Şimdi Ara

2008 MEGANE XENON

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bir arkaşıma 2008 dcı megane prıvılege için anlaştık arkadaşım aracına xenon ekletmek istiyor.
    fakat bazı düşünceleri var.

1-meganede stil paketini içerisinde xenon ve gövde rengi çıtalar yer alıyor ve fiyatıda 1.580 ytl civarı sizce bu paketi eklesek bu paraya degermi ?

2- aracın orjinal xenon farını ekletsek uzun farlar ve aracın park lambaları beyaz mı yanıcak
    yoksa xenon olayı sadece kısa farların beyaz olarak yanması mı ?

3- bu aracın farları zaten mercekli far zenon taktırmasak ta kaliteli örnegin (phılıps ampüllerle)
    kısa farları ,
    uzun farları ve park lambalarını toplam 150 ytl civarına beyaz ampüle dönüştürsek dahamı mantıklı olur?
    4- xenon farın ilerde tamir bakımı ampül degişimi ...vb masraflımıdır?
    kısacası siz degerli dostlarımızın bu xenon far hakkındaki düşüncelerinizi bekliyoruz ve çalışma presibi hakkında fikir sahibi olmak istiyoruz.
    saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi triger -- 9 Mart 2008; 17:44:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: triger

slm doslar
    bir arkaşıma 2008 dcı megane prıvılege için anlaştık arkadaşım aracına xenon ekletmek istiyor.

1-meganede stil paketini içerisinde xenon ve gövde rengi çıtalar yer alıyor ve fiyatıda 1.580 ytl civarı sizce bu paketi eklesek bu paraya degermi ?

2- aracın orjinal xenon farını ekletsek uzun farlar ve aracın park lambaları beyaz mı yanıcak

3- bu aracın farları zaten mercekli far zenon taktırmasak ta kaliteli örnegin (phılıps ampüllerle)
    kısa farları ,
    uzun farları ve park lambalarını toplam 150 ytl civarına beyaz ampüle dönüştürsek dahamı mantıklı olur?
    kısacası siz degerli dostlarımızın bu xenon far hakkındaki düşüncelerinizi bekliyoruz ve çalışma presibi hakkında fikir sahibi olmak istiyoruz.
    saygılar.

slmlar

1- fiyatları son zamanlarda takip etmedim ben olsam vermezdim ama o parayı...(xenon la birlikte otomatik far yükseklik ayarı ve far yıkama sistemide o paketin içinde)

2-sadece kısalar beyaz olur....(xenon da asıl olayın beyaz yanma değil farların halojen e göre çok daha kuvvetli olması )

3-beyaz ampulle sadece rengini beyaz yapmış olursunuz ama xenon gücünü aydınlatmasını kesinlikle yakalayamasınız...yaklaşmaz bile...

4-xenonun herhangi bir bakımı yoktur....ampul patlayabilir (normal halojen ampullere göre ömürleri çok çok daha fazladır) ampulde çıkma yada 0 50-100 ytl tam fiyat bilmiyorum civarında alır değiştirirsiniz...

www.geceucusu.com adresinden detaylı bilgi v.s. alabilirsiniz....

• Whisper911

hocam ilginize teşekkürler.
  • quote:

Whisper911

hocam ilginize teşekkürler.

rica ederim
  • quote:

slm doslar

kısa farları ,
    saygılar.

bn dışardan reno servisine ekletiim demiştim 600 ytl demişti xenona aman hocam ekletiosanız baştan ekletinki bnce ekletin gövde rengi yan çıtalar xenon sunroof arabayı asıl gösteren şeyler bunlar ilerde bnm gibi paketli almadık die pişman olmassınız emin olun soradan ararsınız o donanımları xenonlu megane gördükçe moraliniz bozulur eger istiyorsanız o yüzden baştan 1.600 ytl ye yaptırın soradan sırf xenon a 600 ytl vermek zorunda kalırsınız bu arada megane daki xenonun 10000 saat ömrü vardı galiba normal halojenlerin iki katı yani kolay kolay bişiy olmaz içiniz rahat olsun minimum 10 yıl gider bn hesaplamıştım

• quote:

Orjinalden alıntı: |_-0zZie-_|

quote:

slm doslar

kısa farları ,
    saygılar.

