Şimdi Ara

2011 megane mı? 2011 jazz mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
3.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar aynı segmentte olmadıklarını biliyorum fakat ben karar veremiyorum..araç şehir içi kullanılıcak benzinli ve manuel olacak ...sizce ???

• ayrıca aurıs mi jazz mı diyede kararsızım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: gelmesendeolur

ayrıca aurıs mi jazz mı diyede kararsızım :(
    3 Seçenek içerisinde de tartışmasız Meganı seçerim.

Nedenine gelince artık markalar arasında kalite konusunda eskiden olan uçurum yok. Sınıf, Görselik, Donanım, Sürüş keyfi daha ön plana çıkıyor. Onun için Megane derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

3 Seçenek içerisinde de tartışmasız Meganı seçerim.

Nedenine gelince artık markalar arasında kalite konusunda eskiden olan uçurum yok. Sınıf, Görselik, Donanım, Sürüş keyfi daha ön plana çıkıyor. Onun için Megane derim.

Alıntıları Göster
    Şehir içi benzinli araç olacaksa kesinlikle Honda Jazz.... Bu devirde benzinli araca b,inmek lüks oldu. Hem de şehiriçinde. Jazz az yakar.

• quote:

Orijinalden alıntı: hamidiye56

Şehir içi benzinli araç olacaksa kesinlikle Honda Jazz.... Bu devirde benzinli araca b,inmek lüks oldu. Hem de şehiriçinde. Jazz az yakar.

Alıntıları Göster
    Megan bana oldu olası çekici gelmemiştir. Jazz'ın havası başka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkay

Alıntıları Göster
    arkadaşlar sağolun yardımcı oluyorsunuz yorumlara devam lütfen karar vermek istiyorum
  • jazz lar benzinli olmasina ragmen yakit tuketimi dusuktur fakat. Sehir icinde demissiniz istanbul disindamisiniz bilmem ama istanbulda sehir icinde kullanilacaksa manuel vites cok yorucu ve masrafli. Bence segment dusurup otomatik bakmanizi tavsiye ederim ama illede megane mi jazz mi derseniz Bence megane
  • quote:

arkadaşlar sağolun yardımcı oluyorsunuz yorumlara devam lütfen karar vermek istiyorum

Ben 2006 model jazz kullandım kuzenimde var. Seni yolda bırakmaz onu söyliyim. Sağlam araba.
  • quote:

quote:

Ben 2006 model jazz kullandım kuzenimde var. Seni yolda bırakmaz onu söyliyim. Sağlam araba.

Alıntıları Göster
    Bu soruyu hiç sormamış olun

• quote:

Orijinalden alıntı: iakbay06

Alıntıları Göster
    Megane III tabi ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iakbay06

Alıntıları Göster
    istanbul dışındayım manuel yormaz zaten bazı günler araba kullanılmıycak bile.o yüzden otomatik düşünmedim.nede olsa otomatikte fiyat artıyor..

az önce aurıs test sürüşü yaptım kararımı olumlu yada olumsuz etkilemedi...artık forumdan çıkan sonuca göre karar vereceğim sanırım.çoğunluğun sesini dinliyeceğim.

• quote:

istanbul dışındayım manuel yormaz zaten bazı günler araba kullanılmıycak bile.o yüzden otomatik düşünmedim.nede olsa otomatikte fiyat artıyor..

az önce aurıs test sürüşü yaptım kararımı olumlu yada olumsuz etkilemedi...artık forumdan çıkan sonuca göre karar vereceğim sanırım.çoğunluğun sesini dinliyeceğim.

Alıntıları Göster
    arabalardan pek anlamam o yüzden de megan 3 nedemek anlamadım şahsen .megan megandır bana göre 3 demek ne oluyor.biri açıklarsa sevinirim.şaka değil gerçekten bilmiyorum. 0 km megane hb düşünüyorum aynı şeyden mi bahsediyoruz..yani 3 demek hb.demek mi?

