Şimdi Ara

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
976
Cevap
27
Favori
95.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben nano koruma yaptırdım. Elinizin veya parmağınızın dış kısmını aracın üzerinde gezdirdiğinizde koruma olmayan alanda, kaymadığını kaportanın tuttuğunu hissedebiliyorsunuz. Yapım sırasında bunu fark ederek söyledim. O bölümleri tekrar koruma yaptılar.
  • Sevgili arkadaşlar,
    diğer başlıkta yeteri kadar LPG konusunu işliyorsunuz,
    lütfen buraya taşimayın.

Teşekkür ederim.
    .........................

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gnc.ali

quote:

Orijinalden alıntı: Mesudum

Hesap belli

30 kuruşa benzinle gidilen yolda LPG ile 22 kuruşa gidilir (%15-20 tüketim farkı, 4,35 benzin, 2,75 LPG)

100 km için 8, 1000 km için 80 lira sarfiyat farkı.

2000 TL kit ve masraf için 25.000 km yol gitmek gerekli.

Yakıtı düşünerek arabasına pek binmeyen birisi için LPG taktırılması sonucu ferahlayan kesenin gazıyla bu menzilin doldurulması pek zaman almayacaktır.

ayni fikirdeyim.
    lpg bu durum icin cokta gerekli degil.

LPG nin motora verdiği zarar da cabası
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

Sevgili arkadaşlar,
    diğer başlıkta yeteri kadar LPG konusunu işliyorsunuz,
    lütfen buraya taşimayın.

Teşekkür ederim.
    .........................

Hocam şu anda Honda ile ilgili en güncel ve ciddi problem LPG durumu, bence her yerde paylaşılmalı ki insanlar bizim gibi aldatılmasın. Bu arada LPG için aracını alan arkadaşlar durumlarını TÜKODER'IN (TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEĞİ) mail adreslerine yazmalarında fayda olacağını düşünüyorum. Derneğin amacı tüketiciyi korumak ve şu anda Honda tarafından ciddi bir tüketici kitlesi dolandırıldı. Mail adresleri tukoder@tukoder.org.tr. Benim yazdığım mail ise

Türkiye genelinde tüketici aleyhine gerçekleşen ilginç bir durum (adeta tüketicinin dolandırıldığı) ortaya çıktı.Konuyu kısaca anlatmak istiyorum. Honda Brc firması ile anlaşma yaptı ve anlaşma sonucunda Yeni Honda araçlarına garanti kapsamında Honda servislerinde lpg kiti takılacağı basın yoluyla kamuoyuna duyruldu.(linkleri ekledim) Şubat ayında, Mart'ta LPG'li teslim edilmek üzere 2012 model Honda Civic siparişi verdim(proforma faturada lpgli olacağı yazıyor) . Mart ayında kitin test aşamasında olduğunu henüz takılamayacağını fakat birkaç aya kadar mutlaka takılacağını, konunun basına yansıdığını artık bu husustan dönüş yapılamayacağını söylediler ve basın yoluyla bilgilendirildiği ve Honda Genel Müdürlüğü'nden telefonla taahhüt aldığımdan dolayı aracı LPG'siz teslim aldım. Honda, Ocak ayından itibaren bugün yarın takılmaya başlancak ve satılan araçlarda garanti kapsamında diyerek yüzlerce araç sattı. (Hala bir bayiye gidildiğinde garantili takılacak şeklinde taahhüt vererek araç satıyorlar). Genel Müdürlük ile yaptığım görüşmelerde hiç bir sıkıntı olmadığını, kitin test aşamasında olduğunu satılan araçlara 60.000 kmye kadar garanti kapsamında LPG kitinin takılacağını söylediler. Fakat bir kaç gün önce Honda Genel Müdürlük ile yaptığım görüşmede, satılan araçlara garanti kapsamında kit takılamayacağını, sadece Ağustos ayında itibaren çıkacak araçlara garanti kapsamında kitin takılacağını, bu bilginin Japonya Honda'dan geldiğini belirttiler. Sonuç olarak Honda yüzlerce kişiyi göz göre göre aldatarak araç sattı ve mağdur etti. Yüzlerce kişi bu aracı garanti kapsamında LPG takılacağı konusunda taahhüt verildiği için aldı. Bize garanti kapsamında takılmayacağı bilgisi verilseydi bizde Ağustos ayını beklerdik. Lütfen bu konuda kamuoyu oluşturmamıza yardımcı olun, yol gösterin. Ben sindiremiyorum bu durumu. Honda gibi bir firma tarafından göz göre göre dolandırılmayı sindiremiyorum. Böyle bir satış politikasını Avrupa ülkelerinde uygulamayı göze alamazlardı. Dava açmayı düşünüyoruz, tavsiye edebileceğiniz hususlar var mıdır ? Yardımlarınız bizim için çok önemli. Şimdiden teşekkür ederim.

