Şimdi Ara

2012 CHEVROLET AVEO (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
14
Favori
163.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: digital34

quote:

Orijinalden alıntı: JudasRising

quote:

Orijinalden alıntı: karandiru

quote:

Bugün aracıma necvox dvd navigasyon sistemini taktırdım.Cihaz arayüzü hariç hoşuma gitti.Arayüz biraz basit kaçmış gibi.

Dostum montajı nerede yaptırdın ? sistemi ayrımı aldın komplemi taktırdın ?

Chevrolet servisinde taktırdım onlarda cihaz vardı zaten, gittim ve 3 saat civarında taktılar cihazı.

kardeş resim koyarmısın yakıştıysa eger bende taktırıcam birde fiyat söylermisin

http://www.chevroletclubtr.com/yeni-aveo-navigasyon-dvd-sonunda-taktirdim-t3505.0.html
    Burdaki cihaz taktırdığım.Ben 2000 TL'ye taktırdım ama daha ucuza taktıranlarda var başka servislerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: MICROBE

quote:

Orijinalden alıntı: aygun02

merhaba arkadaşlar ...
    yeni aveonun en beğenmediğiniz yönü nedir acaba....
    sedanlarda arkda oturanlaruın başı neredeyse arka bagaj camına değiyor deniyor durum nedir acaba ?
    süspansiyonu nasıl ... tümsek geçişleri kötü asfaltta ses alma durumu nedir
    birde saanki ön tampon yere çok yakın ... bu konuda sorun yaşanırmı malum yollarımız kötü tümsek çukur çok ...
    son olarak 95bg olan 6. vites 2000 devirde sürati nedir? 75 bg olanın 5. vites 2000 devir sürati nedir ?
    teşekkürler....

Aveonun en beğenmediğim yeri kredi ödemeleri, öde öde bitmiyo arkadaş yaaa

Arka camda bende sıkıntı yok zaten arkaya sadece eşim ve 2,75 yaşında oğlum oturuyor, onlarda da "neredeyse değecek" durum yok. Ama belki Sinan Şamil Sam gibi veya Ahmet Taşcı gibi insan azmanı birisi oturursa olabilir. Arka camdaki espiri camın biraz yatık olması ama bu yüksekliği etkilemez, sadece bagaj kapağını daraltır.

Süspansiyonlar biraz sert gibi eski aracımdaki (2008 Opel Corsa) süspansiyon konforu var dersem yalan olur. Ama arabayı total düşününce bu çok büyük bir sıkıntı değil, sonuçta herkes bu arabadan önce Corsa kullanmış olmuyor. Yani bir Lada kullanıcısına Aveonun süspansiyonunu sorsan belkide mükemmel der.

Forumdaki bazı arkadaşlar yüksek hızlarda aracın içerisine ses aldığını söylemişlerdi çok daha önceleri. Benim bu konuda tecrübem yok. Zaten 100' den yukarı çıkma alışkanlığım çok yok.

Evet ön tampon yere çok yakın, sanırım chevroletin sitesindemi biryerlerde "alçaltılmış spor şasi" diye birşey okumuştum ama yanlış hatırlıyor da olabilirim. Aslında arabayı bence öne çıkaran unsurlardan biri de bu çok sportif ve havalı gösteriyor. Ancak en fazla sorun yaşayanlardan biri benimdir herhalde, evimin otoparkına çok dik iniliyor her sabah ve her akşam tamponun altındaki siyah bandı sürttürüyorum, ayrıca yollarda hız düşürücü kasistlerden geçerken de eğer biraz hızlıysanız siyah bant sürtülüyor. Belki herkeste olmuyordur. ama benim oluyor. Yani bilmediğiniz bir yolda hızlı gidiyorsanız ve karşınıza aniden kasist çıkarsa sıkıntı olabilir.

Benim aracım 95 hp sedan, yakıt konusu ise uzmanlık alanım.

