Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (134. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ersöz

Paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim,
    söylediklerinizin bir çok kısmına katılıyorum.Avensis D segmenti bir araba olduğu için malesef ikinci eli zayıf mesela bir corolla bir cıvıc gibi değil ben onu zaten göze aldım.Şimdiki arabam cıvıc satıyorum dedikodusunu çıkardım iş yerinden bir sürü insan sordu.Avensiste bunun olacağını zannetmiyorum.Ama alırsam allah kaza bela vermezse 6 veya 7 yıl binerim zaten sıfır araba alıpta 2 veya 3 yıl binip satacak bir yapım yok .Yalnız KM'de 330 Krş'dan bahsetmişsiniz Avensis kullanıyorsanız veya kullanıp satmış olabilirsiniz bu araba dizelmi ? 1.6 Avensis bu kadar az yakabilirmi ? malumlarınız benzin Lt'si 4.830 Tl bir yanlışlık olmasın veya ben yanlış anlamış olmayayayım ? şahsen 1400 kg 'lık bu araba ile Ankarada şehir içinde 100 Km'de 9,5 'i yakalanırsa çok iyi bir değer olduğu gibi inanın LPG'nin yanından bile geçeceğimi zannetmiyorum.aşağısı oluyorsa bu mükemmel olur.Saygılarımla,

Ben 1.6 valvematic benzin motorlu verso kullaniyorum. Avensiste de ayni motor var.

Cussesi sebebiyle Verso s.ici ort. 7.5-8 arasi yakiyor. Avensis kullananlar 7.2-7-6 yaktigini soyluyor

Bu degerler sakin ve asiri dur kalk olmayan trafikte gecerli. Ben aldigimdan beri 8.3 uzeri hic gormedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Değerleriniz gerçekten çok güzel üstelik verso daha ağır zannediyorum.zaten bu değerlerle ayda çok fazla gezilmiyorsa 1500-2000 km diyelim LPG'ye hiç gerek olacağını zannetmiyorum zaten anladığım kadarıyla LPG'yede karşısınız.Ama geçen Toyota yetkilisi ile görüştüğümde Verso alanların çoğu LPG'ye geçiyor.Motorları sorunsuz olduğu için hiç bir şikayet duymadım.aynı şeyi Avensis içinde söyledi.ama sizin bu değerlerinizi 2000-2500 devirlerde Ankara şehir içinde yakalarsam LPG'yi hiç düşünmem.
  • quote:

söylediklerinizin bir çok kısmına katılıyorum.Avensis D segmenti bir araba olduğu için malesef ikinci eli zayıf mesela bir corolla bir cıvıc gibi değil ben onu zaten göze aldım.Şimdiki arabam cıvıc satıyorum dedikodusunu çıkardım iş yerinden bir sürü insan sordu.Avensiste bunun olacağını zannetmiyorum.Ama alırsam allah kaza bela vermezse 6 veya 7 yıl binerim zaten sıfır araba alıpta 2 veya 3 yıl binip satacak bir yapım yok .Yalnız KM'de 330 Krş'dan bahsetmişsiniz Avensis kullanıyorsanız veya kullanıp satmış olabilirsiniz bu araba dizelmi ? 1.6 Avensis bu kadar az yakabilirmi ? malumlarınız benzin Lt'si 4.830 Tl bir yanlışlık olmasın veya ben yanlış anlamış olmayayayım ? şahsen 1400 kg 'lık bu araba ile Ankarada şehir içinde 100 Km'de 9,5 'i yakalanırsa çok iyi bir değer olduğu gibi inanın LPG'nin yanından bile geçeceğimi zannetmiyorum.aşağısı oluyorsa bu mükemmel olur.Saygılarımla,

Ben 1.6 valvematic benzin motorlu verso kullaniyorum. Avensiste de ayni motor var.

Cussesi sebebiyle Verso s.ici ort. 7.5-8 arasi yakiyor. Avensis kullananlar 7.2-7-6 yaktigini soyluyor

Bu degerler sakin ve asiri dur kalk olmayan trafikte gecerli. Ben aldigimdan beri 8.3 uzeri hic gormedim.

