Şimdi Ara

2010 A3 1.6 Sportback Benzin Sarfiyatım ve TFSI - TDI tercihi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar, Kasım 2010' da satın almış olduğum 2010 A3 Sportback 1.6 ile yapmış olduğum tüm benzin masraflarını detaylı bir şekilde logladım. Tutmuş olduğum kayıtlara burdan erişebilirsiniz. Bu kayıtların buyuk bir bolumu Ankara' da Sincan - Odtu Teknokent arası işe gidip gelmemden ibaret. Güzergahım genel olarak sabahları Sincan merkez' den orta trafikli (yaklasık 5-6 ışıklı) - Elvankent' de ki çevre yolu girişine kadar ve sonrasında çevreyolundan trafiksiz olarak Eskisehir yoluna çıkmak ve Eskisehir yolundan da az trafikte Odtu Teknokent' e gidişti. Bağlıca yolunun yapılması ile birlikte güzergahımı Sincan-Baglıca-Eskisehir yolu olarak değiştirdim ki 5-6 km daha kısaldı yolum ve trafik yogunlugum az bir miktar arttı. Aksamları genelde geç saatleri döndüğümden cok az trafikte Sincan' a dönüş olarak gerçekleşti.

Kayıtlardan görebileceğiniz üzere baya yol yapıyorum, Aralık 2011' den bu yana yaklaşık 19 bin km yapmışım ve toplamda 6950 tl gibi bir rakamı benzine harcamıs bulunuyorum. Aracım atmosferik 1.6 motor A3 ve alırken bu modele lpg takılabildiği için lpg taktırmak niyetiyle almıştım ancak daha sonra beni inanılmaz tatmin etti ve lpg taktırıp kıyamadım diyebilirim. Ancak ortada buyuk bir benzin masrafı sorunum var ve aracımı satarak yeni 2013 model A3 almayı dusunuyorum. Sanzuman olarak otomatik tercih ediyorum ancak motorda karar veremedim. Sizce tutmus oldugum verilere ve güzergahıma bakarsak (ki güzergahım genel olarak aşırı bir trafik içermemekle beraber günlük ortalama 50-60 km yol yapıyorum) 1.4 TFSI almam mı yoksa 1.6 TDI almam mı daha mantıklı olacaktır?

• Benzinli ile Dizel arasındaki farkı belirle o parayi kaç senede amorti ettiğini bak ona göre karar verebilirsin ikisinin de performansı seni tatmin eder çunku hitler motorundan bile memnunsun
  • Mantıklı olan aracınıza LPG taktırmak.
  • Eğer aracınızın ivmelenmesi ve son sürati sizi tatmin ediyorsa, bende345 arkadaşın dediği gibi LPG en güzel çözüm. Sıfıra vereceğiniz parada size kalır.
    Tabii tercih sizin...
  • ben hiç hitler kullanmadım ama ya bugüne kadar okudumlar abartıydı yada siz çok iyi ortalamalar tutturmuşsunuz.. 8 litre çok iyi.. hep 10-12 litreden bahsediliyordu..

lpg taktırın bence.. 10 litreye çıkar.. ortalama 40-42 kuruştan, 27-28 kuruşa düşer.. bence süper olur.. tdi daha fazlasını yapamaz.. onunda yakacağı 6-6,5 litredir ki kafa kafaya gelir.. yeni araba alıp masraf etmeye değmez.. (gerçi vw-audi grubu ikinci elde kaybettirmiyor aksine kazandırıyor ama olsun yine de değmez. :) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _XaNDeR_ -- 25 Ekim 2012; 23:46:21 >
  • İlla alacaksan TDI alman taraftariyim ama sana bir alternatif sunmak isterim, kaliteli bir LPG kiti al Lovato, prins gibi ki hitler motor lpg ile cok iyi anlasir bu sekilde 3-4 yil devam et sonra yeni cikan A3'u makyaj gormus ve belkide hp olarak guncellenmisini 1,6 TDI+s-tronic olarak al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biturbo -- 26 Ekim 2012; 0:00:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle lpg taktırmalısınız. ben memnunum aracımdan. lpg ile ilgili hiç bir sorun yok.
    şunu merak ediyorum; yok bilgisayarını kaça taktırdınız acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Öncelikle ben de 1.6 almadan once aracın 10-12 litre arası ortalama yakıt tüketimi olacağı yönünde baya bişi okumuştum ve aldıktan sonra lpg taktırmayı planlıyordum. Ancak hem kalitesi ile çok tatmin ettiğinden hem de görüldüğü gibi sakin kullanımda 7.3 lt gibi bir ortalama ve agresif kullanımda ise 8 lt gibi beklediğimin çok altında değerleri görünce araca lpg taktırmaya kıyamadım. Ancak şu anda lpg' yi dusunmuyorum, bunun sebebi hem aracın sorunsuzlugunu olumsuz yonde etkileyeceginden endişelenmem, hem 50 bin tl vermiş olduğum bir araçla alışveriş merkezlerine bile giremeyecek olmak saçma geldiğinden ve hem de çok sık lpg almam gerekcek olması gibi nedenler.

