Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (135. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ersöz

57.500'tl ye elegant extrayı 52.500'tl'ye elegantı bırakıyorlar bu aralıkta 56.000 olur mu ? yoksa daha fazla mı ? onu zaman gösterecek.bekleyip göreceğiz burda dövizin gidişi çok önemli ben açıkçası 55.000'tl ye alabileceğimizi düşünüyorum.saygılarımla

Walla keşke 55.000 e alabilsek ben kendimi de 60 bine şartlamıştım direk 5 bin kar ettim gözzüyle bakarım olaya :))

Bu arada o kadar araç baktım 1 aydır hiç bir araç aklıma bundan daha fazla yatmadı ama şu hariç:

Bu araba benim çok aklımı kurcalıyor:

araba

• aracınız hayırlı uğurlu olsun. ama değerleriniz neden o kadar yüksek ? aracı nerde ve ortalama kaç devirde kullanıyorsunuz trafik çok mu sıkışık ? ben bu formdaki yorumların hepsini okudum böyle bir değer görmedim.paylaşırsanız sevinirim.
  • Selam millet, en son makyajlı kasa avensislerde 1.6 full donanımda yolcu koltuğu yükseklik ayarı var mı? Biliyor musunuz? Toyotanın sitesine baktım ama yazmıyor orda sadece elektrikli sürücü ve yolcu koltuğu diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.A.L

Selam millet, en son makyajlı kasa avensislerde 1.6 full donanımda yolcu koltuğu yükseklik ayarı var mı? Biliyor musunuz? Toyotanın sitesine baktım ama yazmıyor orda sadece elektrikli sürücü ve yolcu koltuğu diyor.

Yok sanırsam ama en azından koltuk ileri geri gidebiliyor.
  • Abi dışarda telefondan okudum sesli güldüm vallahi şu cevabına

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avensis ile Verso'da aynı motor var. 1.6 benzinli valvematic motor ve manual şanzıman.

Ben Verso'yu alalı yaklaşık 1,5 yıl oluyor. Ş.içi, durkalk, uzun yol, bastıra bastıra yüksek hızlarda bile bugüne kadar 8,3 lt üzeri hiç görmedim. Ki Verso cüssesi sebebiyle Avensis'ten en az % 10 fazla yakar.

Forumda m.mersinli diye bir kullanıcı var. Aracı 1,8 CVT Avensis ve ş.içi8,5 lt yaktığını yazmıştı. Benim tahminim Avensis'in ort.7,2-7,5 arasını geçmeyeceği yönünde.
  • Gerci arac daha 100km de o yuzden mi kaynaklaniyor bilmiyorum.Malatya da kullaniyorum sehirde arac trafigi cok fazla devir olark 2bin ile3bin arasi kullaniyorum bazen cogu zamn 1.viteste gidiyorum mecburen.Bugunki rekorum inanilmayacak gibi 15lt gordum aractan sogumaya basladim.
  • Çoğu zaman 1. viteste gittikten sonra ne kadar yakmasını bekliyordunuz ? Bence normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat044

Gerci arac daha 100km de o yuzden mi kaynaklaniyor bilmiyorum.Malatya da kullaniyorum sehirde arac trafigi cok fazla devir olark 2bin ile3bin arasi kullaniyorum bazen cogu zamn 1.viteste gidiyorum mecburen.Bugunki rekorum inanilmayacak gibi 15lt gordum aractan sogumaya basladim.

Satmayı düşündüğünüz an ben malatya da değerlendirebilirim kasım ayında :)))
  • üstad ağırlıklı 1.viteste kullanıyorsanız (mecburiyetten) normal gibi geliyor.ama formun bütün yorumlarınızı okumuş birisi olarak çok fazla önceki arabanızla kıyaslama yaparak kullanıyorsanız bununda etkisi olabilir çünkü bu arabanın motoru sessiz ve araba ağır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ersöz

üstad ağırlıklı 1.viteste kullanıyorsanız (mecburiyetten) normal gibi geliyor.ama formun bütün yorumlarınızı okumuş birisi olarak çok fazla önceki arabanızla kıyaslama yaparak kullanıyorsanız bununda etkisi olabilir çünkü bu arabanın motoru sessiz ve araba ağır.

