Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (133. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cinman

Vergiler yüzünden getirmiyorlar
    Maalesef 80 bin tl ye geliyor
    O fiyata alabilecek yok
    En son ellerinde kalanları 76 liste fiyatından 69 a verdiler

saol kardeş demekki 2. ellere bakacaz ya sıfır 1.6 avensis ya da 2011 1.8 Avensis şu anda kararsızım bakalım.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: exantric

quote:

O fiyata alabilecek yok

saol kardeş demekki 2. ellere bakacaz ya sıfır 1.6 avensis ya da 2011 1.8 Avensis şu anda kararsızım bakalım.....

ikinci el tavsiye ederim
    oldukça memnunum
  • OTOMOBİLLER HAKKINDA HERŞEY!!!

http://otomobillen.blogspot.com sitesinde yeni çıkan modelleri yakından takip edebilirsiniz. Sürekli güncellenen bir sitedir. Tavsiye ederim

• quote:

quote:

quote:

O fiyata alabilecek yok

ikinci el tavsiye ederim
    oldukça memnunum

Biraz evvel toyota nın kendi sitesinden fiyat listesine 1.8 multi elegant extra nın 90 bin tl ile eklenmiş olduğunu gördüm. Sahibinden de ise 2011 10-20 bin km de 1.8 multi gene elegant extra ların (2 3 tane mi ne var zaten) 60 bin tl ye 2. el satılık olduğunu gördüm neden bu kadar fark var ve şu anki fiyatının 90 bin olması bu 2. el fiyatlarını da yükseltir mi???

• quote:

quote:

quote:

quote:

O fiyata alabilecek yok

ikinci el tavsiye ederim
    oldukça memnunum

Biraz evvel toyota nın kendi sitesinden fiyat listesine 1.8 multi elegant extra nın 90 bin tl ile eklenmiş olduğunu gördüm. Sahibinden de ise 2011 10-20 bin km de 1.8 multi gene elegant extra ların (2 3 tane mi ne var zaten) 60 bin tl ye 2. el satılık olduğunu gördüm neden bu kadar fark var ve şu anki fiyatının 90 bin olması bu 2. el fiyatlarını da yükseltir mi???

evet yükseltir maalesef
    ama yinede insanlar 63 bin tl civarına aldılar eski makyajsız kasaları
    sıkışan acilen satabilir
    ama satışı az oldu 1.8 makyajsız kasanın
    yeni kasa 90 bin tl civarı bekleniyordu zaten

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O fiyata alabilecek yok

ikinci el tavsiye ederim
    oldukça memnunum

evet yükseltir maalesef
    ama yinede insanlar 63 bin tl civarına aldılar eski makyajsız kasaları
    sıkışan acilen satabilir
    ama satışı az oldu 1.8 makyajsız kasanın
    yeni kasa 90 bin tl civarı bekleniyordu zaten

toyota kendi sitesinde ben göremedim 1.8 fiyatını
    siz hangi bölümde gördünüz *?
    saygılar

• bayilere gelen listede 1.8 elegant : 80 bin küsür
    1.8 elegant extra 89 küsür olmuş
  • Arkadaşlar kısmetse 2006 veya 2007 avensis almayı düşünüyorum..Acaba avensislere hız sabitleyici takılıyor mu?Kullanan veya gören oldu mu?Ben,m için hız sabitleyici çok önemli..sırf bu yüzden corolla elegant ile evensis arasında kalmış durumdayım..
  • Ben 1.8 Avensis Elegant CVT'nin neden tutmadigini cidden anlamis degilim. 147 PS ve rakiplerine gore daha az yakit tuketimi. CVT sanzimanin konforu. Yayla gibi genis arac. Atmosferik motor ama gayet atak.

Zamaninda iyiki almisim. Allah kaza bela vermesin 10 yil arac bakmam daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinli_m -- 2 Ekim 2012; 22:01:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zentopia

Arkadaşlar kısmetse 2006 veya 2007 avensis almayı düşünüyorum..Acaba avensislere hız sabitleyici takılıyor mu?Kullanan veya gören oldu mu?Ben,m için hız sabitleyici çok önemli..sırf bu yüzden corolla elegant ile evensis arasında kalmış durumdayım..

Bir önceki kasa 1.6 motorlu Avensislere hız sabitleme takılamıyor arkadaşım.

Zamanında çok araştırmıştım.

Birkaç farklı yetkili servis, özel servis, oto elektrikçisi vb. heryere sordum.

Corolla elegant alacaksın mecburen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mersinli_m

Ben 1.8 Avensis Elegant CVT'nin neden tutmadigini cidden anlamis degilim. 147 PS ve rakiplerine gore daha az yakit tuketimi. CVT sanzimanin konforu. Yayla gibi genis arac. Atmosferik motor ama gayet atak.

Zamaninda iyiki almisim. Allah kaza bela vermesin 10 yil arac bakmam daha.