• quote:

ustad bence avensısın pıyasasını yanlıs tahmın edıyorsunuz. eger motor 1.6 ıse ve elegantsa uygun fıyat cekıldıgıde kapısılır vıdası kalmaz. zıra 1 sene once 3gun ıcınde satılmıstı 2004avensısım.

• quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

quote:

Arkadaşlar herkese merhaba,
    Sizlerden bir konuda yardım istiyorum Aralık ayında avensis almayı düşünüyorum ayda ortalama 900 veya 1000 km yol yapıyorum.şu anki arabam Honda cıvıc lpg'li ve çok tasarruflu ama artık değiştirme zamanı geldi.geçenlerde toyota'ya (Ankara ALJ) gittim Avensise bakmaya, zaten uzun zamandır bakıyoruz ama ev borcu vs derken bu günlerde almak nasip olacak inşallah.ben çok sert araba kullanan birisi değilim şehir içinde 2000-2500 devirlerinde seyretmeye çalışırım.Avensis 60 lt benzin alıyor bir depo benzinle (formdan okuduğum kadarı fullesen bile 50 lt alındığı söyleniyor) şehir içinde kaç km yaparım.ortalama yakıt tüketimim yukarıda belirttiğim devirler arasında 100 km'de kaç lt olur.birde araba lpg'ye çok uyumlu deniyor ayda bu kadar km yapan birisi için (Avensise göre konuşuyorum her ne kadar lpg'li araç kullansamda) LPG gereklimi ? şayet taktıran arkadaşlar varsa skıntı yaşıyorlarmı LÜTFEN YARDIM,Saygılarımla,

- Avensis alıp 55 bin vereceksiniz.

- 2.elde 2-3 yıl sonra satarken 40'a satacaksınız.

- Aradaki 15 zarar aklınıza geldikçe kendinizi ikna için "bunca farka 2 yıl Avensis'e bindim" diyeceksiniz.

- 2 yılda 24 bin km yapıp km'de ort. 33 krş benzin yakacaksınız.

- 24bin km'de toplam 8500TL benzine vereceksiniz.

- Kapalı yerlere alınmayacak, feribotlara binemeyeceksiniz, üstelik garanti gidecek., bagaj daralacak.

- LPG ile 24 bin km'yi 6500 e gideceksiniz.

- Arada ettiğiniz 2 bin TL kâr gibi görünsede bu farkı zaten en baştan LPG'ci ye vereceksiniz.

- Birde çevrenizde, "Avensis alacak parası var ama LPG'li arabaya binecek kadar ufak hesap yapıyor" imajı oluşacak.

Ben burada; motoru aşındırıp, kendinizin ve sevdiklerinizin hayatını riske attığınıza değecek bir kâr göremiyorum.

Hangi aracı alsanız, yukarıdaki maddeleri birebir yaşayacaksınız.

Yukardaki maddelere katılıyorum.. Sonuncusu dışında. Benzinin bu kadar pahalı olduğu bir ülkede... aslında pahalı değil direk fahiş... Neyse benzinin bu kadar fahiş olduğu bir ülkede lpg takmış ufak hesap yapıyor diyenlerin alnını karışlarım. Hiçkimse depoyu doldurmak için gerekli 300 tl nin yarısına ortak olmuyor. Düşündükleride umrumda değil açıkcası...

• quote:

Arkadaşlar herkese merhaba,
    Sizlerden bir konuda yardım istiyorum Aralık ayında avensis almayı düşünüyorum ayda ortalama 900 veya 1000 km yol yapıyorum.şu anki arabam Honda cıvıc lpg'li ve çok tasarruflu ama artık değiştirme zamanı geldi.geçenlerde toyota'ya (Ankara ALJ) gittim Avensise bakmaya, zaten uzun zamandır bakıyoruz ama ev borcu vs derken bu günlerde almak nasip olacak inşallah.ben çok sert araba kullanan birisi değilim şehir içinde 2000-2500 devirlerinde seyretmeye çalışırım.Avensis 60 lt benzin alıyor bir depo benzinle (formdan okuduğum kadarı fullesen bile 50 lt alındığı söyleniyor) şehir içinde kaç km yaparım.ortalama yakıt tüketimim yukarıda belirttiğim devirler arasında 100 km'de kaç lt olur.birde araba lpg'ye çok uyumlu deniyor ayda bu kadar km yapan birisi için (Avensise göre konuşuyorum her ne kadar lpg'li araç kullansamda) LPG gereklimi ? şayet taktıran arkadaşlar varsa skıntı yaşıyorlarmı LÜTFEN YARDIM,Saygılarımla,

