Şimdi Ara

2011 megane mı? 2011 jazz mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
3.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en düşük motor versiyonu 1.6 o yüzden benzinlide bize uymaz gibi geldi
  • Dizel alın o zaman. Hani şu kadar km yapmıyorsanız almayın denir ya , e zaten en kötü 4-5 sene kullanırsınız o parayı çıkarırsınız , 2. elde de zaten benzinliye göre daha güzel ifyatlara verebiliyorsunuz.

Bence zaten dizel ya da lpg şart araca. Çünkü arabayı istediğin zaman sırf zevk için bile kullanabilmelisin. Ben arada sıkıldıkça atlarım arabaya gözüme bir araba kesitirim takip ederim onu bakalım nereye gidiyor. Adam evine gider ben ordan bir de geldiğim yere gitmek için dolanırım (sapıklık yok yanlış anlaşılmasın) Yani demek istediğim araca verdiğiniz yakıt sizi etkilemeli ki araba lüks değil ihtiyaç olsun.

Sıfır araca da lpg takılmaz gibi insan kıyamaz :). Direk 1.5 105 beygir dizel privilege alın derim. Oyak kampanyasını kaçırmamış olsaydık alacağımız araç bu olacaktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Neden otomatik vites düşünmüyorsunuz?

Madem bayan kullanacakmış, rahat edersiniz.

Araba da rahat eder :)

Haluk

quote:

Orijinalden alıntı: gelmesendeolur

tamamen duygusal ...

Peki neden daha 1 yaşında ve de 10.000 km bile yapmamış bir araç bakmıyorsunuz?

En az 5 bin TL daha cebinizde kalır.

Hem de otomatik vitesli bir aracınız olur.

Hondaların 6 yıl garantisinin 5 yılı duruyor olur daha!!!
  • Honda delisi olarak Megane diyorum.
  • 2010 yada 2011 olabilir tabi ..sahibinden.com a baktım ama yok bir tane vardı aradım onunda değişeni ve boyananı varmış ..olmadı..fazla jazz yok 2.el de..beyaz arıyoruz özellikle...

quote:

quote:

Neden otomatik vites düşünmüyorsunuz?

Madem bayan kullanacakmış, rahat edersiniz.

Araba da rahat eder :)

Haluk

quote:

Orijinalden alıntı: gelmesendeolur

tamamen duygusal ...

Peki neden daha 1 yaşında ve de 10.000 km bile yapmamış bir araç bakmıyorsunuz?

En az 5 bin TL daha cebinizde kalır.

Hem de otomatik vitesli bir aracınız olur.

Hondaların 6 yıl garantisinin 5 yılı duruyor olur daha!!!

• Bence bu karşılaştırmanın kilit noktası bütçe.
    Cevap vermeden önce bütçeniz nedir onu öğrenebilirmiyiz acaba?
  • Dizayn olarak Megane güzel ama kalan hemen herşeyde Hondaaaa
  • Bilmiyorsan sus be arkadaşım..
    quote:

Orijinalden alıntı: KEDDI

Dizayn olarak Megane güzel ama kalan hemen herşeyde Hondaaaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: iakbay06
    Bu soruyu hiç sormamış olun

Katılıyorum. Civic HB ile karşılaştırsanız anlarım da , Megane 3 ü Jazz ile karşılaştırmak biraz saçma olmuş.
  • Bu aşağıdaki yeni jazzın tanıtım videosu. Orada görebilirsiniz ki hedef müşteri kitlesi C segmenti downsizerları . Yani C segmenti kullanırken daha küçük segmente geçmek isteyen müşteriler. Bu sebeple C segmentinin kalitesi, yüksek donanımı, sürüş keyfi vs demektir. İddia ediyorum Jazz megane dan sessizdir. Daha ufak boyutları ile şehiriçine daha uygundur.

Ayrıca jazz ülkemizde biraz daha niş bir model oldu. Okumuş çalışan anneler için, ayrıca daha entellektüel tayfa için olan bir modeldir. Donanım iyidir. Megane dan az yakar. Performansı yeterlidir.

