Şimdi Ara

2011 FİESTA 1.4 TDCI TİTANİUM XPAKET + GÜVENLİK PAKETİ ALDIK HATAMI ETTİK CRUZECONTROL ÇOKMU YAKTIRR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
15.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2011 FİESTA TDCI TİTANİUM XPAKET + GÜVENLİK PAKETİ ALDIK HATAMI ETTİK DOSTLAR..

işin özü şu 2004 motor 1.4 hdı 307 mi verip sıfır dizel 1.4 fiesta aldık en full olanı

ankara afyon arası yolculuk ettim bugün 280 km gibi bir yol yaptım...

ve afyondan 46 tl lik mazot aldım depo fullendi 46 da pompa attı yani

307 im varken bu yolu maksimum 30 tl lik mazotla geliyordum açıkcası bu aracın ARABA DERGİLERİNDEKİ SINIFINDA EN AZ YAKAN ARAÇ ÜNVANINA ALDANARAK ALDIM .

şehirler arası ortalama 4.3 lt gösterdi yol bilgisayarı bana çok geldi 307 3 lt civarlarındaydı

ama aklıma takılan şu oldu cruze conrol u ayarladım 97 km ye öyle geldim bütün yolu bunun etkisi varmıdır cruze control çokmu yaktırır teşekkürler.

• Hocam aracınızın motoru yeni olduğu için bir miktar fazla yakıyordur.Ancak motor ne kadar rodajı tamamlasa da 3 litrelik bir tüketim elde edemez.Yanlış anlamadm heralde eski aracınızdaki yakıt tüketimi 3lt/100km.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sipiralli

Hocam aracınızın motoru yeni olduğu için bir miktar fazla yakıyordur.Ancak motor ne kadar rodajı tamamlasa da 3 litrelik bir tüketim elde edemez.Yanlış anlamadm heralde eski aracınızdaki yakıt tüketimi 3lt/100km.

O 3 LT RELİK KIYASLAMAYI BUNDNA DAHA AZ ANLAMINDA YAZDIM YANİ

TAŞ ÇATLASA 30 TL LİK MAZOT ALDIĞIM YOLDA BUGÜN 46 TL LİK MAZOT ALINCA BANA KOYDU AÇIKCASI

CRUZE CONROLUN BUNDA ETKİSİ NE DERECEDİR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakangündüz

quote:

Orijinalden alıntı: sipiralli

Hocam aracınızın motoru yeni olduğu için bir miktar fazla yakıyordur.Ancak motor ne kadar rodajı tamamlasa da 3 litrelik bir tüketim elde edemez.Yanlış anlamadm heralde eski aracınızdaki yakıt tüketimi 3lt/100km.

O 3 LT RELİK KIYASLAMAYI BUNDNA DAHA AZ ANLAMINDA YAZDIM YANİ

TAŞ ÇATLASA 30 TL LİK MAZOT ALDIĞIM YOLDA BUGÜN 46 TL LİK MAZOT ALINCA BANA KOYDU AÇIKCASI

CRUZE CONROLUN BUNDA ETKİSİ NE DERECEDİR.

Evet anladım.
    Düz yolda cc kullanmak yakıt tüketimini bir miktar azaltıyor.Bunu ben gözlemledim.Ancak yokuş yukarı çıkışlarda manuel vitesli araçlarda vites düşürme özelliği yapamadığı için araç aynı hızda kalmak için aşırı gaz veriyor ve yakıt tüketimi yükseliyor.

• anladım teşekkürler peki km de kaç kuruş yakıyor bu fiestalar normalde
  • Merhaba bende dün sıfır km 1.4 tdci fiesta aldım 5,7 lt gösteriyor yol bilgisayarında sanırım ilk günler çok yakıcak gibi gözüküyor ben şahsen 5,7 olduğuna inanmıyorum çünki 70 tl mazot aldım ve 270 km gittim bitti sayılır
  • aynen valla fiesta nın en büyük artısı yakıt denilirken açıkcası şu anda hayal kırıklıklarındayım 2004 307 hdı ım bundan az yakıyordu 7 yaşındaki araba.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.4 TDCI Titanium 68 HP güvenlik+x paket dahil internet fiyatına baktım az önce 38 bin küsür lira ben bu fiyatı B segmenti hiçbir arabaya vermem dizelde olsa.Motor olarak PSA grubu yanılmıyorsam Peugeot Citroen ford ve mazda ortak motorları kullanıyor yanlışım varsa düzeltin.Yakıt tüketimi 0 km bütün araçlarda fazladır ama km'niz 6-7 bin km'yi gördüğü zaman yine bu değerlerdeyse çok yakıyor diyebiliriz.307 C segmenti bir otomobil fiesta'dan daha konforlu ve rahattır sınıf farkı var ben şahsen C segmentinden B segmentine eğer şartlar el vermeme sebebi yoksa(maddi olarak aracı küçültme vs.) geçmeyi düşünmezdim.
  • 307 mi daha rahat bence bir 307 ye binin gerçekten görsellikten özellikten yoksun bir araba tek artısı 4 camın otomatik olması cd çalar desen sadece adı var xenon desen 2008 kasası hariç hiçbirinde yok... göstergeleri desen dinamiklik namına hiçbirşey yok

ha derseniz 308 rahat konforlu tamam derim . ama kalkıpta kimse kusura bakmasın fiesta 307 yi 50 ile çarpar.

göze hitaptan tutunda donanımlarına kadar fiestayı çok beyendim tek noktam yakışıydı işte bakalım ne olacak.

göreceğiz hayırlısı....

fiesta verdiğim parayı sonuna kadar hak ediyorrr... 307 de gaz eşşek ölüsü gibiydi gazdan ayağını çekince araba çakılıp kalıyordum resmen fiestamda gaza bastığımı çektiğimi bile hissetmiyorum.

