rolantide 0.7 0.8 değerlerini görmeniz gerekir araç boşta ve motoru sıcak iken. Aksi taktirde program güncellemesi yapmanızı öneririm.Z16XER motor kodlu astraların bazılarında program güncellemesi gerekiyor. Ben daha önce 14 litre olan tüketimimi agresif kullanımda 11-12lt arasında indirmiştim bu güncelleme ile. Şimdi sakin kullanıyorum :)
Rölantide 0.5 ila 0.9 arası değerler gözüküyor
2010 focus 1,6 aracımın şehir içi sık dur kalklı ve çok kısa 3,5 km mesafeli güzergahtaki sarfiyatı 11 litre ile başladı.Şu anda araç 5binde ve aynı güzergahtaki sarfiyatı 9,5 lt .. Ben LPG ye karar verdim.Sizin değerlerinizde çok çok 1 litre daha düşer 12 litre yakan bir araç minimum 10 litreye düşecektir. 1,6 atmosferik motorlu araçlar maalesef yakıyor.
İnsignia için şehir dışı değer vermek yanlış olur.90 km cc ile sabit hızda düz yolda 4,9 litre yakıyor focuslar araç boş ve tek sürücü ile. Ama kmlerin çoğunu ş.içinde yapıyoruz maalesef.
quote:
Orijinalden alıntı: kutolo
quote:
Orijinalden alıntı: ucanhoroz
rolantide 0.7 0.8 değerlerini görmeniz gerekir araç boşta ve motoru sıcak iken. Aksi taktirde program güncellemesi yapmanızı öneririm.Z16XER motor kodlu astraların bazılarında program güncellemesi gerekiyor. Ben daha önce 14 litre olan tüketimimi agresif kullanımda 11-12lt arasında indirmiştim bu güncelleme ile. Şimdi sakin kullanıyorum :)
Hocam frene basmayıp birde o şekilde deneyin.Direksiyonu falanda düz olsun arabanın.
Bacanağım sözümü dinlemeyip ikinci el 2005 enjoy sport easytronic almıştı.Ben dizel al demiştim.Demek ondan arabayı evin önünde yatırıp benim arabanın arkasına tünüyormuş
Hocam frene basmayıp birde o şekilde deneyin.Direksiyonu falanda düz olsun arabanın.
[/dediğiniz şekilde 0.7-0.8
[/dediğiniz şekilde 0.7-0.8
Ozaman değerler normal.Yani yüksek ihtimal yeni versiyon yüklü aracınızda.Rodaja kalıyor iş.
Cevaplar için, çok teşekkürler.
Servise gidince bir göstereceğim, bakalım ne diyecekler.
Şehirler arası 5.6 - 5.8 litre yakan bir arabanın, şehir içi sayılmayacak bir yolda 12.7 litre yakması, gerçekten çok anormal.
% 50 Fazlası şehir içinde normaldir, o da 9 litre yapar, hadi bilemedim 10 litre.
12.7 litre % 100 den fazla yapıyor.
Rölanti yakış değerinin, 0.5 - 0.6 litreye kadar, sıcak motorda benzinli araçta, düştüğünü gören oldumu?
Epeydir Easytronic kullanan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim; Yokuşlarda manuelde 2. 3. vites kurtaracak bir durumda easy 2 veya 1 e alıyor.Manuele geçerseniz bir üst vites kurtarıyor, veya tersi durumda yokuş yukarı gaz verdiğinizde devir yükselmesine rağmen üst vitese atmıyor halbuki manuelde atarsanız rahat kurtarabiliyor.Bu bütün arkadaşlarda böyle mi?Benzin sarfiyatını arttıran bir faktör olabileceği için soruyorum.
Hocam aracınızı manuelde kullanmamaya çalışısın.Araç tam durmadan vitesr takmayın.Eğimlerde vites değişim devirleri geniş tutuluyor.Gerekli güc hazırda bekletiliyor bir nevi.İsterseniz daha detaylı bilgiyi burdan bulabilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/m_34438084/tm.htm Z16XER motor kodlu 115 Hp'lik ecotec motorun yazılım bilgilerine de burdan ulaşabilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/m_32669620/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#32669620
quote:
Hocam aracınızı manuelde kullanmamaya çalışısın.Araç tam durmadan vitesr takmayın.Eğimlerde vites değişim devirleri geniş tutuluyor.Gerekli güc hazırda bekletiliyor bir nevi.İsterseniz daha detaylı bilgiyi burdan bulabilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/m_34438084/tm.htm Z16XER motor kodlu 115 Hp'lik ecotec motorun yazılım bilgilerine de burdan ulaşabilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/m_32669620/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#32669620
İlginize teşekkürler.Manuel kullanmayın derken ne gibi sakıncası var?Easy 2 vey a 3lük eğimde 1 e atıyor bu durumda manuel vites yükseltmek sakıncalı mı?