Geri kalan herşey için megane

http://www.youtube.com/v/XtwBN2rKVFk

• jazzlar makyajlanıcakmış böyle bişey duydunuzmu?
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerf -- 1 Şubat 2011; 22:46:16 >
  • ben şimdi birde makyajlısını beklersem hiç araba alamam gibi geliyor..
  • aurıs mi? jazz mı? diyede kararsızım ikisi arasında kıyaslama olarak 1 yorum var sadece..sizce auris mi jazz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerf

quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

Bu aşağıdaki yeni jazzın tanıtım videosu. Orada görebilirsiniz ki hedef müşteri kitlesi C segmenti downsizerları . Yani C segmenti kullanırken daha küçük segmente geçmek isteyen müşteriler. Bu sebeple C segmentinin kalitesi, yüksek donanımı, sürüş keyfi vs demektir. İddia ediyorum Jazz megane dan sessizdir. Daha ufak boyutları ile şehiriçine daha uygundur.

Ayrıca jazz ülkemizde biraz daha niş bir model oldu. Okumuş çalışan anneler için, ayrıca daha entellektüel tayfa için olan bir modeldir. Donanım iyidir. Megane dan az yakar. Performansı yeterlidir.

Hocam yapmayın etmeyin 1 yıl allahın her günü jazz'a binmesem inanıcam söylediklerinize.

Jazz'ın plastik kalitesi rezildir sınıfının bile en kötü plastik kalitesine sahip aracı diyebilirim rahatlıkla.Her noktada sert rahatça çizilebilen plastik.

Megane C sınıfının en sessiz arabasıyken Jazz'ın megane'dan sessiz olabilceğine inanıyormusunuz?

Ki jazz 100km'de rüzgar sesinin,motor sesinin kralını alır.Davlumbazlarda doğru düzgün yalıtımı yok lastikten seken her taşın çınlaması kabin içinde rahatlıkla duyulur.

Hayatınızda görüp görebilceğiniz en sert süspansiyonlardan birine sahipdir jazz böbrek taşını düşürür adamın o derece.Buna rağmen virajlarda o kadar çok yatarki araba yeminediyorum aracı sattığımız zaman aracı inceleyen usta bu arabayla el frenimi çektiniz dediki araçla bir kere böyle birşey yapılmadı.Araç virajlarda o kadar çok yan yatıyorduki lastiklerin yan bölgelerinde diş kalmamış.

Boyutları ufak manevrası çok kolay aracı parkedemiceğiniz yer yok.Sakin kullanırsan benzinli bir arabaya göre gerçekten çok az yakar ve performansı devir çevirdiğiniz sürece kesinlikle üzmez.Arka diz mesafesi ve bagaj hacmi sınıfında rakipsizdir.Ferah ve görüş açıları güzel bir araçdır.

Ferahlık,arka diz mesafesi dışındaki konularda her türlü megane jazz'dan daha iyi bir araba.B segmenti her aracın C segmentinden daha kötü olması gibi.

Yol tutuş,konfor,sessizlik,güvenlik,kalite ön plandaysa megane'ı seçmeniz çok daha doğru olucak.

Bir daha bişeyi iddia ederken kanıt sunun.İki aracada binmeden yorum yapmayın.Konudaki iki aracıda birer yıl kullanmış biri olarak söylüyorum bunları.

Bu arada jazz makyajlandı fakat henüz makyajlı versiyonları Türkiyeye gelmedi.

Jazza sınıfının bile en kötü plastiği derseniz ben sizin geçmişte jazz kullanmış herhangi bir sebeple ondan nefret etmiş biri olduğunuzu anlarım ve jazzla ilgili herşey gözünüze batıyor demektir. Jazz hakkındaki hiç bir yorumunuzu kaale almam. Yani B segmenti bu nasıl jazz en rezil olur.

Jazz rölantide en sessizdir. Meganeden da sessizdir. Yüksek hızda haklı olabilirsiniz ama bu bir şehir içi arabası, otoyol arabası değil zaten.

Jazz şehiriçinde kullanacaksanız aynı donanımda meganea göre çok daha ucuz,çok daha az yakan , çok daha sorunsuz , aynı ve hatta fazlasıyla iç ve bagaj hacmi veren, daha dar park yerlerine sığan, daha niş bir otomobildir. Bir B MPV olarak Jazzdan, hot hatch i de olan bir modelden daha üstün yol tutuş beklemiyoruz zaten. Plastiği, yol tutuşu, yüksek hız gürültüsü geride olabilir ama önde olduğu noktalar da çok ve tercih edilebilir. Megane yerine veya herhangi bir C yerine jazz gayet de tercih edilebilir. Adamlar zaten C segmentinden kaçmak isteyenler için yaptı o arabayı

