Şimdi Ara

2012 CHEVROLET AVEO (58. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.283
Cevap
14
Favori
163.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araçla birlikte 3 yıl yol yardımı geliyor ve satış görevlisi lasitğiniz patlasa bile çağırabilirsiniz demişti. 3 yıl sonra belki ince stepnelerden alırım. Çünkü o zamana LPG taktırırım gibi geliyor.
  • Daha önce multijet dizel kullanan yada tecrübesi bilgisi olan arkadaşlar;

Astra forumunda okuduğum turbo selenoid valfi arızasında meydana gelen vınlama sesinin şiddeti nedir acaba? Bende bugünlerde bir vınlama duyuyorum ama çok çok çok kısık bir vınlama. Ayrıca ortalama 5,3 - 5,5 bandında yakan aracım son 2 depodur 5,8 - 6,0 bandına çıktı? Turbodan olabilir mi? selenoid valfi arızalanan bir araç hata kodu verirmi? (ki bende böyle bişey yok) Eğer hata kodu vermiyorsa sadece sesten mi anlamam gerekiyor.

Bilen, tecrübe eden arkadaşlar aydınlatırsa teşekkür ederim.

Saygılar
  • Ayrıca kış lastiği alan varmı?

Marka tercihleri ne yönde acaba?

Geçen kış İstanbul' da rezillik yaşamıştık. Ben Aveomu otoparktan çıkartmamıştım. Patronumda petlas kış lastiği vardı valla hiç affetmedi, hayran kaldım. Başka kış lastikli araç tecrübem olmadı ama gerek Türk malı olması, gerek geçen sene yaşadığım tecrübe, gerekse diğer daha bilinen lastik markalarına göre fiyatının ekonomik olması beni petlasa yönlendiriyor.
  • Aslında İstanbul' da rezillik yaşamadığımız herhangi bir zaman dilimi yok maalesef
  • @ mıcrobe bende düşünüyorum bir kış lastik...goodyear var aklımda..150 lira gibi bişey fiyatı..ankara malum gecen yıl kışı çok sertti..
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemen_ertas

@ mıcrobe bende düşünüyorum bir kış lastik...goodyear var aklımda..150 lira gibi bişey fiyatı..ankara malum gecen yıl kışı çok sertti..

Öncelikle herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun.

150 TL' de bir yanlışlık olmasın. Benim yaptığım çok yüzeysel bir araştırmaya göre petlasın kış lastiği bile (205 55 R16) 180 TL civarı. Eğer 150 TL' ye Ankara' da Goodyear kış lastiği var derseniz berarber alalım belki fiyatı daha da çekebiliriz.

Saygılar
  • Yol durumum;

İstanbul - Bursa / Bursa - İstanbul ayrıca Bursa içinde yaklaşık 100 km kullanım, dönüş yolunda Yalovayı by pass etmek için Orhangazi - İznik arasındaki dağ yolundan (yaklaşık 40 km) doğrudan Karamürsel. Bagaj zaten full+full dolu, gidişte 4,5 kişi dönüşte 3,5 kişi toplam 688 km yol yakıt sarfiyatı 4,5 lt/100 km mazotu Shellden alırım 19,5 kuruşa tekabül ediyor. Hamdolsun.

Yemişim içeriye aldığı fazla sesi. (Zaten İstanbul' un yollarından mıdır nedir bana bindiğim her araba aynı alıyor gibi geliyor. İçeriye ses alma konusunu ciddiye almıyorum, çok subjektif)

Yemişim amortisörlerin sertliğini. (Kaldıki Corsa dan buna geçince bende aynı şeyi söylüyordum)

unutmadan aracım LTZ dizel sedan

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: MICROBE

Yol durumum;

İstanbul - Bursa / Bursa - İstanbul ayrıca Bursa içinde yaklaşık 100 km kullanım, dönüş yolunda Yalovayı by pass etmek için Orhangazi - İznik arasındaki dağ yolundan (yaklaşık 40 km) doğrudan Karamürsel. Bagaj zaten full+full dolu, gidişte 4,5 kişi dönüşte 3,5 kişi toplam 688 km yol yakıt sarfiyatı 4,5 lt/100 km mazotu Shellden alırım 19,5 kuruşa tekabül ediyor. Hamdolsun.