Merhaba, Ben de Ankara da aralık ayında 1.6 Avansis Elegant extra almayı düşünüyorum. Muhtemelen aynı bayiilere gideceğiz Eğer gizli veya özel değilse aldığımız fiyatları paylaşabilirmiyiz. Ben kasım sonuna kadar Ankara da olamayacağım maalesef. Eğer sizin Ankaradan verdğiniz fiyatlar yüksekse belki başka şehirlerdeki bayiilere de bakabilir, size ordaki fiyatları da bildirebilirim. ;)

• tabiki neden olmasın ancak edindiğim bilgilere göre Aralık ayı sonlarına doğru en uygun zaman, bende arabamı Kasım ortalarına satışa çıkaracağım.ama şu anda verdikleri fiyat 57.500 Elegant extra Aralıkta inşallah artırmazlar.
  • quote:

tabiki neden olmasın ancak edindiğim bilgilere göre Aralık ayı sonlarına doğru en uygun zaman, bende arabamı Kasım ortalarına satışa çıkaracağım.ama şu anda verdikleri fiyat 57.500 Elegant extra Aralıkta inşallah artırmazlar.

Sorması ayıp eğilse nekadar peşin ne kadar kredi düşünüyorsunuz araç için aralık ayında?
  • 30.000 TL kredi çekmeyi düşünüyorum.
  • merhaba arkadaşlar. anladığım kadarıyla 1.6 avensis motoru corallanın motorundan farklı ve avensis ağır olmasına rağmen hem daha az yakıyor hem de daha performanslı yanılıyor muyum? üstelik aynı donanım seviyesinde fiyatları çok yakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gandikemal

merhaba arkadaşlar. anladığım kadarıyla 1.6 avensis motoru corallanın motorundan farklı ve avensis ağır olmasına rağmen hem daha az yakıyor hem de daha performanslı yanılıyor muyum? üstelik aynı donanım seviyesinde fiyatları çok yakın.

Corolla : vvti
    Avensis : valvematic

• Corolla dual wti 124 hp.
    Avensis valmatic 132 hp.
  • Bugün tekrar bayii ye gittim test sürüşü yapmak için. Avensis test aracı yokmuş ama şans eseri Bayii nin sahibine denk geldik (aslında şans eseri değil, ben kapının önünde dikilirken bi avensis geldi bayii ye, bende gidip adama sormak istedim ben de bu aracı almaya niyetliyim memnunmusunuz diye, Nitekim sordum ama Adam kusura bakma yeğenim benim yorumum objektif olmaz dedi. Niye dedim. Çünkü ben buranın sahibiyim dedi :))) Neyse test aracı olarak bayii sahibinin aracını aldık ve çıktık yola. Test alanında ben aldım arabayı....

sonuç: Walla kim diyorsa bu araç çekmez vs diye kulliyen yanılıyor araç gayet güzel çekiyor da, hızlanıyor da (Bu arada bayii ye kadar şirket arabam 1.5 DCİ 75 bg cliom ile gitmiştim avensisin de ataklığı onun kadar iyiydi.) Ha avensis yüksek devirde atak clio düşük devirde atak onu bilemem gaza basınca seri bi şekilde hızlanıyor mu, hızlanıyor önemli olan da o.

Netekim ben bu arabayı sevdim. Aralığa kadar umarım fiyatı artmaz....

