Şimdi Ara

2010 astra sedan easytronic benzin tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
7.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2010 sedan astra benzinli easytronik ile şehir içi sıkışık dur kalk trafikta 12lt/100km değerleri görüyorum(izmir). Sizce bu tüketim normal mi?Ortalama fabrika değerlerinin bayağı üstünde ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutolo -- 2 Ocak 2010; 23:27:03 >

• Araç yeni ise motor açılana kadar nispeten daha fazla yakar.Birde kullanım şekline de bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: taner11

Araç yeni ise motor açılana kadar nispeten daha fazla yakar.Birde kullanım şekline de bağlı
    12 litre görüyor ve aracın 5000 km altında ise 5000 km yi geçtikten sonrada en az göreceğin rakam 10 litre olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Superonline1 -- 29 Aralık 2009; 11:53:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Superonline1

12 litre görüyor ve aracın 5000 km altında ise 5000 km yi geçtikten sonrada en az göreceğin rakam 10 litre olur

Alıntıları Göster
    İmzamdaki arabamla uzun yolda 6,5 lt / 100 km yakıyor 6. vites 105-110 km/h hızda.Sanırım sert kullanım söz konusu sizde
  • quote:

İmzamdaki arabamla uzun yolda 6,5 lt / 100 km yakıyor 6. vites 105-110 km/h hızda.Sanırım sert kullanım söz konusu sizde

Alıntıları Göster
    105-110 KM hızla 6,5 litre yakmak benzinli bir araç için normal ama yukarıda arkadaş ş.içi sıkışık trafikten bahsediyor en az yakan 1,6 benzinli arabayı getirseler 10 litrenin altına inmez
  • quote:

105-110 KM hızla 6,5 litre yakmak benzinli bir araç için normal ama yukarıda arkadaş ş.içi sıkışık trafikten bahsediyor en az yakan 1,6 benzinli arabayı getirseler 10 litrenin altına inmez

bende düz vites var klima açıkken 9.2 yaktı ama arada 140 a çıkıorum.ama tabi ki de otomatık daha çok yakar
  • O zaman normal mı dicez
    quote:

• quote:

O zaman normal mı dicez
    quote:

Alıntıları Göster
    astranın otomatiği manuelden daha çok yakmaz.

tork konvertörlü otomatik şanzıman yok astrada.
    hatta manuelden daha az yakıyor.

havanın soğukluğu - aracın henüz yeni olması muhtemel etkenler.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakaniko

astranın otomatiği manuelden daha çok yakmaz.

tork konvertörlü otomatik şanzıman yok astrada.
    hatta manuelden daha az yakıyor.

havanın soğukluğu - aracın henüz yeni olması muhtemel etkenler.

Alıntıları Göster
    İzmirde Hangi güzergah için bu değerler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanhoroz

hatay-konak güzergahı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutolo

quote:

hatay-konak güzergahı

Alıntıları Göster
    Buca Çankaya güzergahını kullanıyorum.Bucadan natoya akıncılar tarafından geçip ikiçeşmelikten çankayaya iniyorum.Sabah 7:30 8:00 trafiğinde.07 hb easytronic aracımın yol bilgisayarındaki verisi 8.3 ile 9.5 arasında değişiyor trafiğin durumuna göre.
    Yani yeni bir araç için sizin güzergahınızda 12 litre gayet iyi.Mesajlarda yazıldığı gibi 5000km sonrası 10 litrenin altına düşecektir.

• quote:

Buca Çankaya güzergahını kullanıyorum.Bucadan natoya akıncılar tarafından geçip ikiçeşmelikten çankayaya iniyorum.Sabah 7:30 8:00 trafiğinde.07 hb easytronic aracımın yol bilgisayarındaki verisi 8.3 ile 9.5 arasında değişiyor trafiğin durumuna göre.
    Yani yeni bir araç için sizin güzergahınızda 12 litre gayet iyi.Mesajlarda yazıldığı gibi 5000km sonrası 10 litrenin altına düşecektir.

Teşekkürler yalnız 5000 km rodaj için uzun bir değer değil mi?
  • quote:

quote:

Teşekkürler yalnız 5000 km rodaj için uzun bir değer değil mi?

Alıntıları Göster
    Ben aynı araçla 5.000 km. yi de geçti, 12 litreden fazla ortalama 12.7 litre yakıyorum. 3.5 kilometrelik 2 ışıklı çevre yolu genelde kullandığım yol, 5 vitese kadar da çıkıyor. Agresif de kullanmam, ağır ağır giderim, 70.000 nüfuslu bir yerde yaşıyorum, dur kalkta pek yok.

Şehirlerarası 5.6 - 5.8 litre gibi rakamları görmesem, 90 Km. ortalama hızda, arabayı yakasım geliyor.

Rölanti yakışı, 0.8 - 0.9 Litre. 10 Litre ortalama şehir içi benzini bir yaksam, vallahi billahi arabayı öpeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: M. Reha

Ben aynı araçla 5.000 km. yi de geçti, 12 litreden fazla ortalama 12.7 litre yakıyorum. 3.5 kilometrelik 2 ışıklı çevre yolu genelde kullandığım yol, 5 vitese kadar da çıkıyor. Agresif de kullanmam, ağır ağır giderim, 70.000 nüfuslu bir yerde yaşıyorum, dur kalkta pek yok.

Şehirlerarası 5.6 - 5.8 litre gibi rakamları görmesem, 90 Km. ortalama hızda, arabayı yakasım geliyor.

