRKİYEYE BU MODELİN SADECE SİYAHI GRİSİ GELİYORMUŞ.ASLI VARMI?
    30.800 FİYAT ÇEKTİ.UYGUNMU SİZCE?
  • Dizeli varken benzinlisini tavsiye etmem. Benzinlisi dizeline göre çok yakıyor. Dizel Fusionun en büyük avantajı çok ekonomik olması ve yüksek torku. Fiestanın yeni kasası çıktı. Sanırım Fosionun da yeni kasası çıkacak. Bence biraz daha bekle. Yeni kasası çıkarsa pişman olabilirisin. Bayinin verdiği fiyat uygun.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.