Abi ya bu araca karar vermeden önce hiç honda accordla kıyasladınız mı o araç hakkında ne düşünüyorsunuz peki?
  • üstad ben zaten 12 yıldır cıvıc kullanıyorum.ama accord hiç aklıma gelmedi.Toyotaya bakmaya gittiğimde Avensisi görünce başka hiç bir arabayayı düşünmedim bile, Accord tabiki çok güzel bir araba, avensis basiretimizi bağladı diyelim.zaten ya honda ya toyota başka hiç bir arabaya bakmam düşününki 12 yıldır honda kullanıyorum ve bakımdan bakıma kaput açma,toyotalarda böyle sorunsuz.ama formda 12,13 ve 15 lt'leri gördükten sonra bilmiyorum ne yapacağız.en kısa zamanda avensisi test edip kararımı vereceğim bir de şunu belirmek isterim accord 2000 motor sanırım 156 beygir sıfır fiyatları 95 milyar civarında ikinci elini almaya kalksanız 2010 modelleri 55-60 bin civarında ve genelde çok kullanılmış arabalar sıfır almayı düşündüğüm için accord bize çok pahalı geliyor.ama olaya teknik açıdan bakarsanız avensisten çok çok daha güzel bir araba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersöz -- 25 Ekim 2012; 0:38:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: exantric

quote:

Gerci arac daha 100km de o yuzden mi kaynaklaniyor bilmiyorum.Malatya da kullaniyorum sehirde arac trafigi cok fazla devir olark 2bin ile3bin arasi kullaniyorum bazen cogu zamn 1.viteste gidiyorum mecburen.Bugunki rekorum inanilmayacak gibi 15lt gordum aractan sogumaya basladim.

Satmayı düşündüğünüz an ben malatya da değerlendirebilirim kasım ayında :)))

AA yok yok satmam konforu kalitesi 10 numra bir arac suan icin tek aklimi kurcalayan yakit oldu gerci 3 gun sonra uzun yola cikacagim inslh sizlere daha normal bir deger ile donerim:DBen yurtdisinda camry de kullanmistim toyota taa ordan aklima yerlesmisti tabi insan benzinin ucuz olup V6 motora binmek isterdi...

• Yani haklisiniz tabi sehir kucuk olunca dediginiz mantikli bundan sonra ortalama hiz ile km yi yazsam daha anlasilir olcak.Ayrica sizlere birsey daha danismak istiyorum arabanin lastik basinclarini goremiyorum elegant extra da bu donanim yokmuydu?
  • 40 bin km'de bu ortalamayı çok sıkışık trafiktemi yaptınız ? ortalama çok güzel,bu değeri nerde gerçekleştirdiniz.?
  • quote:

Yani haklisiniz tabi sehir kucuk olunca dediginiz mantikli bundan sonra ortalama hiz ile km yi yazsam daha anlasilir olcak.Ayrica sizlere birsey daha danismak istiyorum arabanin lastik basinclarini goremiyorum elegant extra da bu donanim yokmuydu?

Avensiste böyle bir özellik yok.Toyota öyle ince donanımları arabalarına koymuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: can6

quote:

Yani haklisiniz tabi sehir kucuk olunca dediginiz mantikli bundan sonra ortalama hiz ile km yi yazsam daha anlasilir olcak.Ayrica sizlere birsey daha danismak istiyorum arabanin lastik basinclarini goremiyorum elegant extra da bu donanim yokmuydu?

Avensiste böyle bir özellik yok.Toyota öyle ince donanımları arabalarına koymuyor.