Selim Macit
    Tel:
    Samsun

http://www.ajansotomobil.com/honda/haberler/honda_civiclerde_lpg_secenegi_1400.html
    http://www.ensonhaber.com/hondada-artik-lpg-secenegi-de-var-2011-10-15.html

http://otomobil.milliyet.com.tr/artik-lpg-secenegi-de-var-/otoguncel/haberdetay/18.10.2011/1452139/default.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_55901362/mpage_55/f_/key_//tm.htm#58493498 (Absorve ismiyle genel müdürlük ile görüşme yaptıktan sonra forumda paylaştım. Ses kayıtlarında mevcut olsa gerek)

• size verilen garanti yazılı , yani resmi bir garantimi
    eğer değilse , sadece sözle söyledilerse dava açmanın faydası olmaz,
    boşuna masraf etmekle kalırsınız
  • Sadece bir kişi için belki davanın faydası olmaz.

Ama sayı artarsa.

...

Bu arada, konunuzu meşgul ettiğimiz için özür dileriz.
  • balata sorunu kesin var
    hatta disklerde sorunlu
    benim 35 binde gitti hepsi
  • 2007 model civic i 47.000 de sattım ve yapılan kontrolde orjinal balataların bu kullanımla daha 10.000 km daha gideceğini söyledi servistekiler. Yani neredeyse 60.000 e kadar balata değişmeyecek.
  • bugün Urlaya gittim,
    rampalarda "s" ye alarak verdim gazı,
    kısa süreli olsa da kulaklarımın pasını sildim.
    sonrasında malum,
    "d" konumunda, econ açık, cc ile tasarruf,

• Rampalarda CC konforundan vaz geçmek istemiyorsak S vitese almak lazım.

90'a sabitlediğim arabam S viteste 89'dan aşağısını görmüyor. D vites olsa 80 bile olabiliyor. Eğer hız 120'ye ayarlanmışsa D viteste makina değiştirip duruyor zavallı
  • "...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 13 Haziran 2012; 9:34:28 >
  • bugün 3. sanayi , 1001 otoya gittim
    cam çıtası ve rüzgarlık taktırdım
    toplam 170 tl verdim
    yakıştı
    yarına kadar yıkama yok,
    fotolar kirli

film için lumar marka 10 yıl garantili fiat aldım, 350 tl
    bmw li bir gencle konuştum, ön cama da yapmış,
    korkmuyor polisten falan,
    cruse bir gençte kararsızdı,
    duyunca bmw yi,
    o da yaptırdı, hem de en koyu.

ben düşüneyim dedim geldim.

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 31 Mayıs 2012; 17:21:49 >

• konuyu baştan sona kadar okudum. İçtenlikle söyleyebilirim ki şu ana kadar bir araba hakkında bu denli detaylı bilgi vermeye çalışan birine daha ne internette ne de çevremde rastlamıştım. Objektif ve içten yorumlarınız için tebrik ederim.
    Ayrıca arabayı çok sevmişsiniz. Zira aldıktan sonra ciddi sayılabilecek masraflar yapmışsınız. Örneğin biz GolfV araca yılda bir sadeec boya koruma yaptırıyoruz, ancak bunda da son zamanda işin ucuzuna kaçtığımız için otoparkta tavandan akan beyaz bir sıvı neticesinde aracın tavanın bir kısmı beyaz oldu. Araç beyaz olduğu için çok dikkat çekmiyor ama boya korumasının şu iyi tarafını gördüm;
    Yollarda bulunan artıklardan boya etkilenmiyor. Örneğin taş,asfalt.
    Honda eski kasaya bindim. İzmir çeşme arası. babamda golfu kullandı. honda otomatikti. Gerçi sınıfları farklı karşılaştırmak ne derece doğru bilmiyorum ama golf daha ataktı. Honda yokuşlarda yığılıyordu. Gerçi gofte 3 kişi,honda da 4 kişi vardı,eşya yoktu. 4 kişinin 2si çocuk. Yani ağırlıklar hemen hemen aynı. Buna rağmen hondanın yığılmasını anlayamadım. Yeni kasada bu tip bir şeyle karşılaştınız mı?
    Golfun en sevdiğim yanı park etmesi kolay ve atak.(105 bg. 1.6 litre ). Ayrıca 3 kişilik bir ailenin(annem babam ve ben) eşyalarını sorunsuzca alıyor ki hatchbackler eşya gözü konusunda oldukça tatminkar. Yoltutşu çok iyi. Manuel vites olması dolayısıyla yakıt sarfiyatı az. Ayrıca ben her ne kadar çok fazla otomatik araç kullanmamış olsam da şimdiye kadarki deneyimlerim olumsuzdu. Motorun sesine göre ben vites değiştirmeliyim. debriyaj-gaz ayarlaması,vites düşürme yükseltme benim için araba kullanmayı zevkli hale getiren şeyler.
    Ancak golfte sevmediğim birkaç özellik var. Direksiyon çok sert. Özellikle park ederken direksiyon araç hareket ahlinde olmadığından sert. Fluence kullandım,direksiyon tüy gibi. Ancak bu da yol tutuşuna olumlu katkı yapıyor. Direksiyonun bu sertliği sayesinde görmediğim bir tümsekten hopladım ve araba az daha yoldan çıkıyordu. Müdahalelerime hemen cevap veren bir direksiyon ve araç olmasaydı sonuç ne olurdu bilemiyorum.
    2. sevmediğim özellik altı yere çok yakın. Karter koruma yaptırmıştık sonradan. Aracı ilk aldığımızda motordan aşağı baktığınızda asfaltı görüyordunuz,ben bunu sevmiyorum. Altını şimdiye dek defalarca vurdum. Yaşadığım yer dolayısıyla.
    Ancak araç yaşlandı. 7 yaşında. Jetta düşünüyordum ama honda hem ucuz hem de özellikleri fazla. Şimdiye kadar hep alman arabası kullandık(fluence şirketin aracı) açıkçası çok memnunuz. Acaba honda ile jettayı kıyalarsak hangisini tercih ederdiniz?
    Açıkçası şu üçlem arasındayım Golf-jetta-civic. Birde skoda yeti var düşündüğüm ama skodanın kalitesini pek beğenmedim her ne kadar vw alt grubunun da olsa asıl markanın kalitesini yakalayamamış.
    Soru 3. Bu ekon modu manuel versiyonunda da kullanabiliyor mu?

