Şimdi Ara

2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.725
Cevap
41
Favori
165.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lordford50

quote:

Orijinalden alıntı: Power7Gear

LPG konusunda hala kararsızım... Şehiriçi dur kalk trafiği ile çok alakam olmuyor, sakin kullanırım, 6 aylık ortalamam 6,15 L. Aracı uzun süre kullanmayı düşünüyorum.

Anlamadım,
    6 aydır hiç sıfirlamadiniz ve yol bilgisayarı 6.1 lt mi gösteriyor.?
    Bende nazik kullanırım ama şehir içi 8.5 litre ve şehir dışı 6.8 in altına düşüremedim.
    Yani ortalama 7.5 - 8 lt felan oluyor.
    .
    Lpg bir yıldır bir sıkıntı yaşamadım,
    8 yıl, 100bin km de ford fusion da sıkıntı yaşamamıştım.
    Takan yer çok önemli.
    Aracı ne kadar kullanacağınız da önemli.
    Mesela 200bin km kullanacaksanız, ortalama 6 litreden 12000 litre yani 60bin liralık benzin tüketir.
    Lpg ile %20 litre fazla lpg tüketir 7.5 litre diyelim, = (40bin lira diyelim)
    ayrıca 100 km de 0.5 - 1 litre benzin harcar, = (7bin lira diyelim)
    (ilk marş sırasında benzin kullanıyor,
    sizin şehir içi çok kullanmıyorsanız benzin tüketimini çok azdır.
    Benim benzin tüketimim 1 litreye yakın, lpg tüketimim de 8.5 litre civarı.)
    Lpg montaj ücretini de ekleyince, 200bin km de yaklaşık 10bin lira kârınız var, %20 .
    Bilmiyorum belki de ben yanlış hesapladim, normalde %25-30 kâr oluyordu.
    Ha birde şu var, lpg takılınca sanki çok az yakıyormuş hissine kapılıp daha performanslı kullanıyor ve daha çok km yol yapıyorsunuz,
    Mesela benzinde yıl da 15bin km yapılırken, lpg de 17, 18 bin km. Gibi.

Yaklaşık 6 ay önce 2.el aldım. Her depoyu en yavaş hızda pompa atana kadar alırım. Her seferinde ortalama tüketimi ve km bilgisini sıfırlarım. Arabadaki ortalama gösterimi ile gerçek ortalamayı her depoda kıyaslarım. Şu ana kadarki gerçek tüketim hesabı o verdiğim sayı.
    Ama dediğim gibi sıkışık trafiğe girmiyorum bu nedenle genellemeye uygun bir bilgi değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• lordford50 kullanıcısına yanıt
    Araci biraz kullandim. Öncelikle işçilik güzel yetkili serviste. Montajda sırıtan bir şey görmedim.Ön sensör iptal düğmesini direksiyon altına herhangi bir yeri delmeden koymuşlar. Mesafe ölçüm cihazinida dikiz aynası üstüne konumlandırmışlar. Delme yapiştırma yok. Ön sensör uyarısı ışıklarda öndeki araca 1 metre yaklaşınca bipliyor. Daha sonra kendiliğinden kapanıyor. Rahatsız edici bir durum yok. Abartılı ses çıkmıyor. Park ederken denedim ön tarafı 30cm kadar yanaştırabildim. Bence yeterli. Alarmda aynı şekilde güzel çalışıyor. Meraklı öğrencilerimi araçtan uzak tutmasını umuyorum. çünkü bazen araca bakalım derken bazende sadece yaslanarak ya da beni yıka yazalım demek suretiyle istemeden de olsa küçük izler bırakıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahaman -- 23 Mayıs 2014; 21:05:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bahaman B kullanıcısına yanıt
    Bende, ekranı, ön cam sol alt kısmına yerleştirmişler.
    Bence güzel,
    Ama kameralı olsa daha iyi olur.
    20 cm den daha yakın yaklaşınca P yazıyor.

Araçta zaten geri görüş kamerası var hocam konsolda. Aynı anda 2 kamera fazla gelmez mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Araçta zaten geri görüş kamerası var hocam konsolda. Aynı anda 2 kamera fazla gelmez mi?

Ben 2011 e.extradan bahsediyordum.
    Galiba siz makyajlı kasadan bahsediyorsunuz.

Evet bendeki makyajlı 2013. Ben yanlış soru sordum, pardon.

• Bir sorum olacak sevgili forumdaşlar. Bu makyajli kasada sesli arama özelliği var mi? Gelen aramalara cevap verebiliyorum ama kendim ses komutu vererek arama yapmayi başaramadım. Servis elemani olmadığını söyledi bu özelliğin.

