Şimdi Ara

2012 CHEVROLET AVEO (44. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.283
Cevap
14
Favori
163.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olacak

aracım 1.3 sedan, Chevroletin sitesinde aracın teknik özellikleri kısmında Tork değeri olarak 210Mn/1750rpm demiş.

Buradan anlamam gereken bu araç maksimum torku 1750 rpm' demi yakalıyor.
  • Bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olacak

aracım 1.3 sedan, Chevroletin sitesinde aracın teknik özellikleri kısmında Tork değeri olarak 210Mn/1750rpm demiş.

EVET
  • bu videodan anladığım kadarıyla hava yastıkları açılmış, ancak emniyet kemeri olmadan hava yastığı tek başına bir işe yaramıyor. (Allah rahmet eylesin, vadeleri yetmiş o ayrı bir konu)
  • quote:

Orijinalden alıntı: karax2008

Bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olacak

EVET

1750 devir de 210 newton tork üretiyor demek..
  • Arkadaşlar elimde LT orjinal teyp var.Navigasyon sistemi taktırdığım için satıyorum.İlgilenen arkadaşlar ulaşabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JudasRising

Arkadaşlar elimde LT orjinal teyp var.Navigasyon sistemi taktırdığım için satıyorum.İlgilenen arkadaşlar ulaşabilir.

fiyat nedir, ayrıca diğerini ne kadara taktırdınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

Orijinalden alıntı: JudasRising

Arkadaşlar elimde LT orjinal teyp var.Navigasyon sistemi taktırdığım için satıyorum.İlgilenen arkadaşlar ulaşabilir.

fiyat nedir, ayrıca diğerini ne kadara taktırdınız.

Fiyat konusunda piyasa araştırması yapıyorum.Almak gibi bir düşünceniz ve aklınızda bir fiyat varsa bana pm atabilirsiniz.Diğer sistemi ne kadara taktırdığımı yukarıda yazmıstım
  • ltz de yağmur sensörü var mı?
    bir de sileceklerin kademe süreleri çok uzun.
    servis bu süreleri ayarlayabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankarametinerr

quote:

Orijinalden alıntı: MICROBE

Bu arada banada ocakta arabayı alırken karter korumayı chevy bu araç için önermiyor demişlerdi. Ulen benide yemişler herhalde.

HERKESE ÖYle diyorlardı. ben yok takın dedim taktılar.

aynen banada öyle dediler ama ben illaki takacaksınız dedim ve 1 hafta sonra gittim taktırdım ücretsiz olarak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: m_h_o

bütçeme göre bagaj hacmi geniş, konforlu, güvenli bir araç arayışı içindeyken Yeni Aveo Sedan 1.3 LTZ Dizel oldukça kafama yattı.
    Gittim aracı bayide gördüm, inceledim. Oldukça hoşuma gitti. İşyerime dönüp birkaç arkadaş ile durumu paylaştım.
    Demediklerini bırakmadılar, neye uğradığımı şaşırdım. Vw den inilip chevroleye bilinir miymiş, iki senede dağılır o araç, o paraya golf var vs tarzında bir sürü yorum.
    Çok canım sıkıldı. nedir bu düşmanlık anlayamadım.

bu konuda daha önce kesbi adlı arakadaş olsun ben olayım 1.4 aveo otomatik forumunda bazı arkadaşlarla özellikle de polo kullanıcılarıyla çok tartıştık. Ben sizin canınızı sıkan şeyin toplumsal bir sorun olduğunu düşünüyorum, çünkü az çok bende aynı şeyleri yaşadım, forumlardan takip ettiğim kadarıyla da hemen hemen tüm reklamı yada bilinirliği Türkiye' de az olan her şey için aynısı konuşuluyor, tartışılıyor.

2011' in son haftasında 2008 model opel corsamı sattım 2012' nin ilk haftasında da 1.3. sedan ltz aveo aldım. Aldığım ilk günden beri arabadan dolayı gram pişmanlık duymadım. Hee şimdiki aklım olsa belki 1 sene sonra alsam maddi olarak şimdiki kadar zorlanmazdım. Ama gerek bagaj hacmi, gerek konforu, gerek araç özellikleri bakımından benim isteklerimi karşıladı yeni aveo. Aracı ilk aldığımda patronum kaça aldığımı sordu 40 000 TL dedim. O arabaya 40 000 TL verene kadar polo alsaydın ya dedi. Alman arabasıdır güvenlidir dedi. Polo gibi B segmenti HB araba düşünseydim Corsamı satmazdım artık çocuk falan var bagaj yetmiyodu vs dedim.

