Şimdi Ara

2009-10 model Audi A3 1.4tfsi hk. önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba kısmetse ilk arabamı alacağım yakında bunun için sizin görüşlerinizi almak istedim. Bütçem 40 bin civarı aklımda 2009-10 audi a3 1.4tfsi var (hatchback)

Alacağım araçtan beklentilerim ve sorularım

1) 2.el piyasası hızlı mı ? (yaklaşık 3 sene sonra satıp daha ileri model A4 falan duşünüyorum )

2) Yakıt tüketimi önemli benim için 1.4tfsi motor sanırım performans açısından üzmez ama beni düşündüren şehir içi yakıt tüketimi. Arştırmalarım ort 8.8 lt diyor zorlarsan 10 lt falan oluyormuş bu benim için fazla simdi bu araçta lpg takanı gôrmedim ama seat leon 1.4 tfsi lere lpg taktıran var a3 de lpg veya lpdi taktırıp sehir içi 25 kuruşa indirilebilir mi

3) Sonuçta alınan araç 7 senelik 100 bini devirmiş araçlar bunlar bana sıkıntı çıkarır mı ? Yedek parça ve sevis giderleri çok mu?

Şu kardeşinize bir yardımcı olun lütfen. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srkn34 -- 11 Ağustos 2016; 10:37:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2009 2010 model a3 SEDAN diye bir araba yok.

• 1-) Aracın ikinci el piyasası normal. 3 sene sonra satacaksanız biraz zarar etmeyi göze alın.

2-) LPG taktıran az da olsa var. LPG'de taktırsan aracın bir silindiri benzinle çalışmak zorunda. TFSI-FSI motorlarla tam uyumlu denemez, sorun çıkarabilir. Bence riske girmeye değmez. Ama yine de düşünürseniz Audiler için en iyi LPG Tartarini diye biliyorum.

3-) Elbette sorun çıkarır hocam. Bakımları düzenli yapılmış bir arabanın model yılı, kilometresi kadar önemli değil. 7 yaşında ama 40-45 binde servis bakımlı desen gözü kapalı al derdim. Audi'nin parçaları çok pahalı değildir, VW ile hemen hemen aynı fiyattadır. Zaten bir çok parça ise VW ile ortak kullanılmaktadır. Servis giderine göz yumacaksın sonuçta Audi bu..

Yerinde olsam başka araçlara yönelirdim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: blacck4434

2009 2010 model a3 SEDAN diye bir araba yok.

30.000 tl araç tavsiyesi konusunu başlattı (5 gün önce) Arkadaşlar merhaba 30.000 bütçem var ilk arabamı almayı düşünüyorum Allah kısmet ederse benim aklımda 2008 üstü megane 1.5d yada 1.6 falan var . Ama t... Mesaja git »

Hayaller ve gerçekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacck4434

2009 2010 model a3 SEDAN diye bir araba yok.

Pardon yani hatchback demek istemistim

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    30 bin nakit var öncelikle bilgim az old. danısabilecegim cevremde kimsede yok onun için bu civarda almak istedim isim yoktu kredi cekemiyordum . Ama İşe başlayacagim( dün aradılar) onun için ailem uzerinden 10 bin ihtiyac cekip butceyi yukseltim bunda ne var

• Iki sene once amb. modeline sahip oldugum aractir piyasasi normal 15 gunde sattim. Yakit olarak istanbul ici ort hiz 27km ile 9.8 lt tuketiyor. Onden kaymasi cok fazla virajda guven vermiyor a3u satip arkasindan focus aldigim zaman anladim focusu firlatiyordum bisey olmuyordu. Konfor iyi a3te malzemeler iyi ses sistemi sinif standartlarini karsiliyor

• Türk Milleti iyice paranoyak oldu. Kimse kimseye inanmıyor. Audi ve Lpg biraz dusundurucu 😑

• srkn34 S kullanıcısına yanıt
    Arkadaş biraz cins, çok ciddiye almayın...

• O paralara 2.el her zaman risklidir. Hele ki, premium markalarda eğer sıkıntılı bir araç alırsanız altından kalkamazsınız. Benim tavsiyem peşinat yapıp sıfır bir araca girmek. C sınıfı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duellist

Arkadaş biraz cins, çok ciddiye almayın...