Yemişim içeriye aldığı fazla sesi. (Zaten İstanbul' un yollarından mıdır nedir bana bindiğim her araba aynı alıyor gibi geliyor. İçeriye ses alma konusunu ciddiye almıyorum, çok subjektif)

Yemişim amortisörlerin sertliğini. (Kaldıki Corsa dan buna geçince bende aynı şeyi söylüyordum)

Saygılar

gidişte 4,5 kişi dönüşte 3,5 kişi ?????

buçuklar ne oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

Yol durumum;

Saygılar

gidişte 4,5 kişi dönüşte 3,5 kişi ?????

buçuklar ne oluyor

3 yaşını bitirmeye 17 gün kalan ama hala 13,5 kg olan yavru kanarya

• Bayramda bende uzun yoldaydım aracım 1.4 LT Sedan

Toplam 520 kilometre yaptım bunun bir 80-90 kilometresi yoğun şehiriçi trağindeydi (Bodrum trafiğini bilen bilir İstanbuldan beterdir.)

Araçta 3 kişiydik ve soğuk klima en düşük seviyede sürekli çalıştı.

Yola başladığımda yol bilgisayarını sıfırlarmıştım evime vardığımda ortalama yakıt tüketimim 6.7 litre idi açıkcası yakıtından çok memnunum daha da azaltılabilir yakıt benim hızım ortalama 120-140 arası idi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiv3n -- 30 Ekim 2012; 13:34:44 >
  • benim araç 5,500 km de ve hala 8.4 gösteriyor. yakıttan memnun değilim açıkcası.. gaz taktırmayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digital34 -- 30 Ekim 2012; 14:57:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: digital34

benim araç 5,500 km de ve hala 8.4 gösteriyor. yakıttan memnun değilim açıkcası.. gaz taktırmayı düşünüyorum

Sıfırlamıyorsunuz sanırım yol bilgisayarını
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

quote:

benim araç 5,500 km de ve hala 8.4 gösteriyor. yakıttan memnun değilim açıkcası.. gaz taktırmayı düşünüyorum

4 ay oldu alalı hiç sıfırlamadım. sıfırlamam mı gerekiyor düşmesi için ? birde kısaca tarif edermisiniz ?

• quote:

quote:

quote:

4 ay oldu alalı hiç sıfırlamadım. sıfırlamam mı gerekiyor düşmesi için ? birde kısaca tarif edermisiniz ?

Uzun yola çıkmadan önce tabiikide sıfırlayın hocam yoksa ortalama yakıt sapıtabiliyor 20 litreleri bile görmeniz mümkün sinirden aracınızı yakabilirsiniz.

Ben 24-30 kuruş arası yakıyorum şehirdışında kullanımıma bağlı

Nasıl sıfırlayacağınıza gelecek olursak

Aracı çalıştırıyoruz

Sinyal kolundaki menü tuşuna basılı tutuyoruz ekranda bir bölüm yanıp sönmeye başlayacaktır yine sinyal kolundaki switch yardımı ile ortlama yakıt göstergesi bölümüne geliyoruz.

Bu bölüme geldiğimizde ortalama yakıt göstergesi bölümü yanıp sönecektir.

Ortalama yakıt göstergesine geldikten sonra sinyal kolunun kafasında yuvarlak bir tuş vardır oraya rakamlar gidene kadar basıyoruz ortalama yakıt göstergesi şöyle görünecek --/---

Bu anlattığım yöntem ile ekrandaki kronometre,ortalama hız v.s herşeyi sıfırlayabilirsiniz

Keyifli sürüşler dilerim

Kışın ben düz yolda 100 km/s ye hızımı sabitleyerek 5.4 litreleri görme imkanı buldum forumda genelde araç kışın daha fazla yakar kanısı bizim araçlarda sanırım tam tersi yazın hiç göremedim bu değerleri açıkcası.

Sanırım kışın klima motoru çalışmıyor ve motor sıcaklığından yararlanıyor bu da yakıt sarfiyatını düşürüyor böyle bir mantık kurdum ben.

Bu arada imzanıza talibim kodlarını özel mesaj olarak yollayabilirseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiv3n -- 30 Ekim 2012; 19:34:46 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Uzun yola çıkmadan önce tabiikide sıfırlayın hocam yoksa ortalama yakıt sapıtabiliyor 20 litreleri bile görmeniz mümkün sinirden aracınızı yakabilirsiniz.