Çevremdeki bazıları 2. eli geberik elinde kalır dedi.

Forumdaki bazıları plastik çöplüğü dedi.

Dedi dedi dedi .........

Sonuç; bu NCAP testleri almana başka, ingilize başka yapılmadığına göre bu araç sınıfının en yüksek puanlarını aldı yani güvenliği almandan kötü değil.
    bu aracın dizel motoru fiatında kullandığı motorun aynısı yani daha önceden bilinmeyen acaba dedirtecek bişey yok.
    bu aracın servis hizmeti, evet pahalıdır ama en nihayetinde bir tata - chery değil. Yani yaygın.

O halde sorun aslında arabadan kaynaklanmıyor. Sorun bence başta da dediğim gibi toplumsal. "Bence" en zor olan şey yorum yapmak ama ne yazıkki memlekette en kolayı olmuş. herkes herşey hakkında bir yorum sahibi ama kimsede gerekli bilgi yok. Herkes herşey hakkında birşey söylüyor ama dayanağı tamamen dedikodu ve dogma. Bide 80 yılına kadar yani Özal dönemine kadar çok içine kapanık olarak yaşamışız. ve 80' den sonraki o patlamada Türkiye' ye ilk neler geldiyse bizler onları içimizde en yukarı yerleştirmişiz. Ve hala bence çoğunluk dünyadan bir haber yaşıyor. Geçenlerde (5-6 ay rahat olmuştur) bir haber kanalında ak saçlı bir amca ekonomi programında Amerika' nın ekonomsini konuşuyodu. Amerikan ekonomisinin hacminden büyüklüğünden bahsetti. "bugün amerikanın ticaret hacmi tüm avrupanın ticaret hacminden daha büyüktür ve neyazıkki bizim hiçbir markamız bu hacimde yer almıyor" dedi. Bu GM bu amerikanın amiral gemilerinden bir tanesi olmasına rağmen biz hala Opeli, Fordu alman arabası zannediyorsak. Sınırları zorlayacak derecede Alman hayranlığına sahipsek. Kafamızı kuma gömüp dünya nereye gidiyor diye düşünmüyorsak sanırım bundan da GM sorumlu değildir.

Kusura bakmayın, içten yazdığınız sıkıntınızı en içten düşüncelerimle cevaplamaya çalıştım. Biraz uzun oldu ve arabadan daha çok toplumsal bir yazı gibi oldu ama ne yapayım oruçlu kafayla bu kadar.

Saygılar

yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum

dediğiniz gibi herkes bir şeyler söyler ama gidin bakın adam" tam takır, kuru bakır" misalidir. kahveye oturup siyaset yapanımı arasın hükümet kurup yıkanımı ararsın, aldığın bir şeye karşı çıkanımı ararsın neler var neler kısacası toplum olarak cahiliz cahil ama lafa geldimi herkesten daha çok bilenler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: m_h_o

bütçeme göre bagaj hacmi geniş, konforlu, güvenli bir araç arayışı içindeyken Yeni Aveo Sedan 1.3 LTZ Dizel oldukça kafama yattı.
    Gittim aracı bayide gördüm, inceledim. Oldukça hoşuma gitti. İşyerime dönüp birkaç arkadaş ile durumu paylaştım.
    Demediklerini bırakmadılar, neye uğradığımı şaşırdım. Vw den inilip chevroleye bilinir miymiş, iki senede dağılır o araç, o paraya golf var vs tarzında bir sürü yorum.
    Çok canım sıkıldı. nedir bu düşmanlık anlayamadım.

bu konuda daha önce kesbi adlı arakadaş olsun ben olayım 1.4 aveo otomatik forumunda bazı arkadaşlarla özellikle de polo kullanıcılarıyla çok tartıştık. Ben sizin canınızı sıkan şeyin toplumsal bir sorun olduğunu düşünüyorum, çünkü az çok bende aynı şeyleri yaşadım, forumlardan takip ettiğim kadarıyla da hemen hemen tüm reklamı yada bilinirliği Türkiye' de az olan her şey için aynısı konuşuluyor, tartışılıyor.