neyini ciddiye almayacak canımsın?a3 ün sedan kasası mı var?
    lpg taktırdığı arabayı 2. elde kime satacak,üstüne olmayan sedan turbo aracı
    Şükret biz varız,liseli ortaokullu veletler yazdığınız yorumlarla kafa yapıp soyağacınızı yıkıyordu biz olmasak.
    Boş beleş trolleme konusu işte ya,bırakın artık şunlara prim vermeyi.
    Herkes 2013 öncesinde sedan a3 olmadığını bilmek zorunda mı? Trafikte görmüş sormuştur. Herkes tfsi motora lpg takılırsa hem kitlerin aşırı pahalı, hem verimin düşük olduğunu, hem de ikinci elde satarken zorlanacağını bilmek zorunda mı? Arkadaş 8P kasa a3'ü görmüştür beğenmiştir, internetten model yılına göre sıralatmıştır bakmıştır bazı araçlar lpgli, herhalde takılıyor diye düşünmüştür. Herkes "petrolhead" olacak diye bir kural mı var? Bilmiyor gelmiş konu açmış, soruyor işte. Bundan doğal ne olabilir. Ayrıca arkadaş zorunda olmadığı halde sana iş başvurum kabul edildi, 10.000 daha kredi çekicem diye açıklama da yapmış. Altı üstü bütçesi 30.000'den, 40.000'e çıkmış ne var bunda hemen trol muamelesi yapmışsın? Şu forumda 3 konudan 2'sinde shadowgeist gelmiş önceki konuların linkini atıp alay ediyor. Gerçekten çok ilginç birisin...

• o konuların yüzde 99u ya liseli,ya troll çıkıyor.Megane dan başlamış a3 sedana gelmiş şimdi a3 ün yanına parantez açıp hatch yazmış,lpg takacam hemen satılır mı diyor.Sen de gelmiş ilginç milginç salata yapıyorsun.El insaf be kardeşim el insaf
    Neyse yarın bütçeyi 50 bin yapar,sonra 60,en son jaguar falan bakar orada senle yine görüşürüz
    edit:görüşmemize gerek kalmadı,al buyur ilk arabam dizisine
    2001-2005 passat b5 kasa ile ilgili bilgi verebilir misiniz? konusunu başlattı (bir yıl önce) Arkadaslar merhaba kismetse ilk aracımı alacağım aklımda passat 01-05 model b5 kasa var.(bütçe max. 35.000) Ancak bu konuda bilgim az değerli bilgiler... Mesaja git » Max. 21.000 tl araba TAVSİYESİ konusunu başlattı (bir yıl önce) Arkadaslar merhaba kendime 2. El bir araba almak istiyorum Bütçem 21.000 (en fazla) Simdi bu fiyata ve aşağıdaki kriterlere göre tavsiyelerinizi ve ... Mesaja git »
    25.000 tl ye kadar passat almayı düşünüyorum. Fikirleriniz ?? konusunu başlattı (bir yıl önce) Slm arkadaslar 25000 tl ye kadar passat almayı düşünüyorum. İlk arabam olacak bu paraya model olarak genellikle 97-00 ( sorun cikartir mi ) arası geli... Mesaja git »

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 11 Ağustos 2016; 13:06:19 >

1 seneye kim öle kim kala adamın geçen sene 20.000 bütçesi varmış, bu sene 30.000 olmuş iş başvuru kabul edilince de kredi çekip 40.000 yapacam demiş hala troll diyorsun. 10.000-20.000 öyle bir senede ulaşılamayacak astronomik paralar değil. Adam geçen hafta 30.000 megane diye konu açıp bugün 300.000 6 serisi diye konu da açmamış. Senin hesaba göre de bu adam gelip seneye 50.000, sonraki sene 60.000 diye konu açsın hadi. Bir senede bu adam 10.000 koyamayacak mı kenara? Hadi diyelim sen haklı çıktın adam troll. Ne biliyorsan anlat başkası faydalansın. Adam özelden sormamış etmemiş, her gün binlerce kişinin girdiği bir foruma konu açmış. Bu adam konu açmasa yarın başkası açacak. Ben şu adamın yazdıklarında bir tutarsızlık göremiyorum.
  • Sen göremezsin zaten

Doğrudur, paronayak olmadığımdan dolayı

• tfsi motorlara lpg takılır, fiyatları da öyle uçuk değil, o geçmişte kaldı

kullanılan motor bilindik sıradan bir motor, öyle ekstra bir araç değildir haliyle çıkaracağı masraflar da ekstra olmaz, sadece otomatik şanzıman sıkıntı yaratabilir

piyasası her zaman vardır, satamayanlar abartı rakamlara satmaya çalıştığından satamıyor yoksa kolay satılır

buradan tavsiye istersen 2010 a3 bakarken kendini sıfır symbol alırken bulursun, bu yüzden her sallayanı da dinleme, 100 bin km değil aracın durumudur önemli olan, şu an yollardaki araçların resmi rakamlara göre çoğu lpg li ve bu araçların neredeyse tamamı 100 bin km üzeridir, kimsenin sağda solda arabası bozulup kalmıyor, sanayilerde de eski araçlardan çok güncel araçlar yer kaplıyor abuk subuk sorunlarından dolayı
  • dreameren kullanıcısına yanıt

Selam 1.şıkkı hala savunuyor musunuz 😂

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.