• şimdi avensise çekmiyor diyenler için önceden hangi arabaya bindikleri önemli,sonuçta bu araba satılıyor ve bizde f1 pilotu değiliz(kendi adıma konuşuyorum) test sürüşü yaptığınıza göre kullanım esnasında ortalama tüketiminiz ne oldu paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

şimdi avensise çekmiyor diyenler için önceden hangi arabaya bindikleri önemli,sonuçta bu araba satılıyor ve bizde f1 pilotu değiliz(kendi adıma konuşuyorum) test sürüşü yaptığınıza göre kullanım esnasında ortalama tüketiminiz ne oldu paylaşırsanız sevinirim.

Hocam walla burda herkes arabanın çekmesiyle ilgili dert yandığı için ben sürüş esnasında sadece çekişe baktım, göstergelere bakmadım bile. Bi de tabii deneme amaçlı motora abandığım için o anki ortalama tüketim gerçeği yansıtmayacaktır sanırım...
  • anladığım kadarıyla çekişini beğenmeyenler TSI kullananlar onların torkları iyi olduğundan avensiste sıkıntı yaşamaları normal olabilir.geçen jettaya baktım 1.2 motorda 175 NM tork var bu araba çekiyormu diye sordum beyefendi turbo motor diyor.birde katrana 280 ibresi koymuşlar.benim tahminim o arabayla 200'e vursanız motor çatlar araba 1310 kg çekmeye geldimi o motoro çeker diyorlar laf salsatası hepsi.
  • siz hangi modelini düşünüyorsunuz ? bende o konuda da tereddütler var. iki model arasında 5.000 tl fark var.benim için önemli olan deri koltuk ile 17.jantlar, yok efendim akıllı giriş,geri görüş kamerası,dokunmatik ekran, bazen onlar olmasada olur diyorum ama eşim almışken en iyisini al diyor çünkü nerden bakarsanız bakın 5 veya 6 yıl bineriz inşallah allah kaza bela vermezse tabiki, gerçi bu aralar honda'ya da bakar olduk 6 yıl garantili lpg olayından dolayı ama avensis ile honda farklı dünyalar diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersöz -- 23 Ekim 2012; 10:54:17 >
  • quote:

siz hangi modelini düşünüyorsunuz ? bende o konuda da tereddütler var. iki model arasında 5.000 tl fark var.benim için önemli olan deri koltuk ile 17.jantlar, yok efendim akıllı giriş,geri görüş kamerası,dokunmatik ekran, bazen onlar olmasada olur diyorum ama eşim almışken en iyisini al diyor çünkü nerden bakarsanız bakın 5 veya 6 yıl bineriz inşallah allah kaza bela vermezse tabiki, gerçi bu aralar honda'ya da bakar olduk 6 yıl garantili lpg olayından dolayı ama avensis ile honda farklı dünyalar diye düşünüyorum.

Ben aslında 50 bin üzeri fiyat verince sıfır almak istiyorum onun için ilk tercihim sıfır 1.6 Elegant Extra (60 bin TL) ama gönlüm de CVT şanzımandan yana ama onu sıfır alamıyorum anca 2. el alabilirim (o da 60 bin TL). Şu an kararsızım 2. el bir araca 60 bin saymak bana mantıklı gelmiyor ama sıfırı da 90 bin lira ya...

• 57.500'tl ye elegant extrayı 52.500'tl'ye elegantı bırakıyorlar bu aralıkta 56.000 olur mu ? yoksa daha fazla mı ? onu zaman gösterecek.bekleyip göreceğiz burda dövizin gidişi çok önemli ben açıkçası 55.000'tl ye alabileceğimizi düşünüyorum.saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersöz -- 23 Ekim 2012; 18:11:45 >
  • Herkese merhabalar bir kac sorum olcak:2012 yeni kasa elegantextra aldim 1.6 motor arac suan 100kmde fakat yakit tuketimi beni korkutuyor 100km de 12-13lt arasi gosteriyor.Ayrica toyotanin bize dedigine gore toch muzik sistemine yazilim ile toch-go olarak navigasyon aktif oluyormus bunun hakkinda bilginiz varmi maliyeti ne kadar olur??Bu arada araci 57.500tl aldim.
  • 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.