Şimdi Ara

2011 megane mı? 2011 jazz mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
3.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

omerf arkadaşım 20 Aralık 2009 da başka bir konuda bunu yazmışsın:

quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Yakın zamana yaklaşık 3 gün önceye kadar 10 aylık bir jazz kullanıcısıyken şimdi ise megane 3 hatcback kullanıcısıyım B ve C sınıfı arasındaki fark hakkında bişeyleri rahatlıkla söyleyebilirim en azından jazz için.

Jazz'ın donanım konusunda kesinlikle sınıfında rakibi yok hatta çoğu C sınıfı dahi onun donanımına erişemiyor bu bir gerçek.Güvenlik olarak gayet başarılı eksiksiz bir araç.

Kesinlikle benzinli bir araca göre çok az yakıyor.Bunun yanında inanılmaz güzel bir motoru var fazlasıyla seri bir araç özellikle düz viteslisini kullanmış olanlar bana katılcaktırki çoğu zaman bu motor bu araca fazla dediğimde olmuştur.

İç hacim olarak şuan kullandığım megane'dan daha geniş hatta çoğu benim diyen C sınıfı araçdan daha geniştir.Arka diz mesafesi hele megane'ı tokatlar geçer Bagaj genişlikleri megane ile aynı.

Motor sesini 3500 devire kadar kesinlikle duymanız çok zordur.Bu devirden sonrada inanılmaz hoş bir ses çıkarıyor nede olsa Vtec

Fazlasıyla Ferahda bir araç herşeyin yanında kimi bunu sever kimi sevmez.Ben sevmiyordum o yüzden megane daha çok hoşuma gidiyor çünkü çok daha boğuk bi araç

Yol tutuşu herhangi bir B sınıfından çok üstün değil yeterli düzeyde bir yol tutuşu var beni hiç zorlamadı en azından.Zaten az yakan bir şehir aracı jazz ralli aracı değil.

Frenleri çok başarılı gaza tepkisi çok net.

Gelelim eksilerine

-Kaymak asfaltta hiç bir sorun yok fakat bozuk yollarda yol sesini bir miktar içeri alıyor belki lastikle ilgilidir tam bilemiyorum.

-140-150km'li hızlardan itibaren rüzgar sesini içeri alıyor.

-Bazı noktalarda kullanılan sert plastikde göze hiç hoş gelmiyor.

O zaman diceksinizki bu kadar memnunken neden jazz'ı bırakıpda megane'a geçtin.Tamamen duygusal bir olay aracı bi türlü içime sindirememiştim Araba işi aşk işidir...Bir kadın ne kadar güzel olursa olsun aşk yoksa olmuyor aynı durum bu

Yoksa jazz'dan yana bi kere şikayetim olmadı gözüm kapalı tavsiye edebilceğim bir araç.

Yukarıdaki mesajında da bunları yazmışsın:

quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Hocam yapmayın etmeyin 1 yıl allahın her günü jazz'a binmesem inanıcam söylediklerinize.

Jazz'ın plastik kalitesi rezildir sınıfının bile en kötü plastik kalitesine sahip aracı diyebilirim rahatlıkla.Her noktada sert rahatça çizilebilen plastik.

...

Ki jazz 100km'de rüzgar sesinin,motor sesinin kralını alır.Davlumbazlarda doğru düzgün yalıtımı yok lastikten seken her taşın çınlaması kabin içinde rahatlıkla duyulur.

Hayatınızda görüp görebilceğiniz en sert süspansiyonlardan birine sahipdir jazz böbrek taşını düşürür adamın o derece.Buna rağmen virajlarda o kadar çok yatarki araba yeminediyorum aracı sattığımız zaman aracı inceleyen usta bu arabayla el frenimi çektiniz dediki araçla bir kere böyle birşey yapılmadı.Araç virajlarda o kadar çok yan yatıyorduki lastiklerin yan bölgelerinde diş kalmamış.
    ...

...Çok daha sorunsuz kısmına katılmıyorum malesef bir takım sorunlar yaşadım jazz'la kronik 1-2 arızasıda var.Her araçda olabilen sorunlar arıza çıkarmayan araç yok gibi bişey birazda şans meselesi...

Jazzı sattıktan 3 gün sonra iyi şeyler söylerken aradan 2 yıl geçmiş ve şimdi aracı yerin dibine sokmuşsun.

Kusura bakma ama diyecek birşey bulamıyorum...

Haluk

edit: bold + ekleme

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerf -- 1 Şubat 2011; 22:45:19 >
  • neyse herkesin fikrine saygı duyuyorum ..

bugün jazzı alıcaktık direkten döndük.her işte bir hayır vardır.
    dün galeri elimizde beyaz istediğiniz versiyon var gelin alın derken,bugün almaya gitmeden son kez arayım dedim,şu an elimizde yokmuş ama getirtiriz dedi..ne kadar sürer dedim belirsiz haftaya yada olmazsa en yakın zamanda vs..belirsizlik sözkonusu oldu...asabım bozuldu ..daha alırken problemle karşılaşınca,zaten kararsızdım o yüzden soğudum arabadan. o paraya c segmenti almak daha mantıklı gelmeye başladı.sil baştan araba araştırmaya başladım.
  • aynı mesajı 3 kez yollamışım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 1 Şubat 2011; 18:34:12 >
  • mükerrer mesaj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 1 Şubat 2011; 18:32:58 >
  • kıymetli yorumlarınız için teşekkürler..hepsini tek tek okudum ve dikkate aldım,değerlendirdim..inşallah benim için en hayırlı kararı verebilirim...sizede kazasız belasız yolculuklar dilerim...
  • mükerrer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 1 Şubat 2011; 18:50:59 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerf -- 1 Şubat 2011; 22:44:45 >
  • konuyu kapatalım arkadaşlar...

kıymetli yorumlarınız için teşekkürler..hepsini tek tek okudum ve dikkate aldım,değerlendirdim..inşallah benim için en hayırlı kararı verebilirim...sizede kazasız belasız yolculuklar dilerim...
  • Arkadaşım yorumlarını takip etmeye çalışıyorum denkgeldikçe.

Büyütülecek bir konu değil bu.

Seni sıkıntıya sokacak bir kastım yok.

Kal sağlıcakla.

Haluk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 1 Şubat 2011; 18:51:45 >
  • megane 3 tercihim oölurdu sonuçta sınıf farkı var
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.