Şimdi Ara

2010 astra sedan easytronic benzin tüketimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
7.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • şuanda 1.6 benzinli kullanıyorum şu anda ortalama 8.1 litre yakıt gösteriyor hayal falanda görmüyorum oturduğum il nufusu az olan bir il ankara istanbul gibi trafik dur kalk burada pek yok genelde slow kullanırım 50 km yi pek geçmem gaza gelirsem o ayrı yani durum budur yakıl sarfiyatı kişiden kişiye trafikten trafiğe ve şehirden şehire değişir
  • quote:

Orijinalden alıntı: -THIEF-

şuanda 1.6 benzinli kullanıyorum şu anda ortalama 8.1 litre yakıt gösteriyor hayal falanda görmüyorum oturduğum il nufusu az olan bir il ankara istanbul gibi trafik dur kalk burada pek yok genelde slow kullanırım 50 km yi pek geçmem gaza gelirsem o ayrı yani durum budur yakıl sarfiyatı kişiden kişiye trafikten trafiğe ve şehirden şehire değişir

Şehrin içi mi?
    Yoksa dışı mı? olduğuna karar verecek tek makam: Yol bilgisayarındaki "ortalama hız" sütunudur.
    Metropollerden bahsediyorsak, ki bahsediyoruz(büyük çoğunluk buralarda çünki): ortalama hızınızın 15 ile 25km/h arasında olması gerekir(İstanbul dışında oturanlara bu ortalama hayal gibi gelebilir, fakat maalesef İstanbul'da ki durum bu şekilde).
    Yol bilgisayarında 15 km/h ortalama hız gösteren bir araç; 100 Km'de 12 lt yakıt harcıyor.
    Aynı aracın ortalama hızı 25 km/h'e çıktığında yakıt tüketimi; 100 km'de 8,5 lt'ye düşüyor..
    Kısacası; önce ortalama hızlar, sonra tüketim değerleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: otuuuz5

quote:

Orijinalden alıntı: -THIEF-

şuanda 1.6 benzinli kullanıyorum şu anda ortalama 8.1 litre yakıt gösteriyor hayal falanda görmüyorum oturduğum il nufusu az olan bir il ankara istanbul gibi trafik dur kalk burada pek yok genelde slow kullanırım 50 km yi pek geçmem gaza gelirsem o ayrı yani durum budur yakıl sarfiyatı kişiden kişiye trafikten trafiğe ve şehirden şehire değişir

Şehrin içi mi?
    Yoksa dışı mı? olduğuna karar verecek tek makam: Yol bilgisayarındaki "ortalama hız" sütunudur.
    Metropollerden bahsediyorsak, ki bahsediyoruz(büyük çoğunluk buralarda çünki): ortalama hızınızın 15 ile 25km/h arasında olması gerekir(İstanbul dışında oturanlara bu ortalama hayal gibi gelebilir, fakat maalesef İstanbul'da ki durum bu şekilde).
    Yol bilgisayarında 15 km/h ortalama hız gösteren bir araç; 100 Km'de 12 lt yakıt harcıyor.
    Aynı aracın ortalama hızı 25 km/h'e çıktığında yakıt tüketimi; 100 km'de 8,5 lt'ye düşüyor..
    Kısacası; önce ortalama hızlar, sonra tüketim değerleri.

BC1 750km Ort hız:20km Tüketim:10.6
    BC2 80km Ort hız:24km Tüketim 8.9
    Bu değerlere ne diyorsunuz?

• Arkadaşalr aracım Opel değil ama hem eski bir Opel Astra 97 HB GL 1,6 Ecotech sahibi olarak hem de yarı otomatik şanzıman kullanan biri olarak yorum yazmak istedim.

Arkadşlar yarı otomatik şanzumanın özelliği performans kaybı en azdır, yakıt düşüktür, bakım maliyetleri otomatiğe göre düşüktür.
    Bu sebeple manuel vitesden daha az yakması lazım.
    Yeni nesil araçlarda artık rodaj süresi eskisi kadar değil ancak yine de ilk yağ değişimine kadar fazla yakar.
    Sırası ile size tavsiyem: Aldığınız yakıtı değiştirin, aracı daha sakin kullanın, lastik basıncını ayralayın, arabaya fazla ağırlık yüklemeyin (ortalama 3 kişi ideal),
    camları kapalı tutun, klimayı kapatın daha sonra da 100 km deneyin. Hala (yeni olduğu için) 10 lt nin üzerinde yakıyorsa servise başvurun.
    Ama aldığınız yakıtı ya da istasyonu kesin değiştirin. Çünkü ben bulunduğum ilçedeki bir istasyondan , X marka benzin aldığımda ortalamam 1 lt artıyor ve aracın gücü düşüyor.Ben de almamaya çalışıyorm. Bunu arkadaşlarım da onayladı. Dizel de bile az gittiğini söylüyorlar.

Benim aracımın (imzamdaki 2007 1,6 Corolla M/M - yarı otomatik - benzinli) defalarca yapmış olduğum ölçümlerimin ortalamaları şu şekilde:
    Şehir dışı 5,8-6 Lt arası
    Şehir içi 8,3-8,7 Lt arası
    Ortalamam 6,7-7,2 Lt arası

Araba az yakacak diye kendimi kasmam, ancak çok da spor kullanmam. Yani sakin kullanım sayılır.
    Aracımın en sevdiğim özelliği ne kadar zorlarsam zorlayım belirli bir ortalamanın üstünde yakmıyor.

Eski Opel im benzinliydi. Ancak sizin dediğiniz gibi ş.içi hiç 12 lt yakmazdı. En fazla 10 Lt civarındadır. (yol bilgisayarı olmadığı için çok fazla ölçemezdim.)

• quote:

Orijinalden alıntı: kutolo

Epeydir Easytronic kullanan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim;
    Yokuşlarda manuelde 2. 3. vites kurtaracak bir durumda easy 2 veya 1 e alıyor.Manuele geçerseniz bir üst vites kurtarıyor, veya tersi durumda yokuş yukarı gaz verdiğinizde devir yükselmesine rağmen üst vitese atmıyor halbuki manuelde atarsanız rahat kurtarabiliyor.Bu bütün arkadaşlarda böyle mi?Benzin sarfiyatını arttıran bir faktör olabileceği için soruyorum.

Yokuşlarda çıkarken veya inerken 3000 deviri aşınca bende manuel artırıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.