Şu anda aracımı da satmam durumunda 75 bin tl gibi bir bütçem olcak. Alacak olduğum aracı da 3-4 yıl gibi bir süre kullanacak olduğumu sanmıyorum, büyük ihtimalle 1,5 yıl sonra değiştirmek isteyeceğim. Asıl almak istediğim araç yeni a3 sportback ama ogrendigim kadarıyla sportback'ler 2013 temmuz gibi gelcekmiş. Ve duyduğum kadarıyla Doğuş yeni kasa a3'lerden dolayı elindeki 2012 a3'lerde buyuk kampanyalar yapıyormuş ve 1.4 tfsi ambition bir aracı su sıralar 60-65 bin tl' ye almak mumkunmus diye gordum sanırım forumda.

İşin özeti aracımı satmayı aklıma koydum =) Yeni sportback'ler gelene kadar seçeneklerim aşağıdakiler gibi duruyor;

- 2. el a3 2011-2012 1.4 tfsi sportback s-tronic full + full s-line - sahibindende 60-65 bin tl civari fiyat cekilmis ancak dedigim gibi dogus bu aracların sıfırlarını su sıralar 65 bin tl' ye satıyormus diye gordum sanırım forumda
    - 2. el a3 2012 1.6 tdi sportback s-tronic full + full - 65-70 bin
    - Sıfır a3 2012 1.4 tfsi sportback s-tronic full + full - fiyatlarını bilmiyorum, 65-70 bin tl
    - Sıfır a3 2012 1.6 tdi sportback s-tronic full + full - 75-80 bin

Seçeneklerde golf yok çunku golf'lerin hatlarını begenmiyorum. Ayrıca 116 serisi de tasarım olarak hosuma gitmiyor. Yeni a180 dizellerde ise otomatik sanzuman ile fiyat 100 bin tl'yi geciyor gorunuyor internet sitesindeki fiyat listesinde, ancak benzinli modelleri 75 bin tl civarında gorunuyor ama bu 1.6 motoların yakıt sarfiyatları 1.4 tfsi seviyesinde midir bilmiyorum. Ayrıca sıfır 1.4 multiair tct (otomatik) distinctive paketli Giulietta'lar da 65 bin tl görünüyor internet sitesinde, tasarım olarak hosuma giden bir araç olsa da a3' de ki rahatlığı ve kaliteyi sağlıyor mu bilmiyorum.

Merak ettigim konulardan biri şu anki guzergahımda 1.4 tfsi ve de 1.6 tdi da ortalama yakıt sarfiyatım 1.6 hitler'deki 7.5-8 ortalamasına göre nasıl olurdu.

quote:

kesinlikle lpg taktırmalısınız. ben memnunum aracımdan. lpg ile ilgili hiç bir sorun yok.
    şunu merak ediyorum; yok bilgisayarını kaça taktırdınız acaba?

İlyas bey yol bilgisayarıcı Cruise control ile birlikte 1000 tl' ye Aydoğanlar' da taktırdım.

• arkdaşlar 30.000 e temiz otomatik benzinn+lpg auidi a3 alınır mı sizce yoksa o paraya başka modellere mi bak dersiniz?
  • A3 ten inip yeni kasasina binmek yerine Yeni 1.16 D veya 1.18 dusunseniz. Tercih sizin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bayraktar.

A3 ten inip yeni kasasina binmek yerine Yeni 1.16 D veya 1.18 dusunseniz. Tercih sizin.