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerf -- 1 Şubat 2011; 22:45:51 >
  • yanlış mesaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerf -- 1 Şubat 2011; 14:06:39 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 1 Şubat 2011; 23:17:58 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bu aşağıdaki yeni jazzın tanıtım videosu. Orada görebilirsiniz ki hedef müşteri kitlesi C segmenti downsizerları . Yani C segmenti kullanırken daha küçük segmente geçmek isteyen müşteriler. Bu sebeple C segmentinin kalitesi, yüksek donanımı, sürüş keyfi vs demektir. İddia ediyorum Jazz megane dan sessizdir. Daha ufak boyutları ile şehiriçine daha uygundur.

Hocam yapmayın etmeyin 1 yıl allahın her günü jazz'a binmesem inanıcam söylediklerinize.

Jazz'ın plastik kalitesi rezildir sınıfının bile en kötü plastik kalitesine sahip aracı diyebilirim rahatlıkla.Her noktada sert rahatça çizilebilen plastik.

Megane C sınıfının en sessiz arabasıyken Jazz'ın megane'dan sessiz olabilceğine inanıyormusunuz?

Ki jazz 100km'de rüzgar sesinin,motor sesinin kralını alır.Davlumbazlarda doğru düzgün yalıtımı yok lastikten seken her taşın çınlaması kabin içinde rahatlıkla duyulur.

Hayatınızda görüp görebilceğiniz en sert süspansiyonlardan birine sahipdir jazz böbrek taşını düşürür adamın o derece.Buna rağmen virajlarda o kadar çok yatarki araba yeminediyorum aracı sattığımız zaman aracı inceleyen usta bu arabayla el frenimi çektiniz dediki araçla bir kere böyle birşey yapılmadı.Araç virajlarda o kadar çok yan yatıyorduki lastiklerin yan bölgelerinde diş kalmamış.

Boyutları ufak manevrası çok kolay aracı parkedemiceğiniz yer yok.Sakin kullanırsan benzinli bir arabaya göre gerçekten çok az yakar ve performansı devir çevirdiğiniz sürece kesinlikle üzmez.Arka diz mesafesi ve bagaj hacmi sınıfında rakipsizdir.Ferah ve görüş açıları güzel bir araçdır.

Ferahlık,arka diz mesafesi dışındaki konularda her türlü megane jazz'dan daha iyi bir araba.B segmenti her aracın C segmentinden daha kötü olması gibi.

Yol tutuş,konfor,sessizlik,güvenlik,kalite ön plandaysa megane'ı seçmeniz çok daha doğru olucak.

Bir daha bişeyi iddia ederken kanıt sunun.İki aracada binmeden yorum yapmayın.Konudaki iki aracıda birer yıl kullanmış biri olarak söylüyorum bunları.

Bu arada jazz makyajlandı fakat henüz makyajlı versiyonları Türkiyeye gelmedi.

Jazza sınıfının bile en kötü plastiği derseniz ben sizin geçmişte jazz kullanmış herhangi bir sebeple ondan nefret etmiş biri olduğunuzu anlarım ve jazzla ilgili herşey gözünüze batıyor demektir. Jazz hakkındaki hiç bir yorumunuzu kaale almam. Yani B segmenti bu nasıl jazz en rezil olur.

Jazz rölantide en sessizdir. Meganeden da sessizdir. Yüksek hızda haklı olabilirsiniz ama bu bir şehir içi arabası, otoyol arabası değil zaten.

Jazz şehiriçinde kullanacaksanız aynı donanımda meganea göre çok daha ucuz,çok daha az yakan , çok daha sorunsuz , aynı ve hatta fazlasıyla iç ve bagaj hacmi veren, daha dar park yerlerine sığan, daha niş bir otomobildir. Bir B MPV olarak Jazzdan, hot hatch i de olan bir modelden daha üstün yol tutuş beklemiyoruz zaten. Plastiği, yol tutuşu, yüksek hız gürültüsü geride olabilir ama önde olduğu noktalar da çok ve tercih edilebilir. Megane yerine veya herhangi bir C yerine jazz gayet de tercih edilebilir. Adamlar zaten C segmentinden kaçmak isteyenler için yaptı o arabayı

İstediğinizi kaale alın istediğinizi almayın.

