Şimdi Ara

2011 1.4 TDCI FORD FIESTA motor arızası (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
4
Favori
33.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorum üstünden uzun zaman geçmiş ama aynı sorunu ben de 2011 fiestamda yaşıyorum. Sorunu çözen veya fikri olan var mı?
  • Benzer sorun benim araçta da var. 2011 fiesta 1.4 tcdi. Bazı sabahlar 20. marşta çalışıyor. Bugün kızdırma bujilerini kontrol için ustaya bıraktım bakalım sorun çözülecek mi. Çözülürse buradan haber vereceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun devam ediyor. Kızdırma bujileri değişti ama çözüm olmadı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mky414 kullanıcısına yanıt
    mky414 aynı çalışma sorunu bende de var malesef, kızdırma bujilerini değiştirmeyi düşünüyordum, değiştirmenin bi anlamı yok ozaman. ben de sorun iş yerimde oluyor servis cihaza bağladı hiç bi sorun yok dediler başka çözüm bulabildiniz mi kafayı yedirecek araba az kaldı
  • beyzade2626 B kullanıcısına yanıt
    Bende de bi ara iş yerinin kapalı otoparkında oluyordu hep. Çalışsa bile gaz yemiyordu ve stop ediyordu. Uzun zamandır kapalı otoparka bırakmıyorum. Şimdi de ayda bir sabahları hava 3-5 derece olduğunda genelde araba çalışmıyor bir türlü. Egzostan beyaz duman atıyor. Geçenlerde inat ettim, akü bitene kada zorlıycam dedim,gerekirse marş motorunu yakmayı göze aldım. 20-30 denemeden sonra çalıştı. Ben de ne yapacağımı bilmiyorum. Bazı forumlarda akünün tek kutup başını akşamdan sökün sabah takın, resetlemiş olursunuz bu durum elektronik diyorlar. Bazı arkadaşlarda ben yazılım güncelleme yaptırdım sorun çözüldü demiş ama kimseden net bir cevap alamadım. Sorun hala çok sık olmasa da devam ediyor. @beyzade2626

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • klasik otosan zihniyeti. fordlarda zaman zaman her markada olduğu gibi üretimden yada mühendislikten kayaklı sorunlar oluyor ve bu sorunlar çoğu zaman ford eu tarafından daha araç üretim aşamasındayken çözümleniyor. satılmış araçların sorunlarının çözülmesi için ise servis bültenleri yayınlanıyor. bu süreçte distribütörler tarafından etkilenen araçların servislere çağrılması ve tamir edilmesi gerekiyor ama bizim otosan bu raporları çoğu zaman servislere bile iletmiyor. sorun yaşayan arkadaşların fordun yayınladığı servis bültenlerini aşağıdaki linkten araştırmasını ve bültenlerde var ise çıktısıyla servisin yolunu tutarak ücretsiz tamir istemesini tavsiye ediyorum.
    http://www.fordproblems.com/tsbs/Fiesta/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 23 Aralık 2016; 1:44:11 >

• Merhabalar, daha önce belirttiğim motorun ara ara marş almama sorunu iyice ilerledikten sonra tanıdık tamircilere danıştım ve hepsi aracı servise götürmemi, orada incelenmesi gerektiğini belirtti. Sonrasında motor tamircisi olan amcam yakıtımı değiştirmemi önerdi. Aracı aldığım günden beri Opet'ten yakıt alıyordum. Şuan BP'den almaya başladım. Aracımın motor sesinde farkedilir derecede azalma oldu. Şehiriçinde 6,2L/100km yakıt tüketiyordu. Kullanma şeklimi değiştirmememe rağmen 5,9L/100km şuan. Sorun tamamen çözülmedi ama şuan daha az sorunla karşılaşıyorum ve önceden sorunlu günlerde 60.marşta çalışan araba şuan 10.marşta çalışıyor en kötü.
  • Mrb arkadaşlar şu anda bu sorun benim aracimda var bir sonuca ulaşan varmı yardımcı olabilir mi.

• Arkadaşlar merhaba, sorun artık arabadan nefret ettirecek boyuta geldi. Önceden çok sık başıma gelmediği için önemsemiyordum fakat artık çok sık olmaya başladı ve artık 80. marşta falan çalışıyor. Ya da motor boğuluyor, uzun bir süre beklemek zorunda kalıyorum.

Önemli bir işim oluyor acilen gitmem gereken, atlıyorum arabaya çalışmıyor. Aracı bu halde kimseye de satmak istemiyorum. Yapıştı kaldı bana..

Sarıyer ve Ataşehir OTOKOÇ arabada hiçbir sorun yok diyor sürekli. En son araç çalışmadığı bigün yol yardımı aradım aracı çekiciyle Ataşehir Otokoça bıraktım. Alın size çalışmayan araç, Öyle bi hale düştüm ki sanki araçta hiç bir sorun yok ben çalıştıramıyorum.

En son onlarda aracı çalıştıramayınca 10 gün civarı incelediler. Yakıt borularını değiştirelim bir tek bundan olabilir dediler. Emin misiniz diyorum 2500TL parayı sokakta bulmuyorum, emin değiliz diyorlar. Dalga geçer gibi..

