Şimdi Ara

2012 CHEVROLET AVEO (56. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
14
Favori
163.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kesbi
    Yakın zamanda alamam. Sanırım yazın alabilirim. Şuan zaten kış lastiğine geçiş yapacağım. Sadece benim gibi düşünmüş biri olabilir. Öyle birinden alabilirsiniz diye düşündüm. Bir de dizelle benzinlinin jantları niye farklı olsunki? Sadece LS LT vs LTZ farklı jantlara sahip. Dizel benzin farketmiyor. Benim araçta direksiyon sistemi farklı sadece. Kendine has süper bir direksiyonu var. Bu sistem sadece LS benzinli aveolarda var.

bijon olayı farklımıydı ben mi yanlış biliyorum hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahkbjk -- 11 Ekim 2012; 20:18:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahkbjk

quote:

Yakın zamanda alamam. Sanırım yazın alabilirim. Şuan zaten kış lastiğine geçiş yapacağım. Sadece benim gibi düşünmüş biri olabilir. Öyle birinden alabilirsiniz diye düşündüm. Bir de dizelle benzinlinin jantları niye farklı olsunki? Sadece LS LT vs LTZ farklı jantlara sahip. Dizel benzin farketmiyor. Benim araçta direksiyon sistemi farklı sadece. Kendine has süper bir direksiyonu var. Bu sistem sadece LS benzinli aveolarda var.

bijon olayı farklımıydı ben mi yanlış biliyorum hocam ?

En iyisi müşteri hizmetlerini arayıp sormak sanırm. Ben kendi içinde hepsinin aynı olduğunu düşünüyorum. Sadece birinde sac, diğerinde 15" alaşım, birinde 16" alaşım jant var. Hatta LT sedanda pasif te olsa 17" opsiyon da var. Ondan mı taktırsak serviste acaba. Normalde 400 lira farkla veriyorlarmış LTde. 800-1000 gibi takarlar mı acep. Bir de lastikler var gerçi.

Şimdi siteye bir daha baktım da saçma bir yanlışlık var. LTde 16", LTZde ise 15" alaşım jant var güya. Halbuki tam tersi olmalı. Bir de LT sedan dizel seçince 17" yeni opsiyon jant aktif olarak seçilebiliyor. +400 lira farkla veriyorlar. Benim arabanın rengiyle seçince şöyle oluyor:

2012 CHEVROLET AVEO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 11 Ekim 2012; 20:44:39 >

• quote:

En iyisi müşteri hizmetlerini arayıp sormak sanırm. Ben kendi içinde hepsinin aynı olduğunu düşünüyorum. Sadece birinde sac, diğerinde 15" alaşım, birinde 16" alaşım jant var. Hatta LT sedanda pasif te olsa 17" opsiyon da var. Ondan mı taktırsak serviste acaba. Normalde 400 lira farkla veriyorlarmış LTde. 800-1000 gibi takarlar mı acep. Bir de lastikler var gerçi.

Şimdi siteye bir daha baktım da saçma bir yanlışlık var. LTde 16", LTZde ise 15" alaşım jant var güya. Halbuki tam tersi olmalı. Bir de LT sedan dizel seçince 17" yeni opsiyon jant aktif olarak seçilebiliyor. +400 lira farkla veriyorlar. Benim arabanın rengiyle seçince şöyle oluyor:

http://imageshack.us/a/img88/7051/capture1ks.jpg

emrullah hocam ben tam anlatamadım olayı şöyleki ;
    dizel modellerinde ki bijon aralığı ile benzinlide ki bijon aralığı farklı imiş sanırsam sırf bu yüzden jant seçeneği baya azalıyormuş..
    Bu arada sizin dediğiniz cantları teymur satmadı ben aracı alırken.. sizin araçtan çıkanı ne yapacaz dediler şok oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahkbjk -- 11 Ekim 2012; 20:56:29 >

• Ben bijon aralığının farklı olacağını hiç sanmıyorum. Bu gereksiz masraf olur onlar için. En kötü forya değiştirir yine takarız sorun olmaz ama ben jant bulunacağını düşünüyorum. Yarın bir genel merkezi arayıp bilgi almaya çalışın. Sizin araç LTZ miydi? O jantı vermeleri lazım. Saçmalamışlar. Olmadı benim gibi LS kullanıcılarına uygun fiyata satardınız.

