Şimdi Ara

2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi (46. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.725
Cevap
41
Favori
165.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün aracımı lpg kitini taktırdığım Brc servisinin telefonla araması sonucu lpg filtre değişimi ve kaçak kontrolüne götürdüm. Kit Mayıs ayında takılmışti, Brc firmasnda garantinin devam etmesi için 6 ay yada 10000 km zorunluluğu varmış Bir yaşıma daha girdim. Sizcede 6 ay çok kısa deģil mi? Normalde götürmezdim ancak araca ekstra motor sigortası yaptırdığım için mecbur kaldım. Araçtan çıkan filtrede en ufak bir kirlilik ibaresi yoktu ve 8000 km yol yapmıştım. Sonuç cepten çıkan 50 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Bugün aracımı lpg kitini taktırdığım Brc servisinin telefonla araması sonucu lpg filtre değişimi ve kaçak kontrolüne götürdüm. Kit Mayıs ayında takılmışti, Brc firmasnda garantinin devam etmesi için 6 ay yada 10000 km zorunluluğu varmış Bir yaşıma daha girdim. Sizcede 6 ay çok kısa deģil mi? Normalde götürmezdim ancak araca ekstra motor sigortası yaptırdığım için mecbur kaldım. Araçtan çıkan filtrede en ufak bir kirlilik ibaresi yoktu ve 8000 km yol yapmıştım. Sonuç cepten çıkan 50 tl

TOYOTA servisleri nasıl ki 15 bin de bir değil de 10 bin de çağırıp düdüklüyorsa,
    lpg cilerde garanti davasına böyle bir yola girmişler.
    al birini vur ötekine.
    20bin km veya yıl da bir filtre değişimi olması lazım. fiyatı da ayar dahil 40 liraydı.
    aslında 20bin veya yılda bir zorunlu olmalı, ülkemizde kötü lpg nedeniyle 6 ay- 10bin km de bir tercihen olmalı.
    ama 8bin km de de servis değişmemesi lazımdı.
    neyse zararı olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: homebird

Aracın ön ve arkasına park sensörü taktırmayı düşünüyorum. Tavsiye ve deneyimlerini paylaşacak var mı? Birkaç ürün buldum ama ne olduklarını bilmiyorum.

Not: Park sensörüne 700 tl diyen "Çorum Şamlıoğlu Servis"e burdan saygılar(!) gönderiyorum.

http://www.cenmaxsatis.com/4305,PR-155.html

http://www.hepsiburada.com/liste/inwells-on-arka-6-gri-sensor-park-sensoru-3-mt-30-cm-348859/productDetails.aspx?productId=otm348859&categoryId=20024959

http://www.hepsiburada.com/liste/dreamcar-drk-park-sensoru-on-arka-6-sensorlu-dijital-ekranlises-ikazli-65234/productDetails.aspx?productId=otev65234&categoryId=20024959

http://www.hepsiburada.com/liste/cyclone-bh076-on-arka-kose-sensorlu-dijital-gostergeli-6li-park-sensoru/productDetails.aspx?productId=otrg1679&categoryId=20024959

bendeki park sensörü de CENMAX 8'li sanırım, çok memnunum.
    tepkimesi çok hızlı.
    ön camın sol alt köşesinde duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

quote:

Bugün aracımı lpg kitini taktırdığım Brc servisinin telefonla araması sonucu lpg filtre değişimi ve kaçak kontrolüne götürdüm. Kit Mayıs ayında takılmışti, Brc firmasnda garantinin devam etmesi için 6 ay yada 10000 km zorunluluğu varmış Bir yaşıma daha girdim. Sizcede 6 ay çok kısa deģil mi? Normalde götürmezdim ancak araca ekstra motor sigortası yaptırdığım için mecbur kaldım. Araçtan çıkan filtrede en ufak bir kirlilik ibaresi yoktu ve 8000 km yol yapmıştım. Sonuç cepten çıkan 50 tl

