Şimdi Ara

2010 model ford focus Titanium aracınız seyir halinde giderken stop ederse (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
1
Favori
51.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba konuyu baştan beri takip etmekteyim. Aynı problem benimde yeni başıma geldi. Araç seyir halindeyken stop ediyor. Sürekli arıza lambası yanıp sönüyor. Ancak herhangi bir arıza bilgisi bilgisayara düşmüyor. Araç model ,yıl ve özellik olarak aynı. Servise götürdüm. Arızayı tespit edemediler. Immobilizer sistemini tekrar kodlayacaklar. İnşallah düzelir. Benimde pek umudum yok aslında ama hayırlısı. Sonucunu bildiririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat_2626

Merhaba konuyu baştan beri takip etmekteyim. Aynı problem benimde yeni başıma geldi. Araç seyir halindeyken stop ediyor. Sürekli arıza lambası yanıp sönüyor. Ancak herhangi bir arıza bilgisi bilgisayara düşmüyor. Araç model ,yıl ve özellik olarak aynı. Servise götürdüm. Arızayı tespit edemediler. Immobilizer sistemini tekrar kodlayacaklar. İnşallah düzelir. Benimde pek umudum yok aslında ama hayırlısı. Sonucunu bildiririm.

Merhaba arkadaşım,
    öncelikle çok geçmiş olsun.Arıza lambasının yanıp ve ekranda yazılı arıza uyarısı alıyorsan aracın bunu kaydetmemesi imkansız.çünkü ufak bir arıza kodu dikkat et uyarı kodu demiyorum arıza kodu veriyorsa arac kontrol ünitesine log atmakta.yani kaydetmekte.stop etmesinde bazen uyarı vermiye biliyor.fakat arıza olduğunda ekranın üstündeki lamba kırmızı yanar.uyarıda sarı yanar aman dikkat.servisini sıkıştır.güvenmiyorsan başka yetkili servise göster.

Merak eden arkadaşlar için;
    Mahkeme sonuçlandı.Ford ve aracı aldığım bayii mahkeme kararını temize gönderdiler.Yargıtaydan kararın gelmesini bekliyoruz.

Sağlıcakla Kalın.

• quote:

Orijinalden alıntı: arcomp

quote:

Merhaba konuyu baştan beri takip etmekteyim. Aynı problem benimde yeni başıma geldi. Araç seyir halindeyken stop ediyor. Sürekli arıza lambası yanıp sönüyor. Ancak herhangi bir arıza bilgisi bilgisayara düşmüyor. Araç model ,yıl ve özellik olarak aynı. Servise götürdüm. Arızayı tespit edemediler. Immobilizer sistemini tekrar kodlayacaklar. İnşallah düzelir. Benimde pek umudum yok aslında ama hayırlısı. Sonucunu bildiririm.

Merhaba arkadaşım,
    öncelikle çok geçmiş olsun.Arıza lambasının yanıp ve ekranda yazılı arıza uyarısı alıyorsan aracın bunu kaydetmemesi imkansız.çünkü ufak bir arıza kodu dikkat et uyarı kodu demiyorum arıza kodu veriyorsa arac kontrol ünitesine log atmakta.yani kaydetmekte.stop etmesinde bazen uyarı vermiye biliyor.fakat arıza olduğunda ekranın üstündeki lamba kırmızı yanar.uyarıda sarı yanar aman dikkat.servisini sıkıştır.güvenmiyorsan başka yetkili servise göster.

Mahkeme sonuçlandı.Ford ve aracı aldığım bayii mahkeme kararını temize gönderdiler.Yargıtaydan kararın gelmesini bekliyoruz.

Sağlıcakla Kalın.

Karar geldi mi? Merakla bekliyoruz... Allah size kolaylik versin. Yasadiginiz talihsizlik cok az kisiye denk gelir. Ama demek ki kaderde bu da varmis. Surecin sonunu mutlaka bekliyoruz...

• quote:

Orijinalden alıntı: selcuksezer

quote:

quote:

Merhaba arkadaşım,

Sağlıcakla Kalın.

Karar geldi mi? Merakla bekliyoruz... Allah size kolaylik versin. Yasadiginiz talihsizlik cok az kisiye denk gelir. Ama demek ki kaderde bu da varmis. Surecin sonunu mutlaka bekliyoruz...