• Eğilimin WV gurubuna
    Yanlış yoldasın
    Devir Japonların devri
  • vw konusunda benim her zaman çekincelerim vardı,
    hep uzak durmuşumdur, yıldızımız barışmadı.

sorularına gelince,
    2012 civic öncekine göre dha yüksekmiş,
    ben de henüz altını bir yere vurmadım.

daha önceki araçlarımda da,
    dibine kadar gaza basma alışkanlığım yoktu,
    ancak, urla yolunda s mod ve cc aldıktan sonra,
    ilk rampaya gelince, ben gaza basmadığım halde,
    kükreyerek ayarlı olduğu sürate ulaşmaya çalışması keyif verici,
    ayağımı korkak alıştırdığım için ne kadar istesem de basamıyorum.

sizin gibiler için, honda f1 vitesi yapmış,
    şehir içi otomatik konforu yanında,
    uzun yolda kulakçıklarla vites kontrolü daha keyifli.

civicin altı tamamen kapalı, ses de bu sayede daha az geliyor.

econ modu düz vitesde de var.

bence bir arkadaş bulun,
    veya test aracı ile bir test sürüşü yapın.

en doğru görüş, sizinki olacaktır.

• Rüzgarlık araca çok yakışıyor. Güle güle kullanın. Kapı ve tampon korumalarının yan sanayiye düşmesini bekliyorum.Bayiler çok para istiyor.

Benim ilgi alanımda(son 1 yıldır almayı düşündüğüm) Mazda 3, Jetta ve Golf vardı.Honda hiç hesapta yoktu. Dur şunun bir yeni kasasına bakayım dedim bir bakmışım arabayı almışım

Ben ilk önce beklentilerimi tespit ettim. Bunlar Sorunsuzluk( tabki istatistik olarak bahtsız bedeviysek yapacak bir şey yok o ayrı). 2. Güvenlik 3.Sürüş keyfi. Bunları karşıladığı için tercihim Civic oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atari 800XL -- 5 Haziran 2012; 0:03:58 >
  • Sorunsuzluk konusunda vwde cok iyidir. Simdiye kadar cok cesitli sartlarda ve yollarda kullandim bana misin demedi. Acikcasi marka degistirmeyi seven bir insan degilim. Bir markayi sevdiysem onu cok zor degistiririm, vw de seviyorum ama honda son zamanlarda gordugum kadariyla oldukca sorunsuz ve konforlu bir arac. En kisa zamanda bir test surusu icin bayi ile goruseyim. Bir de jettayi test edeyim, kararim ondan sonra netlesir...
    Telefon veya bilgisayar falan olsa hic dert degil. Hic randiman almazsan satar baska bir sey alirsin veya garantiye gidersin. Ancak konu araba olunca is degisiyor.... Meblag cok daha yuksek ve gunumuzde arac alabilmek iyice zor. Bu nedenle kili kirk yararcasina arastirma yapmak gerekiyor. Zira artik gunumuzde araba yatirim araci olmaktan cikti. Eskiden sahin alinirdi, 2-3 yil kullanilirdi daha pahali bir fiyata satilirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 2 Haziran 2012; 0:07:33 >

• yeğenim vw de çalışıyor,
    onun görüşü,
    fiyat, donanım ve konforda civic önde
    motor, sağlamlık ve güven olarak vw

jetta, dizel otomatik düşünmüştüm bir ara
    ama yoktu ve temmuza kadarda olmayacaktı.
    fiyatta oldukça yüksekti.

• Mimleon aracın direksiyonu park manevralarında bana çok sert geldi.Hatta şaşırdım diyebilirim. Şirket aracı 2012 Ford fiesta ile kıyaslarsam fiesta daha hafif. Sizde durum nedir? Normal durummu yoksa bir gidip baktırayımmı karar veremedim.
  • bence direksiyon hafif,
    ama sen bilirsin,
    göster kafanda soru kalmasın,
    rahat et.
    ,
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.