TOYOTA servisleri nasıl ki 15 bin de bir değil de 10 bin de çağırıp düdüklüyorsa,
    al birini vur ötekine.
    20bin km veya yıl da bir filtre değişimi olması lazım. fiyatı da ayar dahil 40 liraydı.
    aslında 20bin veya yılda bir zorunlu olmalı, ülkemizde kötü lpg nedeniyle 6 ay- 10bin km de bir tercihen olmalı.
    neyse zararı olmaz.

hep öyle işin içinde garanti varsa acısını çıkarıyorlar 6 ayda bir lpg filtresi mi değişirmil hep vurguncu bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

quote:

al birini vur ötekine.
    neyse zararı olmaz.

hep öyle işin içinde garanti varsa acısını çıkarıyorlar 6 ayda bir lpg filtresi mi değişirmil hep vurguncu bunlar

Israrla sordum ' daha 10 bin yapmadım 6 ay çok erken değil mi ' dedim ama garanti için böyle bir şart koymuşlar. Onceki araçlarımın birinde zavolli kit vardı. Zavolli'de 15000 km yada 1 yıl şeklinde bu bakım olayı. Araban mı var derdin var arkadaş bu nedir ya

• 914 Cevap
    20532 Görüntüleme
    24 Favori...

Konuyu açarken korkmuştum böyle inceleme mi olur diyenler olacak diye; ama şaşırdım açıkçası ne çok avensis meraklısı ya da ne çok avensis düşünen insan varmış.

Konuyu açtıktan sonra tam hatırlamıyorum ama 2-3 kişiye forumdan avensis aldırdım.Alan arkadaşlara konuya gelip aracı eleştirin demiştim hemen hepsi geri dönüş yaptı ve söylediklerimden daha iyi olduğunu söyleyip teşekkür ettiler.

Az da olsa faydalı olduğum için ben de mutlu oluyorum belki de işim gereği insanlarla bir şeyi paylaşma ihtiyacımın dışa vurmuş şekli olsa gerek.

İlgilenen herkese teşekkürler.

Allah kimsenin ağzının tadını bozmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzade0606 -- 7 Aralık 2014; 15:02:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

914 Cevap
    19532 Görüntüleme
    24 Favori...

Konuyu açarken korkmuştum böyle inceleme mi olur diyenler olacak diye; ama şaşırdım açıkçası ne çok avensis meraklısı ya da ne çok avensis düşünen insan varmış.

Konuyu açtıktan sonra tam hatırlamıyorum ama 2-3 kişiye forumdan avensis aldırdım.Alan arkadaşlara konuya gelip aracı eleştirin demiştim hemen hepsi geri dönüş yaptı ve söylediklerimden daha iyi olduğunu söyleyip teşekkür ettiler.

Az da olsa faydalı olduğum için ben de mutlu oluyorum belki de işim gereği insanlarla bir şeyi paylaşma ihtiyacımın dışa vurmuş şekli olsa gerek.

İlgilenen herkese teşekkürler.

Allah kimsenin ağzının tadını bozmasın

Bu tür konular her araç için ve sizin gibi tarafsız yapılırsa araç alacaklar için çok yararlı olur diye düşünüyorum.

• beyzade0606 kullanıcısına yanıt
    benim de avensis almamda ciddi şekilde belirleyici oldunuz sağolun varolun :)
  • bahaman B kullanıcısına yanıt
    Hocam bagajda bagaj kapama düğmesi mi var?? Bir de yanında küçük düğme mi var? 3 yıldır aracı kullanıyorum farkedemedim demekki. Nerede bu düğmeler?

Bir de aracı satmaya kalksam tahminen kaç lira eder? (2010 Elegant 65binde değişen yok, ön-arka tampon boyalı(fotoğrafları var))
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakmurat38

Hocam bagajda bagaj kapama düğmesi mi var?? Bir de yanında küçük düğme mi var? 3 yıldır aracı kullanıyorum farkedemedim demekki. Nerede bu düğmeler?

