2010 model ve 160 bindeki araç için araç yağsız kalmasın kafi.. gerisi size kalmış. artık gelinlik kız olmadığı ortada. ona göre davranın tam sentetiği geçtim 10-40 bile işinizi rahatlıkla görür. çok fazla kataloglara takılmayın yaş ilerdedikçe kırışıklıklar yılların eseri her nesnede farklı izler bırakır < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEPEE PREMİUM PACK -- 16 Ağustos 2021; 19:42:6 > |
2010 1.3 Multijet yağ ikileminde kalmak ?? (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: khansternUcuz etin yahnisi yavan olur hocam, güvenilir yerden almak lazım.
Alıntıları GösterMotul alırsam yağçarşısı veya turkoilmarket ten alıyorum umarım orijinallerdir. Ama 2 tame 4 lt lukoil dexos 2 aldım 155er liraya, bir süre bunlarla devam en azından orijinalliği kesin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: AtesHırsızıMotul alırsam yağçarşısı veya turkoilmarket ten alıyorum umarım orijinallerdir. Ama 2 tame 4 lt lukoil dexos 2 aldım 155er liraya, bir süre bunlarla devam en azından orijinalliği kesin.
Alıntıları GösterBende onlineyedekparca.com dan aliyordum eski aracim icin, opelgm yedekparca saticisi.. hic sorun yasamadim ustamda iyiydi yag orijinal demisti.. simdiki aracimi servise goturuyorum, bu sene eurorepar urunleriyle bakim 699 , profesyonel gm ürünlerle bakim 849tl olarak belirlenmiş..
Fiyatlar ucuyor, bu sene ama yine ustaya goturebilirim durumlara bagli bakalim..
-
quote:
Orijinalden alıntı: khansternBende onlineyedekparca.com dan aliyordum eski aracim icin, opelgm yedekparca saticisi.. hic sorun yasamadim ustamda iyiydi yag orijinal demisti.. simdiki aracimi servise goturuyorum, bu sene eurorepar urunleriyle bakim 699 , profesyonel gm ürünlerle bakim 849tl olarak belirlenmiş..
Fiyatlar ucuyor, bu sene ama yine ustaya goturebilirim durumlara bagli bakalim..
Alıntıları GösterBen de o siteyi her türlü yedek parça ve sarf malzemesi için kullanıyorum çok da memnunum ama hiç yağ almadım. Kendileri yağ üstüne çalışmadıkları için kendilerinin haberi olmadan sahte yağ karışabilir diye düşündüğümden o da.
Bakım konusunda ise kendim yapabileceğim şeyleri kendim, geri kalan her şeyi güvendiğim ustama yaptırıyorum. Servis olayı saçma geliyor bana göre. Filtron filtrenin üstüne gm yazıp tam tamına 7 kat fazla fiyat giriyorlar. Ben 3de bir fiyatına mann alıp geçerim.
-
Orası öyle ama avantajın şu oluyor , bir sorun ya da problemde karşında kurumsal muhatap oluyor, önce bayi, olmadı opel, o da olmadı psa , en son bunlarla uzlasamazsan mahkeme vs ama sanayideki ustaya bir arizaya sebebiyet verse adam fatura kesmiyor yani tamamen ustanin insafina kaliyorsun..
Istanbul anadolu yakasi icin iyi bir usta buldum akıncı opel diye geciyor eger onlari bulmasaydin sanayiye yine sicak bakmazdim ama daha da tam emin degilim bakima servise mi gitsem oraya mi gitsem diye
-
quote:
Orijinalden alıntı: khansternOrası öyle ama avantajın şu oluyor , bir sorun ya da problemde karşında kurumsal muhatap oluyor, önce bayi, olmadı opel, o da olmadı psa , en son bunlarla uzlasamazsan mahkeme vs ama sanayideki ustaya bir arizaya sebebiyet verse adam fatura kesmiyor yani tamamen ustanin insafina kaliyorsun..
Istanbul anadolu yakasi icin iyi bir usta buldum akıncı opel diye geciyor eger onlari bulmasaydin sanayiye yine sicak bakmazdim ama daha da tam emin degilim bakima servise mi gitsem oraya mi gitsem diye
Arabanın her noktasını kontrol ediyorsa işini iyi yapan namuslu bir adamsa hiç düşünme ustaya git. Yanda rahatsızlık vermeden yaptığı işi izliyorsun sonuçta. Büyük bir aksilik çıkmaz diye düşünüyorum. En fazla buji kırar, tapanın ağzını yalama yapar. Bunlar da ufak masraflar.
-
bu opar olioyu servislerde koyuyorlar, bana da birkaç kere koydular bir eksiltme vs görmedim.
lubex'in bizim motorlara özel s1 onaylı 3.2 litrelik yağı da varmış aşağıya linki ekliyorum.
-
Dizel için 5 30 , benzinli için 5 40 kullanmalısınız. Selenia 3.2 lt yağ en uygunu -
quote:
Orijinalden alıntı: hardcrssbu opar olioyu servislerde koyuyorlar, bana da birkaç kere koydular bir eksiltme vs görmedim.
lubex'in bizim motorlara özel s1 onaylı 3.2 litrelik yağı da varmış aşağıya linki ekliyorum.
Fiat'ın önce 5w40 yarı sentetik kullanıp sonra tam sentetik 5w30 yağa geçmesinin nedeni bence bir ihtimal EGR ile alakalı olabilir. 2007-08 linealarda fabrikasyon EGR yok. Bunlarda yarı sentetik N2 kullandı. Sonra EGR 2009 veya 2010 modelden itibaren uygulanınca tam sentetiğe geçiyor olabilir.
S1 tam sentetiğe geçmeyi düşünüyorum. Bu artık Lubex olur, Total quartz olur, Valvoline falan olur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ALPHA LION KING
Ayni motora petrol ofisinin 3.2 litrelik 5w 40 yağını kullaniyoruz(albea). Hem tam doluyor eksiksiz fazlasız, hem uygun fiyatli hem de sahte vs olayı yok. Bir sıkıntı yaşamadık yani düşünürsen öneririm.yağ olayı tamamen kolpa zaten . orijinal bütün yağlar %90 aynı zaten . ha shell yağı ha castrol ha total . ne öneriliyorsa al kullan . ben peugeot kullanıyorum . adam total kullan demiş 20 yıldır 10/40 kullanıyor motora anahtar değmedi. asıl hikaye düzgün yedek parça ve işçilikte.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X