Daha gelişmişi var, hangi lastik inikse araba kendini otomatik olarak o yöne çekiyor....;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: can6

quote:

Nasil olur satan kisi var dedi diye hatirliyorum ayrica kitapcigini okudum orda da gozukuyordu hatta detayli aciklamis kitap ama dip not olarak bu donanim varsa, tyre pressure bilgisi olarak yeraliyormus ekranda.
  • Selam arkadaşlar...
    Sahibinden.com'da bir vatandaş 2005 model 1,6 sol corolla araçta torpido soğutma var diyor..Acaba doğrumu..yoksa bol keseden sallıyor mu bu arkadaş?Bilgisi olan var mı?
  • Arkadaslar merhaba,

Hepinizin gecmis Kurban Bayramini kutlarim.

Kurban Bayrami dolayisi ile 2.5 gun izin aldim ve 10 gun tatil olunca Anne-Babam ile gecireyim Bayrami diye dustum yollara.
    Istanbul - Mersin arasi gidis donus yaklasik 1900 km yol yaptim. Bilmeyenler icin aracim 2011 Avensis 1.8 CVT.

Oncelikle her zamanki gibi ekonomi yapayim hemde en dusuk tuketim degerini goreyim dedim. Ama sunu net anladim uzun yolda ben arac nasil kullanilir bilmiyorum.
    3 saat boyunca zaman zaman cruise control ile 110 km.'ye sabitledim, zaman zaman cruise control'un cok yakit tukettiginden suphe edip vitesi manuel'e alip F1 vites kulakciklari ile vites degistirip yola devam ettim. Genelde 7. viteste ancak yokuslarda 6 ve 5 e duserek. Olmadi yine beceremedim.

Bu 3 saat boyunca zaman zaman 6.9 lt ye dussede ortalama tuketimim 3 saatin sonunda 7.7 gibi bir deger oldu ve bende bu kadar dikkat ediyorum 7.7 tuketiyor bari gaza yukleneyimde keyfini cikarayim dedim ve bastim gaza.

Arac kullanmak 2-3 saat icin keyif ama 10 saat icin cok yorucu geliyor bana. Bir an once bitsin diye gaza abandim ve 1900 km'yi 8.3 lt ortalama ile yol aldim. Hizim ise genelde 140-160 arasi degisti. Bazen denemelerde yaptim 192'yi gordum. Bunu gostergede degil kullandigim Tomtom marka navigasyonda gordum. Gostergede 120 derken navi 108-110 diyor cunku.

Ozetle defalarca s.arasi yolculuk yapmama ragmen Avensis'im ile ortalama 7.5-7.6 nin altina inemedim.

Ya bende bir sorun var ya da benim arac s.ici s.disi farketmez deyip benzer tuketim sergiliyor. S.icinde tuketim 8.2-9 lt. arasi degisiyor.

Bu arada halen dizel otomatik arayisim devam ediyor. Yeni Kia Ceed ile bir deneme yapacagim. Kafama yatarsa 2. arac olarak dizel otomatik almayi planliyorum.
    Avensis'imden cok memnunum ama 1900 km'lik yolu 800 TL ile katedince ( depoda 3 cizgi halen benzin var ama kac km eder bilmiyorum) artik sunu cok net anladim. Bana dizel otomatik veya yari otomatik sart.

Son olarak ustadlara birkac sorum olacak. Rakamlari tamamen atiyorum.
    Araclarda kalan benzin 2 cizgi ve bununla gidilecek menzil 100 km iken. Bu degere isik yanmaya basladiktan sonra gidilecek yol da dahil mi?
    Benzini hep Shell'den aldim simdiye kadar. Uzun yolda benzin 2 cizgiye inince panikleyip hemen Shell ariyorum. Ya bulamazsam ya yolda kalirsam. Rezillik pacadan akar diye.
    Avensis'lerde yakit bitti isigi yandiktan sonra en az kac km. daha yol gider?

• 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.