Şimdi Ara

2009 Corolla dizel M/M kalkışta silkeleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracım 31500km de. Son zamanlarda kalkışta gaza dokununca silkeleme yapıyor,daha önce hafif şekilde vardı,bunun için servise gitmedim ama debriyajdan şüpheleniyorum.Araç M/M olduğu için debriyaj ömrü konusunda pek bilgim yok.Bu sorunla daha önce karşılaşan ,çözüm önerebilecek arkadaş var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick72 -- 9 Mayıs 2010; 20:17:42 >

• Arkadaşımın aracında da vardı daha sonra araç servise gidince m/m şanzuman kalibrasyonu yapıldı silkeleme sorunu bitti. Araç bu işlemden sonra frenden ayağı çekince gaz vermeden kalkıyor. Serviste konuştuğumuz yetkili bu kalibrasyonun bir iki senede tekrarlanmasının faydalı olacağını söyledi akdemirler İzmir bu işlem için 80 tl aldı. Araç 2007 1.6 m/m benzinli
  • Cevap için teşekkürler,servise uğrayayım bir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maverick72

Arkadaşlar aracım 31500km de. Son zamanlarda kalkışta gaza dokununca silkeleme yapıyor,daha önce hafif şekilde vardı,bunun için servise gitmedim ama debriyajdan şüpheleniyorum.Araç M/M olduğu için debriyaj ömrü konusunda pek bilgim yok.Bu sorunla daha önce karşılaşan ,çözüm önerebilecek arkadaş var mı ?

Selam arkadaşım,
    valla saedece sorunun bu mu mmt de? Bende de auris mmt var ağlıyorum vallahi..
    dediğin sorun da bende her 2000 km de bir oluyor. zira yoğun trafikte ve yokuş yukarı dur kalkları ne kadar sık yaparsan sorun o kadar erken ortaya çıkıyor.
    arkadaşın dedii gibi, kalibrasyon yapıyorlar düzeliyor. ama, bir cihaz takıo 30 sn lik iş yapıyor, garantin yoksa para alıyorlar..
    ben derim ki, tanıdık servisin varsa abi bu işten para almayın, zira garantisi olan araçlarda hemen 2 dakikada bu ayarı yapıyorsunuz, benimkinide arada geçirin de derim ben olsam :)
    garantisi varsa sorun yok zaten..
    bu arada sizin araç kaç model? dizel mi?

• Dostum araç 2009 31500de dizel yukarıyada yazmıştım,garantide daha.Bulunduğum şehir(Mersin ) düzlük bir yer yokuş falan yok o yüzden pek sorun çıkarmıyor burada .Yokuşu bol İstanbul ve Ankara'dada kullandım oralarda aracı kullanmak eziyet gibi,yokuşlarda araba doluysa hiç kalkmıyor,yokuş yukarı giderken araç çekmiyor vites düşürüyorum çok bağırıyor vs vs. Benim burada(Mersin) silkelemeden sonra en büyük problemim kasis-çukur vs. yaklaştığımda veyahut aracı yavaşlattığımda(5-10km) birdaha hızlanmak istediğimde aracın çok hantal kalıp hızlanamaması.
  • quote:

Dostum araç 2009 31500de dizel yukarıyada yazmıştım,garantide daha.Bulunduğum şehir(Mersin ) düzlük bir yer yokuş falan yok o yüzden pek sorun çıkarmıyor burada .Yokuşu bol İstanbul ve Ankara'dada kullandım oralarda aracı kullanmak eziyet gibi,yokuşlarda araba doluysa hiç kalkmıyor,yokuş yukarı giderken araç çekmiyor vites düşürüyorum çok bağırıyor vs vs. Benim burada(Mersin) silkelemeden sonra en büyük problemim kasis-çukur vs. yaklaştığımda veyahut aracı yavaşlattığımda(5-10km) birdaha hızlanmak istediğimde aracın çok hantal kalıp hızlanamaması.

Selam maverick72,
    kusura bakma görmemişim. anlattıkların tam mmt sorunları. ben de mmt li aracımı 13.000 km deyken almıştım. ilk yokuşu çıkamadığında şok olmuştum. geceleri uykum kaçmışı yokuş çıkamayan araba diye :) sonra kalkışlarda silkeleme yapardı. hala yapar baskı balata eriyince. servise gidip anlat, mmt sorunu yaşıyorum diye servise kayıt açtır. sonra ustaya mmt kalibrasyon zamanı geldi dersin. ayarlasınlar. E konumuna taktığında darbesiz olarak kendi kendine hareket etmeye başladığı anda artık yokuş çıkabilirsin. rahatsızlık kalkar. ama yokuş yukarı çok dur kalk yaparak zorlama arabayı. baskı balata yanabilir. malum bu arabalarda böyle bir gizli peoblem var. rahatsızlığın devam ederse başka çözümlerde var.. yine konuşuruz..
    saygılar..

• ok. ilginize teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diğer çözümler nedir dostum?? Bide bu sorunu Ankarada halledebilecek bir özel servis varmı??
    quote:

Orijinalden alıntı: Killer Loop

quote:

Dostum araç 2009 31500de dizel yukarıyada yazmıştım,garantide daha.Bulunduğum şehir(Mersin ) düzlük bir yer yokuş falan yok o yüzden pek sorun çıkarmıyor burada .Yokuşu bol İstanbul ve Ankara'dada kullandım oralarda aracı kullanmak eziyet gibi,yokuşlarda araba doluysa hiç kalkmıyor,yokuş yukarı giderken araç çekmiyor vites düşürüyorum çok bağırıyor vs vs. Benim burada(Mersin) silkelemeden sonra en büyük problemim kasis-çukur vs. yaklaştığımda veyahut aracı yavaşlattığımda(5-10km) birdaha hızlanmak istediğimde aracın çok hantal kalıp hızlanamaması.

Selam maverick72,
    kusura bakma görmemişim. anlattıkların tam mmt sorunları. ben de mmt li aracımı 13.000 km deyken almıştım. ilk yokuşu çıkamadığında şok olmuştum. geceleri uykum kaçmışı yokuş çıkamayan araba diye :) sonra kalkışlarda silkeleme yapardı. hala yapar baskı balata eriyince. servise gidip anlat, mmt sorunu yaşıyorum diye servise kayıt açtır. sonra ustaya mmt kalibrasyon zamanı geldi dersin. ayarlasınlar. E konumuna taktığında darbesiz olarak kendi kendine hareket etmeye başladığı anda artık yokuş çıkabilirsin. rahatsızlık kalkar. ama yokuş yukarı çok dur kalk yaparak zorlama arabayı. baskı balata yanabilir. malum bu arabalarda böyle bir gizli peoblem var. rahatsızlığın devam ederse başka çözümlerde var.. yine konuşuruz..
    saygılar..

• selam silentenigma07,
    başka çözümü yok ne yazıkki. mecbur servise gidip kalibre ettirmen lazım. yoksa asla düzelmez. kendi otomatik düzeltir diyorlar ama ben görmedim düzeldiğini. 10 dakikalık iş. Eğer garantisi bittiyse o zaman eyvah tabi. 60-80 tl arası bir fiyat alıyorlar sanırım ayar için. başka çözümü olmadığına şurdan eminim, geçen 40 bin bakımı için serviteydim, büyük bir araç kiralama firması, mmt baskı balatasını kendi değiştirmiş. bilirsiniz belki, bu büyük şirket tüm bakımları kendi yapar, üreticilerle öyle anlaşması vardır. neyse, mmt ayarı yaptırmak istiyorum diye biri aracı getirmiş müşteri temsilcisine iş emri açtırıyordu. yani onlar bile yapacak cihaza sahip değilse başka yapan bulmak zordu diye düşünüyorum.
    her servis yapabilir diyemem, zira istanbulda bir servis ne dediğimi anlamıyordu beni birşey yok diye yolluyordu hep. yapamayan servis olursa başkasına gidebilirsin. yapan biri bulunur muhakkak.
    saygılar.
    quote:

Orijinalden alıntı: silentenigma07

Diğer çözümler nedir dostum?? Bide bu sorunu Ankarada halledebilecek bir özel servis varmı??
    quote:

Orijinalden alıntı: Killer Loop

quote:

Selam maverick72,
    saygılar..

• Selam Arkadaşlar,
    Ben 40 bin bakımdan sonra başımdan geçen bir konuyu anlatmak istiyorum. Öncelikle amacım hiç bir servisi kişiyi yada kurumu kötülemek yada karalamak değil. Tarzım biraz iğneleyici olduğu için öyle görünebilir ama aslında değil.
    Foruma ilk katıldığım günlerde bir arkadaş toyota nataş servisine veryansın ediyordu, hatta imzasına aracını seven nataş' a gitmesin diyordu. Ben buna katılmadığımı, sorunun ne olduğunu sormuştum, yanıt geldimi hatırlamıyorum doğrusu? Ama ben Nataş' ta en ufak bir sorun yaşamadım. Bilakis sorunları çözdüler yada azalttılar. Onun dışında Dumankaya Pendik ve Derindere Kartal (sanrıım derindere kapanmış) tek kelime ile çözümsüzlük silsilesi iki servis. Benim aracı aldığımdan beri mmt ile igili sıkıntılarım var. Aracın 10.000 km de 2-3 defa mmt kalibrasyona ihtiyacı oluyor. O kadar dikkatli kullandığım halde. Hatta son zamanlarda hiç ama hiç yoğun trafiğe bile girmiyorum. Daha öncede Dumankaya da başka bir konuda sorun yaşadığım halde, kendilerine bir şans daha vereyim ve 40.000 bakımını onlarda yaptırayim dedim. Keşke demez olaydım. Arada mmt ayarınıda yapın, kalkışta silkeleme yapıyor dedim. Tamam dediler. Aldım aracı, tamam birinci viteste silkeleme geçmiş ama bu sefer diğer vites aralıkları sapıtmış, geçişler sarsıntılı hale gelmiş. Dün zamanım oldu, gittim tekrar. Ustalardan biri ile yol testine çıkardılar. Dedim ki, kardeşim alt tarafı ayar yapılacak, yapın nolur zaman kaybettirmeyin bana. Yok dediler, teste çıkacağız. E iyi çıkalım. Vites değişiyor, sorun yok. Çünkü gaza sert basınca sorun ortaya çımıyor tabi. yumuşak dedim ustaya. ver ben kullanim. Kullandım, bak dedim, 2den 3 e, oradan 4 e geçerken silkeliyor araba. yok dedi normal bu. başka ayarı yok. Tamam dedim eyvalla. O zaman başka servise giderim, onlar yapar. Usta birden sinirlendi. Beni tehtid etmeyin dedi. Ne tehtidi dedim? silah mı çektim kafanıza? döverim mi dedim sizi? Yoksa öldürürüm felan mı dedim? Yok başka servise giderim demişim. E tamam, bu tehtid mi? ne dicektim? :) Siz araçta olan budur ötesi yok dediğinizde kaderime razımı olayım yani? 30 bin km dir aracı kullanıyorum bilmiyormuyum karakteristiğinin nasıl olduğunu.
    Neyse uzatmayim, sonra servis raporu istedim. Ne gerek var dediler. Kardeşim olmazmı, verin siz, buraya geldiğimiz bilinsin. Zatan Dumankaya katiyen servis raporu verme taraftarı olan bir firma değil. Zorla alıyorsunuz. Nataş ve Gedizler öyle değil. Onlar hemen iş emri açıyorlar. Neyse, servis raporunu hazırlarken servis müdürü geldi. Buyrun böyle oturun dedi. Dedim tamam, adam şimdi dövecek beni :)
    Nedir sorun yardımcı olayim dedi. Kendisi ile daha öncede münakaşamız olmuştu belki ondan geldi yanıma bilemicem. Dedim sorun yok. Servis raporunu bekliyorum. Ne giricem tartışmaya. Olan 1 saatime oldu zaten. 1 saat kaybettim boşu boşuna.
    Bugün sabah kalktım Nataş' a gittim. Ustalardan birini çağırdılar. Geldi. anlattım. O da dedi, inan başka ayarı yok. Çıktık teste, bak dedim usta, şu vites değişimlerine bak, silkeliyor araç. Usta dediki; ama başka ayarı yok ki, yapan arkadaşlar farklı birşey yapamaz dedi. İyi dedim. demek aracı artık böyle kullanıcas, son aşamaye geçtik demekki gibi düşünmeye başladım ki son dakika bir yokuş kalkış testi yaptı usta, evet biraz debriyaj kaçırıyor sanki, ben yine bakayim ama baskı balata erimişse söz veremem tam düzelmeyebilir dedi. Eyvalla dedim. 1 saat sonra aracı aldım. Usta yaptım yine bir ayar, test edin, ama vites değişimlerinde silkeleme geçtiyse baskı balatada erişimiş olabilir, bu sebeple vites değişim karakteristiği farklılaşmış olabilir dedi. Peki dedim aldım aracı. Daha kalkışta aracın gidişi değişti. Vites değişimleri farklılaştı hemen. yüksek viteslerde geçişi hissetmez oldum yine eskisi gibi. Demek ki ayar yapılıyormuş. Hemen telefon edip ustaya teşekkür ettim. Bu kadar uzun neden anlatı bu adam diye sorarsanız, şu mmt için ne kadar çok uğraştığımı bilin diye arkadaşlar. Şimdi 2000-3000 bin km rahatım. sonrasında Allah kerim :)
    Bende diyorum ki, Aracını seven lütfen DUMANKAYA' ya gitmesin. 2 olay yaşadım, ikincisi tak etti artık. Bir daha asla gitmem hatta kapılarının önünden bile geçmem, Nataş' ın ustalarını bu konuda tek geçerim :)
    Saygılar..

• Biraz geç oldu ama yazayım,aracı servise götürdüm kalibrasyon yerine komple şanzıman beynini garantiden değiştirdiler fatura bedeli 1230TL, hiç para almadılar.Araç düzeldi görünüyor şu an için.Ayrıca cd çalarda ufak bir arıza vardı arada cdleri okumayıp kendiliğinden çıkartıyordu onuda değiştirmişler garantiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick72 -- 10 Ağustos 2010; 23:30:12 >
  • Mesaj kutun dolu muhterem
  • quote:

Biraz geç oldu ama yazayım,aracı servise götürdüm kalibrasyon yerine komple şanzıman beynini garantiden değiştirdiler fatura bedeli 1230TL, hiç para almadılar.Araç düzeldi görünüyor şu an için.Ayrıca cd çalarda ufak bir arıza vardı arada cdleri okumayıp kendiliğinden çıkartıyordu onuda değiştirmişler garantiden.

selam maverick72,
    geç olsun güç olmasın diyerek 1.5 aylık konuya dokunayim dedim :)
    sadece silkeleme yapıyor diyemi değiştirdiler? semptomlar varmıydı başka? değişince sorun düzeldi mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.