Ben 24-30 kuruş arası yakıyorum şehirdışında kullanımıma bağlı

Nasıl sıfırlayacağınıza gelecek olursak

Aracı çalıştırıyoruz

Sinyal kolundaki menü tuşuna basılı tutuyoruz ekranda bir bölüm yanıp sönmeye başlayacaktır yine sinyal kolundaki switch yardımı ile ortlama yakıt göstergesi bölümüne geliyoruz.

Bu bölüme geldiğimizde ortalama yakıt göstergesi bölümü yanıp sönecektir.

Ortalama yakıt göstergesine geldikten sonra sinyal kolunun kafasında yuvarlak bir tuş vardır oraya rakamlar gidene kadar basıyoruz ortalama yakıt göstergesi şöyle görünecek --/---

Bu anlattığım yöntem ile ekrandaki kronometre,ortalama hız v.s herşeyi sıfırlayabilirsiniz

Keyifli sürüşler dilerim

Kışın ben düz yolda 100 km/s ye hızımı sabitleyerek 5.4 litreleri görme imkanı buldum forumda genelde araç kışın daha fazla yakar kanısı bizim araçlarda sanırım tam tersi yazın hiç göremedim bu değerleri açıkcası.

Sanırım kışın klima motoru çalışmıyor ve motor sıcaklığından yararlanıyor bu da yakıt sarfiyatını düşürüyor böyle bir mantık kurdum ben.

Bu arada imzanıza talibim kodlarını özel mesaj olarak yollayabilirseniz çok sevinirim.

anlatımınızın çıktısını aldım eve gecince uygulamalı yapıcam. tşk ler herşey için. imzamı hemen pm atıyorum

• altta odometre kısmında bir de trip vardır. Menü tuşuyla o kısmın yanıp sönmesi sağlayın ve sinyal kolundaki yuvarlağı döndürün. Trip olacaktır. yolculukta yaptığınız km'yi gösterir. Ben her depoyu dolduruşta sıfırlıyorum ki o depoyla kaç km gittiğimi göstersin. Onu da devir göstergesi üzerindeki pime basarak sıfırlayabilirsiniz.

Bu arada aracın bagajına bir kez daha hayran oldum. İlk defa memleketten dönüşte bagaj haricinde hiçbir yere bir eşya koymadım. Önceki arabamda içeride ayak boşlukları dolardı. Hatta bagajda yer bile kaldı.
  • quote:

ne güzel 8.4'lerden bahsediliyor. aracım 16bini yeni aştı ve 10.0 gösteriyor :) ben hangi gazı taktırıyım arkadaş??
  • quote:

Yol durumum;

Saygılar

eyvallah kardeşim. yemişim başka markaları. iyi ki almışım aveomu

• aracım 2012 1,4 LTZ A/T sedan

istanbul-tekirdağ-istanbul

350 km toplam yol. 5 yetişkin+bagaj silme dolu...

genelde sakin kullanım, 90-120 km hızları arasında, yaklaşık 20 km dur-kalk,

yol bilgisayarı ort.6,1 lt.

yaklaşık 0,28 TL/lt
  • Merhaba Arkadaşlar
    Malum benzim pahalı. ve bir çok arkadaş LPG yi tercih etti. LPG de ciddi km ler yapıldığını düşünüyorum. bu süre zarfında araçta bir sorun oldu mu? nasıl çözdüler vs...
    1-kaç km de LPG taktırdınız?
    2-Hangi kiti kullandınız?
    3-Şu an kaç KM desiniz?
    4-Bu süre zarfında yaşadığınız sorunlar nelerdir?
    cevaplarsanız sevinirim.
    önce ben cevaplayayım... :D

1- 6700 km de LPG taktırdım.
    2- Landirenzo EVO kit, yağlamasız sistem.
    3- Şu an 24100 km deyim. yani 17400 km yol yapmışım.
    4- bir dönem ilk çalıştırmada aracımda devir dalgalanması oluyordu. Servisi aradım. ne kadar benzininiz var diye sordu. çeyrek altı olduğunu söyledim. bundan dolayı devir dalgalanması olduğunu söylediler. depoyu doldurdum. ondan sonra sabahları da hiç bir sorun olmuyor. şimdilik sorunsuz kullanıyoruz.
    Kolay gelsin...
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.