• quote:

arabalardan pek anlamam o yüzden de megan 3 nedemek anlamadım şahsen .megan megandır bana göre 3 demek ne oluyor.biri açıklarsa sevinirim.şaka değil gerçekten bilmiyorum. 0 km megane hb düşünüyorum aynı şeyden mi bahsediyoruz..yani 3 demek hb.demek mi?

Aynı şey. Bir önceki eski kasa, Megane II olarak geçerdi. Şimdi ki baktığın Megane, Megane III olarak da geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 31 Ocak 2011; 14:59:37 >
  • quote:

Buradan bakabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_26414432/mpage_1/key_/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clyde Drexler

Banada tam tersi oluyor
  • quote:

ayrıca aurıs mi jazz mı diyede kararsızım :(

Tabikide Auris.Jazz la karsılastırılamaz bence.Tabı sızın ısteklerınız ve krıterlerınızı bılmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jr09

quote:

Banada tam tersi oluyor

Jazz'dan önce bi ara civic 2001 1.6 ies kullandım. Belki jazz'a olan sempatim oradan geliyodur.

Ama aslında benim hayallerimde ki araç accord

• quote:

Orijinalden alıntı: Jr09

quote:

Banada tam tersi oluyor

Alıntıları Göster
    Görünüm bakımından Megane derim ama motor bakımından Auris derim. Aurisde kullanılan motor Avensis 1.6lt'lerde kullanılan motorla aynı motor. Daha yeni bir teknoloji ve daha performanslı. (1,6lt 132bg/160Nm tork) Diğer yönlerden Megan'ı tercih ederdim.

Jazz'a hiç bakmayın derim. Şehiriçi olsa bile C sınıfı aracın konforu B sınıfı ile karşılaştırılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: spark73

Görünüm bakımından Megane derim ama motor bakımından Auris derim. Aurisde kullanılan motor Avensis 1.6lt'lerde kullanılan motorla aynı motor. Daha yeni bir teknoloji ve daha performanslı. (1,6lt 132bg/160Nm tork) Diğer yönlerden Megan'ı tercih ederdim.

Jazz'a hiç bakmayın derim. Şehiriçi olsa bile C sınıfı aracın konforu B sınıfı ile karşılaştırılmaz.

Alıntıları Göster
    megane zaten çok yakar 1.6 motordan daha düşük versiyonu yok...o zaman aurıs 1.33 ile jazz 1.4 arasındayım.

• quote:

quote:

Buradan bakabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_26414432/mpage_1/key_/tm.htm

Alıntıları Göster
    Arkadaşım merhaba,

İki araç ta kendi segmentlerinde çok iyidir öncelikle.

Ancak araç
    1. şehiriçi kullanılacak,
    2. benzinli olacak.

dediğin için daha küçük ebatları ve de benzinli motorlarındaki performans ve de sorunsuzluğu nedeniyle Honda Jazz daha uygun olacaktır.

Daha konforlu, dizel ve/veya ağırlıklı uzun yol demiş olsaydın Megane 3 daha iyi bir seçenek olurdu.

Bu arada Honda Jazz'ın giriş modelil Joy versiyonda

- VSA (ESP)
    - ön yan ve perde hava yastıkları

standart. Yani güvenlik konusunda aracın bir eksiği yok.

Fun versiyonda ise
    - cam tavan
    - cruise control (şehiriçi ne kadar kullanırsın bilmem)
    gibi güzel donanımlar da mevcut.

İşte bu da link:
    http://www.honda.com.tr/teknik_detay.aspx?series=jazz

Bu arada Auris 1.33 de yazmışsın sonradan.

Ekleme yapayım.

Bu araç 6 viteslidir ve de vites oranları kısadır. Şehiriçinde durmadan vites değiştirmen gerekir. Yakıt tüketimi de kısa vites oranlarıyla hiç te az olmayacaktır.

Ek olarak 1.33 versiyonda VSC (ESP) yok.

Ben yine Jazz ı seçerdim.

Haluk

edit: Auris eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 31 Ocak 2011; 16:05:27 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.