Hatırladığım kadarı ile oldukça uygun bir fiyata almıştınız... Kampanyası da vardı: ÖTV farkı bizden, diye... Sizden sonra da uzunca bir süre Toyota, Avensis'in 1.8 motor versiyonunu getirmemişti. Yeniden ürün gamına girmesi güzel. Hem CVT ve hem de 147 PS güç için bence seksen bin lira hala çok değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: zentopia

Arkadaşlar kısmetse 2006 veya 2007 avensis almayı düşünüyorum..Acaba avensislere hız sabitleyici takılıyor mu?Kullanan veya gören oldu mu?Ben,m için hız sabitleyici çok önemli..sırf bu yüzden corolla elegant ile evensis arasında kalmış durumdayım..

Bir önceki kasa 1.6 motorlu Avensislere hız sabitleme takılamıyor arkadaşım.

Zamanında çok araştırmıştım.

Birkaç farklı yetkili servis, özel servis, oto elektrikçisi vb. heryere sordum.

Corolla elegant alacaksın mecburen.

eywallah sağol arkadaşım...bu konuda bazıları takılabiliyor falan demişlerdi..ama biraz lafta olduğunu sezmiştim..evet..yönümüzü corolla eleganta çeviricez dediğin gibi..

• Ben hız sabitleyiciyi çok kullanamıyorum
    Otobanda bile aktif oluyor çorlu istanbul arası
    Öneriniz var mı ? Belki ben beceremiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, belki forumlardan hatırlarsınız Avensisi çok beğeniyorum ve almayı planlıyorum ama içime bi korku düştü. Araç bu donanıma göre çok uygun fiyatlı bense ben alamadan fiyatın aniden değişmesinden bi (5-10 bin arası zam gelmesinden) korkuyorum. Amacım biraz daha para biriktirip peşinat miktarımı arttırmak bu yüzden de aralığa kadar almayı düşünmüyorum (Aslında kışı çıkarıp mart nisan da almak istiyorum ama o zaman kesin fiyat değişir)

Sizce sıfır 1,6 elegant extra fiyatı yılbaşına kadar nasıl bir seyir izler?? Yılbaşından sonra da kesin artar mı??
  • quote:

Arkadaşlar, belki forumlardan hatırlarsınız Avensisi çok beğeniyorum ve almayı planlıyorum ama içime bi korku düştü. Araç bu donanıma göre çok uygun fiyatlı bense ben alamadan fiyatın aniden değişmesinden bi (5-10 bin arası zam gelmesinden) korkuyorum. Amacım biraz daha para biriktirip peşinat miktarımı arttırmak bu yüzden de aralığa kadar almayı düşünmüyorum (Aslında kışı çıkarıp mart nisan da almak istiyorum ama o zaman kesin fiyat değişir)

Sizce sıfır 1,6 elegant extra fiyatı yılbaşına kadar nasıl bir seyir izler?? Yılbaşından sonra da kesin artar mı??

Eğer sabredebiliyorsanız, 2013'te çıkacak yeni modelleri (özellikle hybrit'leri) beklemek daha uygun olabilir. Döviz fırlamadıkça fiyatların daha yukarı gideceğini sanmıyorum. Zaten gidebileceği kadar gitti.

• Bu vergi politikası ile Avensis Hybrid mümkün değil. Ayrıca hyrid sistemin Avensis'te uygulanacağına dair bir bilgi de yok şimdilik. 1.8 benzin motorlu Prius Hybrid'lerin yüz bin liranın üstünde satıl-ama-dığı ülkemize, hybrid Avensis'leri düşünemiyorum bile. 1.5 benzinli motorla kombine edilmesi ise neredeyse imkansız.
  • Bence artık Türkiye piyasasında hybrit veya elektrikli araç kullanımı talep görecektir. Fluence'in talep görmemesi malum, kısa menzil ve akü kirası sebebiyle. Prius gerçekten aşırı pahalı. Yaris fiyatıyla çok mantıklı ancak ufak. Auris 2013 te belki getirilebilir.

Bence Toyota'nın valvematic motor ile sağladığı %12 lik ekonomi yetersiz gelecek ve yeni alternatifler sunmak zorunda kalacaktır. Dizelin alternatif olacağını sanmıyorum. Belki TSI benzeri bir çalışma ile 7.5 lardaki ş.içi ortalamasını 6 lara indirir. Belki hybrid alternatifleri sunar. Belkide TR'deki miktarlar onun için önemli değildir ve 2013'te aynen böyle devam eder. ancak 2014-2015 mutlaka;