bn dışardan reno servisine ekletiim demiştim 600 ytl demişti xenona aman hocam ekletiosanız baştan ekletinki bnce ekletin gövde rengi yan çıtalar xenon sunroof arabayı asıl gösteren şeyler bunlar ilerde bnm gibi paketli almadık die pişman olmassınız emin olun soradan ararsınız o donanımları xenonlu megane gördükçe moraliniz bozulur eger istiyorsanız o yüzden baştan 1.600 ytl ye yaptırın soradan sırf xenon a 600 ytl vermek zorunda kalırsınız bu arada megane daki xenonun 10000 saat ömrü vardı galiba normal halojenlerin iki katı yani kolay kolay bişiy olmaz içiniz rahat olsun minimum 10 yıl gider bn hesaplamıştım

Halojen ampullerden 5 kat fazla (~3000 saat) ömüre sahip olan xenon ampulü....
    10 000 imkansız...

• sonradan xenon takmak farlar merceklide olsa aynı performansı vermez. hoş megane da düz xenon var bir a3 bir astra gibi bixenon olmadığı için uzunlarda xenon far opsiyonu olmayacak. astra veya a3 kullananlar bilir gece selektör yaptımı önündeki aracın şöförünün gözünde şimşek gibi çakar farlar. ama orijinal xenon aldınmı far yıkama sistemide gelecekki zaten far yıkama olmadan xenon perfrormans vermez. xenon olmayan far grubu mercekleri ile xenon mercekleri biraz farklıdır odak uzaklıkları farklı olabilir. tek sıkıntı lambaların ömürleri çok uzun ama bir arıza durumunda lamba giderse 2sini birden değiştirmek gerek yoksa biraz farklı renk yanıyorlar. ampül eskidikçe rengi değişir 0 ampul ile 3 ay kullanılmış ampül yandığı zaman karşıdan bakıldığında bile bir renk farkı göze çarpar.
  • ozie arkadaşımızın dediği gibi kaç paraysa ver orjinal donanımlı al. aynı o gibi bizde donanımsız megane yi aldık şimdi expressonları gördükçe gözümüz düşüyor.
  • sayın arkadaşım arabayı kaça aldınız acaba?Ne kadar indirim yaptırdınız?Cevabınız için tşkl.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

quote:

quote:

slm doslar

kısa farları ,
    saygılar.

Halojen ampullerden 5 kat fazla (~3000 saat) ömüre sahip olan xenon ampulü....
    10 000 imkansız...

yok yaw ciddenmi o zaman bize zamanında ii sıktılar servisten 10000 saat die vay adiler

• evt iyi sıkmışlar...
    zaten 3000 saat te çok iyi bir değer
  • dostum aynı araçtan ben de kullanıyorum,aynı soruları alırken ben de düşündüm sonuçta paketsiz olarak aldım xenon olayını verdiğim linkteki gibi hallettim çok daha ucuza ve daha güzel görünüyor bence. forumda fazla cevap yazamıyorum sadece okumakla yetiniyorum
    linkteki mesaj sanırım sana yeterli bilgi verecektir
    http://forum.donanimhaber.com/m_13091094/mpage_1/key_//tm.htm#13091094
  • slm dostum çok yakın arkadşıma alıyoruz.
    geçen cuma paketsiz 43.5 stil paketli 45 bin ytl civarı anlaştık.
    quote:

Orjinalden alıntı: öz66

sayın arkadaşım arabayı kaça aldınız acaba?Ne kadar indirim yaptırdınız?Cevabınız için tşkl.
  • teşekkür ederim dostum
    bakıcaz işte olmadı bu şekilde yaptırız.
    quote:

Orjinalden alıntı: oozzi

dostum aynı araçtan ben de kullanıyorum,aynı soruları alırken ben de düşündüm sonuçta paketsiz olarak aldım xenon olayını verdiğim linkteki gibi hallettim çok daha ucuza ve daha güzel görünüyor bence. forumda fazla cevap yazamıyorum sadece okumakla yetiniyorum
    linkteki mesaj sanırım sana yeterli bilgi verecektir
    http://forum.donanimhaber.com/m_13091094/mpage_1/key_//tm.htm#13091094