Malesef daha çıkmadı fakat bekliyoruz.biliyorsunuz ki yargı sistemimizdeki yükten dolayı geç karar verile biliyor.Tek yapabileceğim şey beklemek.Bu olaydada bir HAYIR vardır;diyerek Hayra yoruyoruz.İlginiz için tekrar teşekkür ediyorum.

• Araba almayı düşünüyordum. Burada okuduklarımdan sonra Ford'u listemden çıkartıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tropik17

Araba almayı düşünüyordum. Burada okuduklarımdan sonra Ford'u listemden çıkartıyorum

Merhaba ARKADAŞLAR.BU TOPİĞİ AÇMAMDAKİ SEBEB FORD MARKASINI KARALAMAK VEYA KÖTÜLEMEK DEĞİLDİR.AMAÇ YETKİLİLERİN İLGİSİZLİKLERİNDEN DOLAYI ÇEKTİKLERİMİ TÜM ARKADAŞLARA ANLATARAK YETKİLİLERİN SORUNLARIMA ÇARE BULMALARINI SAĞLAMAK İÇİNDİR.İLGİNİZ İÇİN TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM.
  • Öncelikle herkese merhaba.Benimde 2011 focus collection aracım var.10 gün öncesine kadar herhangi bi sorun yoktu.10 gün önce yolda giderken 80 km ile bir anda gaz boşaldı ve 2-3 saniye sonrasında da stop etti.Çalıştırmayı denedim almadı.Derken servisi falan aradım yönlendirme falan yaptılar.Neyse bi 10 dk geçince tekrar denedim araç çalıştı.Ertesi gün servise götürdüm.Cihaza falan bağladılar.Bi sıkıntı çıkmadı.Hocam hava almıştır deyip yolladılar.Bi daha olmaz dediler.Taki bugüne dek araba eşimdeydi seyir halindeyken yine stop etti.Ve işin en kötü tarafı arıza göstermiyor.Yanan bir lambada yok.Dedik çalışır arada çalışıyor ama 15 sn sonra stop ediyor.Bakalım akşam olduğundan yarın servisi arayacağım.Sıfır araba al sorun çıkmasın diye ama raba şanssızlığı mi bilmiyorum.Şu anada aracım daha 16773de.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tropik17

Araba almayı düşünüyordum. Burada okuduklarımdan sonra Ford'u listemden çıkartıyorum

Merhaba ARKADAŞLAR.BU TOPİĞİ AÇMAMDAKİ SEBEB FORD MARKASINI KARALAMAK VEYA KÖTÜLEMEK DEĞİLDİR.AMAÇ YETKİLİLERİN İLGİSİZLİKLERİNDEN DOLAYI ÇEKTİKLERİMİ TÜM ARKADAŞLARA ANLATARAK YETKİLİLERİN SORUNLARIMA ÇARE BULMALARINI SAĞLAMAK İÇİNDİR.İLGİNİZ İÇİN TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM.

konu uzun zaman önce açılmıs öncelikle geçmiş olsun çok talihsiz bi olay başınıza gelmiş bizde 4 gün önce 2.el ford focus titanyum x paket 2010 model aldık şu an için bı sıkıntı yok inşallahda olmaz çünkü bizim garanti olayıda yok :) eski aracımızda 2003 model ford focus comfortdu tık demeden 140.000 km yol yaptı ama arada böle şeyler çıkabiliyo bu arada dava çok uzun zaman önce yaşanmış merakla ve ilgiyle takip edyorum acaba son durum nedir paranızı veya değişim yapabildinizmi.

• olayi bastan sona okudum ve sonucunu merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de konuyu baştan sona okudum.2004 model c max ımı 2005 ten beri kullanıyorum.İNANIN BU KONUYU OKUMADAN ÖNCE 120 KM İLE FALAN GİDERKEN BAZAN DÜŞÜNÜRDÜM, "BU ARAÇ ŞİMDİ STOP ETSE NE YAPACAĞIM" DİYE.Valla gerçek olmuş.Hayret.Ayrıca sıfır araç alan bir arkadaşın başına gene arızalar vb gelmişti bu forumda ve ben şöyle yazmıştım.Demekki bizim bayiler defolu araçlar getiriyorlar yurt dışından.demiştim.Valla gerçek oldu.Hayret.