Benim arabanın rengiyle 17" jantlar şu şekilde. Amerikadaki jantı getirmişler sanırım.

2012 CHEVROLET AVEO  2012 CHEVROLET AVEO  2012 CHEVROLET AVEO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 11 Ekim 2012; 21:19:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: stallem

quote:

Orijinalden alıntı: fastfoodball

CapnZAFO teşekkür ederim.

kesbi dün geç saatlerde başıma geldiği için servise götürme gibi bir ihtimalim yoktu. Bu sabah aracı çalıştırdım ve o ışık yanmaya devam etmedi. Yanmaya devam etseydi aracı olduğu yerde bırakıp servisi arayacaktım.

Şu an bir problem yok. Yaklaşık 15 km şehir içinde kullandım. Çekişte, yakıt tüketiminde bir değişiklik görmedim.

Siz yine de servise uğrayın bilgisayarla baksınlar. O ışık yandıysa hata kodu bırakmıştır muhakkak. Sönmesi herzaman sorunun bittiği anlamına gelmeyebilir.

bu tavsiyenize uyup hafta sonu bir aksilik olmazsa götüreceğim

• quote:

quote:

quote:

CapnZAFO teşekkür ederim.

kesbi dün geç saatlerde başıma geldiği için servise götürme gibi bir ihtimalim yoktu. Bu sabah aracı çalıştırdım ve o ışık yanmaya devam etmedi. Yanmaya devam etseydi aracı olduğu yerde bırakıp servisi arayacaktım.

Şu an bir problem yok. Yaklaşık 15 km şehir içinde kullandım. Çekişte, yakıt tüketiminde bir değişiklik görmedim.

Siz yine de servise uğrayın bilgisayarla baksınlar. O ışık yandıysa hata kodu bırakmıştır muhakkak. Sönmesi herzaman sorunun bittiği anlamına gelmeyebilir.

bu tavsiyenize uyup hafta sonu bir aksilik olmazsa götüreceğim

Çok iyi olur, garanti varken aklınıza takılan herşeyi uğrayıp sorun. Ben öyle yapıyorum. Bu arada benim arabam 16" 5 bijon. 400 lira fark alacaklardı ama teslimatta farkettiler hediye oldu dediler:)

• quote:

Ben bijon aralığının farklı olacağını hiç sanmıyorum. Bu gereksiz masraf olur onlar için. En kötü forya değiştirir yine takarız sorun olmaz ama ben jant bulunacağını düşünüyorum. Yarın bir genel merkezi arayıp bilgi almaya çalışın. Sizin araç LTZ miydi? O jantı vermeleri lazım. Saçmalamışlar. Olmadı benim gibi LS kullanıcılarına uygun fiyata satardınız.

Benim arabanın rengiyle 17" jantlar şu şekilde. Amerikadaki jantı getirmişler sanırım.

2012 CHEVROLET AVEO  2012 CHEVROLET AVEO  2012 CHEVROLET AVEO

Hocam bizim araçlar 17 jantı kaldırır mı acaba ben şüpheliyim şahsen ağır kalır biraz araç.

Fakat görüntü bir harika orası ayrı bir konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

quote:

Ben bijon aralığının farklı olacağını hiç sanmıyorum. Bu gereksiz masraf olur onlar için. En kötü forya değiştirir yine takarız sorun olmaz ama ben jant bulunacağını düşünüyorum. Yarın bir genel merkezi arayıp bilgi almaya çalışın. Sizin araç LTZ miydi? O jantı vermeleri lazım. Saçmalamışlar. Olmadı benim gibi LS kullanıcılarına uygun fiyata satardınız.

Hocam bizim araçlar 17 jantı kaldırır mı acaba ben şüpheliyim şahsen ağır kalır biraz araç.

Fakat görüntü bir harika orası ayrı bir konu.
    Jantın büyümesiyle ağır kalması arasında bir bağlantı kurulamaz. Çünkü jant büyüdükçe lastik yanağı küçülür. Yani tekerlek çevresi ve dış çapı her zaman aynı kalmak zorundadır. Aksi durum çok saçma olur. Apaçiler gibi arabayı traktöre çevirmek modifiye değildir. Sadece yeni takılacak lastk ve jant toplamda daha ağırsa çekişi biraz etkilenir. 17" olduğunda yanaklar çok ince olacağından Türkiye'de biraz sıkıntı. Çok fazla badal, çukur vs. var. Az bişey havası azalsa virajda bile yere sürtme riski oluşabilir. Sanırım 50 veya 55 yanaktır 17"teki lastik.

