Şimdi Ara

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
976
Cevap
27
Favori
95.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 05kartal

quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

quote:

Orijinalden alıntı: frodo1one

mimleon ; güle güle kullanın, ön kamera düğmesininin resmini yüklemediniz sanırım ben farketmediysem kusura bakmayın.
    Birde '' Navigasyon çalışırken radyodan ses alınabiliyor, eğer rota açıksa ve yönledirme yapılıyorsa, bu esnada radyo sesi azalıyor, navi sesi çalıyor, bunun ne kadar alçak, yüksek olacağı menü ayarlarında var '' bu özellik sizin taktırdığınız alete has bir özellik mi yoksa diğerlerinde de oluyormu acaba bunu merak ettim servisteki çocuğa sordum ama navi açıkken ne radyo ne de cd çalmaz dedi bana ve saçma geldi açıkçası.

birazdan fotoyu koyarım,
    hemen hemen tüm navilerde,
    navigasyon sırasında radyo sesi verilir,
    hatta pip özelliği ile bir köşede film gösteren bile var.
    igo primo navide menüsünde mp3 çalma ayarıda var.

bir sorum olcaktı navıgasyon acıkken seslı yonlendırme yaparken cd dınleyebılıyormuyuz peki

Navitech cihazda navigasyon sırasında radyo, cd, usb bunların hepsinin de sesini alabiliyorsunuz. Sadece yönlendirme veya uyarı durumunda dinlediğiniz müzik geçici olarak kesliyor ve navigasyon sesi duyuluyor. Öncelikle ne yapmak istiyorsanız onu seçiyorsunuz yani radyo, usb, sonra navigasyona giriyorsunuz. Ayrıca Menüde isteğe göre navigasyon sesini sürekli açık tutmak için bir ayar bulunuyor. Bunu seçerseniz de arka planda başka ses dinleyemiyorsunuz.

• Benim navi de, cd-mp3-radyo çalarken, navigasyonda sesli yönlendirme yapılabiliyor.
    Bu özellik navigasyonun "arayüz"üne bağlı, çoğunda vardır.

Daha önce kullandığım, prihanha-fuga harici navigasyon cihazı (cama takılan) ilk gps bağlantısı bayağı uzun sürüyordu.
    Bunda açtıktan 10 sn sonra gps hazır, sanırım harici gps anteni olduğu için.

Ses konusunda gün geçtikçe beğenim artıyor,
    cd-rady-mp3-4.1 surround sesler çok çok iyi,
    uzun yol yolcusu iseniz ve müzik dinlemeyi seviyorsanız,
    büyük keyif alacaksınız.

Ön kamera bağladığımı yazmıştım,
    işte bu da anahtarı,
    şoförün solundaki kartvizitlik içinde,
    kolum rahatlıkla yetişiyor,
    sıkıntı olmaksızın kullanılıyor.

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın

• Her Navigasyon cihazının özellikleri farklı olabilir,

örneğin;
    Servisde sökülmek üzere gelmiş bir cyclone vardı,
    (söküm nedenini aşağıda ayrıca anlataım)
    işte bunda geri vites kamerası uygulaması yoktu,
    sordum;
    "cyclone geri vitesi yok" dediler, inanamadım.

Söküm nedenine gelince;
    Servis müdürünün telefonda araç sahibi ile bire bir konuşmasına şahit oldum.
    Anlaşılan ya navigasyonun TV özelliği hakkında servis biraz abartmış,
    ya da araç sahibinin beklentileri çok yüksek.
    Servisin abartmadığını biliyorum,
    çünkü navi arayışında iken,
    Ali Bey, (aksesuar-yeni araç şefi) beni uyarmıştı TV konusunda,
    "RF anten ile tv kanallarnı izlemek zor abi, fazla beklentin olmasın" diye.

Araç sahibi, inatla uydu kalitesinde TV izlemek istediğini ve böyle söylediklerini savunuyordu.
    hem TV olmayınca, hem de geri vites olmayınca, 2400 TL elbette verilmez bu cihaza.
    değil mi?
    Söktüler, eski paneli taktılar.
    (10 dk. sürüyor, söküp eskisini takmak)

İşte,
    araştırıcı olup,
    ezbere ve başkasının lafına bakmadan iş yapmanın faydaları.

• Örnek davranşınızdan dolayı sizi kutlarım Sn. Mimleon.

Resimden de farkettim, sizin Premiumlarda Xenon standart dışı montaj. Yani tam olarak set değil, sadece ampul (+balast) verilmiş. Aydınlatma noktasal hedefli değil, odaklaması sonsuzda olacak şekilde maksimum menzil hedeflenmiş.

