Şimdi Ara

2012 CHEVROLET AVEO (55. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
14
Favori
163.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Niye yükseltiyorsunuz hocam yeterince havada değilmi zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahkbjk -- 8 Ekim 2012; 22:36:20 >
  • merhaba. aveo 1.3 ltz aldım.. herşey süper.. ama herşey..

tek rahatsız olduğum şey = araç dururken yada giderken sürekli fren pedalına basmanız gerektiğinde pedal aşağı doğru kaymaya başlıyor, işlevini yapması için daha çok basmanız gerekiyor, sonunda dibine dayanıyor. işlevini yapıyor tabiki..
    yaptığım testi anlatayım; çok dik 30 metre bir yokuşta durdum. vites boşta iken fren pedalı dibine dayanana kadar bastım. pedaldan ayağımı araç hareket edecek kadar çektim, yaklaşık 20 km hız var iken durmak için frene bastım, zaten dibe yakın olan pedal ayağımı itti ABS devreye girdi yani... 20 km hız ve durmaya çalışmam ama çok sağlıklı olmaması garip geldi.. ama bunları hiç yapmadığım şartlarda yaptım o da ayrı...

bu konuda fikri bilgisi olan varmı?? deneyin ilginç geldi...

servis fren havalı olduğu için aşağı kayması normal, durdurma işlemini yapmıyorsa getirin bakalım dedi..

ama başta da dediğim gibi herşey süper

• quote:

Orijinalden alıntı: ahkbjk

Niye yükseltiyorsunuz hocam yeterince havada değilmi zaten

KAç sefer altını sürttüm. Bir kerede hafif vurdum ama amortisör mü vurdu altı mı vurdu emin değilim. Bakımda kontrol ettirdim bişey yok. Karter koruma yaptırdım artık. İmkanım olsa 10 cm yükseltirim. Türkiyede yaşıyoruz malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

quote:

Niye yükseltiyorsunuz hocam yeterince havada değilmi zaten

KAç sefer altını sürttüm. Bir kerede hafif vurdum ama amortisör mü vurdu altı mı vurdu emin değilim. Bakımda kontrol ettirdim bişey yok. Karter koruma yaptırdım artık. İmkanım olsa 10 cm yükseltirim. Türkiyede yaşıyoruz malesef.

Yükseltmenin bir anlamı yok. Ben bu halde fazlasıyla sürtüyorum ama artık alıştım. Çapraz geçişler direksiyon kırmalar falan hemen alışıyor insan. İlk başta karter korumadan tutun egzos sürtmeyi bile yaşadım ki bi ara egzos oturdu sandım. Şimdi sadece ön tamponun karlığı sürtüyor.
    Ustayı dinlemesem benim aklımda 5cm alçaltmak vardı. Öyle bir şey yapmış olsam sanırım karlığı söktürmek zorunda kalcaktım. Çünkü şu halde bile karlık ile yer arasında 4parmak anca giriyor.

Bir de bilgilendirme geçeyim. Aracın arkası normal araçların arkasından fazlasıyla yüksek. 4cm basılmasına rağmen normal araçların 1parmak altına indi. Normal bir arabayı 4cm bassanız çamurluk lastik birleşir. O yüzden ona göre yükseltme ve alçaltma kararı alın.

Bu da yay takıldıktan bir kaç dakika sonrası. Bu halinden 2-3mm daha inmiş durumda, oturma durumu falan. Bu haliyle 1parmak girebiliyordu ama şu anda sokmak için zorlamak gerekiyor.

2012 CHEVROLET AVEO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapnZAFO -- 9 Ekim 2012; 11:04:54 >

• Ben dediğim gibi altını alçak buluyorum. Corsadan 2-3 parmak alçak önü. Türkiye şartlarında biraz daha yükseltilmeliydi. Sonuçta 75-95 BG arası B sınıfı bir araçla ralli veya gokart yapacak değiliz. Abartmıyorum tam 10 cm yükseltip daha büyük lastik takmak isterdim bu araca. Mümkün mü bilmiyorum tabi. Paint terk bir resim hazırladım:

2012 CHEVROLET AVEO  2012 CHEVROLET AVEO

@CapnZAFO Son koyduğunuz resmi simage yaparsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 9 Ekim 2012; 11:02:25 >

• Tabi bu alçaltma yükseltme tamamen sürüş mantığına ve tarzına bağlı. Ben %80 agresif kullanan biriyim ve yol tutuşuna önem veririm. Eski haliyle 80le girdiğim viraj da araç çok yatardı. Bu haliyle 120le girdiğim virajda hiç bi yatma ve kayma sinyali vermiyor. Geçenlerde çok keskin ve çok sert bir viraja girdim orda lastikten bi kayma sesi geldi o kadar.

Millet Navara alır coilover takar 19jant 105 yanak koyar kamyon gibi gezer. Ben alsam 25jant 65yanak koyar yerde süründürür gezerim. Jip alsam yine aynısını yaparım. Markasına bakmam.
  • takip
  • yol tutuşunu arttırmak için lastik taban kalınlaştırılsa çok daha iyi bir sonulç alınır diye düşünüyorum tabi işin içinde görsellik yoksa alçaltılabilir ama aracın aerodinamiği bozuluyor yay kestirme işinde..
    emrullah hocam yükseltme konusunda haklı antepte yollar hakikaten berbat logar kapakları özellikle..
  • quote:

yol tutuşunu arttırmak için lastik taban kalınlaştırılsa çok daha iyi bir sonulç alınır diye düşünüyorum tabi işin içinde görsellik yoksa alçaltılabilir ama aracın aerodinamiği bozuluyor yay kestirme işinde..
    emrullah hocam yükseltme konusunda haklı antepte yollar hakikaten berbat logar kapakları özellikle..