Ek: Yukardaki resme bakınca 50 yanak olduğunu gördüm. Tam tahmin ettiğim gibi yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 12 Ekim 2012; 8:41:27 >

• Merak ettiğim bir başka konu ise gelecek yıl sonuna doğru yeni kasalar yavaş yavaş garanti kapsamından çıkmaya başlayınca servis dışından kolayca yedek parça bulabilecekmiyiz sizce?
  • quote:

Bu arada benim arabam 16" 5 bijon. 400 lira fark alacaklardı ama teslimatta farkettiler hediye oldu dediler:)

aynı şey bana da oldu, sanırım herkese böyle yapıyorlar
  • Satmadan bakmıyolar heralde lastiklere:) Yada hediye verdik diye yok yere sevindiriyolar bizi:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Merak ettiğim bir başka konu ise gelecek yıl sonuna doğru yeni kasalar yavaş yavaş garanti kapsamından çıkmaya başlayınca servis dışından kolayca yedek parça bulabilecekmiyiz sizce?

Garanti 3 yıl, gelecek yıl sonuna dolmaz daha.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Merak ettiğim bir başka konu ise gelecek yıl sonuna doğru yeni kasalar yavaş yavaş garanti kapsamından çıkmaya başlayınca servis dışından kolayca yedek parça bulabilecekmiyiz sizce?

Garanti 3 yıl, gelecek yıl sonuna dolmaz daha.

Hadi 3-4 ay daha desek elbet dolacak ve şuanki durum gibi olursa sıkintı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En olmadı Ameriakdan veya koreden getirtiriz. Güvenoto'nun ladada yaptığı gibi dükkan mı açsak. Toptan koreden getirtip uygun fiyata satardık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CapnZAFO

quote:

quote:

quote:

quote:

yarın yıkatıım arabayı çeker paylaşırım :) ama görsel olarak çok bişey yok geneli motora müdahale ;)

Hocam aracınıza ne gibi modifikasyonlar yaptınız merak ettim doğrusu

farların altına siyah bölüme nikelaj, sis farlarının çevresine nikelaj, kapı kollarına nikelaj, arka yaylar 4 ön yaylar 3cm basık, katalizör iptali, k&n açık hava filtresi, vanalı egzos, sinyaller ve kapı sinyalleri amerikan park. bide şimdi direksiyonun dikişlerini kırmızı yaptırıyorum.
    teknik olarak yapılan modlardan sonra araç 7-8hp kazandı. kalkışta çok bir şey değişmedi ancak araç 1500devirden sonra çok açılıyor yüksek devirlerde pedala çok daha rahat cevap veriyor.

Güzel bir çalışma olmuşa benziyor fotoğrafları bekliyoruz.

Katalizator iptalinden sonra yol bilgisayarındaki ortalama yakıt tüketiminde değişkenlik oldu mu ?

Ayrıca bu işin içine girdiğinize göre bilgilisiniz fakat araca hiçbir motor modifikasyonu yapmadan yanma odalarına ekstra hava basmanın ne gibi bir avantajı var mantığım avantajdan çok dezavantajı olacağını söylüyor.

Hava filtresi değişiminde motora giren havanın karışım oranları hesaplanarak mı bu modifikasyon yapılıyor yoksa gelişi güzel mi ?

Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Katalizör iptalinden sonra 0.5 daha fazla yakmaya başladı diyebilirim. Şu an 10.3 gözüküyor ve mümkün olduğunca yavaş gidiyorum, malum 5TL'ye az kaldı. 200-210'a dolan depo 250'e dolmaya başladı. Zorlayınca arabayı 5-6bin'lerde vites değiştirince 12'e kadar çıkarabildim.

Bilgim var ama öyle prof değilim tabi ki. Ne yapılırsa araç nasıl cevap verir nasıl hareket eder onu biliyorum. Bir de ustam sağolsun para göz değil araca ne yaparsak ne olur benle birlikte titizlikle çalışıyor. Katalizatorün amacı araçtan çıkan egzos gazlarını filtreleme yani karbonmonoksit gazını mümkün olduğunca düşük seviyelere çekmektir. Kat iptali yapılınca bu seviye artıyor ve egzos muayenesinde sıkıntı çıkıyor ki bu olmasın diye ustam sağolsun içine çok küçük bi susturucu koydu maksat veriler çok dikkat çekmesin. Bu kat iptalinden sonra araç çok rahatladı.