1.3 LTZ 95 hp Sedan bir araç 1700 - 1800 devirlerde 90 - 95 km hızla gidiyor. (İstanbulda ikamet ediyorum her 1 - 1,5 ayda bir Bursaya giderim. Arabayı aldığımdan beri 3 - 4 sefer Bursaya gittim. Her seferinde bu şekildeydi.)

Daha öncede yazdım tekrar edeyim İstanbul - Bursa / / Bursa - İstanbul arası tamamı karadan toplam 550 km yolda, aynı devir ve aynı hızda 100 km' de
    klima kapalı 4,2 lt (16 kuruş)
    klima açık 5,2 lt (20 kuruş) yakıt sarfiyatı oluyor.

1.3 LTZ 95 hp Sedan bir araç 2000 - 2100 devirlerde 110 - 115 km hızla gidiyor. (Sadece 1 kere İstanbul' dan Çanakkale - Biga arasında denenmiş değerdir.)

Benim tecrübelerim böyle umarım yardımcı olmuşumdur.

Saygılar

açıklamalardan dolayı çok teşekkürler
    çok faydalı oldu ...

• quote:

quote:

Bugün aracıma necvox dvd navigasyon sistemini taktırdım.Cihaz arayüzü hariç hoşuma gitti.Arayüz biraz basit kaçmış gibi.

Dostum montajı nerede yaptırdın ? sistemi ayrımı aldın komplemi taktırdın ?

Alıntıları Göster
    Ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum...

Yanlız dikkat edin, Araç takla atmasına rağmen direkler sağlam duruyor, kabin sağlam.

Emniyet kemeri takılsaymış.....neyse vade sonuçta ancak burada emniyet kemerinin önemide ortaya çıkıyor...!!!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: karax2008

Ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum...

Yanlız dikkat edin, Araç takla atmasına rağmen direkler sağlam duruyor, kabin sağlam.

Emniyet kemeri takılsaymış.....neyse vade sonuçta ancak burada emniyet kemerinin önemide ortaya çıkıyor...!!!!!

Alıntıları Göster
     2012 CHEVROLET AVEO

• quote:

2012 CHEVROLET AVEO

Alıntıları Göster
     2012 CHEVROLET AVEO

• quote:

2012 CHEVROLET AVEO

Alıntıları Göster
    aracın arka oturma mesafesi oldukça iyi...

içeri kesinlikle ses almıyor, bende 1.4 LTZ var inanın aracın çalıştığını anlamıuyorum bazen...

Yüksek hızlarda rahatsız etmeyen bir ses var ancak istanbulda uygulanan sessiz asfalt teknolşojisinde o seside duymuyorsunuz...

Ön tampon alçak ancak ondada tampon koruyucu bir lastik var...

Yakıt ekonomisi oldukça iyi, benzinin 4.5 TL olduğu bir memlekette bu değerler çok çok iyi...

Ayrıca microbe kardeşimin toplumsal mesajının hepsine katılmakla birlikte, insanlarda bulunan değer yargısını kırmak çok zordur bu nedenle kendinizi zorlamayın. İnsanlar yavaş yavaş anlayacaktır. Kafalardaki bu zihniyet değişmektedir, Unutmayın artık yurdum insanı çin malı araçları bile almakta tereddüt etmemektedir ki kaldı ki GM/chevy den bahsederken durmak lazım.

Bu aracı düşünen arkadaşlar.... çevrenizdeki "bunu alacağına git polo al" diyen zihniyete karşı gidip çok daha fazla donanım, güvenlik ve ekonomik olan bu araçları tercih edin ki bu tekel zihniyet kırılsın. Ben gidin chevy alın demiyorum ancak gidip bomboş arabalarada tonlarca para verip almayın....

****Buda aveonun satış başarısını gösteren link*****

http://www.arabam.com/haber/Sirketlerden-Haberler-Guvenlikte-Birinci-Satista-Birinci/Detay-295518

• quote:

Orijinalden alıntı: egemen_ertas

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: varan100

yeni aveo sahiplerine bir sorum olacak.. chevrolet nin sitesinden özelliklerine bakıyorumda yol bilgisayarı diye bir özelliği göremiyorum. bu araçta yol bilgisayarı var mı? varsa anlık tüketimi gösteriyor mu? teşekkürler.

