Şimdi Ara

2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB Multiair TCT vs 2014 Opel Astra 1.4T 140hp veya 2011 Opel Astra 1.6T 180hp (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: WalterWhite00

2012 model 1.4 TCT 170lik Giulietta aldım 3 hafta kadar önce. Alacaksanız kesinlikle spor paket tavsiye ediyorum , aracın iç mekan kalitesini 2 gömlek üste taşıyor. Tasarım olarak , prestij olarak dikkat çekicilik olarak astra'dan daha üstün bir araç. Çok konforlu bir araç değil ancak inanılmaz zevkli sürüşü var.. Astra'nın sürüşü hakkında çok bilgim yok.

Aracımla 250 km kadar yaptım şehiriçi. Sakin kullanıyorum ve bilgisayarda görünen tüketim ortalamam 8.3 LT şu an. Ortalama hız 26-28 km civarı. Sürekli rush hour saatlerinde dur kalk trafikteyseniz 9-10 ltlere çıkabilir ancak normal şehiriçi kullanımda yakıtı iyi gayet. TCT şanzımandan genel olarak memnunum. Vites geçişleri falan pek hissedilmiyor. İlk kalkışta 20 km hıza ulaştığında devir 3000 e çıkıyor, şanzıman vites atıyor o esnada, ondan sonra yağ gibi akıyor.. 20'ye kadarki hızda da zaten bişey hissetmiyorsunuz pek. Vites düşürürken çok ufak bir sarsıntı yapabiliyor bazen. Ona da 3-4 kere denk geldim. Rahatsız eden bir sarsıntı değil. Gayet yumuşak. Önceki aracımda da vardı. Kullanımımdan kaynaklı da olabilir.

Olur da alırsanız bu güzelim motoru lpg ile mahvetmemenizi öneririm. Lpg'ye ihtiyaç duyacak kadar çok kullanıyorsanız zaten daha ekonomik bir araç alın derim. Önceki arabam lpg'liydi ve çekiş gücünden illallah etmiştim artık. Lpg takılan araçta motor sesi bile değişir. Bu aracın o kadar güzel bir motor sesi var ki, daha önce 2012 megane vardı bende, gideceğim yere bir an önce gitmek istiyordum, şimdi ise arabada daha fazla vakit geçirmek, o sesi daha çok duymak istiyorum.

Hayırlı uğurlu olsun. Kaç model aldınız ve fiyatı nedir ?
    İzlenimlerinizi çok beğendim bende geçenlerde sifir araçta bir kampanya olduğu için(yarısı şimdi yarısı 1 sene sonra) test surusune gittim aracın. Daha önceden hiç kullanmamıştım ve test araçları ne yazıkki 1.6jtd 120hp dizel otomatik olan yeni seri idi o yüzden benzinli test edemedim. Araç yanlış hatirlamiyorsam spor donanım idi. Arka diz mesafesi oldukça dar ve arka yaşam alanı için dusunulmemis bir araç ve suspansiyonlari bana C segmente göre biraz sert ve konforsuz geldi. Bunların yanında yol tutuşu olsun,vites geçişleri olsun beni yeterince tatmin etti. Lansman rengi olan o kırmızı renkte oldukça güzel oturmuştu alfaya. Ayrıca,dynamique moda alınca aracın karakteristiği gerçekten değişiyor! Bir anda gaz pedalı cevabı,vites atma devri olsun çok cok fark ediyor. 120hp dizel olmasına rağmen beni tatmin etti, benzinlisini düşünemiyorum bile o eminim çok daha iyidir. Goruslerinizi paylaştığınız için ayrıca tekrardan teşekkür eder, keyifli sürüşler dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2012 model 16000 kmde aldim, spor 1 paket olarak geciyor hocam, 65000 fiyati.. Arac zaten aile kullanimina uygun bir arac degil, arka koltuklar falan bana asiri dar gelmedi, bmw 116ya bakmistim once, bu ondan daha genis gibi, ama tabi bir golf ya da astra kadar da degil. Tct guzel bir sanziman bence, dsg gibi kronik arizasi yok en azindan, opelin sanzimanini pek bilmiyorum ancak tct kadar iyi oldugunu sanmiyorum okudugum incelemelere gore.aracin surus modlari cok basarili,170likte D modunda araci tutamiyorsunuz, ben sehiricinde D moduna gecemiyorum korkudan suspansiyonlari sert evet.. Kotu yollarda kullaniyorsaniz rahatsiz edicektir. Eski megane'im kadar konforlu bir arac degil ancak elli kere ona tercih ederim. Karakterli bir arac :)

Eger en az 5 yil kullanmayacaksaniz sifir almanizi tavsiye etmem, ikinci elde deger kaybeden bir marka. Ikinci el temiz bulursaniz daha iyi olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 18 Eylül 2016; 19:17:11 >

• @WalterWhite00
    20'de 2'ye atması ilk çalıştırmanın hemen sonrasındaki harekette yani motor soğukken oluyor.

