Merhaba arkadaşlar. Ben 2 ay önce Fiat Yeni Doblo 1.4 Dynamic benzinli ve Atiker marka lpg takılmış bir araç aldım. Daha önceleri lpg de enjeksiyon hatası akıt sistemi hatası veriyordu o sorun şükür kalktı. Geçenlerde 130 km yol yaptım LPG fiyatı 2.36 idi ve yaklaşık 215 eski bin lira yaktı. Şehir içinde ise aynı yakıt 275 eski bin lira ölçüm sonuçlarım. Acaba çokmu yakıyor bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Konuyla ilgili bilgisi olan yokmu arkadaşlar?
quote:
Orijinalden alıntı: gunaysadi
Merhaba arkadaşlar. Ben 2 ay önce Fiat Yeni Doblo 1.4 Dynamic benzinli ve Atiker marka lpg takılmış bir araç aldım. Daha önceleri lpg de enjeksiyon hatası akıt sistemi hatası veriyordu o sorun şükür kalktı. Geçenlerde 130 km yol yaptım LPG fiyatı 2.36 idi ve yaklaşık 215 eski bin lira yaktı. Şehir içinde ise aynı yakıt 275 eski bin lira ölçüm sonuçlarım. Acaba çokmu yakıyor bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
aracının benzin tüketimi şu aralıkta (5,9 / 9,7 / 7,3) lt lpg de şehir içi 11.5 lt yakması bana normal geldi ancak şehirler arası 9lt lpg yakması sanırım biraz kullanımla alakalı nasıl kullandığınızı bilmiyorum. aracınızın ağırlığı ve motor hacminize göre ortalama değerler diyebiliriz
Aracın kullanımı nasıl olmalı az yakmak için?
AYRICA BAŞIMDAN GEÇENLER.
Aracımda ki hatayı maalesef garanti kapsamında bile olsa Şanlıurfa Distribütör sahiplenmedi. Aracım çok yakıyor ve buna rağmen çekiş iyi değil dedim. Enjektör kablolarının uzun olduğunu bunun bi hata olduğunu ve farklı bir beyin takılabilme durumunu söyledim. Şanlurfa Kaplan otogazda takılan tüpe kimse sahip çıkmadı. Burada Adıyaman da gittiğim Atiker bayiinden uzakdan yardımla ayarladılar ama sözde ayarladılar aracım çekişi düzeldi ama daha fazla yakmaya başladı. Önerileride şuydu 1.8 lik meme yarine 2 lik meme takmak. Sanki biz hiç birşey bilmiyoruz ya. Aracımın daha fazla yakması için bir öneriden başka birşey değildi. Ondan sonrada bana hiç dönmediler. Bugün gittim. Atiker bayisi var Adıyamanda burda Sitem otogaz bişey demedim bunun enjektör kablolarını olabildiğince kısaltın dedim. Bunu usta olan usta zaten öyle yapardı lakin boş. Şimdi arabam iyi. Atikerde özellikle bu bölgede Atiker lpg taktıran anlamazsa işten çok uğraşır. El hasılı kabloları nerdeyse 12-13 cm kısalttılar. Yakıtta bişey olurmu onuda bilmiyorum. Basınç yükselince haliyle Ayarınıda biraz kısdı.
quote:
Orijinalden alıntı: mahlep
quote:
Orijinalden alıntı: gunaysadi
aracının benzin tüketimi şu aralıkta (5,9 / 9,7 / 7,3) lt lpg de şehir içi 11.5 lt yakması bana normal geldi ancak şehirler arası 9lt lpg yakması sanırım biraz kullanımla alakalı nasıl kullandığınızı bilmiyorum. aracınızın ağırlığı ve motor hacminize göre ortalama değerler diyebiliriz
Hocam enjektör kabloları diye bahsettiğiniz hortumlarmı çünkü basınçla kablo alakasız, ayrıca benim araçta 2006 1.4 doblo dinamik yakıt olarak şu an gaz 2,22 tl km ye 22 kuruş yakıyor şehir içinde daha önce fazla yakıyordu 28 kuruş yakıyordu enjektörleri falan temizledim, bir de boğaz kelebeği var o baya bi açık duruyordu onu kapattım yakıtım bu seviyeye indi bence seninkide normal sayılır.