Yol bilgisayarı var ama anlık yakıt tüketimini göstermiyor. ortalama hız / ortalama yakıt tüketimi / menzil / toplam aracın çalıştığı süre' yi gösteren ne hikmetse anlık yakıt tüketimini koymayı akıl edemedikleri bir bilgisayar mevcut. Yol bilgisayarı değilde yol hesap makinesi diyebiliriz.

Şaka şaka aveomu çok seviyorum. ama yinede anlık tüketim olsaydı tadından yenmezdi.

araçta kaç kilometre yol gittiğini gösteren sayaç yok dimi..toplam gidilen kilometreyi gösteriyorda, hani sayacı sıfırlayıp bir depo benzinle kaç kilometre yol yaptığımızı gösteren sayaç yok dimi..ben bulamadımda... bizim eski astrada toplam kilometrenın hemen üstünde vardı..sayacı sıfırlayıp lpg ile gittiğim yolu hesaplardım hep..şimdi toplama çıkarma yapacaz galiba :D

araçta her yakıt alındığında sıfırlanıp o depo ile kaç km yol gittiğini gösteren sayaç var.

Sinyal kolunun üzerinde menü yazan bir düğme var.

o düğmeye basın, yol bilgisayarında ya ortalama yakıt tüketimi vs bilgileri gösteren üst kısım yanıp sönmeye başlar yada toplam km ve bir depo yakıtla kaç km gittiğini gösteren alt kısım yanıp sönmeye başlar.

eğer üst bilgiler yanıp sönüyorsa, alt bilgiler yanıp sönene kadar menü tuşuna basın.

Alt bilgiler (toplam km ve o depo ile ne kadar km) yanıp sönmeye başladıysa, sinyal kolun yardımıyla toplam km değilde, o depo ile gidilen km bilgisini ekrana getirin.

Dijital göstergenin üzerinde küçük bir düğme vardır ona 2 - 3 saniye basılı tutun değer sıfırlanacaktır.

Biliyorum çünkü daha sabah yaptım.

Biliyorum çünkü depomu şimdiye kadar 20 kere fulledim hepsinde aynı şeyi yaptım.

Aracım 1.3 LTZ Sedan

LS' de de böyle bişey varmı bilmiyorum.

Saygılar

mıcrobe cevap için teşekkür ederim..saygılarımla...hemen denicem..

Dostum ne yaptın denedin mi oldu mu ?

• quote:

2012 CHEVROLET AVEO

bu araçta 6 havayastığı standart olarak biliyorum. madem öyle neden perde havayastıkları açılmamış ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: varan100

yeni aveo sahiplerine bir sorum olacak.. chevrolet nin sitesinden özelliklerine bakıyorumda yol bilgisayarı diye bir özelliği göremiyorum. bu araçta yol bilgisayarı var mı? varsa anlık tüketimi gösteriyor mu? teşekkürler.

Yol bilgisayarı var ama anlık yakıt tüketimini göstermiyor. ortalama hız / ortalama yakıt tüketimi / menzil / toplam aracın çalıştığı süre' yi gösteren ne hikmetse anlık yakıt tüketimini koymayı akıl edemedikleri bir bilgisayar mevcut. Yol bilgisayarı değilde yol hesap makinesi diyebiliriz.

Şaka şaka aveomu çok seviyorum. ama yinede anlık tüketim olsaydı tadından yenmezdi.

araçta kaç kilometre yol gittiğini gösteren sayaç yok dimi..toplam gidilen kilometreyi gösteriyorda, hani sayacı sıfırlayıp bir depo benzinle kaç kilometre yol yaptığımızı gösteren sayaç yok dimi..ben bulamadımda... bizim eski astrada toplam kilometrenın hemen üstünde vardı..sayacı sıfırlayıp lpg ile gittiğim yolu hesaplardım hep..şimdi toplama çıkarma yapacaz galiba :D

araçta her yakıt alındığında sıfırlanıp o depo ile kaç km yol gittiğini gösteren sayaç var.

