Şimdi Ara

2011 Kia Ceed 1.6 CRDI Motion Dizel Otomatik Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
13.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar otomatik bir araç almak istiyorum ve yarı otomatik şanzımanların çıkardığı sıkıntıları duyduktan sonra tam otomatik şanzımanlara yöneldim.

Aklımda 0 km Hyundai i20 1.4 CVVT Sense modeli vardı 38.000 tl ye

Fakat araçlara bakarken 2011 Kia Ceed 1.6 CRDI Motion modeline denk geldim ve 37-38 bin TL ye düşük km li araçlar bulunuyor.

i20 de + olarak yağmur sensörü far sensörü gibi yenilikçi donanımlar var fakat ceed hem dizel hem c sınıfı bir araç hem de daha fazla hava yastığına sahip olması şu an onu kafamda 1 adım öne geçirdi.

Bu araç hakkındaki görüşünüz nedir? sizce hangisini tercih etmeliyim ya da önereceğiniz başka bir otomobil var mı ?

Teşekkürler..

• Çok yakması problem değilse alınabilir. Çok hoşunuza gittiyse forumdan Megachips Mehmet Gazihan ile iletişime geçin, chip tuningle yakıt kaça düşer öğrenin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok yakması derken ne kadar yakıyor ki bu araçlar? katalog verisinde şehir içi 7 lt. yazıyor o da tam otomatik dizel araç için normal geldi bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anilatay

O paraya daha gıcır gıcır dünyanın donanımına sahip 1.6 lpg li cruze alırsınız.
    Ceed le şehir içinde 8 9 litreleri görenler var.7 litreyi zor görürsünüz biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

O paraya daha gıcır gıcır dünyanın donanımına sahip 1.6 lpg li cruze alırsınız.
    Ceed le şehir içinde 8 9 litreleri görenler var.7 litreyi zor görürsünüz biraz.

lpg li düşünmüyorum.
  • 2011 dizel otomatiğini 0 alıp 8 ay kullandım sattım . Süspansiyonları tek kelimeyle berbat koltukları rahat değil ve dizel otomatiğe göre yakıtı şehir içinde fazla.Bunların haricinde sıkıntı yok.
  • quote:

lpg li düşünmüyorum.

Hayırdır :)
  • quote:

quote:

lpg li düşünmüyorum.

Hayırdır :)

otomatik ve lpg bir arada düşünmüyorum
  • quote:

otomatiğin lpg ile ne ilgisi var onu anlamadım.
  • quote:

quote:

otomatiğin lpg ile ne ilgisi var onu anlamadım.

çekişle ilgili güvenmiyorum ve düşünmüyorum
  • quote:

anladım,sizi ya yanlış bilgilendirmişler,ya da sizin bilginiz yanlış.
    Sıralı sistem lpg sistemlerinin çekişe herhangi bir zararı yoktur,bildiğiniz benzinli gibidir.
    Hele ki benzinli araç 1.6 120hp üstü bir ise(cruze gibi) hiç etkilenmezsiniz.
    Kulaktan dolma bilgilerle Dizel kazığı yemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 14 Temmuz 2013; 20:20:33 >
  • quote:

quote:

anladım,sizi ya yanlış bilgilendirmişler,ya da sizin bilginiz yanlış.
    Sıralı sistem lpg sistemlerinin çekişe herhangi bir zararı yoktur,bildiğiniz benzinli gibidir.
    Hele ki benzinli araç 1.6 120hp üstü bir ise(cruze gibi) hiç etkilenmezsiniz.
    Kulaktan dolma bilgilerle Dizel kazığı yemeyin.

Bence siz yanlış biliyorsunuz LPG çekişe etki ediyor...
    Ayrıca otomatik vitesde aracın vites geçiş aralıklarınıda etikiyor daha üst devirlerde araç vitesi atıyor...
    Cruze için asla ve asla önermem subap sorunu daha 15-20.000 kmlerde bile kendini gösterdiği araçlar var ne kadar ustalar sorun çıkarsa 1000-1500 masrafla bir daha olmaz desede sorun azda olsa kalıyor ve daha 1-2 yaşındaki aracın üstkapak açtığını bile bile dolaşmak insanı geriyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Cruze un silindir meselesinin 80 binde olduğu daha önce defalarca kere anlatıldı konuşuldu,artı öyle aman aman bir iş de değil bu,çelik subap taktırıyorsunuz arabaya.
    orayı geçelim.
    İyi bir ustanın monte ettiği sıralı sistem lpg aracın performansına etki etmez.Düşük güçteki araçlar söz konusu olsa bir nebze derim hani,Hele hele 120 hp üstü araçlara hiç etmez.
  • benim aklımdaki modeller A3, J Kasa Astra , Quasqai ,Bmw 1 Serisi..max 35000e kadar bende araç bakıorum belki benim tercihlerm seninde işine yarar ;)
  • Diesel alacaksaniz dci hdi tdi motora bakin, 1500 kg lik arac ile s.ici 26 kmh ortalama ile 6.4 falan yakiyorum, s.arasi ank-izmir 75 km ortalamayla 5.0 , izmir-ank 4.7 yaktim 1500kg + 4 kisi + bagaj + klima.

