Şimdi Ara

^^^2008 SBS Sınavı Gazileri Buraya^^^(21-22 Haziran) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
389
Cevap
0
Favori
8.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6.sınıflar saat kaçta girceksiniz
  • Saat 10da gireceğiz zaman çok yaklaştı ufff
  • quote:

Orjinalden alıntı: CrimeIce

quote:

Orjinalden alıntı: Tavuklu Pilav

Ya hiç kaygı yok bende.Nasıl derseniz:

6.sınıf
    http://oges.meb.gov.tr/docs/ornek_sorular/6_snfornek.pdf
    7. sınıf
    http://oges.meb.gov.tr/docs/ornek_sorular/7_snfornek.pdf

İçimi rahatlattı.(Tabii aynı kolaylıktaysa.)

Vallaha benim de içim rahatladı o kadar basitse konular full bile çekilir.

Yandaki tabloda, bir sınıftaki başkan adaylarının
    aldıkları oy yüzdeleri verilmiştir.
    Mete, Selin’den 2 oy fazla aldığına göre, Onur Pelin’den kaç
    oy fazla almıştır?
    A) 2 B) 4 C) 6 D) 8

ama şu soruya takıldım.Mete selinden %20 daha fazla oy almış.Onur pelinden %30 fazla almış.

Bunun çözümü;

%20 de 2 ise
    %30 da x'tir değil mi?Bi açıklar mısınız?

Dikkat edin mete selinden %10 fazla.

• Heycan dorukta beyler. Sakinleşmek için duş alacam
  • Arkadaşlar bu sene OKS'ye girdim ve eğer SBS'yi de bu kadar kolay yapacaklarsa mesele yok demektir.Çünkü sorular çok kolaydı.40 dk önce bitirdim OKS'yi ve 20 dk önce çıktım 20 dk boyunca kontrol ettim cevapları.Ve kolay sorunun üstünde durmayın inanın o kolay sorunun hiçbir hinliği olmasa bile size zaman kaybettiriyor çünkü siz onda bir hinlik olduğuna inanıyorsunuz.Anlam sorularında paragraf sorularında paragrafın ilk ve son cümlesine bakın paragrafın tamamını okuduktan sonra konu ve ana düşünce genelde giriş cümlesinde olur.2 şık arasında kalınca sizin ilk baktığınızda aklınıza gelen şık neyse onu söyleyin.Ve sözel bölümlerde 4 şıkkı da okuyun çünkü ilk 3 şık içinde ilki doğru gelebilir.Fakat 4. daha kesin bir doğru olabilir.Zaten sözel bölümlerde bazen her şık doğru olabilir o zaman paragrafı tekrar tekrar okumalısınız.En çarpıcı ve kesin şık elbet vardır aralarında.
    Ha şimdi siz diyorsunuzdur bu kadar konuştun da kaç yaptın diye söyliyim o zaman
    100 net

• quote:

Orjinalden alıntı: Redo_00
    .
    Ha şimdi siz diyorsunuzdur bu kadar konuştun da kaç yaptın diye söyliyim o zaman
    100 net

Tamam
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tavuklu Pilav

Ya hiç kaygı yok bende.Nasıl derseniz:

6.sınıf
    http://oges.meb.gov.tr/docs/ornek_sorular/6_snfornek.pdf
    7. sınıf
    http://oges.meb.gov.tr/docs/ornek_sorular/7_snfornek.pdf

İçimi rahatlattı.(Tabii aynı kolaylıktaysa.)

sen rahatla kesin bu kolaylıkta olacak zaten butun sene konustuk kolay olacak diye zaten meb yayınlamış meb de yamuk olmaz

• BEN YİNEDE TÜM YIL YADA SON 3 AY KULLANDIĞIM ALIŞIK OLDUĞUM KALEM SİLGİ VE KALEMTRAŞLARLA GİRİCEM AMA ESKİDİKLERİ İÇİN YENİLERİNİ ALDIM Bİ ZARARI DOKUNMAZ

NİKE IN KLİMALI SPORCU TSHİRTİNİ ALICAM HEM ÜSTÜNDE KENDİNİ HİSSETTİRMİYOR HEM TER YAPMIYOR HEMDE HAFİF BENİM SEÇİMİM BU KISACA

ALTIM HAFİF VE RAHAT BİR ALT

ONUN DIŞINDA SAATİM 6 AY ÖNCE BOZULDU (NİKE AMA YENİSİNİ ALAMADIK UZUN SÜRE ) ŞİMDİ ALDIK MECBUREN ZATEN Bİ GÜN ALCAKTIK BUNUNDA Bİ ZARARI DOKUNMAZ :)