2011' in son haftasında 2008 model opel corsamı sattım 2012' nin ilk haftasında da 1.3. sedan ltz aveo aldım. Aldığım ilk günden beri arabadan dolayı gram pişmanlık duymadım. Hee şimdiki aklım olsa belki 1 sene sonra alsam maddi olarak şimdiki kadar zorlanmazdım. Ama gerek bagaj hacmi, gerek konforu, gerek araç özellikleri bakımından benim isteklerimi karşıladı yeni aveo. Aracı ilk aldığımda patronum kaça aldığımı sordu 40 000 TL dedim. O arabaya 40 000 TL verene kadar polo alsaydın ya dedi. Alman arabasıdır güvenlidir dedi. Polo gibi B segmenti HB araba düşünseydim Corsamı satmazdım artık çocuk falan var bagaj yetmiyodu vs dedim.

Çevremdeki bazıları 2. eli geberik elinde kalır dedi.

Forumdaki bazıları plastik çöplüğü dedi.

Dedi dedi dedi .........

Sonuç; bu NCAP testleri almana başka, ingilize başka yapılmadığına göre bu araç sınıfının en yüksek puanlarını aldı yani güvenliği almandan kötü değil.
    bu aracın dizel motoru fiatında kullandığı motorun aynısı yani daha önceden bilinmeyen acaba dedirtecek bişey yok.
    bu aracın servis hizmeti, evet pahalıdır ama en nihayetinde bir tata - chery değil. Yani yaygın.

O halde sorun aslında arabadan kaynaklanmıyor. Sorun bence başta da dediğim gibi toplumsal. "Bence" en zor olan şey yorum yapmak ama ne yazıkki memlekette en kolayı olmuş. herkes herşey hakkında bir yorum sahibi ama kimsede gerekli bilgi yok. Herkes herşey hakkında birşey söylüyor ama dayanağı tamamen dedikodu ve dogma. Bide 80 yılına kadar yani Özal dönemine kadar çok içine kapanık olarak yaşamışız. ve 80' den sonraki o patlamada Türkiye' ye ilk neler geldiyse bizler onları içimizde en yukarı yerleştirmişiz. Ve hala bence çoğunluk dünyadan bir haber yaşıyor. Geçenlerde (5-6 ay rahat olmuştur) bir haber kanalında ak saçlı bir amca ekonomi programında Amerika' nın ekonomsini konuşuyodu. Amerikan ekonomisinin hacminden büyüklüğünden bahsetti. "bugün amerikanın ticaret hacmi tüm avrupanın ticaret hacminden daha büyüktür ve neyazıkki bizim hiçbir markamız bu hacimde yer almıyor" dedi. Bu GM bu amerikanın amiral gemilerinden bir tanesi olmasına rağmen biz hala Opeli, Fordu alman arabası zannediyorsak. Sınırları zorlayacak derecede Alman hayranlığına sahipsek. Kafamızı kuma gömüp dünya nereye gidiyor diye düşünmüyorsak sanırım bundan da GM sorumlu değildir.

Kusura bakmayın, içten yazdığınız sıkıntınızı en içten düşüncelerimle cevaplamaya çalıştım. Biraz uzun oldu ve arabadan daha çok toplumsal bir yazı gibi oldu ama ne yapayım oruçlu kafayla bu kadar.