ALLAH KAZA BELA VERMESİN
  • Cruise Control tüketimi arttırmaz aksine düşürür.Eğer aynı yolu hız sabitlemesiz gidin daha fazla tüketecektir.

Aracınız daha yeni olduğu için tüketimin fazla olması normal biraz daha km yaptıktan sonra azalacaktır tüketimi. 1.4 tdci gerçekten ekonomik bir motordur pişman etmez sizi zamanla daha iyi anlayacaksınızdır durumu. Zaten sizin 307 ile aynı motoru kullanıyor tek farkı 68 beygir olması.Ortak üretimleri bu motor Peugeot-Citroen-Ford aynı dizel motorları kullanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakangündüz

307 mi daha rahat bence bir 307 ye binin gerçekten görsellikten özellikten yoksun bir araba tek artısı 4 camın otomatik olması cd çalar desen sadece adı var xenon desen 2008 kasası hariç hiçbirinde yok... göstergeleri desen dinamiklik namına hiçbirşey yok

ha derseniz 308 rahat konforlu tamam derim . ama kalkıpta kimse kusura bakmasın fiesta 307 yi 50 ile çarpar.

göze hitaptan tutunda donanımlarına kadar fiestayı çok beyendim tek noktam yakışıydı işte bakalım ne olacak.

göreceğiz hayırlısı....

fiesta verdiğim parayı sonuna kadar hak ediyorrr... 307 de gaz eşşek ölüsü gibiydi gazdan ayağını çekince araba çakılıp kalıyordum resmen fiestamda gaza bastığımı çektiğimi bile hissetmiyorum.

ALLAH KAZA BELA VERMESİN

110 HP olanına binseydiniz birde farkı o zaman görürdünüz.C segmenti hiçbir markanın 1.4 motoru tutulmaz satarken 1.6 sından daha aşağıya gider bunu sizde biliyorsunuz.Hak ediyorsa neden hatamı ettim diye yazıyorsunuz onada anlam veremedim.Neyse iyi sürüşler dilerim.

• cruise control, bazen az yaktırır bazende çok yaktırır. Çünkü düz bir yolda belli bir hıza sabitledikten sonra yolda bir yokuşla karşılaşıldığında aracı sabitlenen hızla tutmak için yakıtı maksimum düzeyde harcar. Onun için cruise control çok yaktırabiliyor. Bundan dolayı ben çoğu zaman cruise controlu fazla kullanmıyorum. Yokuş aşağı arabayı hızlandırıyorum yokuş yukarı çıkarkende çoğu zaman gaza az basıp hızım yavaşlıyarak arabayı yormadan yokuşu çıkıyorum. Böylece daha az yakmış oluyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HimErk -- 20 Şubat 2011; 0:52:35 >
  • düşüncelere herkese teşekkürler.
  • Cruise control düz yolda yakıt ekonomisi sağlıyor ama rampa falan olunca da araba abanıyor gaza resmen aynı hızı yakalamak için.
    Birde aracınız kaç km de bilmiyorum ama, ben ilk aldığımda ortalama yakıt tüketimi 5.7 Lt gösteriyordu,
    2000 kmden sonra düşmeye başladı şuan da 5.3 gösteriyor.
    Bu dediğim değerler karışık ama çoğunlukla şehir içi kullanım. Bir depo ile de 760-800 km yol yapıyorum.
  • ANLADIM bu demek oluyorki ayağa kuvvet :P
  • 1- motor daha yeni inşallah bi sorun olmazsa düşecektir. ben 4000 e geldim ve ilk zamanlara göre gittikçe düştüğünü farkediyorum.
    2- mazot fiyatlarını da hesaba katmak gerek. onun da gittikçe yükseldiğini farkediyorum. yani bi cepten alıp diğer cepten veriyoruz.
  • 2011 Fiesta Titanium X sahibiyim, araç şuan yaklaşık 5000km'de yol bilgisayarı ortalama 5.3 olarak gösteriyor. genelde şehiriçi-otoban karışık.
  • motor daha yeni + akaryakıta gelen zamlar fiyatla km hesabını tamamen bozuyor
  • Bence gayet iyi bir tüketim. Kafaya takmaya gerek yok.
    Benzinli kullananlar size gıpta ile bakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniz

Merhaba bende dün sıfır km 1.4 tdci fiesta aldım 5,7 lt gösteriyor yol bilgisayarında sanırım ilk günler çok yakıcak gibi gözüküyor ben şahsen 5,7 olduğuna inanmıyorum çünki 70 tl mazot aldım ve 270 km gittim bitti sayılır

arkadaşım da var 2011 fiesta titanyum 660 km de 108 tl mazot yaktı (uzun yolda)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.