Arkadaşlar 2010 sonbahar dönemi ales sınavı yapıldı ve birçok hatalarıyla… Ben aşağıda belirttiğim soruları konuların uzmanlarına detaylı şekillerde incelettim. ve aşağıdaki sonuçları elde ettik.
A kitapçığında sözel1den 6. Soru hatalıdır. Buradaki ilk cümlede ve 3. Cümlede obezitenin bir hastalık olduğundan söz edilirken 2. Cümlede Hipokrat’ın beslenmenin sağlıkla ilgili bir sözünü ele almıştır bu nedenle 2. Cümle de parçanın anlam bütünlüğünü bozmaktadır. Dolayısıyla 2 doğru cevap vardır. Bunlar B ve E şıklarıdır. Bu sorunun 2 doğru cevabının olması beni 10-15 dk gibi büyük zaman kaybına uğratmıştır. Sınavımın son 10 dksını bu soruya ayırdım. Mağdur durumdayım. A kitapçığında sözel1den 16. Soru hatalıdır. “Burada kimi öğrencilerin kurşun kalemleri olduğu gibi duruyordu” deniliyor buradan 2 anlam çıkar diğerlerinin ya kalemleri yok olmuştur ya da küçülmüştür. Yani kesinlikle kimi öğrencilerin kalemlerinin küçüldüğü yargısına ulaşamayız. Yalnız II seçeneği de kesin doğru değildir. A kitapçığında sözel1den 26. Soru hatalıdır. Şöyle ki cümlede “edebiyat insanı büyük bir ailenin üyesi yapar.” Cümlesi ve edebiyatçıların kimi değerleri paylaştıkları söyleniyor. Ancak bu değerleri paylaşmaları ortak bir dilleri olduğu anlamına kesinlikle gelmez. C şıkkındaki birbirini etkilediklerinden de bahsedilebilir. Çünkü kimi değerleri paylaşıyorlar. A kitapçığında sözel1den 43. Soru iyi incelenirse cevabın I ve II olduğu görülecektir. Arkadaşlar sizlerden ricam bu sorularla ilgili ösymye itiraz dilekçesi yazmanızdır. Ne kadar çok kamuoyu oluşturabilirsek o kadar şansımız yükselir. Bunu gazete köşe yazarlarına milletvekillerine kadar herkese gönderelim, taşıyalım. Bu kadar hayati bir sınavda bu hataların yapılması büyük bir sorumsuzluktur. Son yapılan Tus sınavında da 10 soruya hatalı olduğu gerekçesiyle itiraz edilmiştir. Bu sınavların özenle hazırlanması gereklidir. Bu sınavlar hayati önem taşımaktadır, bir deneme sınavı değildir. Bugün sıradan deneme sınavları hazırlayan birçok dershanenin sorularında bile bu kadar hata ve çelişkiye rastlamamaktayız. Bunun için soruları hazırlayan komisyonları daha dikkatli ve bilinçli olmaya davet ediyorum. Hakkı ve adaleti savunduğunu iddia eden AK partinin bu konuyla ne şekilde ilgileneceğini de izleyelim ve görelim.