Sinyal kolunun üzerinde menü yazan bir düğme var.

o düğmeye basın, yol bilgisayarında ya ortalama yakıt tüketimi vs bilgileri gösteren üst kısım yanıp sönmeye başlar yada toplam km ve bir depo yakıtla kaç km gittiğini gösteren alt kısım yanıp sönmeye başlar.

eğer üst bilgiler yanıp sönüyorsa, alt bilgiler yanıp sönene kadar menü tuşuna basın.

Alt bilgiler (toplam km ve o depo ile ne kadar km) yanıp sönmeye başladıysa, sinyal kolun yardımıyla toplam km değilde, o depo ile gidilen km bilgisini ekrana getirin.

Dijital göstergenin üzerinde küçük bir düğme vardır ona 2 - 3 saniye basılı tutun değer sıfırlanacaktır.

Biliyorum çünkü daha sabah yaptım.

Biliyorum çünkü depomu şimdiye kadar 20 kere fulledim hepsinde aynı şeyi yaptım.

Aracım 1.3 LTZ Sedan

LS' de de böyle bişey varmı bilmiyorum.

Saygılar

mıcrobe cevap için teşekkür ederim..saygılarımla...hemen denicem..

Dostum ne yaptın denedin mi oldu mu ?

evet hocam, kılomtreyı trıp moduna getrdm, sıfırladık..sagolsn yardmlar icin;)

• quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

quote:

2012 CHEVROLET AVEO

bu araçta 6 havayastığı standart olarak biliyorum. madem öyle neden perde havayastıkları açılmamış ?

muhtemelen emniyet kemerleri takılı değildir. kaza sonrası maliyeti azaltmak için kemer takılı değilse hy patlamıyor.(yanlışım varsa düzeltin).Belki de yandan fazla hasar almadığı için patlamamıştır.ikisin denbiri...

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetykm

quote:

quote:

2012 CHEVROLET AVEO

muhtemelen emniyet kemerleri takılı değildir. kaza sonrası maliyeti azaltmak için kemer takılı değilse hy patlamıyor.(yanlışım varsa düzeltin).Belki de yandan fazla hasar almadığı için patlamamıştır.ikisin denbiri...

bu emnıyet kemeri takılmazsa acılmaz olayı gerçek dışı bir bilgidir. aracın takla anında hava yastıkları patlaması gerekiyor. şaşırdım doğrusu. tam davalık konudur bu. aracım bu hale gelecek ve havayastıkları açılmayacak. ne zaman açılacak beyfendi ? adamlar ölmüş o hala yuvasında duruyo. yazık valla yazık !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanoona -- 14 Ağustos 2012; 0:23:21 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

2012 CHEVROLET AVEO

bu emnıyet kemeri takılmazsa acılmaz olayı gerçek dışı bir bilgidir. aracın takla anında hava yastıkları patlaması gerekiyor. şaşırdım doğrusu. tam davalık konudur bu. aracım bu hale gelecek ve havayastıkları açılmayacak. ne zaman açılacak beyfendi ? adamlar ölmüş o hala yuvasında duruyo. yazık valla yazık !!!

Alıntıları Göster
    2012 Yeni Aveo 2.0 LT HB

http://youtu.be/cqG4zIS3IWs

• quote:

2012 Yeni Aveo 2.0 LT HB

http://youtu.be/cqG4zIS3IWs

Alıntıları Göster
    Bu araçlarda 8 AIRBAG vardır... ayrıca yeni nesil airbag ler emniyet kemeri yok ise açılmamaktadır...
    Bildiğim kadarıyla airbagler SRP ve SRS olmak üzere ikiye ayrılıyor; biri emniyet kemeriyle bağımısz olarak çalışıyor, diğeri ise emniyet kemeri takılı değilse çalışmıyor. Daha ayrıntılı bilgi için başka bir siteden alıntı yaptım.