Sonra Ford Otosanla temasa geçtim. Aracınızda bir sorun var ve yetkili servisiniz çözemiyor. Mühendislerin ilgilenmesini istedim. Yine aracı Ataşehir Otokoça bıraktım bu sefer otosan kontrolünde bir çok parçanın testini yaptılar.

Sonra benden enjektörleri Simense teste göndermek istediklerini söylediler, ben de mecburen kabul ettim(700TL civarı masrafı)

Test sonuçlarına göre aracımın enjektörlerinin kontağı kapattığımda pompaya ara ara göndermediği ve enjektörlerin değişmesi gerektiği söylendi. Yıllırdır çözemedikleri sorun çözüm bulmuştu onlara göre. Enjektörün tanesi için 2750TL para istediler. Yani 11 000TL.. Aracın güncel fiyatı 40 000-45000TL arası...

Bu sorun aracın garantisi olduğu zamanlarda da vardı fakat çok sık olmuyordu ve servise götürdüğümde aracın bir sorunu yok diyip gönderiyolardı beni. Garanti kapsamı artık geçti ama sonuçta garantili olduğu dönem sorun çözülmüş olsaydı garanti kapsamında onarımı olacaktı. Bu durumu da çeşitli bahanelerle baştan savdılar.

Fordtan da Otokoçtan da nefret ettim. Bir an önce aracın enjektörlerini değiştirip sorunu çözülürse satmak istiyorum. Aslında aracım pırıl pırıl bir araç ama bu durumdan dolayı araçtan soğudum resmen.

(Not:Yukarıdaki videolarda gerçekleşen sorunlar benim aracımda da vardı.)

• mky414 kullanıcısına yanıt
    selam,

enjektörler değişip sorun çözüldümü
  • Aynı sorunu yazılım güncellemesi ile çözmüştüm. Enjektör, buji değişimi çözüm olmuyor ne yazık ki, bence boş yere paranızı harcamayın.

Ancak belirtmek isterim ki yazılım güncellemesi ile sorunun çözülmediğini belirtenler de oldu. Ben şanslı kişilerdendim sanıyorum ki.
  • Evet arkadaşlar yaz geliyor sorunu çözen varmı yoksa bırakalım DOĞA mı çözsün malum havalar ısınınca sorun kalmıyor
  • Sorunla baş edemedim, aracımı alan arkadaşa sorunu belirterek fiyatını da indirerek sattım.
  • Merhaba arkadaşlar, sorunu uzun araştırmalar sonucu çözdüm hayrım olsun . 80-90 liraya resmini attığım motor koruma kapağını alın ve takın . Sorun çözülecektir . Bana dua etmeyi unutmayın

2011 1.4 TDCI FORD FIESTA motor arızası

• Fiesta güzel arabaydı kötü olmuş.
  • benzer sorunları ben de yaşıyorum, aracın kızdırma bujileri değişti ve sorun hala devam ediyor. Bu soruna çözüm bulan oldu mu?
  • Arkadaşlar yukarıda attığım motor koruma kapağıda çözüm olmadı. 2 ay önce sabah park ettim iş çıkışı yine çalışmadı artık verem etti . Aradım Ford servisini çektirdim 2 gün araç kaldı . Bana şöyle söylediler aracın sırayla parçalarını deneyeceğiz her denediğimiz parçayıda mecburen alacaksın çünkü istetiyoruz . E dedim aracın 20 parçasını değiştirirseniz zaten aracı satsam ödeyemem ki zaten sorunu serviste yapmayacağından boşuna boşuna çalışan parçalarıda değiştirecez. . Durum bu dediler . Bende aracı çıkardım servisten . Ne yapmam gerekiyor bilemedim servis sanayi dolaşmadığım usta kalmadı ve hepsi farklı bir yorum yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibram369 -- 28 Şubat 2019; 12:32:47 >
  • Merhaba arkadaşlar, facebookta bir Beykozlu Barış Çer usta sıkıntının enjektörden kaynaklandığını ve enjektör revizyonuyla sorunun giderilebildiğini söyledi. Enjektör revizyonuyla çare bulan var mı acaba?
  • ibram369 İ kullanıcısına yanıt
    Ben aracı ford servisine bıraktım ve durumu fordun mühendislerinin çözmesini talep ettim. Benim araçta da her parçayı tek tek test ettiler en son enjektörün sorunlu olduğunu kabul ettiler ve yaklaşık 11 000 TL masraf çıkardılar. Ben de aracı tanıdık bi enjektörcüye sattım. Adam araçtan çok memnun, cillop gibi arabayı uygun fiyata kapmış oldu.
  • Merhabalar, o kadar yorum okudum ama işe yarar bir bilgi görmedim hiç kimse arızanın tam nedenini bulamadı ustayım dıyenler fos servısım dıyenler boş çıkmış herhalde aynı sorunu yaşıyorum :) sonuca ulaşan varsa yardımcı olursa sevınırım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.