Mercekli xenon olanlarda ışık kaynağı da hedefi demaksimum hedeflenmiş, ancak kaynakta mercek olduğu için ışık küçük bir yüzeyden yayılıyor. Buna göre, merceğin önündeki pislik ışığı sizinkilerden daha çok kesiyor. İşte bu yüzden far yıkama şart.

Yine ışık ince bir hüzme halinde yayıldığından daha parlak yayılıyor ve eğer öndeki sürücülere yönelirse daha büyük sıkıntı olacak. İşte bu yüzden otomatik far yükseklik ayarı şart.
  • hiçbirşey anlamadım....
    neden kutladınızki?
  • Selamlar herkese.. Yeni farkettiğim bir şeyi sizlere de sormak isterim. Arka iki hoparlörü tek olarak dinlemeyi denedinizmi hiç? Ben aylar sonra denediğimde, çok zayıf, bas yoksunu bir ses geldiğini duydum, öyle ki ön kapı hoparlörlerinden çok çok daha fazla bas ve temiz ses geliyor... Acaba bende mi sorun var, sizin nasıl??
  • quote:

Orijinalden alıntı: era323

Selamlar herkese.. Yeni farkettiğim bir şeyi sizlere de sormak isterim. Arka iki hoparlörü tek olarak dinlemeyi denedinizmi hiç? Ben aylar sonra denediğimde, çok zayıf, bas yoksunu bir ses geldiğini duydum, öyle ki ön kapı hoparlörlerinden çok çok daha fazla bas ve temiz ses geliyor... Acaba bende mi sorun var, sizin nasıl??

Bende de aynı şey yapıyor arka hoparlör iyi değil. Normalde önlerin zayıf olması lazımken burda tam ters olmuş belkide arkada oturan yolcular rahatsız olmasın diye olabilir.
  • sabah, ilk işim arka ön kontrol oldu,
    navigasyonun sesi ile ön arka arasında şiddet farkı olmadığını ama,
    bas ve tizlerin daha kaliteli ses verdiğini hissettim.
  • Ön kapılardaki hoparlörlere bakmadım, ama Elegance aracımda arkadakilere bagajdan baktım. Membran kısmı beyaz, film sanırım. Bu biraz daha yüksek frekans karakteristiğini yükseltir ama tizin yerine geçmez. Böylece özellikle insan seslerini daha yüksek duymamızı sağlar. Yine de esas sonucu almak için insan kulak frekans bandını tarayıp ölçme tipi mikrofonla sonuçlar ne gelir, bilemem. Çok da önemli mi? Bence hayır.

Eğer modifikasyonla güçlendirme yapacaksanız, arabalarımızın 4 kişilik olduğunu unutmamamız gerektiğini söyleyeyim. En azından araçta deneme yaparken bir süre arka koltuğa da oturup deneyin.

Bir de, sesin hızı çok yüksek olmadığından, aynı güçte gelecek şekilde arka hoparlörlere güç basılırsa, öndeki hoparlörlerden gelen ses ile arkadan gelenler aynı zamanda olmayacaklarından yankı gibi bir efekt hassas kulakları rahatsız edebilir.

• Bugün bayiyi aradım, honda nın ağustos ayından sonraki gelecek araçlara fabrikasyon olarak lpg sistemi takacağını belirtti. Bayilerde 6 yıl garantili LPG sistemi takılmayacağını söylediler. Bilgisi olan var mı?
  • Arkadaşlar Nisan ayında aldım aracı ve bildiğiniz gibi lpg montajı bir kaç ay içinde yapılacak şeklinde sözlü taahhütte bulundu bayiler ve genel müdürlük. Az önce genel müdürlükte yetkili biriyle konuştum, sadece Ağustos ayında çıkan araçlarla birlikte o araçlara montaj yapılacağını söyledi. Yani bu zamana kadar satılan ve Ağustos'a kadar satılacak araçlara LPG montajı yapılmayacak. Bu bilgi Japonya'dan gelmiş. Hepimiz hem genel müdürlüğe hem Japonya Honda'ya tepkimizi bildirelim hatta dava açacağımızı da söyleyelim. Son durum malesef budur. Koskoca Honda'nın yaptığı düpedüz dolandırıcılık, üçkağıtçılık.
  • bugün civici yıkatırken bir püf noktası öğrendim,
    paylaşmak istedim.

Boya koruma yapılan aracı anlamak için veya niye yaptırmak gerektiğini şu yöntemle anlıyoruz.