• sonuctan haberi ola var mi?
  • bu konuda konu sahibine pm gönderdim..bunca yazılandan sonra konu sahipsiz ve sonuçsuz kalmış..bir boşluk var ve doldurulması gerekir.

konuyu açan arkadaşımız detaylı bilgi verirse diğer mağdurlarda bu konuda bilgi ve yol sahibi olacaklardır.

selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkaycvs

bu konuda konu sahibine pm gönderdim..bunca yazılandan sonra konu sahipsiz ve sonuçsuz kalmış..bir boşluk var ve doldurulması gerekir.

konuyu açan arkadaşımız detaylı bilgi verirse diğer mağdurlarda bu konuda bilgi ve yol sahibi olacaklardır.

selamlar.

merhaba arkadaşlar;
    Davam 2011 haziranında sonuçlandı.Fakat firma önce kararı temyiz mahkemesine götürdü ve karar olduğu gibi onandı.Bu sefer temyizin bir üstü karar düzelme talebi ile tekrar yagıtaya gönderdi.yargıtay kararı doğru buldu ve karar düzeltme talebini red etti.Sonuç olarak yargı yolu tükendi ve davamda haklı olduğum görüldü.Şu an icra aşamasındayım.Biraz meşakatli bir yol.Tabiki davalı firmalar buradada sorun çıkardılar.Daha aracı ne değiştirdiler nede para iadesini yaptılar.
    Size bir tavsiyem var.Sıfır Km araç alırken EXPERTİZ yaptırın.Çünkü böyle çok davalar var.İşin içine girdiğinizde anlıyorsunuz.Amaç yıldırma poltikası ile size defolu araçları satıyorlar.En azından ben defolu olduğunu ispatladım.ve icra aşamasında yaşadığım çok komik bir alayı anlatayım.

Birgün uyaptan icra takip dosyasına bakayım dedim.Birde ne göreyim aracı satın aldığımız firma bizden davacı olmuş.Nedeni ise Ben icra işleminde neden aracı ithal eden firmayada icra takibi başlatmamışın.sadece neden onları icra takibine konu almışım.Bakın kararın hüküm kısmında sadece sizinle ilgili hüküm olduğu gibi;ben aracı sizden satın aldım ve ithalatcısı ile ilgili ticari ilişkim yok dedim.tabiki bu olay icra aşamasını 20 gün kadar oyaladı.sonuç olarak yine şikayetleri red edildi.
    Sonuç olarak kurnazlık yaparak bizim emeğimize saygı göstermeyen firmaların cezalarını bulmaları için haklarımızı iyi öğrenip kendimizi mutlaka savunalım.
    Herkeze saygılar..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilkaycvs

bu konuda konu sahibine pm gönderdim..bunca yazılandan sonra konu sahipsiz ve sonuçsuz kalmış..bir boşluk var ve doldurulması gerekir.

selamlar.

merhaba arkadaşlar;
    Davam 2011 haziranında sonuçlandı.Fakat firma önce kararı temyiz mahkemesine götürdü ve karar olduğu gibi onandı.Bu sefer temyizin bir üstü karar düzelme talebi ile tekrar yagıtaya gönderdi.yargıtay kararı doğru buldu ve karar düzeltme talebini red etti.Sonuç olarak yargı yolu tükendi ve davamda haklı olduğum görüldü.Şu an icra aşamasındayım.Biraz meşakatli bir yol.Tabiki davalı firmalar buradada sorun çıkardılar.Daha aracı ne değiştirdiler nede para iadesini yaptılar.
    Size bir tavsiyem var.Sıfır Km araç alırken EXPERTİZ yaptırın.Çünkü böyle çok davalar var.İşin içine girdiğinizde anlıyorsunuz.Amaç yıldırma poltikası ile size defolu araçları satıyorlar.En azından ben defolu olduğunu ispatladım.ve icra aşamasında yaşadığım çok komik bir alayı anlatayım.

Birgün uyaptan icra takip dosyasına bakayım dedim.Birde ne göreyim aracı satın aldığımız firma bizden davacı olmuş.Nedeni ise Ben icra işleminde neden aracı ithal eden firmayada icra takibi başlatmamışın.sadece neden onları icra takibine konu almışım.Bakın kararın hüküm kısmında sadece sizinle ilgili hüküm olduğu gibi;ben aracı sizden satın aldım ve ithalatcısı ile ilgili ticari ilişkim yok dedim.tabiki bu olay icra aşamasını 20 gün kadar oyaladı.sonuç olarak yine şikayetleri red edildi.
    Sonuç olarak kurnazlık yaparak bizim emeğimize saygı göstermeyen firmaların cezalarını bulmaları için haklarımızı iyi öğrenip kendimizi mutlaka savunalım.
    Herkeze saygılar..