1.16D' de otomatik sanzuman yok malesef. 70-80 bin tl verdikten sonra bu sefer kesin dizel almalıyım diyorum ama hosuma giden sportif genc işi bir arac bulamıyorum. BMW 3.20CD' ler var ancak en yuksek 2008 modellerini o fiyata bulmak mumkun ve 80-100 bin km' de bu araclar, ne kadar guvenilir olur bilmiyorum. En mantıklısı dizel dolu 2. el bir a3 almak ve yeni sportback'ler cıktıgında satıp yeni nesle gecmek gibi, bu sayede yeni kasa sebebiyle a3'umu satarken yapcagım zararı, yine eski kasa bir a3'u de bi o kadar ucuza alarak simdilik kapatabilirim gibime geliyor.

Bir taraftan da benzinli 1.4 vw cc, yeni 116i, yeni a180 gibi bir arac almak da aklıma gelmiyor degil, nasıl olsa hitler motorundan daha az yakar bu araclar diyerek kendimi kandırmak noktasına gelmek uzereyim =)

• quote:

Orijinalden alıntı: Iarwa1N

Bir taraftan da benzinli 1.4 vw cc, yeni 116i, yeni a180 gibi bir arac almak da aklıma gelmiyor degil, nasıl olsa hitler motorundan daha az yakar bu araclar diyerek kendimi kandırmak noktasına gelmek uzereyim =)

Düşünce tarzınız çok mantıklı eğer ki arabanızı değiştirecekseniz 1.4 vw cc veya yeni 1.16i çok mantıklı olacaktır. Ayrı olarak bence kesinlikle hitlerden daha az yakacaktırlar. İyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondaPower -- 26 Ekim 2012; 19:59:19 >
  • quote:

quote:

A3 ten inip yeni kasasina binmek yerine Yeni 1.16 D veya 1.18 dusunseniz. Tercih sizin.

1.16D' de otomatik sanzuman yok malesef. 70-80 bin tl verdikten sonra bu sefer kesin dizel almalıyım diyorum ama hosuma giden sportif genc işi bir arac bulamıyorum. BMW 3.20CD' ler var ancak en yuksek 2008 modellerini o fiyata bulmak mumkun ve 80-100 bin km' de bu araclar, ne kadar guvenilir olur bilmiyorum. En mantıklısı dizel dolu 2. el bir a3 almak ve yeni sportback'ler cıktıgında satıp yeni nesle gecmek gibi, bu sayede yeni kasa sebebiyle a3'umu satarken yapcagım zararı, yine eski kasa bir a3'u de bi o kadar ucuza alarak simdilik kapatabilirim gibime geliyor.

2008 320 CD ler cok eski degiller bece gayette hos 100.000 i gecmemis hor kullanilmamis temizligine inandiginiz bir arac bulabilirseniz ben kacirmayin derim. Gosterisse gosteris,sportiflikse sportiflik. Yakit konusunda uzeceginide zannetmem.

• quote:

quote:

quote:

2008 320 CD ler cok eski degiller bece gayette hos 100.000 i gecmemis hor kullanilmamis temizligine inandiginiz bir arac bulabilirseniz ben kacirmayin derim. Gosterisse gosteris,sportiflikse sportiflik. Yakit konusunda uzeceginide zannetmem.

Araştırma yaptıkca bisiler cıkıyor =) Simdi de 2010-2011 Model A4 2.0 TDI' lar aklıma yatmaya basladı. KM olarak 3.20CD' lerden cok daha az km' ye sahip araclar bulunabiliyor ayrıca konsol olarak da 3.20 cd'ler de ki gibi bos bir konsola sahip degil. Tek sorunu cok genc isi bir arac olmayısı ancak bu sorunda body kit ile giderilebiliyormus sanırım, www.audizine.com/forum/showthread.php/274595-***Official-B8-A4-Owner-Check-In***?p=3719178&viewfull=1#post3719178 body kitli bazı a4'ler var ve cok yakısmıs.

• quote:

Orijinalden alıntı: HondaPower

quote:

Düşünce tarzınız çok mantıklı eğer ki arabanızı değiştirecekseniz 1.4 vw cc veya yeni 1.16i çok mantıklı olacaktır. Ayrı olarak bence kesinlikle hitlerden daha az yakacaktırlar. İyi forumlar

0 arac almam durumunda hem dizel alamıyorum hem de değiştirmek istersem cok zarar etcem, simdilik 2. el olarak devam etmek daha mantıklı gibi geliyor. Belki birkaç yıl sonra hem dizel hem de sıfır arac alabilcek kadar para biriktirebilirsem dusunebilirim, o kadar para verip yine benzinli arac almamalıyım kendimi kandırıp da =)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.