Sadece Antep değil benim meleket Ürgüp ve her türlü dağ bisikletinden rallilere kadar organizasyonların yapıldığı yerler. Kapadokyada dolaşmak istiyorsanız Yüksek araç şart. Ben acımıyorum aarabaya tarlaya bağa sürüyorum ama pek çok kişi arabalraını yolda bırakıp yürüyor mesela. Avanos yolunda her sene çukurları protesto etmek için gazeteciler asfalttaki çukurlarda tandır kebabı yaprlar. Geleneksel hale geldi nerdeyse. Tarla bağ yolları zaten hep toprak taş. Yağmur çok yağdıysa da taçlar daha iri ve oyuklar oluyor. O yüzden eğer yükseltilebiliniyorsa ben gerçekten yükseltmek isterim ama 3 cm filan işimi görmez. Arabayı alırken stepway mi alsam diye çok düşündüm ama öyle bir arabaya 2012 yılında binmek içimden gelmedi.

• Arkadaşlar 1.4 LTZ olanların bijon ölçüleri hakkında net bilgisi olan varmı? Ona göre ince stepne bakacağım netden
  • Arkadaşlar Sedan modelin iç hacimi nasıl? Fluence'la kıyaslarsak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nihilous

Arkadaşlar Sedan modelin iç hacimi nasıl? Fluence'la kıyaslarsak?

Uzunluğu yani diz mesafesi çok daha kısa. Arka baş mesafesi az bişey daha iyi gibi. Eni biraz daha dar ama aşırı fark yok. Bayilerde test edebilirsiniz. ARada sınıf farkı var ama aveo sınıfına göre hacim oalrak epey bonkör bir araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Arkadaşlar 1.4 LTZ olanların bijon ölçüleri hakkında net bilgisi olan varmı? Ona göre ince stepne bakacağım netden

bizim araçların bijon ölçüsü yokmuş. ABD ölçülerine göre metrik bijonmuş. Ben de zamanında renkli taktırmak istemiştim hiç bir yerde bulamayıp çoğu yerden böyle cevap almıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastfoodball

CapnZAFO teşekkür ederim.

kesbi dün geç saatlerde başıma geldiği için servise götürme gibi bir ihtimalim yoktu. Bu sabah aracı çalıştırdım ve o ışık yanmaya devam etmedi. Yanmaya devam etseydi aracı olduğu yerde bırakıp servisi arayacaktım.

Şu an bir problem yok. Yaklaşık 15 km şehir içinde kullandım. Çekişte, yakıt tüketiminde bir değişiklik görmedim.

Siz yine de servise uğrayın bilgisayarla baksınlar. O ışık yandıysa hata kodu bırakmıştır muhakkak. Sönmesi herzaman sorunun bittiği anlamına gelmeyebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CapnZAFO

quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Arkadaşlar 1.4 LTZ olanların bijon ölçüleri hakkında net bilgisi olan varmı? Ona göre ince stepne bakacağım netden

bizim araçların bijon ölçüsü yokmuş. ABD ölçülerine göre metrik bijonmuş. Ben de zamanında renkli taktırmak istemiştim hiç bir yerde bulamayıp çoğu yerden böyle cevap almıştım.

O zaman büyük sıkıntı...
    Forumdan ince veya normal stepne servis dışında tedarik eden yokmudur??

• Alaşım jant alırsam sac olanlar boşa çıkacak. Bu şekilde yapanlar olabilir. Ancak illa bir ölçüsü vardır. Siz çelik jant alacak gibi iyi bir yere gidip ölçtürün bence.
  • quote:

Alaşım jant alırsam sac olanlar boşa çıkacak. Bu şekilde yapanlar olabilir. Ancak illa bir ölçüsü vardır. Siz çelik jant alacak gibi iyi bir yere gidip ölçtürün bence.

Benzinlimiydi hocam senin arac

• quote:

quote:

Alaşım jant alırsam sac olanlar boşa çıkacak. Bu şekilde yapanlar olabilir. Ancak illa bir ölçüsü vardır. Siz çelik jant alacak gibi iyi bir yere gidip ölçtürün bence.

İmzamda belittiğim gibi dünyanın en pahalı yakıtıyla çalışıyor. Nice zenginler, Mercedese binen şirket sahipleri bile LPG kullanırken ben benzinle biniyorum.
  • quote:

quote:

quote:

İmzamda belittiğim gibi dünyanın en pahalı yakıtıyla çalışıyor. Nice zenginler, Mercedese binen şirket sahipleri bile LPG kullanırken ben benzinle biniyorum.

doğru ya unutmuşum mobilde de göremeyince..
    ben sizin sac cantlardan birine talip olurum diyecektim
    bildiğim kdarıyla dizel ile benzinli aveolar farklıymış

• quote:

quote:

quote:

quote:

doğru ya unutmuşum mobilde de göremeyince..
    ben sizin sac cantlardan birine talip olurum diyecektim
    bildiğim kdarıyla dizel ile benzinli aveolar farklıymış
    Yakın zamanda alamam. Sanırım yazın alabilirim. Şuan zaten kış lastiğine geçiş yapacağım. Sadece benim gibi düşünmüş biri olabilir. Öyle birinden alabilirsiniz diye düşündüm. Bir de dizelle benzinlinin jantları niye farklı olsunki? Sadece LS LT vs LTZ farklı jantlara sahip. Dizel benzin farketmiyor. Benim araçta direksiyon sistemi farklı sadece. Kendine has süper bir direksiyonu var. Bu sistem sadece LS benzinli aveolarda var.

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.