Onceki aracim lpg li opel astra daki yakit masrafim %10 falan daha azdi , bazen altina bakip avm almiyotlqrdi , bidebdar geliyordu ve cukurlari hissetmemek icin bubaracabgectim.

İ20 kuzenimde var, baz donanim , virajlarda hic guven vermedi bana , ama baz donanimdabsanirim cogu sey yok.

Dislesel alacaksaniz hesabinizi iyi yapin, lpg alacaksanizda uyum sorununa dikkat edin , lpg sizi sanayiiye bibdusurdumu her haftasonunuz zehir olur ;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Cruze un silindir meselesinin 80 binde olduğu daha önce defalarca kere anlatıldı konuşuldu,artı öyle aman aman bir iş de değil bu,çelik subap taktırıyorsunuz arabaya.
    orayı geçelim.
    İyi bir ustanın monte ettiği sıralı sistem lpg aracın performansına etki etmez.Düşük güçteki araçlar söz konusu olsa bir nebze derim hani,Hele hele 120 hp üstü araçlara hiç etmez.

Chevrolet forumlarında sıkça dolaşırım bir çoğuna üyeyim 80.000 çok iddali bir rakam.. Genelde 45.000 bulmadan Aveo ve Cruzeda sorunlar başlıyor dediğim gibi 15-20'de başlayanla bile var...
    Her araca etki ediyor eğer aracı önceden benzinli halini biliyorsan bariz farklar ortaya çıkıyor %10-20 arası... Ama otomatikte bariz bir şekilde aracın vites devir aralığı açılıyor önceki iki otomatik aracımda gaz pedalı ile ayarlıyordum benzinlide atacağı yerde attırmak için.. Bundan önceki aracım fiestaydı 21.000 km'de lpg taktırdım 46.000'de rölanti sorunu başladı 55.000'de üst kapak açıldı stop etme probleminden girdiğim stressi saymıyorum bile.. Keza abimin, babamın bazı arkadaşlarımın araçlarıda LPG'li bunlarıda arada kullandığım için güç kaybını çok iyi biliyorum...
    LPG taktıracaksan Toyota ve Honda gerisi yalan bunlarda da güç kaybı oluyor ama en azından sorunsuz şekilde yıllarca biniyorsun..

• quote:

valla anlaşılan sende olmuş o durum birçok chevy kullanıcısı var ve lpg ile gayet keyifli kullanıyorlar araçlarını.
    124 beygir arabanın lpg de performansı falan da düşmez,her şart ve surette 100beygir arabadan iyi rampa tırmanacağı kesin.
    Vazgeçin bu lpg düşmanlığından,dizel kazığı yemektense lpg li araç almak candır can.
  • Dizel oto ceed 9 yaksa (ki ben ankara'da 95k km'dir 7 litre ustunu gormedim) 38 krs yapar. Atmosferik cruze otomatik benzinde 9 yaksin (10,11,12,13 yaktiran da var) 42-43 krs; lpg'de 11 lt yaksa 28 krs diyelim. Biri dizel turbo digeri atmosferik benzinli, lpg dusunmuyorsaniz ceed uzun seneler isinizi gorur.

• quote:

Orijinalden alıntı: macemre

Dizel oto ceed 9 yaksa (ki ben ankara'da 95k km'dir 7 litre ustunu gormedim) 38 krs yapar. Atmosferik cruze otomatik benzinde 9 yaksin (10,11,12,13 yaktiran da var) 42-43 krs; lpg'de 11 lt yaksa 28 krs diyelim. Biri dizel turbo digeri atmosferik benzinli, lpg dusunmuyorsaniz ceed uzun seneler isinizi gorur.

0km gibi araç almak var,2 yaşında araç almak var.
    Dizel olayı kelimenin tam anlamıyla çılgınlık şu saatten sonra.
  • Shadowgeist, benzinli ve senin tabirinle galerici araci da olmayan bir arac ile ayni fiyata alindiktan sonra varsin 1-2 yasinda dizel arac alinsin, sifir dizel cilginlik, sana katiliyorum ama uygun fiyata alinabilen 2.el az km yapmis araclari da dikkate almak gerekir diye dusunuyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.