Edit: Sabah kontrol ettim 16-17 gibi atıyor, tam 20 değil.

Daha sonraları sakin kullanılıyorsa araç 10-15 gibi 2'ye geçiyor. Vites düşürme esnasında sarsıntı yok aslında, sizin hissettiğiniz muhtemelen ilk çalıştırmadan sonraki 5-10 sn.lik süreçteki yavaşlamada olmuştur. 2012 model olup 16 binde iyi araç bulmuşsunuz, kazasız belasız

@Ecynox
    Test ettiğiniz araçtaki koltuklar A serisindekine benzeyen deri/alcantara olan yeni tip spor koltuklar, kafalık ve sırt kısmı birleşik olan. O koltuklu giularda arka bölüm ferahlık olarak gerçekten sıkıntılı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 19 Eylül 2016; 9:26:04 >
  • WalterWhite00 kullanıcısına yanıt
    Daha önceden özelden aracınızın alım aşamasında mesajlaşmamız olmuştu, hatırlarsınız. Geç kalmış olsam da öncelikle hayırlı ugurlu olsun, güle güle kullanın.

Bu aracın ikinci elinin çok değer kaybettiğini iddia edenlerden dolayı biz de buna neredeyse inanır hale geldik. Aracın öncelikle kırmızı olanının çok dikkat çektiğini, gerek ben gerekse diğer arkadaşlar sıkça ifade ettik. Ama ikinci eli yokmuş, fiyatı çok düşüyormus diyen arkadaşlara sizin aracınızı örnek veriyorum bilesiniz .

Ayrıca geçenlerde hiç başıma gelmeyen birşey oldu, onu da belirteyim; Safranbolu Amasra gezmesi sırasında bir kız aracın çeşitli yönlerden fotoğrafını çekti . Açıkçası tasarım olarak gerçekten etkiliyici bir araç (2010'da çıkmasına rağmen) olduğuna şahit olmak insanın gururunu oksuyor.

• Orhan Hoca kullanıcısına yanıt
    Eski aracım kırmızıydı, çok güzel bir renk ama kiri gösterme konusunda bir o kadar kötü. Bazen oto yıkamadan eve varana kadar kirlendiği oluyordu.

Beğeni göreceli ama bence Giu kırmızı olunca arka tarafın güzelliğini çok göstermiyor sanki, stoplar pek belli olmuyor. İlla kırmızı olacaksa tercihim 8C kırmızısı olurdu;
     2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB Multiair TCT vs 2014 Opel Astra 1.4T 140hp veya 2011 Opel Astra 1.6T 180hp

• Güzel fiyata almışsınız tekrardan hayırlı olsun. Maalesef benim maximum bütçem 60.000 TL bu fiyata kadar temiz bulabilirsem almayı düşünürüm. Spor paket bulabilir miyim bilmiyorum ama genelde incelediğim ilanların çoğu kazalı idi bunlarda 50-55 civarında

• Hepinize teşekkürler arkadaşlar :)

@Orhan Hoca; tabi ki bizim gibi "temiz olsun 3 kuruş fazla olsun" diye düşünen insanlar var. o yüzden dediğiniz gibi temiz ve dolu bir araç marka ve modeli ne olursa olsun , fiyatı çok uçuk yazılmamışsa satılıyor kısa sürede. ben de trafikte ara ara giulietta'mı seyredenleri gördükçe mutlu olmuyor değilim. tabi altımızdaki bi maserati değil ama dikkat çekici bir araca sahip olmak güzel. memlekete gideceğim için 2 hafta giu'mdan ayrı kalacağım diye dert basmaya başladı

@kahraman202; evet hocam araç kendini çalıştırdıktan birkaç dakika sonra toparlıyor sanki. başta devir çabuk yükselip araç normal haline göre daha bi zorlanıyor gibi oluyor ama birkaç dakikaya hemen toparlanıyor ve canavar haline dönüyor :)

@Ecynox ; 60 000 tl civarına da düşük km giu'lar vardı ben aldığımda. o fiyata spor paket ve düşük km biraz zor gibi ama spor paketi eleyebilirsiniz sizin için çok büyük bir artı değilse. ben çok titiz olduğumdan temizliği kolay diye spor paketin deri döşemesi için aldım umarım siz de istediğiniz gibi bir tane bulursunuz. denk gelirsem haber ederim mutlaka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 19 Eylül 2016; 20:07:48 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.