ARKADAŞLAR Bİ SORUM VAR SAATE BAKARKEN KRONEMETRE DE DAKİKA TUTUP MU? YOKSA NORMAL SAATTEN HESAPLIYARAKMI SINAVI GEÇİRECEKSİNİZ...?? ( MERAK ETTİM FARK ETMEZ İKİSİDE BANA UYGUN SADECE BİR SORU OLAY YARATMAYIN )
  • Doslarım lütfen benim için dularınızı eksik etmeyin du edenleri Allah hep istedikleri yerlere götürsün her sey gönüllerince olsun bana başarılar dileyin ve dularınızı eksik etmeyin yatıyorum 10da gireceğim görüşürüz dostlarım!!!
  • Kardeşim sorduda bende çakmam çeyrekler açıklıgında şöyle bi şeyde noluyo

3 5 7 9 11 13 15 17 19
  • İyi akşamlar bende SBS yolcusuyum tüm sene yattım
    Karnemin hepsi 5 87.62 karne ortalaması.
    Bakalım ne olucak yarın formüllere bakıcam.
  • Toplam oy x olsun.

Pelin 10.x/100
    Selin 20.x/100
    Onur 40.x/100
    Mete 30.x/100

30.x/100 = 20.x/100 + 2 olur.

10x/100 = 2

x/10=2

x = 20 oy olur.

40.x/100 = 10.x/100 + y

4x/10 = x/10 + y

3x/10 = y

60 / 10 = y

y = 6 oy fazla almış.

Ağustos'tan itibaren ÖSS kursuna başlayacak birisi olarak bu soruları mumla arıyorum, iyi mi. Gerçi ÖSS'de Mat-1'de 1 tane böyle basit soru çıkıyor da.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TqMaqe

İyi akşamlar bende SBS yolcusuyum tüm sene yattım
    Karnemin hepsi 5 87.62 karne ortalaması.
    Bakalım ne olucak yarın formüllere bakıcam.

hangi formullere bakacaksın? mat mı? zaten fen yoruma dayalı sorulacak türkçede formulun f si yok aynı sey sosyaldede geçerli ingilizcede az da olsa var
  • quote:

Orjinalden alıntı: Herhangibiinsan

Kardeşim sorduda bende çakmam çeyrekler açıklıgında şöyle bi şeyde noluyo

3 5 7 9 11 13 15 17 19

8 olması lazım.
  • Sa
    quote:

Orjinalden alıntı: umut228

quote:

Orjinalden alıntı: Herhangibiinsan

Kardeşim sorduda bende çakmam çeyrekler açıklıgında şöyle bi şeyde noluyo

3 5 7 9 11 13 15 17 19

8 olması lazım.

Nasıl
  • Şöyle bir göz atayım dedim konunuza ; Bütün SBS'ye gireceklere başarılar diliyorum.7. ve 6.sınıf umarım güzel geçer...Şu çeyrekler açıklığı meselesine gelince ;

Öncelikle verilen dizi 2'ye ayrılıyor.İkiye ayrılanların Medyanı ( tekrar eden değeri ) çıkarılıyor.{En azından öyle birşey öğrendiğimi hatırlıyorum bi kaç sene önce}.
    3 5 7 9 11 13 15 17 19
    5-7 arasındaki sayı = 6 > 15-17 arasındaki sayı = 16 böylece 16-6 = 10.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuzcana -- 21 Haziran 2008; 10:31:27 >
  • şöyle

3 5 7 9 11 13 15 17 19 şimdi bu dizide medyan 11 ya alt çeyrek 6 üst çeyrek 15,5 15,5 -6=9,5
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLACKS_EAGLE

şöyle

3 5 7 9 11 13 15 17 19 şimdi bu dizide medyan 11 ya alt çeyrek 6 üst çeyrek 15,5 15,5 -6=9,5

Üst çeyrek = 16 olması gerekiyor.Neden dersen 15+17=32/2...;Bu arada şu mod ; medyan vb. kaçıncı sınıf görüyor 6 mı 7 mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuzcana -- 21 Haziran 2008; 10:42:15 >
  • ŞU AN 6.SINIFLAR SINAVDA İLK SBS YE GİRİYORLAR HAYDİ BAKALIM ALLAH KOLAYLIK VERSİN
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.