Şimdi Ara

2008 Honda City inceleme ve İstanbul yakıt tüketimi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi geceler . Ben Hakan , yaşım 21. Geçen hafta ilk sahibinden 2008 city comfort 13.500 km boyasız , değişensiz , tramersiz araç aldığımı yazmıştım. Şuan araç 14.200 kmde ve inceleme yapmak istedim.

Dış Tasarım : Aracın tasarımını çoğu kişi beğenmiyor. Ben bir taraftan bakınca güzel diğer taraftan bakınca tipsiz görüyorum. Benim aracım makyajlı kasa. Fark olarak krom egzos ve geri vites lambasının makyajsızlara göre daha beyaz olması farkı var. Kendime göre aracımın renginden dolayı tasarımı bir nebze topladığını düşünüyorum.

İç Tasarım : Kardeşi Honda Jazz ile araç aynı iç tasarıma ait. Araçta yumuşak plastik yok . Haliyle soğutmalı torpido , kapı ceplerinde kaplama , kol dayama da yok . :) Araçta şuan trim sesi yok . Ancak malzeme kalitesi gerçekten kötü. Çift torpido olması avantaj gibi görünse de alt torpido küçük olduğu için ikisini toplasan 1 torpido eder. Eksi olarak arka koltukta kol dayama yok . Artı olarak koltuklar çok rahat ancak hiçbir şekilde yanal desteği , baldır desteği yok .

İç Hacim : Aracın içi C sınıfı kadar geniş. Şaft tüneli olmaması muazzam. Arka koltukların altı boş ve koltuklar 2 şekilde de katlanabiliyor , isterseniz sinema koltuğu gibi oturak kısmını dikebilir ya da topluca katlayıp 500 litrelik dev bagajla birleştirip çift kişilik yatak elde edebilirsiniz .

Performans :

Araç 1.4 ( 1339cc) 83 beygir . Benim araç manuel olduğu için şuanlık bir sıkıntı yaşamadım. Üst devirlerde araç gayet iyi ancak alt devirler ölü . Yokuş geldiğinde baya bir vites düşmek gerekiyor. Devir çevirdiğinde motor sesi güzel . ( Kesici giriyor :-)

Yalıtım , Yol Tutuş :

Aracın yalıtımı çok kötü . Bütün sesler içeride . Lastik , motor , rüzgar vs. Aracın 14 inç ve dar lastiklerinden ve şeklinden dolayı olsa gerek yol tutuş başarısız . 120 km üstünde güven vermiyor .

Sürüş ve Konfor :

Aracın gaz tepkileri iyi , sürüş keyfi bana göre normal çok bir şey beklememek lazım . Konfor gayet iyi . Darbe sönümlemesi , çukur geçişleri hissettirmiyor. Yere yükseklikten dolayı kasislerden rahat geçiliyor.

YAKIT ** :

Bu araç sadece yakıt tüketimi için bile alınır . Sahbinden aldığım ilk gün direk ustama götürüp BRC Lpg kiti taktırdım. Araç tam uyumlu.

304 KM yol gittim ve 63 liralık gaz aldım.

Kabaca 63 / 300 : 0.21 kuruş

Eski aracım doğuş otodan olduğu için yakıtı BP den alıp yüzde 5 kazanıyorum onu da kullandım ve kabaca 2.5 tl oradan da kazandım. Dahil edince .

60.5 / 300 : 0.20 Kuruş.

Araç her sabah ve akşam Halkalı - Beyazıt İstanbul şehir içi trafiğinde kullanılıyor . Akşamları gezmeye de bazen çıkıyorum. Tamamiyle şehir içi diyebiliriz . Bu sonucu full kasarak elde ettiğimi de belirtirim . Br önceki depoda full agresif kullandım aynı güzergahta 8.4 yaktı .

KABACA :

+ Yönler

Yakıt Tüketimi

Marka algısı

İç hacim

Bagaj hacmi

Konfor

- Ler

Tasarım

Yol tutuş

Yalıtım

Uzun süreli ve halen kullanıp referans aldığım araçlar;

Honda Civic FD6 2007 Model 1.6 125ps
    Honda Civic FB7 2012 model 1.6 125ps
    Honda Civic FC5 2016 model 1.6 125ps
    Seat Leon FR 2016 model 1.4 150ps
    VW Passat B8 2015 model 2.0 240ps 4motion
    VW Passat B7 2013 model 1.6 105ps
    Opel Corsa E 2017 model 1.2 70ps
    Opel Corsa C 2005 model 1.2 75ps
    Mercedes Benz A180D 2016 model 1.5 109ps

Okuduğunuz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan0403 -- 28 Eylül 2017; 0:43:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Guzel inceleme olmus.

Tip olarak isinamadigim bir arac olmakla beraber yakit tuketiminin bu kadar dusuk olacagini tahmin etmiyordum acikcasi.

Iyi gunlerde kazasiz, belasiz kullanmaniz dilegiyle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam dış tasarım olarak bundan daha çirkin bir araba görmedim ben. bu araba nasıl bu kadar çirkin tasarlandı, nasıl kabul edildi, nasıl seri üretime geçti, nasıl satıldı aklım almıyor.
    bi sonraki kasası da efsane güzel olmuş o ayrı
  • bericdondarrion kullanıcısına yanıt
    muadilleri symbol accent buda benim çirkin ördeğim

• bu araç hondanın bence üretim hatasıdır

bu arada aracım düz dediniz, fotolardaki otomatik?
  • antrepocu A kullanıcısına yanıt
    kokpit eski aracımın fotosu şuanki manuel

• bende de 2009 model es donanım yeni kasası var..yakıt konusnda dediğiniz gibi sakin kullanımda gerçekten az yakıyor önceki arabam 1999 model otomatik civic'e göre.tam bir aile aracı.devasa bagaj hacmi,digital klima,cruse control gibi ertılarıda var..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • plakayı gizlemek için neden o kadar uğraştın madem aşağıda plaka yazılı fişi paylaşacaktın: 34 RR 2448 yazıyor kabak gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

plakayı gizlemek için neden o kadar uğraştın madem aşağıda plaka yazılı fişi paylaşacaktın: 34 RR 2448 yazıyor kabak gibi...

aracın plakası değişmis galiba..arkadaşın açtığı diğer konuda plaka farklı..

https://forum.donanimhaber.com/2008-model-13-500-kmde-arac-aldim--129019267#129020815
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    O plaka seat leona ait :-)

• Fazla yakıyor bence.65 TL'ye 350 km gidiyor Focus I 1.6

İnceleme güzel olmuş.Elinize sağlık.
  • yakıtı çok iyi. Hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teneke1236737

Fazla yakıyor bence.65 TL'ye 350 km gidiyor Focus I 1.6

şehir içinde mi uzun yolda mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: beratad

quote:

Orijinalden alıntı: teneke1236737

Fazla yakıyor bence.65 TL'ye 350 km gidiyor Focus I 1.6

şehir içinde mi uzun yolda mı?

Karma Hocam.
  • bericdondarrion kullanıcısına yanıt
    bence de tasarım faciası
  • Kaça aldınız ve hangi samanlıkta buldunuz

• yorumlama inceleme süperde ..tipide biraz idare etseydi...bu araç tipten kaybetti...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.