• quote:

Araci biraz kullandim. Öncelikle işçilik güzel yetkili serviste. Montajda sırıtan bir şey görmedim.Ön sensör iptal düğmesini direksiyon altına herhangi bir yeri delmeden koymuşlar. Mesafe ölçüm cihazinida dikiz aynası üstüne konumlandırmışlar. Delme yapiştırma yok. Ön sensör uyarısı ışıklarda öndeki araca 1 metre yaklaşınca bipliyor. Daha sonra kendiliğinden kapanıyor. Rahatsız edici bir durum yok. Abartılı ses çıkmıyor. Park ederken denedim ön tarafı 30cm kadar yanaştırabildim. Bence yeterli. Alarmda aynı şekilde güzel çalışıyor. Meraklı öğrencilerimi araçtan uzak tutmasını umuyorum. çünkü bazen araca bakalım derken bazende sadece yaslanarak ya da beni yıka yazalım demek suretiyle istemeden de olsa küçük izler bırakıyorlar.

siz de öğretmensiziniz galiba en güzel ben aslında ekransız olanlardan istiyorum ön ve arka acaba serviste bu modellerden var mıdır merak ediyorum

• beyzade0606 kullanıcısına yanıt
    Evet ingilizce öğretmeniyim hocam. Sırf öğrenciler için alarm taktirdim Zannedersem gösterge ekrani takmadanda montaj yapılabiliyor ama bence olmasi daha güzel. Çok dar alanlara, sıfıra yakın girmek gerekebilir bazen. Netten takilan parcanin fiyatini araştırdım. 8 li park sensörü gercekten 350 400 tl civarinda. Bence taktirin bulunduğunuz yerde bu fiyatlari verirlerse.

• quote:

Evet ingilizce öğretmeniyim hocam. Sırf öğrenciler için alarm taktirdim Zannedersem gösterge ekrani takmadanda montaj yapılabiliyor ama bence olmasi daha güzel. Çok dar alanlara, sıfıra yakın girmek gerekebilir bazen. Netten takilan parcanin fiyatini araştırdım. 8 li park sensörü gercekten 350 400 tl civarinda. Bence taktirin bulunduğunuz yerde bu fiyatlari verirlerse.

bakalım hocam mantıklı fiyat verirlerse neden olmadın. bu arada sensörler boyandı değil mi?
    Evet boyadilar.

• quote:

ankara toyanı aradım ön arka sensör 430 tl 250 de işçilik olur dedi

Abartmişlar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gölgedeki

quote:

son yakıt bilgisi:
    47 litre 120 tl lpg ile toplam 565 km (500km ş.dışı, kalanı ş.içi)
    .
    performansı hantal diyenler için bir kez daha denedim,
    genelde 1800-2200 devirde vites değiştir uyarısı yapıyor,
    çok değil 2500-3500 devir arası performansı mükemmel,
    4400 devire kadarda yolu var, maximum torku elde edeyim dersen.
    buna yetersiz diyenler hiçbir şekilde atmosferik motor kullanmasınlar turbo bir araç alsınlar.

ben indirimden önce 150 tl lik lpg ile genelde şdışı 120 km ortalama hızla klima full açık dörtte biri şehir içi 600 km gittim. daha ne olsun

O zaman lpg 3 liraydı,
    Demekki 50 litre lpg ile 600 km gidilebiliyor. Hiz 120yi pek geçmemek şartıyla.
    .
    Avensis de neki la. Kime satacan, tutulmuyor ki,
    Bizim uyanık millet, varsın avensis almasınlar,
    aynı fiyata daha yaşlı B ve C sınıfı alsınlar, D sınıfı da bize kalsın.

55 bine gidip sümbül alsınlar avensisten uzak dursunlar ki rahat rahat binelim kızılay dağıtmış sanmasınlar

• Arkadaş toyota fantezisinin doruklarına ulaşmış. Kullanmadığım bir araç olsa vay be iyi arabaymış diyebilirdim.

öncelikle 132 beygirlik motor 4500 devire kadar ölü durumda. D sınıfında daha hantal bir araba görmedim ve kullanmadım.
    Özellikle araçta 4 kişi varsa ve uzun yol seyehatinde iseniz rampalarda 2. vitese kadar düştüğünüz oluyor. Hatta b sınıfı fiat linea 1.6 mjet ile uzun yolda kapışmaya kalkarsanız yüzünüz kızarabilir. Ben rampa üzerinde 2. viteste devirlenmeye çalışırken b sınıfı çoğu araçtan sellektör yemeyi sindiremedim.

