Şimdi Ara

2009 honda jazz fun lastik seçimi yardım!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
6.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2009 model Honda jazz fun arabam var 2 ay önce aldım. LAstikler alırken iyi gibi duruyordu fakat şimdi çatlaklar belirdi. Üstünde aracın dunlop 175/65 r15 lastikler var. Hondanın web sitesinde ise 185/55R16 lastik ebatı kullanılıyor yazmışlar bu donanımın 2012 modelinde. Sizin bildiğiniz ve arabama önerebileceğiniz ölçü ve marka varsa paylaşabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gultufan -- 16 Ekim 2012; 0:08:46 >

• merhaba,
    2009 öncesi jazz ve şuan kullandığım 2012 jazzımda bridgestone lastik kullanıyorum. memnunum

nedeni ise sert lastik olsada yol sesi çıkarsada benim için Türkiyenin sürprizlere açık yollarına sert olması ve yanak kalınlığı diğer firmalara göre kalın olduğundan.
  • peki ebat konusunda hangisini kullanıyorsunuz?
  • yok mu yardımcı olabilecek biri?
  • eski lastiklerim 185 55 15 şuan 185 55 16 kullanıyorum memnunum kışlık 16 jant için de alacağım off ya masraf zamanı yaklaşıyor
  • Merhaba
    Aynı şekilde 2009 joy aracımıza lastik almamız lazım
    jazz kullanıcıları hangi lastiği tercih ediyorsunuz
    süspansiyonlar da sert olduğundan sert lastik almaya çekiniyorum.
    michelin kullanan varmı.
    Teşekkürler

Not: Antalya da olduğum için ıslak zemin performası önemli
    yazında problem çıkarmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTeN -- 14 Kasım 2012; 11:28:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gultufan

MErhaba,

2009 model Honda jazz fun arabam var 2 ay önce aldım. LAstikler alırken iyi gibi duruyordu fakat şimdi çatlaklar belirdi. Üstünde aracın dunlop 175/65 r15 lastikler var. Hondanın web sitesinde ise 185/55R16 lastik ebatı kullanılıyor yazmışlar bu donanımın 2012 modelinde. Sizin bildiğiniz ve arabama önerebileceğiniz ölçü ve marka varsa paylaşabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler...

hocam jant ebatını değiştiriseniz jantlarınızı satarsanız ben alıcıyım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

MErhaba,

Teşekkürler...

Arkadaşım merhaba,

Aracın ülkemize gelen ilk Jazz'lardan olsa gerek.

Aracındaki 5 kollu jantları çok güzel buluyorum. :)

Birkaç ay sonra gelen fun modellerinde 186-55-16 olarak jant-lastik geldi.

İkisi arasındaki fark yenilerin çok daha ince yanaklı olmasından dolayı sert bir sürüşe sahip olması.

Senin yerinde olsam orjinal 15'lik lastiklerini yenileyip jant ebatını büyütmezdim.

175/65 r15 ölçülerinde yeterince etli olan lastik ebatlarından dolayı nispeten sert sayılabilecek ama çok uzun ömürlü olan Bridgestone Turanza ER-300 lastikleri öneririm.

Yani 175/65 r15 ebatlarda bir lastik alman isabet olacaktır.

Kardeş marka Lassa da düşünebilirsin biraz daha hesaplı olarak.

Kolay gelsin. :)

• Pirelli 15R lastik almış bulunmaktayım. Tüm ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum...
  • Konu çok eski ama ihtiyaç duydum 2010 honda jazz fun araçim var ve lastik Ebadı 215 50 R10 bakiyorum da benim lastikler epey bi farklı. Araçta süspansiyon çok sıkıntılı acaba lastiklerden mi ve bu ebattakı lastiklerin bana avantajları ve dezavantajları nasıl olur tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aboyur

quote:

MErhaba,

Teşekkürler...

hocam jant ebatını değiştiriseniz jantlarınızı satarsanız ben alıcıyım

lastiklere de ben talibim

• Slm millet...konuyu tekrar hortlatayim dedim.Bende 2010 model joy var.Üzerinde Michelin energy saver var.175 65 r15 .Aynı ölçüde hangi lastik tavsiye edersiniz? Yazlık olacak, Michelin den genel olarak memnundun.Ama yazlari cok ötüyordu ozellikle donüşlerde...tavsiye bekliyorum. ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: honeylee

Slm millet...konuyu tekrar hortlatayim dedim.Bende 2010 model joy var.Üzerinde Michelin energy saver var.175 65 r15 .Aynı ölçüde hangi lastik tavsiye edersiniz? Yazlık olacak, Michelin den genel olarak memnundun.Ama yazlari cok ötüyordu ozellikle donüşlerde...tavsiye bekliyorum. ..

hocam 2015 jazlarda 175 65 15 yerine 185 60 15 kullanmışlar.konforu yol tutuşu daha iyi olur.tek eksi yönü arabanın 3mm yere yaklaşması oda önemsiz. şu an bende sizin kullandığınız ebatı kullanıyorum önümüzdeki yaz 185 60 15 e gececem. Michelin falken yokohama nokıan bizim arabalara daha uygun yumuşak hamurlu sessız konforlu lastikler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.