------------------------------

SRP Airbag Nedir ?

SRP : System for Restraint and Protection

Yani "Sınırlama ve Koruma Sistemi". Airbag (Havayastığı) 'in bir diğer ismi. Bu "SRP" adı ilk nesil havayastıklarında kullanılmıştır. Daha sonra "SRP 2" adında ikinci nesil ortaya çıkmıştır. Bu 2 ismi arka arkaya kullanan firmalardan biri "Renault" dur. Bu iki nesil arasında çok büyük farklar yoktur. Sadece havayastıklarını kontrol eden sistemlerde ufak yapısal değişiklikler vardır. Çalışma prensipleri aynıdır.

SRS Airbag Nedir ?

SRS : Supplementary Restraint System

Yani "İlave Sınırlama Sistemi". Bu da havayastığının diğer isimlerinden biridir. Bu ismin kullanılmasının "asıl" sebebi, sürücülere "Havayastığı, emniyet kemerine ek olarak geliştirilmiş bir güvenlik donanımıdır" kelimesini sürekli olarak hatırlatmaktır. Çünkü hepimizin bildiği gibi (özellikle Türk zekası bu konuda ileri seviyededir) havayastığı olan araçlarda bazı "akıllı" kullanıcılar, sırf havayastığı uyarı ışığı sönsün, rahatsız etmesin diyerek, emniyet kemerini takmakta ancak emniyet kemeri kendi üzerinden değil, koltuk üzerinden geçmektedir (!) yani sürücü emniyet kemeri takılmış koltuğa oturmaktadır (!)

Alıntıdır.

• quote:

Bu araçlarda 8 AIRBAG vardır... ayrıca yeni nesil airbag ler emniyet kemeri yok ise açılmamaktadır...
    Bildiğim kadarıyla airbagler SRP ve SRS olmak üzere ikiye ayrılıyor; biri emniyet kemeriyle bağımısz olarak çalışıyor, diğeri ise emniyet kemeri takılı değilse çalışmıyor. Daha ayrıntılı bilgi için başka bir siteden alıntı yaptım.

SRP Airbag Nedir ?

Yani "Sınırlama ve Koruma Sistemi". Airbag (Havayastığı) 'in bir diğer ismi. Bu "SRP" adı ilk nesil havayastıklarında kullanılmıştır. Daha sonra "SRP 2" adında ikinci nesil ortaya çıkmıştır. Bu 2 ismi arka arkaya kullanan firmalardan biri "Renault" dur. Bu iki nesil arasında çok büyük farklar yoktur. Sadece havayastıklarını kontrol eden sistemlerde ufak yapısal değişiklikler vardır. Çalışma prensipleri aynıdır.

SRS Airbag Nedir ?

Yani "İlave Sınırlama Sistemi". Bu da havayastığının diğer isimlerinden biridir. Bu ismin kullanılmasının "asıl" sebebi, sürücülere "Havayastığı, emniyet kemerine ek olarak geliştirilmiş bir güvenlik donanımıdır" kelimesini sürekli olarak hatırlatmaktır. Çünkü hepimizin bildiği gibi (özellikle Türk zekası bu konuda ileri seviyededir) havayastığı olan araçlarda bazı "akıllı" kullanıcılar, sırf havayastığı uyarı ışığı sönsün, rahatsız etmesin diyerek, emniyet kemerini takmakta ancak emniyet kemeri kendi üzerinden değil, koltuk üzerinden geçmektedir (!) yani sürücü emniyet kemeri takılmış koltuğa oturmaktadır (!)

Alıntıdır.

yeni aveoda srs airbag olduğu için emniyet kemeri ile alakası varmış! ayrıca emniyet kemerini taksalardı belki ölen olmazdı.Allah'ın takdiri ama....

