Şimdi Ara

2010 HONDA CİVİC 1.6 YAĞ YAKTI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar belkide inanmıcaksınz ama doğru bir arkadaşımın honda civic i ile (2010 model 3000 km) istanbuldan ankaraya gittim ve ne yalan söylim 170 180 nin altına hatta 200 ün üstünde gittim diyenilirim 3 saat boyunca böyle gıttm ankaraya gelmeden 10 km önce yağ ışıgı yakdı tabı önce şaşırdm durdm yağı azalmış daha 3000km dekı arabanın ve yağ alıp yağ koydukdan sonra düzeldi ama 2010 model arabanın bu kadar sıkıştırmaya dayanamaması sizce normal mi ? Honda civic den bahsediyoruz.

• yeni aracın yag yakması normaldir. bir süre sonra dengeyi bulur tahminimce sizin aracı kontrol etmeden bu kadar zorlamanız bence sorundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: userno

Arkadaşlar belkide inanmıcaksınz ama doğru bir arkadaşımın honda civic i ile (2010 model 3000 km) istanbuldan ankaraya gittim ve ne yalan söylim 170 180 nin altına hatta 200 ün üstünde gittim diyenilirim 3 saat boyunca böyle gıttm ankaraya gelmeden 10 km önce yağ ışıgı yakdı tabı önce şaşırdm durdm yağı azalmış daha 3000km dekı arabanın ve yağ alıp yağ koydukdan sonra düzeldi ama 2010 model arabanın bu kadar sıkıştırmaya dayanamaması sizce normal mi ? Honda civic den bahsediyoruz.

24 saat içinde yaklaşık 3000 km yaptım İstanbul - Trabzon olarak.. yaklaşık 8 saatte girdim (trabzon of ilçesine).
    Hemen hemen aynı sürede de geri döndüm. Giderken ve dönerken ben de baya bir sıkıştırdım arabayı, Öyle yağ falan eksiltmesi gibi bir sorun yaşamadım.. Uzun süreli sıkıştırma şekilnmde bu örneği verdim gerçi. Öyle mıy mıy kullanan birisi değilim. Öyle bir problem olsa benim arabada MUTLAKA ama MUTLAKA olurdu :)

Kullandığınız araç 3000km de demişsiniz.
    Fabrikada konan yağ 10.000 km de değişir. Fabrikadaki yağ özel bir yağdır, parçaların birbirine uyumluluğu için gereklidir. Bu yağın özelliğinden dolayı eksilmiş olabilir.

ya da aracı sıkıştırdığınızda yağ eksiltmesi o araçla ilgili bir sorundur. İncelenmesi lazım havaya konuşuyoruz şu anda..

Ama aracı sıkıştırıldı diye yağ eksiltmesi gibi bişey ilk kez duydum, üstüne üstlük honda motorları sıkıştırdıkça (VTEC açmak da diyebilirsiniz buna) daha da keyiflenir diye bilir zaten herkes. Bir problem olduğu çok açık..

• bilmiyorum belki araçda sorun vardı ama servisin kendisi söyledi fazla sıkıştırdıysanız ondan olmuşdur diye zaten yağ koydukdan sonra sorun haloldu
  • Selam arkaşlar bu konuda sizden bilgi almak istiyorum yardım ederseniz mennun olurum bende 97 honda 1.4 ies var arabaya 10 binlik castrol tam sentetik yağ koyuyorum ama aracım bunun üzeründen 5500 km yapınca yag çubugu hemen hemen yarım cm kadar gösteriyo lpg araç da yağ eksilmesi olur biliyorum ama bu kadar yag eksiltmesi normal mi sizce ne kadar yag eksiltmiştir şimdiden teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 3 1.5 Dci Motor Yaptırdım
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.