Hava filtresi değişiminde sizin dediğiniz racing arabaları için uygulanan bir işlem. Bir de hava karışımı hesaba katmak için bütün sistemi yani motordan gelen boruları tamamen değiştirip çok fazla hava alması için genellikle tampon delinerek hava girişi oradan sağlanır. Ben de bir süre sonra bunu düşünüyorum. Eğer ki hava filtresini hava karışımlarını hesaba katarak, hiç sıcak hava almamasını sağlarsanız büyüklüğüne göre 10hp'ye kadar beygir kazanabiliyorsunuz. Benim hava filtrem sadece başlık değişimiyle yapıldı. Bundaki amacım ise uzun yol yapacağım zaman kolaylıkla kendim çıkarıp takabilmem.

Bugüne kadar yaptığım modifikasyonlar ve ücretleri(işçilik dahil) aynen şöyle:
    İkisi de aktif olmak üzere çift egzos çıkışı: 150 TL
    K&N konik tip açık hava filtresi (mini cooper s filtresi): 250 TL
    Vanalı egzos(cutout): 500 TL
    Farlara, sislere beyaz ampül, arka plakalık beyaz led, sinyallere amerikan park ve kapı sinyalleri bağlaması: 150 TL
    Yayları pressletme(arkalar 4cm önler 3cm): 200 TL
    Bir de 2 numara Llumar marka cam filmi taktırmıştım ön cam hariç. 150 TL ceza yedim ve çıkarttırma cezası verdiler bende zorunlu çıkarttım ama bagaj camı duruyor ona dokunmadım. Yoksa farlardan yolu göremiyor. İnsan bi sensörlü ayna takar

Bunların dışında yurt dışından getirttiğim bir takım görsel modifikasyon ürünleri var. Bunlar da toplam kargo dahil 250$ falan eder.

Bir de aracım o cafcaflı kırmızıdan. O yüzden fazladan ilgi istiyor. Ayda 2 kez pasta cila yapılıyor araca. Her yıkamadan sonra ben özel bezlerim ve spreylerimle çizik harelerini çıkarmaya çalışıyorum. Resimlerden anlarsınız zaten ayna gibi maşallah :)

Yayları niye presslettin yay almadın derseniz de olay şu: Bizim araçların arka yayları uymuyormuş. Boğum tek değil çift taraflıymış. Ona uygun yay da 1-2ay içinde gelirmiş o yüzden beklemeden presslettim. Yoksa 3.5cm Vogtland alıyordum 500 TL'ye.

Aracın resimleri de aşağıda. Umarım hoşunuza gider.

Ciladan sonra ki hali

Alıntıları Göster
    hocam süper olmuş, kazasız belasız. Farlara ben de istiyorum öyle nikelaj. nerde yaptırabilirim. ya da satılıyorsa nerden alabilirim, göndermen mümkün mü

• HB modellerin arka spotlarındaki o siyah plastik cidden sinir bozucu yanlız. Çok kalitesiz izlenimi veriyor. 40 bin liralık araba yapıyonuz bi adam gibi spot yapamıyonuz yazık yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djangoreinhardt

HB modellerin arka spotlarındaki o siyah plastik cidden sinir bozucu yanlız. Çok kalitesiz izlenimi veriyor. 40 bin liralık araba yapıyonuz bi adam gibi spot yapamıyonuz yazık yani.

Bu biraz da olaya bakış açısıyla ilgili. Üstüne cam yapsalar bizim sedanlardaki gibi o siyahlık parlak bir hal alacak. Ama adamların istediği motorsiklet benzeri satasrım ve sürekli simsiyah ve mat durması. Bu yüzden orada cam yok. Ön fardaki durum arkada da var. Bence sedanın stopları daha kötü olmuş. Stop tasarlayan kimse bir falaka lazımmış.
  • takip
  • takip
  • 2 ayrı servise karter koruma için not bıraktım ne arayan var ne soran iki haftadır en son aradığımda parça bekleniyor denilmişti. Servis dışında bulanamazmı bu sac parçası???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.