Şimdi Ara

2011 1.4 TDCI FORD FIESTA motor arızası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
4
Favori
34.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tahrikk

Uzman değilim ama rolanti devriyle ilgili bir sıkıntı olabilir mi acaba? Manuel rolanti ayarı var mı araçta? Ayrıca yetkili servis dışında bir yere göstermeyi düşünürseniz Gimat sanayi sitesinde bir usta önerebilirim. Telefon numarasını özelden gönderirim, telefonda sorunu anlatırsınız, usta çözebileceğine inanırsa gel der.

manuel rolanti ayarı olduğunu sanmıyorum. hatta yeni fiestalarda gereksiz sayıda sensör ve elektronik donanım olduğunu duymuştum. özellikle yabancı forumlarda yeni fiestanın en büyük eksiğinin bu fazla elektronik sistemleri, sanayi ve ya bireysel müdaheleleri çok zorlaştırıyormuş. Ayrıca araç zaten garanti kapsamında, ben hakkım olanı istiyorum ford'tan, bana bozuk arabayı satmaları onların suçu. Arabaya daha bir tornavida dahi değdirmedim yetkili servis dışında. Aksi halde tüm garanti kapsamını kaybedebilirim. Yine de teklifiniz için çok teşekkürler.

• Aracı aynı sorundan dolayı kaç defa servise bıraktınız? Garanti süresi boyunca aynı sorunun belirli bir sayıda (3 olması lazım) tekrarı halinde yeni araç alma hakkınız oluyor. Bunun için önce aracı aldığınız yere başvurursunuz. İşin rengi değişince parça değişimine falan yanaşabilirler ama kabul etmezlerse dava açar; servis raporları ve bir bilirkişi raporuyla davayı kazanabilirsiniz. Ford servis dışında araca bakmadığından gerçek sorunu belirleyemiyorum belli ki.
    Ayrıca önce tüketici hakem heyetiyle görüşün, onlar daha iyi yardımcı olacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 16 Kasım 2011; 10:30:04 >
  • Geçmiş Olsun.
  • tüketici davalarına bakan avukatlar ayrıntıları daha iyi bilirler ama benim iş arkadaşım 0 km aldığı aracını aynı preblemin 3. tekrarından sonra iade etmek istedi Marka kabul etmedi dava açtı dava süresince de arabayı at arabası gibi kulandı dava 6 ay gibi bir sürede sonuçlandı ve parasını yasal faiziyle aldı, araç opel corsa idi
  • merhabalar..

bunu da düşündüm fakat araç servisteyken problemi yapmadığı için o seçenek de aslında devredışı kalıyor. Servis bir arıza bulamadığını ibraz ediyor.

Biraz önce yeni bir video daha çektim, bu sefer kapalı değil açık otoparkta bulunuyor araç.. Link'i aşağıda:

• işin zor gerçekten, birde bile bile o araca binmeye devam etmek zorunda bırakılman daha zor. Dağ başında bir yerde stop etsen, çalışmama riski hep aklında olacak.

arkadaşımın 2003 model 1.4 hdi xara aracında da benzer sorun vardı. tam hatırlamıyorum ama mazotun geri gitmesini sağlayan bir müşür mü ne varmış o değişmişti. kesildi olmadı birde sanayiye götür demek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doral

merhabalar..

bunu da düşündüm fakat araç servisteyken problemi yapmadığı için o seçenek de aslında devredışı kalıyor. Servis bir arıza bulamadığını ibraz ediyor.

Biraz önce yeni bir video daha çektim, bu sefer kapalı değil açık otoparkta bulunuyor araç.. Link'i aşağıda:

şimdi konuştum arkadaşla, mazot hortumunda küçücük delik varmış hava yapıyomuş. 10 Tl miş.

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Orijinalden alıntı: doral

merhabalar..

şimdi konuştum arkadaşla, mazot hortumunda küçücük delik varmış hava yapıyomuş. 10 Tl miş.

Yuhh be kardeşim, bu kadar basitmiymiş

• araç videoda 1.18 de çalışıyor ama devir saati 1.28 de hareket ediyor ses ile görüntü arasında kayma mı var yoksa başka bir problem mi?
  • bence yasal olarak sonuç almanız mümkün araştırın derim..
  • Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede sorunu çözersiniz.
  • Sorun çözülmüş galiba,yoksa ben mi yanlış anladım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ford fiesta dizel mi alayım, şunu mu alayım, bunu mu alayım diye kqaybolduğum bu dönemde, sıfır faiz kredisi ile fiestaya ısınmıştım. ama servisi hakkında okuduklarım beni soğuttu bu modelden :(
    geçmiş olsun bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmb

araç videoda 1.18 de çalışıyor ama devir saati 1.28 de hareket ediyor ses ile görüntü arasında kayma mı var yoksa başka bir problem mi?

Kayma yok hocam, aynen böyle oluyor, devir saati sonradan devri gösteriyor, araç çalıştığını sonradan anlıyor gibi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burkay17

Sorun çözülmüş galiba,yoksa ben mi yanlış anladım

Sorun çözülmedi halen devam ediyor malesef.

Not: Konu sahibi arkadaş iş yerimden arkadaşım olur.
  • 1.4 68 bg olarak en vasat motoru sattıkları yetmiyormuş gibi birde böyle sinir bozucu bir sorunu çözemiyorlar. Mahkemeye falan veremiyormusunuz avukatınızla konuştunuzmu ?
  • Eşimin Micrasında buna benzer bir sorun oldu.(benzinli) Çalışmama olmuyordu ancak,çalışınca düzensizlik, devirde sürekli değişme oluyordu.Isınınca geçiyordu.Servis arıza bilgisayarı bir arıza tespit edemedi.Ancak merkez servislerle yaptıkları görüş alışverişi ile egzantirik zincirinde bir deformasyona bağlı olduğuna kararı ile zincir değişiminden sonra düzeldi.
  • yakıt pompasında arıza da olabilir..
  • zor bir durum geçmiş olsun
  • İkinci video izledim sadece o nasil bir motor calismasi sanki motora yuzuk falan girmis

Hemen meshur ford lafini soyluyorum alirsin ford olursun lord ::)))

Ford= kamyon munibis ticari arac yani baska birseyini almiycan
    Ford transiti tek geciyorum sadece ::)))
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.