Şimdi Ara

2009 3.20i vs coupe?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde 90 95 bin TL gibi bir bütçe var ve BMW merakım uzun zamandan beri var. Başlıkta uzun uzadıya yazmadım ancak bir kaç seri arasında kaldım sağlıklı bilgi alabilmek pek mümkün değil gibi internette herkes ayrı bir şey yazmış. 2008 - 2011 arası BMW 3.20d ya da i ayrıca bu serilerin coupe modelleri ile 5.20d arasında kararsızım. Gönlümde yatan 3.20i coupe aldıktan sonra da işin açığı satmayı değiştirmeyi falan düşünmüyorum ömürlük olacak. Belki önümüzdeki 4 5 yıl içinde yanına eşim için orta halli ikinci bir araç alarak takviye yapabilirim. Diğerleri olursa belki satıp üst kasaya falan geçmeyi düşünebilirim.

Bu araçları kullanan arkadaşlar varsa rutin bakımları ve ağır bakımları kaç km de bir yapılmalıdır? Yakın tarihte yaptıran varsa ortalama servis maliyetleri ne kadardır? Motor ve elektrik aksamında kronik bir arızaları var mıdır?

3.20i Coupe Bu aracı canlı olarak görme fırsatım oldu ve işin açığı çok da hoşuma gitti. Dışında ufak tefek boya ve rütuş ihtiyacı olan yerleri var ancak çok can sıkan şeyler değil.

Haricinde 3.20i bu araç da hoşuma gitti.

Yine 3.20d bu araç da alternatifler arasında.

5.20d için 185000 km de bacanağımda 2008 model joistik vitesli 3-4 parça lokal boyalı ağır bakımları falan yapılmış sorunu sıkıntısı olmayan temiz 93000TL ye yeni aldığımız bir araç var o da alternatifler arasında. Araç siyah içi bej deri sanroof vs dolu olan model.

Erzurum'da yaşıyorum ve aracı da çok fazla kullanma fırsatım olmuyor aylık 250 300 bazen 400 500 km ye çıktığım oluyor o yüzden yakıt çok önemli değil. Ayrıca aracın ağır kazası olmadığı sürece aracın son sahibi olmayı düşündüğümden tavan hariç olmak kaydıyla boya takıntım da yok. Aracı almadan önce yetkili servisine götürüp ekspertizini orada yaptırmayı ve yapılması gerekenleri de(çok aşırı bir sıkıntısı olmadığı sürece) Ankara'da yaptırarak yola çıkmayı düşünüyorum. Malum Erzurum'da doğru düzgün usta yok..

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

• Yaklaşık 6 ay boyunca araştırmış (Askerde yapacak birşey olmayınca) biri olarak 320i Coupe hakkında bildiklerimi yazayım.

E92 , ve E92 FL olarak 2 seçenek var. Ki ben FL nin far tasarımını falan çok itici buluyorum. Ayrıca fiyatlarıda saçma pahalı. Kendi yazılarımda FL olmayan araç üzerine olacak. FL 170 Hp diğeri 156 HP onuda buraya not düşelim.

Öncelikle araç gerçekten tasarım harikası bir araç. Benim baktığım zamanda sizin gibi bütçem vardı ve recore koltuğundan Ledli direksiyonuna kadar herşeyiyle dopdolu bir araç alabiliyordunuz. Şuanda nedir bilmiyorum.

Kısa bir süreliğine aracı arkadaşımdan aldım oda benim aracı aldı. Gerçekten müthiş ötesi zevkli dikkat çekici bir araç ( Hem kırmızı hem cabrio olunca) Üstelik ne deniyor ona kumaş tente değilde direk o ötekinden olduğu içinde kullanımı çok rahat hardtop sök tak nereye koy derdi yok.

Ancaaak. Bu araç gerçekten çok fazla yakıyor. Sakin cool cool gezeyim dediğimde bile 12-13 litreden aşağı yakamadım. Biraz şımarıyım derseniz zaten sonu bucağı yok. LPG seven adam değilim ben. Belki LPG de tasarruflu olur mu sanmıyorum.

Peki yaktığı kadar gidiyor mu bu araç? Malesef. Evet devrini aldığınız zaman gayette güzel gidiyor ancak atmosferik turbosuz araç olduğunu çok belli ediyor.

Aracı araştırırkende e92 aracını kullandığım arkadaşım şöyle demişti. "Eğer bir gün bu aracı alırsan bi alırken çok mutlu olacaksın, bir de satarken".