• bende 8000k aldım biraz mavi am çok güzel.tanıdık bi arkadaştan imtec marka 150 ytl ye oda megane ll den çıkardı.aracını satınca ben aldım 50 ytl yede taktırdım çok güzel oldu
  • ilginize teşekkürler bizde orjinalini taktırmasak ampül taktıracagız
    quote:

Orjinalden alıntı: eldorado06

bende 8000k aldım biraz mavi am çok güzel.tanıdık bi arkadaştan imtec marka 150 ytl ye oda megane ll den çıkardı.aracını satınca ben aldım 50 ytl yede taktırdım çok güzel oldu
  • quote:

yok yaw ciddenmi o zaman bize zamanında ii sıktılar servisten 10000 saat die vay adiler

sıkma yok,adamların dediği doğru,hatta birçok kaynakta değil 10.000 saat bu sistemlerin ömürsüz olduğunu okudum,ama şöle bi durum var 300 ytl'ye uzakdoğu markalı xenonun ömrü tabiki 10.000 saat olmaz,ama sen takarsan 800-900 ytl 'lik Mercedeslere takılan xenonu hayatta bitiremezsin,bu arada problemlerin çoğu xenon hatasından kaynaklanmıyor,sistemi monte ederken doğru uygulamayan ustalardan kaynaklanıyor.

Ayrıca o 10.000 saat diye verdikleri süre ampüller için verilen süre değildir,zaten ampuller 50-100 ytl'lik bişey,balastlar pahalı,yani xenon kit için verilen süre 10.000 saat,ampüller için değil,adamlar 10.000 saat boyunca bu kitin ve balastların elektrik enerjisini kapalı alandaki xenon gazına iletimede bir problem oluşmayacağını savunuyor.

Bu arada alacak arkadaşlara Bosch'u tavsiye ederim ve 6000k ve 6000k 'dan düşük olanlarını tavsiye ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: LaRocquee

quote:

sıkma yok,adamların dediği doğru,hatta birçok kaynakta değil 10.000 saat bu sistemlerin ömürsüz olduğunu okudum,ama şöle bi durum var 300 ytl'ye uzakdoğu markalı xenonun ömrü tabiki 10.000 saat olmaz,ama sen takarsan 800-900 ytl 'lik Mercedeslere takılan xenonu hayatta bitiremezsin,bu arada problemlerin çoğu xenon hatasından kaynaklanmıyor,sistemi monte ederken doğru uygulamayan ustalardan kaynaklanıyor.

Ayrıca o 10.000 saat diye verdikleri süre ampüller için verilen süre değildir,zaten ampuller 50-100 ytl'lik bişey,balastlar pahalı,yani xenon kit için verilen süre 10.000 saat,ampüller için değil,adamlar 10.000 saat boyunca bu kitin ve balastların elektrik enerjisini kapalı alandaki xenon gazına iletimede bir problem oluşmayacağını savunuyor.

Bu arada alacak arkadaşlara Bosch'u tavsiye ederim ve 6000k ve 6000k 'dan düşük olanlarını tavsiye ederim.

hocam ama biz ampul ömründen bahsedioruz normal ampullerden 2 kat daha fazlaymış bnde araştırınca örendim 10.000 saat olan evet xenon kıti olabilir hatta dediin gibi mersolarınki bmw lerinki sınırsız bile olabilir dorudur

• bence deymez arkadaşım ekletme.
  • @LaRocquee
    ozzie ninde belirttiği gibi biz ampul ömründen bahsediyorduk.

xenon un merso su bmw si olmaz arkadaşlar...
    bütün xenonları bosch hella philips gibi markalar üretiyor...
    bunların birbirinden farkları yok...
    jenerasyonları çıkıyor sürekli gittikçe gelişiyor..

ama merso bmw gidip kendine xenon kit üretmiyor....
    merceklerde keza aynı durum var...

yani scenic te kullanılan ballastlarlar e 200 de kullanılanlar arasında ömür açısından bir fark yok...

Bu arada piyasada üstünde BOSCH yazan ucuz aslında bosch olmayan ürünler satılıyor...
    bunları itibar etmeyiniz..

bosch şuanda AL adı altında üretim yapıyor bildiğim kadarıyla.......
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.