Bir de aracı satmaya kalksam tahminen kaç lira eder? (2010 Elegant 65binde değişen yok, ön-arka tampon boyalı(fotoğrafları var))

Toyota ambleminin altından normal şekilde bagajı açıyormuş gibi yapın , işaret parmağınızı 1-2 cm sağa kaydırın. Kuru fasulye kadar bir düğme denk gelecek, ona basın. Bagaj açıkken plaka lambasına doğru bakarsanız görulebilir.
    3 yıldır göremedim diye araba mı satılır.
    Şaka tabi.
    45-48bin lira edebilir.
    42-43 den aşağı düşmez, 50 den de yukarı çıkmaz.
    Elegant extra değil ve lpg yok diyerekten ...

• quote:

2010 modellerde durum nasıl bilmiyorum ama o düğmeler var hocam dikkatli bakın

• Allah Allaah o kadar plaka ampulu değiştirdim o kadar keçeyi söktüm taktım görmedim. Birazdan aşağı inip bakacağım
    Yazmayı unuttum hocam prins lpg'de var. 2 bin lira daha eklesem fiyata sorun olmaz heralde

lordford50 hocam arabamdan memnunum da cc ve anahtarsız giriş olayı beni benden alıyor. Sırf bu yüzden değiştirmek istiyorum.
    bahaman hocam teşekkür ederim bakıp sonucu yazarm. Belki de yoktur :))
  • burakmurat38 B kullanıcısına yanıt
    anladım, elegant extra almak üzere satıyorsunuz yani.
    5bin ekleyerek 2011 e.extra.
    10bin lira ekleyerek makyajlı kasa 2012-2013 elegant extra alabilirsiniz.
    not: mevcut aracınıza CC taktırılabilir diye biliyorum.
  • quote:

Allah Allaah o kadar plaka ampulu değiştirdim o kadar keçeyi söktüm taktım görmedim. Birazdan aşağı inip bakacağım
    Yazmayı unuttum hocam prins lpg'de var. 2 bin lira daha eklesem fiyata sorun olmaz heralde

lordford50 hocam arabamdan memnunum da cc ve anahtarsız giriş olayı beni benden alıyor. Sırf bu yüzden değiştirmek istiyorum.
    bahaman hocam teşekkür ederim bakıp sonucu yazarm. Belki de yoktur :))

olması lazım hatta bagaj kilit düğmesine bastığınız zaman kapılar açıksa onları da komple kilitliyor sadece bagajı değil.

bu arada aynen cc takılabilir aslında diye düşünüyorum ama tabi anahtarsız giriş ve çalıştırma bambaşka bir olay

• Hocam baktım da öyle bir düğme yok bagajda. Satmam için bir neden daha çıktı
    Sanırım anahtarsız giriş olanlarda var "Anahtarı ceplerinden çıkarmadan kilitlesinler" diye düşünmüş olabilirler.
    Bizim için de "zaten anahtar ellerinde, kilitlesinler" diye düşünmüşlerdir kesin.

Hız sabitleyici takılabiliyor evet. Ama e.extra modellerinde frenleme gibi ek özelliklerde var (kitapçıkta görmüştüm)

İlanlara baktım da hocam piyasa 'uçmuş' Benim aldığım zamanlarda 40-42 arası elegant, 44-46 arase e.extra alınabiliyordu.
    Bu gidişle yaza doğru 50bin yazıp satmayı deneyeceğim
    48'e de e.extra alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakmurat38 -- 2 Aralık 2014; 21:43:59 >

• quote:

Hocam baktım da öyle bir düğme yok bagajda. Satmam için bir neden daha çıktı
    Sanırım anahtarsız giriş olanlarda var "Anahtarı ceplerinden çıkarmadan kilitlesinler" diye düşünmüş olabilirler.
    Bizim için de "zaten anahtar ellerinde, kilitlesinler" diye düşünmüşlerdir kesin.

