Şimdi Ara

2009 ford fıesta boyası dokuluyor ve ford ılgısız kalıyor bu konuda (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
8.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: conquista

bi abi ile sohbet etme fırsatım olmuştu kendisinde alfa romeo vardı sorun çıkarmış burdaki servise götürmüş yaptık tamamdır deyip geri yollamışlar olay tekrarlanınca yine götürmüş fakat ilgisiz kalmışlar oda direk italya ile bağlantıya geçmiş gelip görmüşler arabayı ve haklı çıkmış sonunda araba geri alınmış anında aynı aracın full modelini artı aradaki kayıplardan dolayı üstüne 15 bin dolar para ödemişler bence direk yurt dışındaki ana bayisi ile temasa geçin almanya diye biliyorum ama yanlış olabilir zaman kaybetmeden

15 bin dolar ne kayıbı imiş bu?
  • bencede ya üretim hatası yada nakliye sırasında oluşan deformeler rötuşlandı.direk fordun sitesine gir ve durumu anlat.ama boya vs.de kabul etme.değiştirsinler arabayı.o dökülen yerler şu anda görülen yerler.2 sene sonra ne olacağı belli değil.dahada dökülebilir.tamirat vs. kabul etme.
  • geçmiş olsun. ya tasarım ya üretim hatası. Yepyeni bir araçta anlattıklarınıza göre bunların kullanıcı hatası olmasına imkan yok. servis ile işinizi çözemezseniz ford genel merkezine başvurun. bu çektiğiniz resimleri de gönderin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: UrbanRacer

quote:

Orjinalden alıntı: conquista

bi abi ile sohbet etme fırsatım olmuştu kendisinde alfa romeo vardı sorun çıkarmış burdaki servise götürmüş yaptık tamamdır deyip geri yollamışlar olay tekrarlanınca yine götürmüş fakat ilgisiz kalmışlar oda direk italya ile bağlantıya geçmiş gelip görmüşler arabayı ve haklı çıkmış sonunda araba geri alınmış anında aynı aracın full modelini artı aradaki kayıplardan dolayı üstüne 15 bin dolar para ödemişler bence direk yurt dışındaki ana bayisi ile temasa geçin almanya diye biliyorum ama yanlış olabilir zaman kaybetmeden

15 bin dolar ne kayıbı imiş bu?

bende tam bilmiyorum bana öyle söyledi ses sistemi kuruyodu hatta o paranın bi miktarı ile ama işde git geller benzin uğraşması işinden geri kalması araçsız kalması filan sanırım bunlarıda yazmış ek olarak galiba

• aynı olay yakınımın bir peugeot aracındada oldu 1 ay içerisinde götürünce problem çıkmıyor fakat geç kalınca çok uğraşıyorsun bence bir an evvel git götür aracını...
  • SLM ARKADASIM ŞIMDI TABIKI TAM BILMIYORUM DIGER ARABALARADADA OLURMU AMA BEN HER HAFTA UZUN YOL YAPIYORUM ANKARA-IZMIR ANKARA-AKŞEHİR AKŞEHİR-ANTALYA GIBI SEHIR ICINDE OLURMU BILMEM UZUN YOLDA HIZ VE GELEN GIDEN HIZLI ARACLAR BELKI SEBEB UMARIM SENIN ARABANDA OLMAZ ARABAYI COK SEVMISTIM AMA SU AN BENIM ICIN ARTIK ESKI SEMPATIK VE SICAKLIGI KALMADI UMARIN SENIN KINDE OLMAZ IYI GUNLERDE KULLANMANI DILERIM
  • cevap alamaz isen otokoç'a fotoğraflarla birlikte mail at.

bizde forda parça satıyoruz. parçalarda sorun olduğunda böyle yapıp fatura ediyorlar.
    aynısını bizde yapalım o zaman.
  • 91 yılından beri ailemin çeşitli araçlarını kullandım ya da sahip oldum.
    aracın bu kısımlarında en ufak bir hata ya da çizik görmedim.

üstelik aracınızın iki yanında da var.
    kesinlikle üretim hatasıdır.

yukarıdaki arkadaşların da dediği gibi siz aracınızı boyatmak , tamir ettirmek için almadınız.
    aracınızı değiştirmeyi talep edin.

hiç olmadı en azından aracın ücretsiz tamir edilmesinden sonra bir miktar para isteyin.
    çünkü aracınızın değeri düşecektir.

şahsen ben iki marşbiyeli boyalı araç alacağıma aynı fiyata boyasız almayı tercih ederim.
    ki herkes bunu tercih eder.

bu tamir işine onay veren servis yetkilisine de sormalı.
    siz hangi aracı tavsiye edersiniz diye.
  • hocam ford türkiyeyi arayın diyin yeni fiesta aldım aracımın boyası soyuluyor artık boyar mısınız yoksa yeni araç mı verirsiniz deyin ben olsam suskun kalmazdım hakkımı arardım o kadar para verip araç alıyorsunuz boyası soyuluyor
  • Fabrikada atılan bu tip boyaların taş çarpması veya ayakkabı veya başka bir cisimle bu şekilde çizilmesi yada boyanın atması söz konusu olamaz.

Bu boyalar çok özel ortamlarda yüksek ısılarda atılıyor ve soğuduğu an kemik gibi oluyor.

Örnek olarak eski Fiestamda ben ayakkabının topuğunu sık sık aracın eteğine değdirirdim.
    Bırakın boya atmasını vernikde dahi atma olmadı. Anahtar ile çizseniz dahi bu şehilde sacın yada
    astarın ortaya çıkması çok zordur.

Boya hatası var. İşin kötüsü bu aynı tonda ve belli bir haftada üretilen tüm Fiestalarda olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 13 Ocak 2009; 21:33:43 >
  • Geçmiş olsun, çok can sıkıcı bir durum.

Bence can sıkıcı olmasının yanında da, biraz sıkıntılı. Elbette hakkınızı arayacaksınız, ama tatmin edici olmayan bir sonuç ile karşılaşmanızı olası görüyorum.

Şöyle ki, ayıplı mal sonucu satıcının 4 tane seçimlik hakkı vardır, bunlardan birini kullanmak zorundadır: Bunlar da paranın iadesi, malın değişimi, ayıp oranında bedel indirimi (semen tenzili) ya da tamir. Alıcının seçtiği seçeneği satıcı yerine getirmek ile yükümlüdür..

Henüz öğrenci olduğum için mahkeme kararları ne yönde bilmiyorum, ama sadece boyada olşuan bu tip bir sorun için mahkemenin malın değişimi ya da paranın iadesi kararı vereceğine pek inanmıyorum. Ama dediğim gibi, uygulamayı bilmiyorum, benimki sadece bir tahmin. Genelde iade ve malın ayıpsiz misli ile değişimi, hukukta son çare (ultima ratio) olarak adlandırılan, her olayda başvurulmayan çözümlerdir. Öncelikle tamir ve satış bedelinin indirilmesi yoluna başvurulur. Çünkü sadece boyada oluşan bir sorun için doğrudan değişim ya da para iadesi kararı satıcı için de çok ağır olur. Zaten amaç da orta yolu bulmaktır. Aracın motor, fren, şanzıman gibi çok önemli parçalarında olan ayıplar ile boya, döşeme, klima, CD çalar gibi tali önem taşıyan kısımlarda olan ayıpların bir tutulması pek mümkün değil. En azından ben hakim olsam, ilk düşüncem para iadesi ya da değişim olmazdı.

Şimdi herkes bana bu söylediklerimin saçma olduğunu söyleyecek ama hukuki durum bu. Ben de tüketici olsam isyan ederim ama isyanım gerçeği değiştirmez.

Bu yüzden sana önerim şu yönde olur: Tüketici davalarından anlayan bir avukat ile görüş, durumu anlat. Eğer davayı büyük olasılıkla kazanabileceğini söylüyorsa yargı yoluna git. Ama yargı yolunun da uzun ve yorucu bir süreç olduğunu unutma. Zaten çoğu insan bu yüzden dava açmaktan vazgeçiyor.

Bir yandan avukat ile görüşürken, diğer yandan da git Ford bayine, çingenelik yap. Şaka yapmıyorum. Adamların gözünü korkut, arabanı değiştirmezlerse heyete ve mahkemeye gideceğini, Ford Almanya ve Otosan'a mail atacağını, şikayet sitelerine ve gazetelerin tüketici kısımlarına yazılar göndereceğini söyle. Yani tedhit et. Elin nerede güçlü ise oradan oyna. Avukatın sana davayı kazanacağını temin edebiliyorsa yargı yoluna git, baktın avukatın garanti veremiyor, dört bir yandan adamların üzerine git.

Başka sorun olursa cevaplamaya çalışırım.

• quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

Geçmiş olsun, çok can sıkıcı bir durum.

Bence can sıkıcı olmasının yanında da, biraz sıkıntılı. Elbette hakkınızı arayacaksınız, ama tatmin edici olmayan bir sonuç ile karşılaşmanızı olası görüyorum.

Şöyle ki, ayıplı mal sonucu satıcının 4 tane seçimlik hakkı vardır, bunlardan birini kullanmak zorundadır: Bunlar da paranın iadesi, malın değişimi, ayıp oranında bedel indirimi (semen tenzili) ya da tamir. Alıcının seçtiği seçeneği satıcı yerine getirmek ile yükümlüdür..

Henüz öğrenci olduğum için mahkeme kararları ne yönde bilmiyorum, ama sadece boyada olşuan bu tip bir sorun için mahkemenin malın değişimi ya da paranın iadesi kararı vereceğine pek inanmıyorum. Ama dediğim gibi, uygulamayı bilmiyorum, benimki sadece bir tahmin. Genelde iade ve malın ayıpsiz misli ile değişimi, hukukta son çare (ultima ratio) olarak adlandırılan, her olayda başvurulmayan çözümlerdir. Öncelikle tamir ve satış bedelinin indirilmesi yoluna başvurulur. Çünkü sadece boyada oluşan bir sorun için doğrudan değişim ya da para iadesi kararı satıcı için de çok ağır olur. Zaten amaç da orta yolu bulmaktır. Aracın motor, fren, şanzıman gibi çok önemli parçalarında olan ayıplar ile boya, döşeme, klima, CD çalar gibi tali önem taşıyan kısımlarda olan ayıpların bir tutulması pek mümkün değil. En azından ben hakim olsam, ilk düşüncem para iadesi ya da değişim olmazdı.

Şimdi herkes bana bu söylediklerimin saçma olduğunu söyleyecek ama hukuki durum bu. Ben de tüketici olsam isyan ederim ama isyanım gerçeği değiştirmez.

Bu yüzden sana önerim şu yönde olur: Tüketici davalarından anlayan bir avukat ile görüş, durumu anlat. Eğer davayı büyük olasılıkla kazanabileceğini söylüyorsa yargı yoluna git. Ama yargı yolunun da uzun ve yorucu bir süreç olduğunu unutma. Zaten çoğu insan bu yüzden dava açmaktan vazgeçiyor.

Bir yandan avukat ile görüşürken, diğer yandan da git Ford bayine, çingenelik yap. Şaka yapmıyorum. Adamların gözünü korkut, arabanı değiştirmezlerse heyete ve mahkemeye gideceğini, Ford Almanya ve Otosan'a mail atacağını, şikayet sitelerine ve gazetelerin tüketici kısımlarına yazılar göndereceğini söyle. Yani tedhit et. Elin nerede güçlü ise oradan oyna. Avukatın sana davayı kazanacağını temin edebiliyorsa yargı yoluna git, baktın avukatın garanti veremiyor, dört bir yandan adamların üzerine git.

Başka sorun olursa cevaplamaya çalışırım.

boya, döşeme, klima, CD çalar demişsinde burada boyayı aynı gduba koyamassın. boyada motor, fren ve şanzımana sokman lazım senın anlatımına gore cunku boya 2. el fiyatını dusuren bır seydır. bır kez yapıldımı bır daha kurtaramassın. 0 araba almanın mantıgı ne ozaman?
    bence sen aman hakım avukat falan olma yandık ozmn bölüm değiş

• Bende 2 Aralık günü Hataydan Yeni Ford fiesta satın aldım Murat beyin başına gelenler benim başıma da geldi araçın sağ ve sol arka kapı altlarında hafif boya döküntüleri mevcut ayrıca fotoğraflarını sizlerle paylaşacağım firma sürekli beni suçluyor ama yeni ford fiesta ile ilgili olarak problemi olan araç sürücülerini lütfen uyaralım ve harekete geçmelerini ve bu konuda birlik içinde hareket etmeye çağıralım.
  • Hata bu olur ama sen koca Ford san sahipleneceksin hatanı.
    Eğer sahiplenmessen kısa vadede karlı gözüksende uzun vadede zararın büyük olur..
  •  2009 ford fıesta boyası dokuluyor ve ford ılgısız kalıyor bu konuda

Hocam ben Cenk beyi arayın dedim ama sizin şu işaretlediğim kısımdan araca vermiş olduğunuz bir darbe yok değilmi?

Çünki o kısımın devamı zedelenen yere denk geliyor.

Ayrıca birşey taşıyıpta oraya sürtmeniz ihtimalindede ödeme yapmazlar.

Şöyleki eğer bunlar yoksa hemen Otokoça ulaşın aracınızın boya ve paslanmazlık garantisi var aracınızı değiştirirsiniz bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgiven3 -- 20 Şubat 2009; 16:47:20 >
  • Öncelikle geçmiş olsun.Fotoğraflardan anladığım kadarıyla aslında sorun çok büyük değil fakat bu sorunun sizden değilde fabrikadan kaynaklandığı apaçık ortada.Oranın vurmayla sürtmeyle boyasının dökülmesi mümkün değil.Bu durumda aracınızın değiştirilmesini yada parasının iadesini istemek en doğal hakkınız.Ancak sorun büyük olmadığından böyle birşeyi kabullenmek onlar için zor olabilir.Ama size tavsiyem kesinlikle tamir teklifini kabul etmemeniz.Zorluk çıkartırlarsa Ford Türkiye' ye şikayet etmeniz en doğrusu olur.Eğer Ford Türkiye sizi haklı bulursa ki muhtemelen öyle olacaktır, aracınızı aldığınız bayii kapatılma noktasına bile gelebilir.Sorununuzun en kısa sürede çözülmesi dileğiyle.
  •  2009 ford fıesta boyası dokuluyor ve ford ılgısız kalıyor bu konuda

2009 ford fıesta boyası dokuluyor ve ford ılgısız kalıyor bu konuda

Kişi zaten Mahkemeye müracaat etmiş. Başka bir konuda yazılı imiş ben şimdi buldum.

• satarken yağlıyolar insanı sonra yüzüne bakmıyolar oh ne güzel iş inşallah mahkemede derslerini alırlar. Çok geçmiş olsun.
  • çok enteresan direk sac parlıyor. kataforez mi yapmadılar acaba ???
  • Bende 2 Aralık günü Hataydan Yeni Ford fiesta satın aldım Murat beyin başına gelenler benim başıma da geldi araçın sağ ve sol arka kapı altlarında hafif boya döküntüleri mevcut ayrıca fotoğraflarını sizlerle paylaşacağım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.