İçimde ukte midir evet. Benim e46 330ci cabrioda içimde ukte olarak kaldı. Tercihimi ben o bütçeyle f30 dan yana kullandım. E92 ile aynı paraya geldi benim aracım. Öyle recore şunu bunu yok. Ancak hem yakıtta hem performansta çok çok memnunum.

Ufakta bir caps atıp gidiyorum. Ben BMW baktığıma bana bunu çok atıyorlardı. Allaha şükür hiç dedikleri gibi birşey olmadı. Bizim millete bakarak araba alamazssın zaten.

Edit: Diğer araçlar hakkındada bir iki kelam edeyim. 90-95 bütçeyle 320i almak mantıklı değil. Dediğim Gibi atmosferik 320i E90 eski kasa alacağınıza iyi bir araştırma ile F30 bulunabilir gerçi piyasa şuan yalan oldu ama.

320d ye laf yok. 184 Hplik olmak kaydıyla. 177 lik asla önermiyorum.

Bakımları: 320ci , 320i atmosferik düz araçlar. Motorunu yakmadığınız sürece çok büyük masraf vermezler. Eski sahiplerine göre diff, takoz amortisör değişebilir elbette. Ancak mekaniksel arıza yaşatmaz. Bazen yakıt pompası falan kendini imha edebiliyor.

320d ise 150 bin km den daha düşük bulursunuz 100 binde alsanız en geç 150 de ağır bakımı olacaktır. Oda duruma göre 3-4 Bin tl tutabilir ondan sonrası size bağlı.

BMW nin bakımları pahalı olur diye bi kanı var etrafta. Servisinde de yaptırdım bakım , sanayide de. Opelden falan daha ucuz olduğunun garantisini veririm.
  • Yaklaşık 6 ay boyunca araştırmış (Askerde yapacak birşey olmayınca) biri olarak 320i Coupe hakkında bildiklerimi yazayım.

E92 , ve E92 FL olarak 2 seçenek var. Ki ben FL nin far tasarımını falan çok itici buluyorum. Ayrıca fiyatlarıda saçma pahalı. Kendi yazılarımda FL olmayan araç üzerine olacak. FL 170 Hp diğeri 156 HP onuda buraya not düşelim.

Öncelikle araç gerçekten tasarım harikası bir araç. Benim baktığım zamanda sizin gibi bütçem vardı ve recore koltuğundan Ledli direksiyonuna kadar herşeyiyle dopdolu bir araç alabiliyordunuz. Şuanda nedir bilmiyorum.

Kısa bir süreliğine aracı arkadaşımdan aldım oda benim aracı aldı. Gerçekten müthiş ötesi zevkli dikkat çekici bir araç ( Hem kırmızı hem cabrio olunca) Üstelik ne deniyor ona kumaş tente değilde direk o ötekinden olduğu içinde kullanımı çok rahat hardtop sök tak nereye koy derdi yok.

Ancaaak. Bu araç gerçekten çok fazla yakıyor. Sakin cool cool gezeyim dediğimde bile 12-13 litreden aşağı yakamadım. Biraz şımarıyım derseniz zaten sonu bucağı yok. LPG seven adam değilim ben. Belki LPG de tasarruflu olur mu sanmıyorum.

Peki yaktığı kadar gidiyor mu bu araç? Malesef. Evet devrini aldığınız zaman gayette güzel gidiyor ancak atmosferik turbosuz araç olduğunu çok belli ediyor.

Aracı araştırırkende e92 aracını kullandığım arkadaşım şöyle demişti. "Eğer bir gün bu aracı alırsan bi alırken çok mutlu olacaksın, bir de satarken".

İçimde ukte midir evet. Benim e46 330ci cabrioda içimde ukte olarak kaldı. Tercihimi ben o bütçeyle f30 dan yana kullandım. E92 ile aynı paraya geldi benim aracım. Öyle recore şunu bunu yok. Ancak hem yakıtta hem performansta çok çok memnunum.

Ufakta bir caps atıp gidiyorum. Ben BMW baktığıma bana bunu çok atıyorlardı. Allaha şükür hiç dedikleri gibi birşey olmadı. Bizim millete bakarak araba alamazssın zaten.

2009 3.20i vs coupe?

Edit: Diğer araçlar hakkındada bir iki kelam edeyim. 90-95 bütçeyle 320i almak mantıklı değil. Dediğim Gibi atmosferik 320i E90 eski kasa alacağınıza iyi bir araştırma ile F30 bulunabilir gerçi piyasa şuan yalan oldu ama.

320d ye laf yok. 184 Hplik olmak kaydıyla. 177 lik asla önermiyorum.

Bakımları: 320ci , 320i atmosferik düz araçlar. Motorunu yakmadığınız sürece çok büyük masraf vermezler. Eski sahiplerine göre diff, takoz amortisör değişebilir elbette. Ancak mekaniksel arıza yaşatmaz. Bazen yakıt pompası falan kendini imha edebiliyor.

320d ise 150 bin km den daha düşük bulursunuz 100 binde alsanız en geç 150 de ağır bakımı olacaktır. Oda duruma göre 3-4 Bin tl tutabilir ondan sonrası size bağlı.

BMW nin bakımları pahalı olur diye bi kanı var etrafta. Servisinde de yaptırdım bakım , sanayide de. Opelden falan daha ucuz olduğunun garantisini veririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uza -00- -- 14 Eylül 2018; 9:59:19 >

• Uza -00- kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam teşekkür ederim bilgilendirme için. Dediğim gibi fazla km yapmadığımdan yakıt sorun değil. Fiyat olarak da şu an f30 alma şansım hiç mi hiç yok en uygunları (internet ortamında) 104 105 bin liradan başlıyor. Dediğim gibi bu kasa benim için efsanedir. Erzurum'da daha 5 6 senem var dolayısıyla sadece yazları km yapacağımdan yakıtı takmıyorum. Aracıda agrasif kullanan biri değilim ki istesem de karda kışta kullanamam Bir de öyle mantık adamı olmaktan çıktım amaaan koy g.tüne bi daha mı gelcez dünyaya gözüyle bakıyorum olaya

Bu arada merak eden arkadaş olursa bu gün Ankara Balgat Borusan ile görüştüm bir de özel bir yetkili servisle Borusan zincir bakımı için 9-10 bin ortalama fiyat verdi özel servis ise harici bir sıkıntısı yoksa 2.5-3 bin gibi bir şey olur dedi. Ayrıca zincir bakımı için rutin bir zamanının olmadığını araçtan şikayet alırsak yapılacağı konusunda her iki servis de ağız birliği yaptı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysh -- 14 Eylül 2018; 10:15:34 >

• ysh kullanıcısına yanıt
    Zincir konusunda haklısınız. Ancak şöyle birşey var, bazı araçlarda zincir ömrünü tamamladığında şıkır şıkır çok ses yaparken bazı araçlarda en ufak bir belirti olmadan motoru yatak saranlar oldu. Biraz risk işi beklemek bana göre. Aracı alıp değiştirmek en garanti yol gibi şayet ilk fabrika zinciri üzerinde ise. Ama yinede tabiki tercih sizin.

Bacanağın e60 ı beyaz olsaydı ben onu kullanın derdim ama Beyaz E60 hastalığı var bende
  • Uza -00- kullanıcısına yanıt
    Sırf o korku yüzünden bütçe ayırdım zaten zincir değişimi büyük olasılıkla yapacağım. Ancak yapmadan önce bir kaç ustaya gösterip fikir almak istiyorum ki hepsi gereksiz şu an falan derse o zaman biraz bekletebilirim.
  • İkinci el kaygın yok. Yakıt önemli değil, muhtemelen haftasonu kullanacaksın, hiç 320iymiş, 320d imiş kendini limitleme,

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-kusursuz-temizlikte-3.25-574855160/detay

Örnek amacıyla atıyorum, kesinlikle 6 silindir olanlara bak, 325i olur 330i olur farketmez üstelik N52 tüm N serisi motor ailesi içinde en sorunsuz makinadır. Klasik BMW keyfini bu şekilde alırsın, 320i-320d'de iş çoğunlukla görsele kaçıyor.
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Fiyat aralığımın üzerinde. Konuyu açarken paylaştığım 3.20i Coupe olan araçla fiyat konusunda anlaştık. Pazartesi günü Ankara'da araca bakılacak onay çıkarsa çarşamba günü alacağım. Zincir konusunu da büyük ihtimalle değiştireceğim ve ufak bir bakıma girecek. Hazır Ankara'dayken halletmek istiyorum. Alırsak inşallah elimizde patlamaz Satan arkadaşın dediğine göre arabanın bir sıkıntısı yok bakımları yeni yapılmış falan. bi arka diskler 4500 km sonra değişecek dedi. Bizimkisi gelin hesabı ata binip ya nasip diyeceğiz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "İlk sahibi bmwye biner,sonra Bmw diğer sahiplerine biner" demiş ünlü bir moritanyalı ona göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çevreden gelen yoğun baskı üzerine Coupe sevdamdan şimdilik vazgeçtim. Bacanağa da para lazım olmuş 88.500'e onu alacağım. Kısmet olursa çarşamba günü araba elimde olacak
    İnternette yaptığım araştırmalarda yağ su bakımlarını zamanında yaptırıp, zincirini ve yağ pompasını zamanında değiştirirsen sıkıntı olmaz demiş herkes.
    Bizim bu araç için de araç şu an 183bin küsür km de. 177 bin km de zinciri ve turbosu değişmiş, aküsü 0 takılmış garantili, kalörifer peteği değişmiş artı yağ su bakımları yapılmış anlayacağınız 100 bin km sıkıntısız kafa rahat binilecek bir araba.
    Camlara da yeni ön cam dahil film yapmış bineceğim diye.
    Bu da aracın fotosu ancak filmlerden önce çekildi.
    2009 3.20i vs coupe?
    Bakalım bundan sonrasını da biz tecrübe edeceğiz inşallah hayırlısı olur da elimizde patlamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysh -- 15 Eylül 2018; 21:24:22 >

• Arkadaşlar aracı aldım kazasız belasız Erzurum’a geldim.

Araç için ilk izlenimim gerçekten çok güçlü olması ve bence fiyat performans açısından önemli ölçüde iyi olması. Honda civic den sonra sen neymişsin dedim. Aracı aldıktan sonra bir ustaya gösterdim ve aracın motor olarak iyi durumda olduğunu söyledi. Artı yaklaşık 1200 km yol yaptım bir kısmı uzun yol kalanı şehir içi gayet iyi bir sıkıntı yok.

Beni rahatsız eden tek şey 18” jantlar ve inçe yanak lastiklerden dolayı yoldaki çukurları ve ufak tefek yıpranmaları araç çok hissettiriyor.

Aracın ufak tefek boya ve rütus gerektiren kısımları var inşallah ilerleyen dönemlerde bunları da halledeceğim ve umarım uzun süre sorunsuz bir şekilde binebilirim.

Ayrıca merak eden olursa diye motorun yağsızlığından suyunun donmasından ve bu gibi mekanik aksamlarından kaynaklanan genişletilmiş kasko poliçesi buldum. Yanılmıyorsam güneş sigorta olması lazım. Orijinal parça garantisi de vardı. Ancak fiyatı çok uçuk çıktı indirimim olmadığı için 9700 tl gibi bir şey olması lazım. O yüzden normal genişletilmiş kasko yaptırdım o da 3300 tl ye geldi.

Seneye indirimle diğer kaskoya geçmeyi ve kafa rahat bir şekilde binmeyi düşünüyorum. Umarım hayırlısı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysh -- 22 Eylül 2018; 15:33:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ysh

Arkadaşlar aracı aldım kazasız belasız Erzurum’a geldim.

Araç için ilk izlenimim gerçekten çok güçlü olması ve bence fiyat performans açısından önemli ölçüde iyi olması. Honda civic den sonra sen neymişsin dedim. Aracı aldıktan sonra bir ustaya gösterdim ve aracın motor olarak iyi durumda olduğunu söyledi. Artı yaklaşık 1200 km yol yaptım bir kısmı uzun yol kalanı şehir içi gayet iyi bir sıkıntı yok.

Beni rahatsız eden tek şey 18” jantlar ve inçe yanak lastiklerden dolayı yoldaki çukurları ve ufak tefek yıpranmaları araç çok hissettiriyor.

Aracın ufak tefek boya ve rütus gerektiren kısımları var inşallah ilerleyen dönemlerde bunları da halledeceğim ve umarım uzun süre sorunsuz bir şekilde binebilirim.

Ayrıca merak eden olursa diye motorun yağsızlığından suyunun donmasından ve bu gibi mekanik aksamlarından kaynaklanan genişletilmiş kasko poliçesi buldum. Yanılmıyorsam güneş sigorta olması lazım. Orijinal parça garantisi de vardı. Ancak fiyatı çok uçuk çıktı indirimim olmadığı için 9700 tl gibi bir şey olması lazım. O yüzden normal genişletilmiş kasko yaptırdım o da 3300 tl ye geldi.

Seneye indirimle diğer kaskoya geçmeyi ve kafa rahat bir şekilde binmeyi düşünüyorum. Umarım hayırlısı olur.
    Hayırlı uğurlu olsun 3300 iyi bir rakam bmw için.Kazsız belasız kullanmak dileğiyle

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Amin teşekkür ederim. Daha iyisi daha güzeli olmayanların da olsun :)
  • Mantıklı tercih yapmışsınız 3 serisi yerine. güle güle binin.

• NoyanDervis kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.