Sizin için hayırlısı olsun..Bilinçli ve hakkını aramayı-korumayı bilen tüketiciler arttıkça , aldığımız hizmet ve ürünlerin kaliteside artacaktır diye düşünüyorum.

Biliyorsunuz ki sizin davanız sadece kişisel değil bundan sonra aynı durumda olan ve olacak diğer tüketicilerede örnek ve emsal olacak sonuçları var bu davanızın.Bu sebep ile gelişmeleri, sizden rica ediyorum para iadenizi aldığınız son ana kadar yazın ve

sizinle birlikte bizlerde konu hakknıda aydınlanalım.

umarım herkes layığını bulsun..Dürüst ve adil olan kazansın.

selamlar.

• sadece su konu bile kac kisinin ford alma konusunda caydirici olmustur.
  • merhaba arkadaşlar.

2012 powershift focus almayı düşünüyorum, yada belki düşünüyorDum.
    O sebeple biraz araştırma yapıyorum.

Bu konuyu sabah buldum. 1 saattir heyecanla okuyorum, filmin sonunu merak eder gibi.
    Burdaki olayı ve yazılanları bir kenara saklamam lazım gerçekten olası bir durumda
    izlenecek yol için örnek teşkil ediyor. Şu başlık altında gerçekten birçok şey öğrendim.

arcomp arkadaşımızın uğraşını ve forumdaki arkadaşların yardımlarını gerçekten çok
    takdir ettim. Çektiği sıkıntı telafi edilemez ama dilerim ekonomik kaybı fazlasıyla karşılanır.

Burdakileri okuduktan sonra sıfır değil ikinci el almayı değerlendiricem.
    Şu yıllarda sıfır aldığım aracın hatalı çıkmasını kaldırabilecek bir durumda değilim.

uğraşlarınız için de teşekkürler
  • Bende focus kullanıcısıyım. Aracı ikinci el aldık. Arkadaşın yaşadıkları gerçekten çok çirkin. 2 yıldır bozuk bir araçla gidip geliyor. Araç aylarca serviste kalıyor. Bu konuda yetki sahibi insanlarda zorluk üzerine zorluk çıkartıyorlar. Üzerine karşı davalar açılıyor ve müşteri şikayet ediliyor. İşte para insanı bu kadar çirkin işlere sürüklüyor. Bu insnalara bakınca hepsinin kariyer sahibi, işinin üstadı insnalar olduklarını görüyoruz. Fakat hepsinin para kaybetme korkusu ve para kazanma hırsı insanlıklarını ellerinden almış. Bu insanları, dürüst insnalar zavallı olarka adllandırırlar. Bu arkadaş bir gün hakkını alacak. Peki sonuç nedir ? Yukarda yazılanları okduğum kadarıyla ispanyadan alınan garantisiz araçlar. Ford firması garantisiz araç alarak kar edeceğini sanıyordu. Fakat bilinçli kullanıcılar yaşadıkları olumsuz deneyimleri burada ve bir çok yerde paylaştılar ve aracın satış grafii haklı olarak düştü. İlk etapta kar eden firma sonraki yıllarda elinde kalan araçların turşusunu kuruyor. Belki focus 3 çıkması gereken tarihten çok daha sonra çıktı. Sırf bir önceki nesil araçların ellerinde kalmasından dolayı. İnanın bu topiği daha önce okusaydım focusu kesinlikle almazdım. 11.200 kere ziyaret edilmiş. Ziyaret eden kişilerden hiç mi focus almayı düşünen yoktu sizce __?? Milyon dolarlık zararlar söz konusu. Problem yaşayan insanların araçlarının değiştirilmesi bile insanlara güven veriridi. Ford un adının güvenle anılması sağlardı. Birde dünyanın en büyük 50 şirketi arasında yer alıyor. Böyle bir firmanın yaptığı hataya bakın. Müşteri memniyetini herşey olduğunu daha kavrayamamışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan1986 -- 2 Ağustos 2012; 13:49:04 >

• Sizinle uğraşan ve zorluk çıkaran bayii hangi bayii?

• bu mesajı gördügüm için kendimi şanslı hissediyorum ve fordu listemden siliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vs-fb

Sizinle uğraşan ve zorluk çıkaran bayii hangi bayii?

Bayii adını burada yazmam doğru olmaz.İlginiz için çok teşekkür ederim.İsterseniz PM'den gönderebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.