Hız sabitleyici takılabiliyor evet. Ama e.extra modellerinde frenleme gibi ek özelliklerde var (kitapçıkta görmüştüm)

İlanlara baktım da hocam piyasa 'uçmuş' Benim aldığım zamanlarda 40-42 arası elegant, 44-46 arase e.extra alınabiliyordu.
    Bu gidişle yaza doğru 50bin yazıp satmayı deneyeceğim
    48'e de e.extra alırım

Hadi hayirlısı. Demek anahtarın var senin neyine bagaj kapatma düğmesi demiş toyo amca 2009 haziran ayında bu kasa yeni gelmişti ve siyah renk Elegant için 42 bin tl (sıfır) fiyat vermişti bayi. Ben mahalle baskısıyla benzinli corolla elegant almıştım 39 bin tl verip. Ama sonunda doğru yolu buldum 4 sene sonra Allah gönlüne göre versin Burak kardeş. 40-45 aralığında aracını satıp 2012 makyajlı alabilirsin 55 bine. Yaza kadar yeni kasa gelirse şimdiki güncel kasanın fiyatı bir miktar daha düşer. Yeni kasada düzgün bir otomatik şanzıman olursa bende düşünüyorum değiştirmeyi. Birde 1.6 dizel olursa tadından yenmez ama Toyota'da zor bu işler. İlla 10 sene geriden gelecek

• Aslında bu düğmenin Sadece akıllı anahtar olan modellerde olabileceği aklıma gelmedi değil.
    fren konusunda fark olduğunu düşünmüyorum.
    güvenlik donanımları aynı diye biliyorum.
  • burakmurat38 B kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 3 Aralık 2014; 6:37:54 >
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    Güvenlik donanımları aynı hocam da hız sabitleyicinin frenini kastetmiştim. Mesela siz 120km sabit hız ile gidiyorsunuz. Önünüze 100km hızla giden bir araç çıktı. Öndeki aracın hızına göre sizin aracınız frene basarak aracı yavaşlatıyor ve önünüzdeki engel kalktığında tekrar 120 km hıza ulaşıyor. Radar sistemi diyelim.

lordford50 hocam sizin toyota forumdaki kullanıcı adınız neydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakmurat38 -- 3 Aralık 2014; 0:11:24 >
  • quote:

Güvenlik donanımları aynı hocam da hız sabitleyicinin frenini kastetmiştim. Mesela siz 120km sabit hız ile gidiyorsunuz. Önünüze 100km hızla giden bir araç çıktı. Öndeki aracın hızına göre sizin aracınız frene basarak aracı yavaşlatıyor ve önünüzdeki engel kalktığında tekrar 120 km hıza ulaşıyor. Radar sistemi diyelim.

lordford50 hocam sizin toyota forumdaki kullanıcı adınız neydi?

o forumda yokum ben.
    .
    bahsettiğin radar sistemi volvolarda felan var bizde yok.
    ama şu var:
    aracın hızı sabitlediğiniz hıza göre +-14 den fazla sapma gösteriyorsa hız sabitleyici devre dışı kalıyor.
    mesela 6. vitesde 120 hız ile gidiyorsunuz, dikkatiniz dağıldı ve uçurumdan aşağı doğru araç yoldan çıktı ve hızı 130-135... hızlanıyor ,
    tam bu arada cc devre dışı kalıyor. yer çekiminin haricinde dahada fazla hızlanması engellenmiş oluyor.
    veya 6. viteste 120 ile giderken dik bir rampaya denk geldiniz, vites küçültmeniz gerekiyor ama yapmadınız,
    araç 110-105... yavaşlıyor rampada malum.
    tam bu esnada cc iptal oluyor ve mecburen vites değişiyorsunuz. hatırlatmış oluyor yani.
    işte burada cc ile otomatik vites kombinasyonunun konforu ortaya çıkıyor.
    sevinsin 1.8 cvt multidrive S sahipleri. hakkıdır.

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.