Saygılar

yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum

dediğiniz gibi herkes bir şeyler söyler ama gidin bakın adam" tam takır, kuru bakır" misalidir. kahveye oturup siyaset yapanımı arasın hükümet kurup yıkanımı ararsın, aldığın bir şeye karşı çıkanımı ararsın neler var neler kısacası toplum olarak cahiliz cahil ama lafa geldimi herkesten daha çok bilenler var.

aynen bende katılıyorum
    araç her ne kadar kore üretimi olsa da bir amerikan markasıdır
    amerikada otomobil olayında avrupadan her türlü üstün bence
    şimdi vwlere bakalım diyorlar ya aveo heryeri plastik vs..
    her nekadar dizayn vs olarak beğensemde vwlerde oldukça plastik aksama yüklenmiş durumda hatta yeni kasalara bakarsanız üşenmeyin düğme olmayan yerlerdeki plastik kısımlara parmağınızın ucuyla sertçe bastırın (tüm araçları için konuşuyorum)nasıl gacırdıyor ve oynuyor, hani audi ile kıyaslasalar anlıycam ama vwden kesinlikle iç konsol olarak geride değil chevrolet. Hepsini geçin şimdi sokakta elimizi sallasak yeni mercedes c180 c200lere çarpıyoruz aracın içi komple konsol dahil plastik eski c200lere binin karbonfiber kısımlar var ama ne oldu 80 bin tlden mercedes satıldı ülkemizde dolayısıyla malzeme kalitesi mercedeste dahil düştü, belki çok farkında değiliz ama abd de avrupada büyük ekonomik krizdeler. Tüketicilerin tercihlerinde, konfor , güç ve iç malzeme kalitesinin yerini, düşük motor daha düşük iç kalite ama daha ileri güvenlik önlemleri aldı olay böyle olunca mercedes te dahil konsollarda firmalar polikarbon ve plastiğe yüklendi.

Aveo özellikle 1.3 dizelle f/p olarak dünyada ki rakiplerine göre önde ki bu satışlarını artırmasından belli farkındaysanız.

Şimdi aveo ya verdiğim parayla içi boş bir polo almaktansa ben de tercihimi aveodan kullandım .
    Bende aracı alırken şöyle böyle diyenler oldu ama tercih meselesi işte...

• arkadaşlar Mart 2012 de aveo 1.3 LTZ hatchback 95 aldım, klima çalışır vaziyette şehir dışı 4.3, şehir içi 5.1 lt. yakıt tüketimim var, aracım 12.000 km de. süper yakıyo yaaa, çok memnunum çoook. iyi ki almışım, herkese de tavsiye ederim. Aveo dan başkası yalaaaannnn.
  • yağmur sensörü yok. sileceklerin periyodunu da silecek kolu üzerinden ayarlayabiliyorsunuz.
  • 1.3 dizel aveo nb bayramda tatile çıktık arbada 4 kişi bagaj full dolu hız 160 dan aşağı inmedi hiç ortalama 6.0 litre yaktı gerçi hesaplayınca yarım depoya (otalama 80 tl gibi tutuyor) 400 km gitmiş 0.2 yakmış bu ağırlık hıza göre memnun kaldım,
    banada bu arabayı almadan önce yok polo alsydın yok 2. el golf alırdın filan dediler (gerçi sonra donanım vs. farkları söylediğimde o görüşleri çürüttüm) ilk başta bende biraz ön yargılı yaklaştım kasa süper ama içi nasıldı? biraz araştırınca test sürüşünü yapınca hiç düşünmeden aldım bu arbaya bir şey olsa açıkcası gider yine aynısından sipariş veririm ben çok memnun kaldım
  • benim 1,4 lt sedan araç 2 bin 800 km ye geldi fakat yakıt tüketimi 8.7 yi gösteriyor ? sizde biraz fazla degilmi arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: digital34

benim 1,4 lt sedan araç 2 bin 800 km ye geldi fakat yakıt tüketimi 8.7 yi gösteriyor ? sizde biraz fazla degilmi arkadaşlar ?

malesef benimde öyle.hatta daha fazla.neden bu 1.4 ler çok yakıyor??
  • Arkadaslar kusura bakmayin gecmis sayfalara bakamadim. Yarin i20 ile aveo arasinda bi secim yapip almamiz gerekiyor. 1.4 lt icin ne fiyat veriyorlar guncel olarak acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatta dizel icin de ogrenmek isterim fiyati.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tamarak

Hatta dizel icin de ogrenmek isterim fiyati.

2 hafta önce dizel ls hb için 33500 fiyat almıştık. 1.4 yakıt olarak sizi üzebilir. Dizleini almanızı öneririm. Biraz çekiş farkı olabilir ama bi test edin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 27 Ağustos 2012; 8:33:56 >
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.