Rölanti yakışı, 0.8 - 0.9 Litre. 10 Litre ortalama şehir içi benzini bir yaksam, vallahi billahi arabayı öpeceğim.

Alıntıları Göster
    bende de aynı araçtan var lpg taktırmayı düşünüyorum nedersinz

• quote:

Orijinalden alıntı: barichello

bende de aynı araçtan var lpg taktırmayı düşünüyorum nedersinz

Alıntıları Göster
    rolantide 0.7 0.8 değerlerini görmeniz gerekir araç boşta ve motoru sıcak iken.
    Aksi taktirde program güncellemesi yapmanızı öneririm.Z16XER motor kodlu astraların bazılarında program güncellemesi gerekiyor.
    Ben daha önce 14 litre olan tüketimimi agresif kullanımda 11-12lt arasında indirmiştim bu güncelleme ile.
    Şimdi sakin kullanıyorum :)
  • Burda bir terslik var bu tüketim değerleri anormal.İmzamdaki 1,5 tonluk arabayla ş.dışı düz yolda 6,5 lt ye kadar düştüm.Aracımdaki motorda aynı motor sadece euro 5 normunda.Arada yaklaşık 200 kg ağırlık farkı var astra ile.Astranın çok daha az yakması lazım.Aynı astra sı olan yakınımda tüketim ş.içi ve ş.dışı karışık kullanımda 7,5 lt lerde geziyor.Derhal aracınızı servise götürüp kontrol ettirin yeni yazılım gerekebilir.Kalkdıki z16 xer motorlu opellerde yazılım çıktı ve çekiş le beraber yakıt tüketimi de azaltıldı.Bu arada yazılım yüklemek ücretsiz.z16 xer motoru değişken subap zamanlamalı bir motordur yani tamamen yazılımla subapların emme ve egsoz zamanlaması kontrol ediliyor.Servisler genelde yazılım yok diyerek müşteriyi sallamaya çalışırlar sakın inanmayın.Opel servislere bu yüzden kocaman bir ban
    quote:

• quote:

Burda bir terslik var bu tüketim değerleri anormal.İmzamdaki 1,5 tonluk arabayla ş.dışı düz yolda 6,5 lt ye kadar düştüm.Aracımdaki motorda aynı motor sadece euro 5 normunda.Arada yaklaşık 200 kg ağırlık farkı var astra ile.Astranın çok daha az yakması lazım.Aynı astra sı olan yakınımda tüketim ş.içi ve ş.dışı karışık kullanımda 7,5 lt lerde geziyor.Derhal aracınızı servise götürüp kontrol ettirin yeni yazılım gerekebilir.Kalkdıki z16 xer motorlu opellerde yazılım çıktı ve çekiş le beraber yakıt tüketimi de azaltıldı.Bu arada yazılım yüklemek ücretsiz.z16 xer motoru değişken subap zamanlamalı bir motordur yani tamamen yazılımla subapların emme ve egsoz zamanlaması kontrol ediliyor.Servisler genelde yazılım yok diyerek müşteriyi sallamaya çalışırlar sakın inanmayın.Opel servislere bu yüzden kocaman bir ban
    quote:

Alıntıları Göster
    Yalnız benim aracın 2 aylık bir araç bu araçda son yazılım olması gerekmez mi?Bi r de başka bir arkadaşın dediği gibi 30 km şehir içi ve 150 km otoban yaptım ki 120-130 ortalama hızla , ortalama tüketimim 6.8 oldu yani yazılım sorunu ise uzun yolda da fazla yakması gerekmez mi?

• quote:

Yalnız benim aracın 2 aylık bir araç bu araçda son yazılım olması gerekmez mi?Bi r de başka bir arkadaşın dediği gibi 30 km şehir içi ve 150 km otoban yaptım ki 120-130 ortalama hızla , ortalama tüketimim 6.8 oldu yani yazılım sorunu ise uzun yolda da fazla yakması gerekmez mi?

Alıntıları Göster
    Araçta bulunan yazılımın modeliyle ilgisi yok.Rolantidekil değerlerinizi söylediğim şekilde kontrol edin isterseniz.
  • quote:

2010 sedan astra benzinli easytronik ile şehir içi sıkışık dur kalk trafikta 12lt/100km değerleri görüyorum(izmir). Sizce bu tüketim normal mi?Ortalama fabrika değerlerinin bayağı üstünde ne dersiniz?

benim de 2 aylık aynı araçtan var(imzamda) . siz dua edin izmirdesiniz birde aydın şehir içi trafiğinde yakıt değerlerini görmelisiniz :))) gıdım gıdım ilerliyorsun 2 km bile yol yok 15-16 oh kalkışta 35 36 lar yokuş bol burda

sanırım şehir içi mauel kullanmak gerekiyor manuel kullanmasını bir öğrensem denicem :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: plusplus

quote:

benim de 2 aylık aynı araçtan var(imzamda) . siz dua edin izmirdesiniz birde aydın şehir içi trafiğinde yakıt değerlerini görmelisiniz :))) gıdım gıdım ilerliyorsun 2 km bile yol yok 15-16 oh kalkışta 35 36 lar yokuş bol burda

sanırım şehir içi mauel kullanmak gerekiyor manuel kullanmasını bir öğrensem denicem :)))
    bizde de aynı aracım otomatik olanından var genelde çok slow kullanırım şehir içinde 50 yi geçmem kalkışlarda bazen basarım araç 950km de ve ortalama tüketim 7.8-8.0 arası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -THIEF- -- 2 Ocak 2010; 22:55:49 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.