• quote:

quote:

SRP Airbag Nedir ?

SRS Airbag Nedir ?

Alıntıdır.

yeni aveoda srs airbag olduğu için emniyet kemeri ile alakası varmış! ayrıca emniyet kemerini taksalardı belki ölen olmazdı.Allah'ın takdiri ama....

Alıntıları Göster
    nedense bu emnıyet kemeri ile olan ılıskıye hıc bısekılde guvenemıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanoona -- 15 Ağustos 2012; 2:18:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sefamegane

Aracın yerden yüksekliği ile ilgili sıkıntı yaşayan arkadaşımız oldu mu? Yani rogar kapağına, tümseklere değiyor mu? Standart Opel Corsa D ile aynı yerden yüksekliğe sahipse bu araç daha güçlü motoru için tercih edilebilir.

2012 CHEVROLET AVEO

Corsadan 3-4 cm daha alçak. Bayide elimle ölçtüm.

Bu arada LS'de de km sıfırlama göstergedeki düğmeden yapılıyor. Kolda menü tuşu yok. Ben de her doldurmada km sayacını sıfırlarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

quote:

Orijinalden alıntı: sefamegane

Aracın yerden yüksekliği ile ilgili sıkıntı yaşayan arkadaşımız oldu mu? Yani rogar kapağına, tümseklere değiyor mu? Standart Opel Corsa D ile aynı yerden yüksekliğe sahipse bu araç daha güçlü motoru için tercih edilebilir.

2012 CHEVROLET AVEO

Corsadan 3-4 cm daha alçak. Bayide elimle ölçtüm.

Bu arada LS'de de km sıfırlama göstergedeki düğmeden yapılıyor. Kolda menü tuşu yok. Ben de her doldurmada km sayacını sıfırlarım.

Alıntıları Göster
    Herkese Selamlar,

Bilen arkadaşlara bir sorum olacak;

Malum, aracımı alalı 7 ay oldu 13500 km' ye geldik. Bayramda yapacağım km' de düşünüldüğünde Eylülün İlk haftası servis zamanım geldi çattı.

Ben bu araca hangi motor yağını koyacağım?

Telefonla yetkili servisle görüşmüştüm onlar 5 - 30 dediler. Ama GM' nin kendi yağını istemiyorum. Eski aracıma Castrol koyduruyordum. Ama Castrolün bi EDGE si var bi de MAGNATEC i var EDGE pahalı MAGNATEC daha uygun vs vs vs vs bilen arkadaşlar bi yol gösterseler Ramazan ramazan sevaptır .

Aracım 1.3 95 beygir sedan yeni aveo

• quote:

Orijinalden alıntı: MCRB

Herkese Selamlar,

Bilen arkadaşlara bir sorum olacak;

Malum, aracımı alalı 7 ay oldu 13500 km' ye geldik. Bayramda yapacağım km' de düşünüldüğünde Eylülün İlk haftası servis zamanım geldi çattı.

Ben bu araca hangi motor yağını koyacağım?

Telefonla yetkili servisle görüşmüştüm onlar 5 - 30 dediler. Ama GM' nin kendi yağını istemiyorum. Eski aracıma Castrol koyduruyordum. Ama Castrolün bi EDGE si var bi de MAGNATEC i var EDGE pahalı MAGNATEC daha uygun vs vs vs vs bilen arkadaşlar bi yol gösterseler Ramazan ramazan sevaptır .

Aracım 1.3 95 beygir sedan yeni aveo

Alıntıları Göster
    halen yarı sentetiği kakalıyorlar, tam sentetik koy.

• quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

halen yarı sentetiği kakalıyorlar, tam sentetik koy.

Alıntıları Göster
    servise istediğin yağı sen al götür, koyarlar o zaman...
  • quote:

servise istediğin yağı sen al götür, koyarlar o zaman...

zaten öyle yapacağım da, yağ markası olarak, viskozite olarak biraz kafam karışık
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.