Malum elinizi/parmağınızı boya üzerinde gezdirmekle bir şey anlaşılmıyor.

yapacağınız şu,

sigara paketinin dış jelatinine parmağınızı geçirecek ve parmağınızı boya üzerinde öyle gezdireceksiniz,
    boya koruma yapılmış, yeni alınmış, boyanmış boyada pürüz olmuyor,
    aksi halde topak topak hissediyorsunuz.

ben denedim, aracın yukarı bakan yüzeyleri pürüzlüydü,
    yan boyalar daha iyi durumdaydı,
    halbuki bana boya koruma yaptık demişlerdi,
    anlaşılan baştan savma yapmışlar.

en kısa zamanda "0" araç üzerinde deneyeceğim,
    bakalım nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 24 Mayıs 2012; 17:01:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sonunda aracin deposunu full doldurup ne kadar yaktigini cikarttim. Full depoyla tam 99.9 km yapip( econ modda, Cok yogun olmayan trafikte, oldukca dikkatli kullanarak) tekrar depoyu fulledim ve 30 TL aldi. Yani kmde 30 kurus yakiyor. Sizce su durumda lpgye gerek var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: absorve

Sonunda aracin deposunu full doldurup ne kadar yaktigini cikarttim. Full depoyla tam 99.9 km yapip( econ modda, Cok yogun olmayan trafikte, oldukca dikkatli kullanarak) tekrar depoyu fulledim ve 30 TL aldi. Yani kmde 30 kurus yakiyor. Sizce su durumda lpgye gerek var mi ?

aracınız kaç km' de ? lpg olsa 24-26 kuruş arası yakardı, benim premium aracımdan biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: frodo1one

quote:

Orijinalden alıntı: absorve

Sonunda aracin deposunu full doldurup ne kadar yaktigini cikarttim. Full depoyla tam 99.9 km yapip( econ modda, Cok yogun olmayan trafikte, oldukca dikkatli kullanarak) tekrar depoyu fulledim ve 30 TL aldi. Yani kmde 30 kurus yakiyor. Sizce su durumda lpgye gerek var mi ?

aracınız kaç km' de ? lpg olsa 24-26 kuruş arası yakardı, benim premium aracımdan biliyorum

3.500 kmde hocam.. Sizin yakitin icine benzin tuketimide dahil mi ?

• Ayni zaamanda otomotik vites arac..

• Hesap belli

30 kuruşa benzinle gidilen yolda LPG ile 22 kuruşa gidilir (%15-20 tüketim farkı, 4,35 benzin, 2,75 LPG)

100 km için 8, 1000 km için 80 lira sarfiyat farkı.

2000 TL kit ve masraf için 25.000 km yol gitmek gerekli.

Yakıtı düşünerek arabasına pek binmeyen birisi için LPG taktırılması sonucu ferahlayan kesenin gazıyla bu menzilin doldurulması pek zaman almayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesudum

Hesap belli

30 kuruşa benzinle gidilen yolda LPG ile 22 kuruşa gidilir (%15-20 tüketim farkı, 4,35 benzin, 2,75 LPG)

100 km için 8, 1000 km için 80 lira sarfiyat farkı.

2000 TL kit ve masraf için 25.000 km yol gitmek gerekli.

Yakıtı düşünerek arabasına pek binmeyen birisi için LPG taktırılması sonucu ferahlayan kesenin gazıyla bu menzilin doldurulması pek zaman almayacaktır.

ayni fikirdeyim.
    lpg bu durum icin cokta gerekli degil.

• Yine de aracına garantili LPG uygulaması bekleyen ciddi sayıda bir kitle var. LPG imkanına bakarak almamış olsam da Ocak sonundan Mayıs sonuna 4 ayda 5500 km yapan ben için tempo zamanla artacak ve şimdiye kadar verdiğim 450 lira fazla para, eğer LPG takılı olsaydı masrafın çeyreğine denk geliyordu.

Kendinin bir yılda çıkaran yatırım gibi, bence buna da değerdi.

Şimdi bu adamlar adam gibi bir resmi açıklama yapmaya cesaret edebilseler, ben hemen girişimlere başlayacağım, arabamı alırken hiç aklımda olmadığı halde. Şartlar zorlayacak gibi görünüyor çünkü.

Gerçi böyle bir açıklama yaparlarsa yıllık 13bin satış hedefi nereye gider? Herhalde ellerinde kalır diye düşündüklerinden yaz sezonunda hızlanan sıfır satışların ateşinin düşmesini bekliyorlar ve bu yüzden Ağustos ve sonrası diyorlar.

Öyle bile olsa, belki kârdan zarar edecek de olsak Ağustos sonrası kimin ne mal olduğu ortaya çıkacak: Honda tekrar sözünü yiyip bu defa Kasım mı diyecek veya "LPG taktırırım he!" esip gürleyenler benzinle devam mı edecekler...

• bence(akillarinca tabiki) sureci olumlu ya
    da olumsuz olarak etkilememek adina
    stratejik davranarak herhangi bir aciklama
    yapmiyorlar.
    sebebi ise insanlar hali hazirda honda
    almaya devam ediyorlar(bizlerinde yaptigi gibi)

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.