Kilo konusunda ve yakıt konusunda çoğu zaman c sınıfı otomobillerden avantajlı demişsiniz, keşke eski kasa corolla konsolu ile aynı orta konsolu kullandığı konnusunda hüsran duyduğunuzu belirtmiş olsaydınız..

neyse saatlerce yazı yazılabilir olumsuz yönde. Bu araç D sınıfı, D sınıfı hiç bir rakibine karşı eli güçlü değil. Bunu corolladan inip avensise bindiğinizde değil , insigniadan , mondeo'dan , passattan inip avensise bindiğinizde anlıyorsunuz. Ve aynı zamanda satış rakamlarıda yerlerde olan bir otomobil aveansis. Fanatiklik yapmaya gerek yok, test yapacaksanız objektif yapın lütfen

• MaVu! kullanıcısına yanıt
    İyiki varsınız, sağolun, varolun Yeni arabanizla size mutlu sürüşler.

• kargo takip numaralı 2.50 dolarak sileceklere ve kapılara trd racıng developed yazısı aldım

http://www.aliexpress.com/item/DP-Free-Shipping-2Sets-8Pcs-TRD-Car-Truck-SUV-Jeep-Handle-Knob-Stickers-Car-Handle-Decals/942290445.html

yine çalınmaz sibop kapakları TRD LOGOLU kargo takip numaralı 4 dolar

http://www.aliexpress.com/snapshot/6092125163.html

kapı kilitlerine plastik, kargo takip nolu 5 dolar

http://www.aliexpress.com/snapshot/6102830242.html

bakalım kargoya veriliyor takipdeyim

• pardon tekrar göndermiş site hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniüyeEskiTakipçi -- 25 Mayıs 2014; 14:13:39 >
  • Hocam eline sağlık şu forumda gördüğüm en kaliteli incelemelerden birini yapmışınız etrafta dolanan saçma sapan incelemeleri görünce forumdan soğuyor insan kazasız belasız sürüşler dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaVu!

Arkadaş toyota fantezisinin doruklarına ulaşmış. Kullanmadığım bir araç olsa vay be iyi arabaymış diyebilirdim.

öncelikle 132 beygirlik motor 4500 devire kadar ölü durumda. D sınıfında daha hantal bir araba görmedim ve kullanmadım.
    Özellikle araçta 4 kişi varsa ve uzun yol seyehatinde iseniz rampalarda 2. vitese kadar düştüğünüz oluyor. Hatta b sınıfı fiat linea 1.6 mjet ile uzun yolda kapışmaya kalkarsanız yüzünüz kızarabilir. Ben rampa üzerinde 2. viteste devirlenmeye çalışırken b sınıfı çoğu araçtan sellektör yemeyi sindiremedim.

Kilo konusunda ve yakıt konusunda çoğu zaman c sınıfı otomobillerden avantajlı demişsiniz, keşke eski kasa corolla konsolu ile aynı orta konsolu kullandığı konnusunda hüsran duyduğunuzu belirtmiş olsaydınız..

neyse saatlerce yazı yazılabilir olumsuz yönde. Bu araç D sınıfı, D sınıfı hiç bir rakibine karşı eli güçlü değil. Bunu corolladan inip avensise bindiğinizde değil , insigniadan , mondeo'dan , passattan inip avensise bindiğinizde anlıyorsunuz. Ve aynı zamanda satış rakamlarıda yerlerde olan bir otomobil aveansis. Fanatiklik yapmaya gerek yok, test yapacaksanız objektif yapın lütfen

hocam pardonda bence siz aracı kullanma konusunda birz ders alabilirsiniz daha iyi olur bu kadar insan demekki yalan söylüyor bir siz doğrucusunuz eksisini de artısınıda yazmış arkadaşlar mükemmel dieyn yok parasına göre adam akıllı araba olduğu söyleniyor yoksa kimse 1.6 turbo benzinli insigniadan performaslı dememiş ya da 2.00 dizel mondeodan. bu aracında 2.00 dizeli var mondeoyu onunla karşılaştırın

aynı model aynı dolulkta d sınıfı araçlar arasında kafadan 15 bin tl oynuyor tabii paranız bolsa dizel passat alın kimse bu araç insigniadan mondeodan iyi dememiş zaten parasına göre konuşulmuş. gelip burada fiat logolu üyeliğinizle atar tutarsanız zaten amacınız hedefiniz bellidir

ayrıca arkadaşın açtığı bir konu

Japonlar Masrafsız mıdır? yoksa ...
    bu konuda sağ olsun japon araba almayına getirmiş...

ayrıca fiatla ilgili onlarca mesajı konusu var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniüyeEskiTakipçi -- 25 Mayıs 2014; 15:40:36 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.