Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (132. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: altrea

quote:

Orijinalden alıntı: Mriya

quote:

Orijinalden alıntı: altrea

quote:

Orijinalden alıntı: Mriya

Aracımı Kit MTM +Keihin enjektör lpg montajı için az evvel otogazcıya bıraktım.Zaten muyanede bittiydi,bir lpg'lensin de yakıt sonuçlarını yazarım.

Lpg dönüşümünüz hayırlı olsun.Ama keşke Prins tercih etseydiniz.Kit MTM için ne kadar ücret ödediniz..

Taktırdığım yer esasen Prins takıyordu ben taktırmadım,kit mtm istedim.2000tl/10 taksit.

95tl'lik gazla 475km gidebildim.Ben 500'ü ufaktan geçeceğimi tahmin ediyordum ama tahminim tutmadı.Fakat usta 1000km'den sonra yakıt biraz düşer dedi,bir de ayar güncellenince.Bakalım ne olucak.

Prins'te sanırım 2300Tl gibi bir fiyata takıyor.Ama Prins'te Valve Car yağlama sistemi var bu Euro 5 normundaki araçların taktırması gereken bir durum.Bu yüzden Prins daha mantıklı olurdu.Aldığınız gazla kat ettiğiniz mesafe çok ideal...

Avensisin subapları magneyzum alüminyum filan değil o nedenle valve care gereksiz Kaldı ki valve care'in subap koruduğunu ispatlayan hiç bir veri yok.

Euro 5'le valve care'in bir alakasının olmaması lazım ama?Sizin bildiğiniz bir şey varsa öğrenmek isterim.

Prinse 2400tl demişlerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mek00

navitech navigasyon cihazını üreticinin (navitech) kurduğu bir internet sitesinde (delco) 1500 tl kredi kartlı fiyatla almak mümkün. bu siteden alırsanız montaj için de bedava olmasını sağlayan bir kart veriyorlarmış. bayiye aynı modeli sorunca (çekmeköy alj) 2250 TL fiyat verdiler. bu arada gg, sahibindende fln daha ucuza var ama onlar montaj desteği vermiyor.

Bayilerin ne kadar fahiş fiyat çektiklerinin bir örneği daha....
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgezgin

arkadaşlar bir konuda yardımınza ihtiyacım var. avensisciler nerde diye ararken buldum sizi:)

birileri lütfen yardımcı olsum!

2005 Model 1.6 Comfort Avensis kaza değişen boya yok. lpg yok. 88 binde
    29.000 istiyor bu araç ne kadar yapar arkadaşlar kendim lpg taktırmayı düşünüyorum.
    fiyat olarak ne kadara kadar çıkayım. bu araçların kronik sorunu varmı alırken dikkat etmem veya kontrol etmem
    gereken bir şer varmı yardımcı olursanız çok sevınırim. avensisler çok beğeniyorum. lütfen yardımcı olun.

arkadaşlar telefon ile biraz konuştuk 28 olur dediler. araç başında belki biraz daha indirebilirim fiyatı:)
    sizce nasıl akadaşlar alıp lpg taktıracağım. 1.6 motor avensislerde lpg uyumu nasıldır. lütfen birisi yorum yapsın arkadaşlar.

• Araç temizse o fiyatı eder.LPG ye gayet uyumludur.LPG de çalıştığını bile anlayamazsın.Sağlam arabadır.Sorun çıkartmaz.Sadece far merceklerinde uzun süre kullanım sonunda kararma başlıyor.Sonuç olarak farların değişmesi gerekiyor.Comfort modelinde farlar xenon değil ancak mercekli.Bunun dışında bir sorunu yoktur.Sakin kullanımda çok az yakar.100 Tl. lik gazla 500-550 km.yol gidersiniz.
  • Bu forumu neredeyse baştan sona okudum...
    2000 Nissan Primera kullanıcısıyım..Otomobil olarak binilmesi gereken aracın Alman yada Japon teknolojisine sahip olmasını düşünenlerdenim..Aracımı değiştirmeye niyetlendim..Bu yüzden de Jetta-Corolla ve Passat-Avensis arasında karar vermeye çalışıyorum..Alacağım araç 35.000 ila 40.000 TL arasında olacak..Motor,Lpg uyumu gibi konularda yeteri kadar bilgilendim bu forum sayesinde..Ancak..Benim için en önemli konuların başında konfor(rüzgar sesi-motor sesi-lastik sesi-ve süspansiyon) geliyor..parantez için de yazdığım konular hakkında bizzat tecrübesi olan arkadaşların görüşlerini merak ediyorum
  • Bir diğer sorum ise Comfort-Elegant farklılıkları nedir?Tam olarak bilgi edinemedim..Bahsettiğim 2006 modeller
  • Rüzgar sesi değilde 120km/sa hızdan sonra motor sesi var.Süspansiyonları bence güzel.Avensis konforlu bir araç.Comfort Elegant farklılıkları ise; Elegantta VSC (denge kontrol sistemi) ve TRC (elektronik çekiş kontrol sistemi) mevcut comfortta bu güvenlik özellikleri yok.Elegantta BA (fren Asistanı) var comfortta yok.Farlar otomatik yükseklik ayarlı ve otomatik yıkamalı Xenon comforta sadece mercekli halojen.Elegantlarda iç döşeme rengi açık renk.Comfortlarda siyah döşeme.Elegantlarda arka cam da perde var comfortlarda yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zentopia

Bu forumu neredeyse baştan sona okudum...
    2000 Nissan Primera kullanıcısıyım..Otomobil olarak binilmesi gereken aracın Alman yada Japon teknolojisine sahip olmasını düşünenlerdenim..Aracımı değiştirmeye niyetlendim..Bu yüzden de Jetta-Corolla ve Passat-Avensis arasında karar vermeye çalışıyorum..Alacağım araç 35.000 ila 40.000 TL arasında olacak..Motor,Lpg uyumu gibi konularda yeteri kadar bilgilendim bu forum sayesinde..Ancak..Benim için en önemli konuların başında konfor(rüzgar sesi-motor sesi-lastik sesi-ve süspansiyon) geliyor..parantez için de yazdığım konular hakkında bizzat tecrübesi olan arkadaşların görüşlerini merak ediyorum

Corolla ve Avensis'i test etmiştim. Corolla'da asfalt sesi içerde. Süspansiyon sert ve sesli gibiydi.

• teşekkürler yorumlarınız için..
  • bende avensis almayı düşünüyorum.piyasaya baktığımda 2.0 motorların fiyatları genelde daha düşük kalıyor 1.6 motorlara oranla.o da vergiden kaynaklı olsa diyorum.belki biraz da yakıttan.
  • Değerli avensis kullanıcıları,
    2009 ve 2012 makyajlı kasa avensisler, 6. vites 3000 devirde ne kadar yapıyor, bilen biri yazabilirmi?

mek00 evet teşekkürler bilgi için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 8 Eylül 2012; 0:54:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Değerli avensis kullanıcıları,
    2009 ve 2012 makyajlı kasa avensisler, 6. vites 3000 devirde ne kadar yapıyor, bilen biri yazabilirmi?

Merhaba, bugün baktım, 122 km/sa hızda oluyor dediğiniz durumda. Hızı sormuştunuz herhalde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tmac61

Merhaba,

Yeni kasada (2009-2012) LPG kullananlar yokuşta veya yüklü olarak aracın çekişi hakkında yorum yazar mısınız?

Dip gaz yapınca götürüyor mu yoksa en sağdan gidecek kadar ağır mı, genel izlenimlerini yazarsanız alacak olanlara çok yardımcı olacağınızı düşünüyorum.

Son arabam.com testinde aracın sakin kullanımı olduğunu özellikle vurgulamış. Teşekkürler.

Günlük kullanımda farkı hissedemezsiniz. Ama ben ne kadar performans farkediyor diye arkadaşımın aracıyla beraber hızlandım benzinde ve lpgde, benzinde kafa kafaya gittiğim araçtan lpg ile deneyince yaklaşık 1, 1.5 boy fark yiyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 14 Eylül 2012; 3:22:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

quote:

Merhaba,

Yeni kasada (2009-2012) LPG kullananlar yokuşta veya yüklü olarak aracın çekişi hakkında yorum yazar mısınız?

Dip gaz yapınca götürüyor mu yoksa en sağdan gidecek kadar ağır mı, genel izlenimlerini yazarsanız alacak olanlara çok yardımcı olacağınızı düşünüyorum.

Son arabam.com testinde aracın sakin kullanımı olduğunu özellikle vurgulamış. Teşekkürler.

Günlük kullanımda farkı hissedemezsiniz. Ama ben ne kadar performans farkediyor diye arkadaşımın aracıyla beraber hızlandım benzinde ve lpgde, benzinde kafa kafaya gittiğim araçtan lpg ile deneyince yaklaşık 1, 1.5 boy fark yiyordum.

Cevap için teşekkür ederim. Kalkış denemesi ve son hız hiç önemli değil,

Daha çok uzun yol gidiyorum ve rampalardaki performanısını merak ediyorum. Mümkünse bu tecrübelerinizi de yazmanızı rica ederim.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Daha çok uzun yol gidiyorum ve rampalardaki performanısını merak ediyorum. Mümkünse bu tecrübelerinizi de yazmanızı rica ederim.

izmir-batman git gel yaptım 1 hafta önce, çok dik rampa çıktımı gereken vitese atıp devir çeviriyorum, lpg li sonuçta lpg yi içse ne olur diyerek

Ekonomik kullanayım derseniz benzin de olsa lpg de olsa hele araç yüklü ve birde bagaj varsa insanı sinirlendiriyor.

Ama gerektiğinde affetmeden 3. vitese atıp 5000 devir çeviririm ben, acımam, böyle olunca rampada bile dizel affetmiyor 132 hp lik araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 14 Eylül 2012; 23:17:37 >

• Arkadaşlar..
    2004 model..avensis elegant extra..75.000 de..akl Lpg kitli..fiyat 32.000 TL..2004 model elegant extralar hakkında pek bir bilgi bulamadım..ne dersiniz?
  • Bir önceki kasada linea comfort ve elegant donanım seviyeleri var.Forumu biraz karıştırırsanız yeterli bilgi var.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

izmir-batman git gel yaptım 1 hafta önce, çok dik rampa çıktımı gereken vitese atıp devir çeviriyorum, lpg li sonuçta lpg yi içse ne olur diyerek

Ekonomik kullanayım derseniz benzin de olsa lpg de olsa hele araç yüklü ve birde bagaj varsa insanı sinirlendiriyor.

Ama gerektiğinde affetmeden 3. vitese atıp 5000 devir çeviririm ben, acımam, böyle olunca rampada bile dizel affetmiyor 132 hp lik araç

+1 :)

bende ağzına kadar dolu bagajla, antalya istanbul geldim, dediğiniz gibi rampalarda ve sollama yaparken vites küçültüp gerekeni yapıyorum. artık yollarında izin vermesiyle de istediğin hızda gidebiliyorsun, lpg de olsa 180 190 yapıyor hiç bir sıkıntı olmadan. tabi abartmamak lazım yine de.

acaba lpg de uzun yolda dikkat edilerek gelinse yani 100 110 falanla gelindiğinde kaç kuruş yakar ? kendim deneyemiyorum o yüzden çok merak ediyorum:)

• Merhabalar CVT otomatik 1.8 avensisler sıfır olarak artık satılmıyor mu ya? Toyota Web sitesinde bu model araç gözükmüyor???
  • Vergiler yüzünden getirmiyorlar
    Maalesef 80 bin tl ye geliyor
    O fiyata alabilecek yok
    En son ellerinde kalanları 76 liste fiyatından 69 a verdiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.