quote:
Tabii bu durumda yukarıdaki tavsiyenizi uygulamak çok güç.
quote:
Epeydir Easytronic kullanan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim; Yokuşlarda manuelde 2. 3. vites kurtaracak bir durumda easy 2 veya 1 e alıyor.Manuele geçerseniz bir üst vites kurtarıyor, veya tersi durumda yokuş yukarı gaz verdiğinizde devir yükselmesine rağmen üst vitese atmıyor halbuki manuelde atarsanız rahat kurtarabiliyor.Bu bütün arkadaşlarda böyle mi?Benzin sarfiyatını arttıran bir faktör olabileceği için soruyorum.
malesef bu easytronic in müzmin sorunu... ama o kadar olcak diyorum...her ne kadar marmaris-muğla arası bizim ufaklığı kusturmus olsam da,kayınbiraderin kız arkadaşını da haste etmiş olsam da gene de memnunum ben arabadan.9500 km de.45 lt benzinle 670 km leri rahat görüyorum.karma kullanımda.ya da bunun 270 i ş.içi diyebiliriz.. gaza tepkisi çok hızlı easytronic in.dokunur dokunmaz vitesi küçültüp taaak diye adamı koltuğa yapıştırıyor...çok konforlu bi sürüş vermiyor adama... ama yazılım olayı kafamı kurcalıyor.musait bi zamanda surtaşa uğrayacağım ama denk gelmiyo bi türlü iş güç... bi forumdaydı sanırım opel in araçları geri çağırdığını okumuştum yeni yazılım çıktığında o yüzden umursamamıştım fazla...
ben şahsen denedim easytronic de manuel kullanımın hiç bir mantığı yok devri gelmeden vites değiştirirseniz ekrenda vites değişmiş gözüküyor ama vites değişmiyor aynı otomatik teki gibi kendisi ayarlıyor bana çok saçma geldi
Yok öyle birşey. Aracınız sorunlu ise olabilir tabi .Bir de eğer abuk bir devirde vites değiştirmeye kalkarsanız izin vermez koruma amçlı.
Saygılar
sadece durduğunuzda M1 konumuna kendisi alıyor. birde gazı köklediğinizde de örneğin M5 te gidiyonuzsa yaklaşık 90 km/s ile,M3 e alır...
bunların dışında değişip duruyorsa en yakın zamanda servise gidin bence..
bence eğer orada manuel diye bir seçenek varsa vites değişimi sadece sürücüye bırakılmalı kendisi değiştirip durduktan sonra ne anlamı kaldı sürüş zevki falan manuel seçeneği bana boş bir uğraş gibi geldi
quote:
Orijinalden alıntı: -THIEF-
bence eğer orada manuel diye bir seçenek varsa vites değişimi sadece sürücüye bırakılmalı kendisi değiştirip durduktan sonra ne anlamı kaldı sürüş zevki falan manuel seçeneği bana boş bir uğraş gibi geldi
Sadece durmak üzere iken M1 yapıyor manuelde o da normal herhalde
beni vites m3 de iken durdum kalktm motorun vites değiştirdiğini farkettim ama vites hala m3 de idi hiç değişmedi bu kafamı karıştırdı
quote:
Orijinalden alıntı: -THIEF-
beni vites m3 de iken durdum kalktm motorun vites değiştirdiğini farkettim ama vites hala m3 de idi hiç değişmedi bu kafamı karıştırdı
Bu durum bir defaya mahsussa önemli değil ama sürekli aynıysa servise gitmek gerekir
İşin özü, 1,6 benzinli arabaya ş.içi normal trafikte 10 litre gayet normal kim ben 8 litre ş.içi yakıyorum diyorsa ya yol şehir içi değildir ya da hayal görüyordur. Ş.içi 10 litre ş.dışı 5,5-6,5 litre normal