1-benzin+hybrid
    2-menzil arttırılabilirse elektrikli

dönemi olacaktır.
  • Arkadaşlar herkese merhaba,
    Sizlerden bir konuda yardım istiyorum Aralık ayında avensis almayı düşünüyorum ayda ortalama 900 veya 1000 km yol yapıyorum.şu anki arabam Honda cıvıc lpg'li ve çok tasarruflu ama artık değiştirme zamanı geldi.geçenlerde toyota'ya (Ankara ALJ) gittim Avensise bakmaya, zaten uzun zamandır bakıyoruz ama ev borcu vs derken bu günlerde almak nasip olacak inşallah.ben çok sert araba kullanan birisi değilim şehir içinde 2000-2500 devirlerinde seyretmeye çalışırım.Avensis 60 lt benzin alıyor bir depo benzinle (formdan okuduğum kadarı fullesen bile 50 lt alındığı söyleniyor) şehir içinde kaç km yaparım.ortalama yakıt tüketimim yukarıda belirttiğim devirler arasında 100 km'de kaç lt olur.birde araba lpg'ye çok uyumlu deniyor ayda bu kadar km yapan birisi için (Avensise göre konuşuyorum her ne kadar lpg'li araç kullansamda) LPG gereklimi ? şayet taktıran arkadaşlar varsa skıntı yaşıyorlarmı LÜTFEN YARDIM,Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: Ersöz

Arkadaşlar herkese merhaba,
    Sizlerden bir konuda yardım istiyorum Aralık ayında avensis almayı düşünüyorum ayda ortalama 900 veya 1000 km yol yapıyorum.şu anki arabam Honda cıvıc lpg'li ve çok tasarruflu ama artık değiştirme zamanı geldi.geçenlerde toyota'ya (Ankara ALJ) gittim Avensise bakmaya, zaten uzun zamandır bakıyoruz ama ev borcu vs derken bu günlerde almak nasip olacak inşallah.ben çok sert araba kullanan birisi değilim şehir içinde 2000-2500 devirlerinde seyretmeye çalışırım.Avensis 60 lt benzin alıyor bir depo benzinle (formdan okuduğum kadarı fullesen bile 50 lt alındığı söyleniyor) şehir içinde kaç km yaparım.ortalama yakıt tüketimim yukarıda belirttiğim devirler arasında 100 km'de kaç lt olur.birde araba lpg'ye çok uyumlu deniyor ayda bu kadar km yapan birisi için (Avensise göre konuşuyorum her ne kadar lpg'li araç kullansamda) LPG gereklimi ? şayet taktıran arkadaşlar varsa skıntı yaşıyorlarmı LÜTFEN YARDIM,Saygılarımla,

- Avensis alıp 55 bin vereceksiniz.

- 2.elde 2-3 yıl sonra satarken 40'a satacaksınız.

- Aradaki 15 zarar aklınıza geldikçe kendinizi ikna için "bunca farka 2 yıl Avensis'e bindim" diyeceksiniz.

- 2 yılda 24 bin km yapıp km'de ort. 33 krş benzin yakacaksınız.

- 24bin km'de toplam 8500TL benzine vereceksiniz.

- Kapalı yerlere alınmayacak, feribotlara binemeyeceksiniz, üstelik garanti gidecek., bagaj daralacak.

- LPG ile 24 bin km'yi 6500 e gideceksiniz.

- Arada ettiğiniz 2 bin TL kâr gibi görünsede bu farkı zaten en baştan LPG'ci ye vereceksiniz.

- Birde çevrenizde, "Avensis alacak parası var ama LPG'li arabaya binecek kadar ufak hesap yapıyor" imajı oluşacak.

Ben burada; motoru aşındırıp, kendinizin ve sevdiklerinizin hayatını riske attığınıza değecek bir kâr göremiyorum.

Hangi aracı alsanız, yukarıdaki maddeleri birebir yaşayacaksınız.

• Paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim,
    söylediklerinizin bir çok kısmına katılıyorum.Avensis D segmenti bir araba olduğu için malesef ikinci eli zayıf mesela bir corolla bir cıvıc gibi değil ben onu zaten göze aldım.Şimdiki arabam cıvıc satıyorum dedikodusunu çıkardım iş yerinden bir sürü insan sordu.Avensiste bunun olacağını zannetmiyorum.Ama alırsam allah kaza bela vermezse 6 veya 7 yıl binerim zaten sıfır araba alıpta 2 veya 3 yıl binip satacak bir yapım yok .Yalnız KM'de 330 Krş'dan bahsetmişsiniz Avensis kullanıyorsanız veya kullanıp satmış olabilirsiniz bu araba dizelmi ? 1.6 Avensis bu kadar az yakabilirmi ? malumlarınız benzin Lt'si 4.830 Tl bir yanlışlık olmasın veya ben yanlış anlamış olmayayayım ? şahsen 1400 kg 'lık bu araba ile Ankarada şehir içinde 100 Km'de 9,5 'i yakalanırsa çok iyi bir değer olduğu gibi inanın LPG'nin yanından bile geçeceğimi zannetmiyorum.aşağısı oluyorsa bu mükemmel olur.Saygılarımla,

• 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.