0araci alipta beyaz isik veren ampul takdirgin zaman bazi parcalarin garantiden dusuyor umarim bunuda dusunmussundur ve sormussundur ayrica mercekli xenon yerini ozellikle yagisli havalarda hicbiri tutmuyor malesef
quote:
Orjinalden alıntı: Whisper911
@LaRocquee ozzie ninde belirttiği gibi biz ampul ömründen bahsediyorduk.
xenon un merso su bmw si olmaz arkadaşlar... bütün xenonları bosch hella philips gibi markalar üretiyor... bunların birbirinden farkları yok... jenerasyonları çıkıyor sürekli gittikçe gelişiyor..
ama merso bmw gidip kendine xenon kit üretmiyor.... merceklerde keza aynı durum var...
yani scenic te kullanılan ballastlarlar e 200 de kullanılanlar arasında ömür açısından bir fark yok...
Bu arada piyasada üstünde BOSCH yazan ucuz aslında bosch olmayan ürünler satılıyor... bunları itibar etmeyiniz..
bosch şuanda AL adı altında üretim yapıyor bildiğim kadarıyla.......
whisper benim de anlatmak istediğim buydu zaten...
Merco'nun xenon kit üretmediğini tabiki biliyorum,hatta uzun süre Bosch'un kitini kullandı,son modellerde hangi kiti kullanıyor bilmiyorum ama piyasada bosch adı altında çok ucuza satılan xenonla, Merso'daki Bosch xenon aynı kefeye konmamalı Merso'nun Bosch xenon'unu bitirmek çok zor Eskiler hep der "Ucuz etin yahnisi yavan olur" diye O yüzden ucuz şeylere pek tamah etmemenizi öneriyorum
bende katılıyorum... aracıma xenon fln uğraştım hep... gidip 2. el orjinal çıkma ballast fln alıyorum... gidip çin malı kullanmam ne kadar garantisi olursa olsun...
taş gibi valla ağırlığından kaliteleri belli oluyor... bozulanı da görmeddim elime bi 10 12 ballast geçmiştir çıkma...
arkadaşın çin malı kaçıncıya ampul fln yalan oldu ... ballast değişti garantiden tamam ama kim uğraşıcak ayrıca 1-2 sene sonra garanti bitince al eline ballast ları ..
orjinali iyidir hocam.bende full privielege var yolu çarşaf gibi dağıtıyo apaydınlık.ayrıca yağmurlu havalardada etkisini iyi görürsün
YA HOCAM BİLGİNİZ VARSA BANA YARDIM EDEBİLİRMİSİNİZ?
BENDE FULL MEGANE SEDAN VAR XENON FARLARIN BİR TANESİ GÖZKIRPMASI VAR YANIP YANIP SÖNÜYOR ACABA SORUN BÜYÜKMÜDÜR
quote:
Orjinalden alıntı: cesurprens_54_
orjinali iyidir hocam.bende full privielege var yolu çarşaf gibi dağıtıyo apaydınlık.ayrıca yağmurlu havalardada etkisini iyi görürsün
Hocam fazla fark etmez orjinalle...Hatta kaliteli markaları tercih edersen mtec, cyclone, philips vb. daha bile kaliteli olur bence...Çünkü Kelvin'ini kendi beyenine göre ayarlarsın...Görünüş istiyorsan 8000k, daha fazla aydınlatma istiyorsan 6000k alırsın...Hemde çok daha ucuza gelir...Bence 1500 ytl vermektense 300-350-400 ytl ye adam gibi bir xenon alınabilir...
quote:
Orijinalden alıntı: apodaka
YA HOCAM BİLGİNİZ VARSA BANA YARDIM EDEBİLİRMİSİNİZ?
BENDE FULL MEGANE SEDAN VAR XENON FARLARIN BİR TANESİ GÖZKIRPMASI VAR YANIP YANIP SÖNÜYOR ACABA SORUN BÜYÜKMÜDÜR
Sonradan bu sorun ile karşılaşıcak arkadaşlar için cevap vereyim
Sorun sigorta kutusuna giden kablo soketinden kaynaklanıyor Sigorta kutusuna bağlanan bir soket var en üstteki soket , o soketin ark yaparak erimesi yada temassızlık yapmasından dolayı xenonlar göz kırpıyor
Sorunun çözümü soketi söküp temizlemek , takıldığı yeri v.s. sonra düzelicektir yine yanıp sönme yaparsa yine söküp temizleyin ,
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme