Şimdi Ara

2009 Avrupa Şampiyonası (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.433
Cevap
0
Favori
35.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @piankhy1 işin içinde biri olduğun için soruyorum.. Sana göre Tanjevic'li milli takım başarısız mı yoksa hedeflerine ulaşmış bi takım mı?
  • Bizim milli takımımızın emin olun mehmet okura ihtiyacı yok.Tamam mehmet gerçekten çok iyi oyuncu.Sonuçta öyle yada böyle allstar olmuş bi isim.Ama pozisyon olarak milli takımın uzuna ihtiyacı yok.Kerem, semih, ömer ve oğuz varken mehmete pekte ihtiyacımız olacağını düşünmüyorum.Ama guard olsaydı eyvallah derdim keşke gelseydi derdim o ayrı bi konu.Hakanı almamalarının nedeninide söylim sizlere.Hakan büyük takımda hiç oynamamış bi guard.Küçük takımların büyük oyuncusu konumunda.Bütün oyunlar hakan üstünden kuruluyor.Bütün organizasyonlar, el yakan toplar hep hakanda toplanıyor.Hal böyle olunca ve adamın az çok potansiyelide var yani kötü bi oyuncu değil o yüzden asist kralı olması kadar normal birşey yok.Ama bunun yanında top kaybı çok yapıyor.Ayrıca günümüz basketbolunda penetre artık çok önemli bi hal aldı.Dikkat ederseniz hakan içeriyi pek zorlamaz sadece boşluk buldumu girer içeriye.Ama iyi bi guard içeriyi herzaman zorlamalı penetrelerle.Özellikle adam adama savunmalarda mutlaka bu işi yapmalı ki arkadaşlarına pozisyon hazırlasın.Hakanın tek derdi al gülüm ver gülüm.Arkadaşı boşsa versin pası sayı atsın.Mesela enderin ne işi var takımda diyosunuz ama enderin en iyi yaptığı şeylerden biri penetrelerdir.Ortalığı karıştırmakta üstüne yoktur enderin.Sırf bu yüzden bile ender kadroda olmalı.

• quote:

Orjinalden alıntı: 207m

Bizim milli takımımızın emin olun mehmet okura ihtiyacı yok.Tamam mehmet gerçekten çok iyi oyuncu.Sonuçta öyle yada böyle allstar olmuş bi isim.Ama pozisyon olarak milli takımın uzuna ihtiyacı yok.Kerem, semih, ömer ve oğuz varken mehmete pekte ihtiyacımız olacağını düşünmüyorum.Ama guard olsaydı eyvallah derdim keşke gelseydi derdim o ayrı bi konu.Hakanı almamalarının nedeninide söylim sizlere.Hakan büyük takımda hiç oynamamış bi guard.Küçük takımların büyük oyuncusu konumunda.Bütün oyunlar hakan üstünden kuruluyor.Bütün organizasyonlar, el yakan toplar hep hakanda toplanıyor.Hal böyle olunca ve adamın az çok potansiyelide var yani kötü bi oyuncu değil o yüzden asist kralı olması kadar normal birşey yok.Ama bunun yanında top kaybı çok yapıyor.Ayrıca günümüz basketbolunda penetre artık çok önemli bi hal aldı.Dikkat ederseniz hakan içeriyi pek zorlamaz sadece boşluk buldumu girer içeriye.Ama iyi bi guard içeriyi herzaman zorlamalı penetrelerle.Özellikle adam adama savunmalarda mutlaka bu işi yapmalı ki arkadaşlarına pozisyon hazırlasın.Hakanın tek derdi al gülüm ver gülüm.Arkadaşı boşsa versin pası sayı atsın.Mesela enderin ne işi var takımda diyosunuz ama enderin en iyi yaptığı şeylerden biri penetrelerdir.Ortalığı karıştırmakta üstüne yoktur enderin.Sırf bu yüzden bile ender kadroda olmalı.

penetre konusunda haklısın.zaten bizim guardlarımız wade-arenas-parker.hepsi birbirinden delici oyuncular ki hakan bunlardan daha geri.
    yapma lütfen ya.ne kerem ne de ender cok delici oyuncular degil.hadi ender bi nebze sayılır da.sırf bunun içn alınmadıgını sanmıom

Lucifer34

ben hakan sadece asist kralı oldugu için milli takıma alınsın demedim.hakan iyi bi oyuncu ve zaten asist kralı olması da onun iyi bi oyuncu oldugunu gösterir zaten.ki her şekilde de enderden daha iyi oynicagını düşünüyorum.benim anlamadıgım bi guardla centerı nasıl kıyasladıgın.hele ki fatihin oynadıgı pozisyonda olay sadece blok yapmaksa aynı işi fazlasıyla yapabilen ömer ve semih zaten var.bi pivot napar?önce içeri kapatır ki kıytırık kıytırık düz turnikeden sayı yenmesin diye.dampier nba de yıllardır bunu yapabildigi için var..sora ki görevlerri ribound ve sayıdır.fatih cok iyi bi skorer olsa haklısın derdim.ya da cok iyi bi riboundcu olsa mirsad gibi gene haklısın derdim.ama sadece 3 blok yapıcak.bu 3 blogu yapmak için de 10 dakkada 6 faul yapıcak ki her maçta kesin yapar bomboş da bi kaç pozisyonu harcicak.
    benm anlamadıgım nokta sırf buna benzer bi performans için neden bu adam milli takıma alınıyo ki tek alınma sebebi blok yapmaksa zaten semih ve ömer var.
    anlamadıgım diger nokta neden bi oyun kurucu ile pivotu karşılaştırıyoruz biz?

• http://www.tbl.org.tr/beko/oyuncu.asp

Arkadaşım Al sana istatistlikler... Mirsad 22:39 dakika da 1.8 hücum ribaundu olmak üzere toplam ribaund ortalaması 6.1

http://www.tbl.org.tr/beko/oyuncu.asp

Al arkadaşım bu da Fatih... 25:20 dakika da 2.6 hücum ribaundu olmak üzere toplam ribaund ortalaması 6.5

Ve de lütfen Fatihin sayfasından büyük takımlara karşı oynadığı maçların istatistliklerine bak... ya hayır Fatihi ben de istemem bu milli takım da ama lütfen elle tutulur şeyler söyle arkadaşım. Siz varsayım üzerine bişey diyorsunuz ama adam son elemelerde nasıl bir performans ortaya koydu hatırla! Adam sizin varsayımlarınıza karşılık canlı performans sergiliyor hala beğendiremiyor kendini

Sen benim hala ne demek istediğimi anlamamışsın... Hala neden pivot ile oyun kurucuyu karşılaştırıyoruz diyorsun boşver unut bu konuyu

Çok basit soru soruyorum çok basitttt... Hakan o kadar iyi ise o zaman neden GS Can Akını, BJK Engin Atsürü, Erdemir Hakanı alıyor? Bu adam bu yaşına kadar neden daha önce saydığım iyi diyebileceğimiz takımlarda oynamadı? Ya bu büyük takımlarda ki menajerler, basketbol adamları bu işi bilmiyor ya da gerçekten bu adam sanıldığı gibi iyi değil? Bunun dışında hiç bir seçenek yok hiç bir seçenek yok... Eğer var ise her şekilde açığım dinlemeye.

• quote:

Orjinalden alıntı: piankhy1

MEDYA DEPARTMANI BÖLÜM ŞEFİ : SANCAR SÖNMEZ

Abi bu sen olmalısın herhalde

http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/TBFV1_Iletisim_Form?OpenForm
  • quote:

Orjinalden alıntı: sivıl encınyır

quote:

Orjinalden alıntı: 207m

Bizim milli takımımızın emin olun mehmet okura ihtiyacı yok.Tamam mehmet gerçekten çok iyi oyuncu.Sonuçta öyle yada böyle allstar olmuş bi isim.Ama pozisyon olarak milli takımın uzuna ihtiyacı yok.Kerem, semih, ömer ve oğuz varken mehmete pekte ihtiyacımız olacağını düşünmüyorum.Ama guard olsaydı eyvallah derdim keşke gelseydi derdim o ayrı bi konu.Hakanı almamalarının nedeninide söylim sizlere.Hakan büyük takımda hiç oynamamış bi guard.Küçük takımların büyük oyuncusu konumunda.Bütün oyunlar hakan üstünden kuruluyor.Bütün organizasyonlar, el yakan toplar hep hakanda toplanıyor.Hal böyle olunca ve adamın az çok potansiyelide var yani kötü bi oyuncu değil o yüzden asist kralı olması kadar normal birşey yok.Ama bunun yanında top kaybı çok yapıyor.Ayrıca günümüz basketbolunda penetre artık çok önemli bi hal aldı.Dikkat ederseniz hakan içeriyi pek zorlamaz sadece boşluk buldumu girer içeriye.Ama iyi bi guard içeriyi herzaman zorlamalı penetrelerle.Özellikle adam adama savunmalarda mutlaka bu işi yapmalı ki arkadaşlarına pozisyon hazırlasın.Hakanın tek derdi al gülüm ver gülüm.Arkadaşı boşsa versin pası sayı atsın.Mesela enderin ne işi var takımda diyosunuz ama enderin en iyi yaptığı şeylerden biri penetrelerdir.Ortalığı karıştırmakta üstüne yoktur enderin.Sırf bu yüzden bile ender kadroda olmalı.

penetre konusunda haklısın.zaten bizim guardlarımız wade-arenas-parker.hepsi birbirinden delici oyuncular ki hakan bunlardan daha geri.
    yapma lütfen ya.ne kerem ne de ender cok delici oyuncular degil.hadi ender bi nebze sayılır da.sırf bunun içn alınmadıgını sanmıom

Lucifer34

ben hakan sadece asist kralı oldugu için milli takıma alınsın demedim.hakan iyi bi oyuncu ve zaten asist kralı olması da onun iyi bi oyuncu oldugunu gösterir zaten.ki her şekilde de enderden daha iyi oynicagını düşünüyorum.benim anlamadıgım bi guardla centerı nasıl kıyasladıgın.hele ki fatihin oynadıgı pozisyonda olay sadece blok yapmaksa aynı işi fazlasıyla yapabilen ömer ve semih zaten var.bi pivot napar?önce içeri kapatır ki kıytırık kıytırık düz turnikeden sayı yenmesin diye.dampier nba de yıllardır bunu yapabildigi için var..sora ki görevlerri ribound ve sayıdır.fatih cok iyi bi skorer olsa haklısın derdim.ya da cok iyi bi riboundcu olsa mirsad gibi gene haklısın derdim.ama sadece 3 blok yapıcak.bu 3 blogu yapmak için de 10 dakkada 6 faul yapıcak ki her maçta kesin yapar bomboş da bi kaç pozisyonu harcicak.
    benm anlamadıgım nokta sırf buna benzer bi performans için neden bu adam milli takıma alınıyo ki tek alınma sebebi blok yapmaksa zaten semih ve ömer var.
    anlamadıgım diger nokta neden bi oyun kurucu ile pivotu karşılaştırıyoruz biz?

Yavv sen direkt NBA'a daldın gittin naptın hocam yaa Ne wade' i ne hakanı anlamadım valla

• quote:

Orjinalden alıntı: piankhy1

Arkadaşlar bir çok konuda haklı olduğunuz noktalar var ama işin içinde biri olarak bilmediğiniz çok şeyler olduğunu söyleyebilirim. İşin içindeyim derken, gerçekten işin içinde biri olarak bunları söylüyorum.

Herkesin çok beğendiği Mehmet Okur, her Milli Takım döneminde sorun yaratır. Bu 5 senedir böyledir bundan sonra da böyle olacaktır. Buradan taa Amerika'ya Mehmet Okur'un ayağına kadar bu sorunlar çözülsün diye gidildi ama adamın Milli Takım ile hiç işi yok. Elbette yapılan bir çok yanlış vardır ama özellikle Mehmet Okur konusunda gerek federasyon, gerekse de Tanjevic sonuna kadar haklıdır. NBA'de 100'e yakın maç oynayan Okur, daha İstanbul'a gelmeden sakatım demeye başlar her sene. Yaz dönemi yatar, NBA'de sezon başlar başlamaz da hiç sakatlığı kalmadan sahaya çıkar aslanlar gibi de oynar. Dikkat edin NBA'de bile maç seçer. Okur için milli takım angaryadan öteye gitmez. Geldiği zaman, burada ahkam kesen bir çok insanın aksine, kapalı idmanlarında bile bulunan biri olarak Milli Takım'ın içinde ne kadar bozgunculuk yaptığını elbette bilemezsiniz. Milli takımda oynanamak için hiçbir isteği yoktur, bunu da delikanlı gibi açık açık söyleyemediği için beni takıma almıyorlar, sisteme uyamıyorum vb gibi demeçlerle sanki kendi oynamak istiyor da Milli Takım oynatmıyor gibi bir havayı her sene başarıyla estirir. Daha İstanbul'a gelmeden oynayacağı mevkiyle ilgili, sakatlığı ile ilgili, takım arkadaşları ile ile ilgili bahaneler üreten bir basketbolcunun milli takımda dünyanın en iyi oyuncusu olsa da oynama şansı yoktur. Her ortamda kendini herkesin üstünde gören, idmanlarda bile ona pas vermeyip şut atan takım arkadaşlarına bağırıp çağıran, surat yapan, tavır alan, antrenörlerini hiç umusamayan ve ben yıldızım herkes bana uyacak havalarında gezen bir adamın milli takımda ne kadar işi olabilir bir kez daha düşünün.

Bunların dışında kapalı kapılar ardında ve hiç birinizin tahmin bile edemeyeceği şeyler olduğuna size garanti verebilirim. Bu anlamda sadece Mehmet iyi oyuncu diyerek milli takımda olması gerektiğini boşuna tartışmayın. Bir oyuncu bütün takımın kimyasını öyle ya da böyle bozuyorsa kim olursa olsun takımda olmaması gerekir.

Diğer konularda evet yanlışlar yapılmıştır ama hiç bir aday kadro zaten hepimizi birden memnun edemez. Unutmayın ki bu kadroya çok yakın kadro, elemeleri mağlubiyet almadan ilk sırada tamamlamıştır.

Profilinizdeki ismi Google'da aratınca dediğiniz gibi içeriden(Federasyon) biriymişsiniz. Bunları başka yerde söylemediyseniz profilden isminizi kapatın isterseniz. Her yerde söylüyorum diyorsanız sorun yok. Alıntıladığım kısımda siyah olarak seçtiğim bölüm bana biraz abartı geldi. Diğer dedikleriniz doğruysa Mehmet Okur'un milli takıma alınmaması doğru karar.

Bu şampiyonada yarı finalden aşağısı başarısız sayılmalı. Çağrılmayan oyunculardan bile bir 5 çıkar. Tarihin en geniş kadrosunda beklentiler büyük.

• bu kurduğunuz büyük takımda oynama kuramı kendi kendini imha ediyor. Cüneyt Erden. Ne içeri drive'ı var ne de asist yeteneği. top tutuşu(ball handling olayı) kabus gibi sadece arada bi üç sayı sokuyor ama Galatasaray'da oynuyordu bir ay önce. Hakan küçük takımların büyük oyuncusu diyelim tamam kabul, fakat kadroda olan isimlerin çoğu ne küçük takımların büyük oyuncusu ne de büyük takımların..
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuatturkrap

bu kurduğunuz büyük takımda oynama kuramı kendi kendini imha ediyor. Cüneyt Erden. Ne içeri drive'ı var ne de asist yeteneği. top tutuşu(ball handling olayı) kabus gibi sadece arada bi üç sayı sokuyor ama Galatasaray'da oynuyordu bir ay önce. Hakan küçük takımların büyük oyuncusu diyelim tamam kabul, fakat kadroda olan isimlerin çoğu ne küçük takımların büyük oyuncusu ne de büyük takımların..

http://www.tbl.org.tr/beko/oyuncu.asp

Fuat unutma ki Cüneyt Erden sadece GS de değil yıllarca TT de, Efes Pilsen de oynadı... Ve sadece 3 sayı sokuyor diye almazlar onu buralara. Evet içeri driveri yoktur ama inanılmaz saha görüşü hakimiyeti vardır. Ve evet bazen garip garip top kayıpları yapar ama ondan top almakta zordur dediğin gibi topla oynaması kötü değildir... Yukarı daki linkte zaten oynadığı 28 dakika da sadece 1.3 top kaybı yaptığını göreceksin Galatasarayın Uleb de yarı finale kadar oynadığı Avrupa maçlarını izlediysen bunu çok iyi anlayacaksın

Bir de Hakan playmaker değil de başka pozisyonda oynasaydı tamam derim seçilsin dediğin gibi Cevher, Evren gibi ne yapacağı bilinmeyen isimleri nasıl seçtiyse Hakanı da seçsin. Fakat Hakan, Engin Atsür, Kerem Tunçeri ve Endere takılıyor. Bunlardan hangi birini keseceksin Hakanı almak için! Ya herşey bir yana zaten sizce Hakandan önce Tutku gelmiyor mu? Düşünsenize Kerem ve Tutkulu bir rotasyon 3. rotasyon kim olursa olsun ister Engin, ister Ender ister Hakan... Hayır ben Tutkuyu hatta ilk 5 e bile koyabilirim ama nedense kimse bundan bahsetmiyor yaw anlamadım

Bir de benim demek istediğim büyük takımlarda oynayan oyuncular Avrupa maçları oynuyor hepimizin bildiği gibi. O atmosferi tadıyor ve çoğu zaman sorumuluk alan oyuncular kadroda dikkatini çektiyse... Sanırım bir Evren Büker Avrupa da oynamadı doğru düzgün... Diğer seçilen oyuncular bu sene ve önceki seneler kendi takımın forması altında Avrupa da maçlar oynamıştır... Bu da bir basketbolcu adına tecrübedir ve alışkanlıktır büyük maç oynama mantelitesi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucifer34 -- 26 Haziran 2009; 11:02:26 >

• Katılmıyorum ama saygı duyuyorum. Tutku'nun alınma ihtimalinin olmadığını biliyoruz nedeni de malum..
  • quote:

Katılmıyorum ama saygı duyuyorum. Tutku'nun alınma ihtimalinin olmadığını biliyoruz nedeni de malum..

Cüneyt Erden değil de büyük takım mevzuna katılmıyorsun herhalde... Olabilir... Ben bu Tutku mevzusunu bilmiyorum! Neden alınmadığını söylersen sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucifer34 -- 26 Haziran 2009; 11:51:19 >
  • Hakan'ın , Ender ve Engin'den daha kötü olduğunu düşünüyorsanız diyecek bir şey yok tabi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lucifer34

quote:

Katılmıyorum ama saygı duyuyorum. Tutku'nun alınma ihtimalinin olmadığını biliyoruz nedeni de malum..

Cüneyt Erden değil de büyük takım mevzuna katılmıyorsun herhalde... Olabilir... Ben bu Tutku mevzusunu bilmiyorum! Neden alınmadığını söylersen sevinirim...

Evet Fuat cevap bekliyoruz
  • Aha bunu atlamışım. Yok öyle kesin verilerim yok, Hüseyin'in, 2007'den sonra Kaya'nın silinmesi gibi nedenlere dayandığına inanıyorum. Tutku kariyerinin en iyi topunu oynarken telekom olaylı bi fenerbahçe serisi oynadı ve orada hem saha içinde hem de dışında polemik yaşadılar coach'la o yüzden. ama bu benim teorim tabi. Kesin çok iyi sebepleri vardır..
  • Tutku 29 yaşında ondandır.Çok yaşlı...
  • quote:

Aha bunu atlamışım. Yok öyle kesin verilerim yok, Hüseyin'in, 2007'den sonra Kaya'nın silinmesi gibi nedenlere dayandığına inanıyorum. Tutku kariyerinin en iyi topunu oynarken telekom olaylı bi fenerbahçe serisi oynadı ve orada hem saha içinde hem de dışında polemik yaşadılar coach'la o yüzden. ama bu benim teorim tabi. Kesin çok iyi sebepleri vardır..

• B ve Ümit milli takım maçlarını TRT bile yayınlamıyor sanırım değil mi Yazık gerçekten
  • TRT söz verse bile ne yapacağı belli olmuyor. Akdeniz oyunlarında bayan voleybol takımının maçı yayın saatinde gözüküyordu. Yeni transferimiz Naz Aydemir'i izleyim dedim ama Yunanistan-İtalya maçı vardı. Altyazıyla uyar bari veya şu saatte banttan yayınlayacak bile demediler. Hiç saygıları yok.

Biraz da rakipleri konuşalım diyeceğim ama hiç takip etmedim. Son şampiyon Rusya'nın durumu nasıl?

Gruplar hakkında bir grafik veya liste olsa iyi olurdu aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 1 Temmuz 2009; 1:29:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Malazgirt

TRT söz verse bile ne yapacağı belli olmuyor. Akdeniz oyunlarında bayan voleybol takımının maçı yayın saatinde gözüküyordu. Yeni transferimiz Naz Aydemir'i izleyim dedim ama Yunanistan-İtalya maçı vardı. Altyazıyla uyar bari veya şu saatte banttan yayınlayacak bile demediler. Hiç saygıları yok.

Biraz da rakipleri konuşalım diyeceğim ama hiç takip etmedim. Son şampiyon Rusya'nın durumu nasıl?

Gruplar hakkında bir grafik veya liste olsa iyi olurdu aslında

@eyoruk

http://www.eurobasket.com/Turkey/basketball.asp

Hocam buradan istediğin her türlü bilgilere ulaşabilirsiniz ;) Ama biraz ingilizce bilmek gerekiyor... Sol tarafta ki menüden istediğin takımın U16 sından tut A takıma kadar oyuncu kadrosunu görebiliyorsun. Ve de ben maçları da buradan takip ediyorum ;)

3 uzatma sonunda İtalya yı 121-119 yenmişiz

Engin Atsür 26, Sinan Güler 20, Cemal Nalga 18, Barış Hersek 17 sayıyla oynamış Özellikle Engine helal olsun tüm sezon sanki ben sakattım. Adam aslanlar gibi oynamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucifer34 -- 1 Temmuz 2009; 18:45:43 >

• Engin hırsını çıkarıyor valla..Geçen maçta iyi oynamış
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.