Jazz B sınıfı araçlar arasında en kötü plastik kalitesine sahip bu bir gerçek 1 yıl boyunca aracı gayet severek kullandım.Ufak tefek sorunlar yaşadım araçla ama dert etmedim her araçda olabilen sorunlardı.Süspansiyon kalitesi ve plastik kalitesi sınıfının son sıralarında yer alır.Bu kadar sert süspansiyonlara rağmen bu kadar kötü yol tutan bir araç daha olamaz.Heleki daha önce C sınıfı herhangi bir araca sahip olan biri her virajda eski alışkanlıkdan ötürü aracın esp sistemini devreye sokacaktır.Sınıfına görede yol tutuşu ciddi anlamda vasat.

Jazz rölantide dışında her hızda megane'dan daha sesli bir iç mekana sahip bu arada söylemek isterimki benzinli megane'ın rölantideki haline hiç ama hiç dikkat etmedim o yüzden rölanti dışında her hızda diyebilirim rahatlıkla.Önde olduğu noktalar daha rahat park edilebilen bir araç ve daha fazla arka diz mesafesi.Benzinli megane'a göre daha az yakıyor tabiki jazz.Çok daha sorunsuz kısmına katılmıyorum malesef bir takım sorunlar yaşadım jazz'la kronik 1-2 arızasıda var.Her araçda olabilen sorunlar arıza çıkarmayan araç yok gibi bişey birazda şans meselesi.

Donanımıda oldukça doludur bu konuda yiğidi öldür hakkını yeme.

Ama üstüne bas basa söylüyorum C seğmentinde herhangi bir araç yerine asla Jazz'ı tercih etmem.Buda işin bir gerçeği.Çok severek kullandım ben jazz'ı ama gelipde burda yalan söylemem bunun için.

Mesela şuanda jazz yerine astra classic benim gözümde daha alınası bir araç.Dizelini bile alabilirsiniz hatta jazz parasına.

Şunuda belirtmek isterim jazz sınıfına göre bazı yönlerden kötüyken bazı yönlerden çok üstün bir araç ama işin içine C sınıfı araç girince tercih bir üst segmenten yana olması daha mantıklı geliyor bana en azından ben uzun bir süre C sınıfı araç kullanınca aradaki farkı çok daha iyi anladım.

Jazz karşısında polo,fiesta yada herhangi bir B sınıfı araç olsa jazz tercih edilesi bir araç fakat C sınıfı aracı rakip olarak koyarsanız orda bi durun derim.

Yani bunun sonu yok ..Madem sizin için plastik kalitesi , sessizlik ve yol tutuş bu kadar belirleyici o zaman burada en iyisi golf hilafsız golf. Megane yerine niye golf almadınız. Golf pahalı , iyi de megane da jazza göre pahalı işte... Yine bilmiyorum hiç bindiniz mi laguna tamamen aynı gibi görünse de megane dan katbekat kaliteli ve sessiz. Ne yapacağız şimdi. Niye megane alalım ki daha iyisi laguna var..

Bir insanın ihtiyaçları talepleri ve bütçesi olur. Bunun dahilinde bir şey alır. Bence tüm istek ve ihtiyaçlarını karşılayan en makul fiyatlı arabayı almak mantıklı. Yoksa aldığından daha iyisi her zaman var. Jazz sana yetiyor mu . Yetiyorsa bitti gitti. Niye laguna değil de megane aldınız. Cevabınız her neyse megane yerine jazz almak için de aynı şeyler söylenebilir.

Yaklaşık 14-15 aylık bir Jazz kullanıcısıyım. Megane çıktığı gün gittim gördüm (test ettirmediler o zaman aşırı da beğenmediğim için bir daha gitmedim). Bir daha jazz almam, çünkü ben arabayla duygusal bir bağ kuramadım. Honda markasına hiç bağlanamadım. Ama jazz dediğim gibi şehir içi için en mantıklı arabalardan biri.

Daha önce bir focus cmax kullanıyordum bir yol tutuş abidesiydi. Sonra mazda2 kullandım. Şimdi jazzda kimi günler o kadar zorladım ama ben daha ESPyi devreye sokamadım tamam araba önden kopuyor ama ESP devreye girmiyor. Yüksek olduğu için yattığı konusunda haklısınız. ama zaten sadece deneme amaçlı öyle şeyler yaptım hele çocuklar varken asla.

Jazzın direksiyonu çok çok iyi hem direksiyon tepkileri iyi hem de simiti iyi :)

• mükerrer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 1 Şubat 2011; 18:50:15 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.