Şimdi Ara

2012 Ford Focus düşünceleriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
13.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Motor, dis tasarim, donanim vs. beni pek ilgilendirmiyor. Fakat Yeni Focus'un arka kabini bence dar, karanlik, kasvetli. Salt bu nedenle eleyecegim araclarin basinda geliyor. Arkaya oturtacagim es-dost-akrabaya ikinci sinif insan muamelesi yapiyormusum gibi hissettirirdi bana. C sinifi bir arac daha ferah olmali diye dusunuyorum.

Bunun disinda, fiyati da biraz tuzluca.

Bu eksiler sizin icin onemli degilse, arac da hosunuza gidiyorsa, Focus tabii ki her zaman icin alinasi bir aractir. Alip da buyuk pismanlik yasayani azdir. Sonucta tok, iyi yol tutan, belirli kalitede bir arac.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURG.

quote:

Orijinalden alıntı: brkagcbl

quote:

Orijinalden alıntı: TURG.

Aynı araba babamda var.Almadan önce ecoboost u test etmiştik performansı çok hoşuma gitmişti.Ancak yüksek fiyatından ötürü alamamıştık.Onun yerine 125 lik olanı almıştık.Performansı düşündüğüm gibi çıkmadı.Ancak ben aracı çok beğeniyorum.İçi bana dar falan gelmiyor.Sahip olduğu donanım insanın yüzünü gülümsetiyor.İçeriye az ses alıyor.Önceki focustan daha başarılı bu konuda.Direksiyon sistemi,yol tutuşu mükemmel(sınıfına göre).Ancak yakıt babamı üzüyor.Dizel 307 mizden sonra resmen sömürüyor.Otomatik parksistemi alma bence.Kullanılmayan bi özellik.Onun yerine sunroof al.Bizdeki sunrooflu içeriyi çok daha ferah yapıyor.Soruların olursa memnuniyetle cevaplarım.İyi günler...

benzin konusunda herkes şikayetçi gibi birde yokuşlarda arabadan çok ses geldiği kendini baya zorladığı söyleniyor böyle bir olayla karşılaştınız mı acaba? Bir de araç otomatik mi ?

Araç manel.Yokuşlarda ben kullanırken hiç zorlanmadı.Atmosferik bir motor olduğu için alt devirlerde cansız.Ancak öyle zorlanma falan yok yani bizim araçta yok.(Cevabı biraz geç yazdım özür dilerim yeni gördüm)

estağfurullah cevabın için teşekkürler..

• O fiyata 2 litre 163 Beygir Dizel Chevrolet Cruze almak daha mantıklı

http://resim.donanimhaber.com/fb.asp?m=58218228
  • quote:

Orijinalden alıntı: plectrum

O fiyata 2 litre 163 Beygir Dizel Chevrolet Cruze almak daha mantıklı

http://resim.donanimhaber.com/fb.asp?m=58218228

ben zaten ford bakmadan önce cruze düşünüyordum ancak herkes arabanın tenekeden farksız olduğu düşüncesinde
  • Bana fiyatı abartılı ve içi biraz basık gelse de kardeşim gidip Focus 3 HB sipariş etti. Aracı sabah teslim aldılar. Rengi şeker kırmızısı. Titanium donanıma ek opsiyon olarak X paketi, sunroof ve otomatik park sistemi var. Ayrıca bilmediğim ne kadar opsiyon varsa da ekletmiş manyak. My Ford Touch vs. yok onlar Ekim ayında gelecek dedim ama sonra taktırırım ben onu dedi. 1.6 TDCI ve 6 ileri vites var arabada. Tam olarak merak ettiğiniz bir konu varsa kendisinden öğrenip burada paylaşırım. 4 veya 5 saat oldu arabayı alalı. Muhtemelen bu geceyi içinde geçirecektir
  • Kesinlikle AMA kesinlikle 125 lik benzinli motoru alma kardesim rampada ve yakitta çok sorun cekersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

Bana fiyatı abartılı ve içi biraz basık gelse de kardeşim gidip Focus 3 HB sipariş etti. Aracı sabah teslim aldılar. Rengi şeker kırmızısı. Titanium donanıma ek opsiyon olarak X paketi, sunroof ve otomatik park sistemi var. Ayrıca bilmediğim ne kadar opsiyon varsa da ekletmiş manyak. My Ford Touch vs. yok onlar Ekim ayında gelecek dedim ama sonra taktırırım ben onu dedi. 1.6 TDCI ve 6 ileri vites var arabada. Tam olarak merak ettiğiniz bir konu varsa kendisinden öğrenip burada paylaşırım. 4 veya 5 saat oldu arabayı alalı. Muhtemelen bu geceyi içinde geçirecektir

hahah :D Hayırlı olsun. My ford touch dediğiniz şuan sadece Avrupa da olan sistem mi?

• MFT (my ford touch: yani dokunmatik ekran) şu an avrupada da yok sadece amerikada var. Avrupada çıkışını özellikle geciktiriyorlar çünkü bazı yazılımsal enayilikleri oluyor. Kalite manyağı avrupalılar sorunlu bir sistem sunarsa tefe koyar FORDu ..O yüzden yazılım güncellemeleri falan deli gibi uğraşıyorlar.

2 yıl kadar önce FORD amerikada sorunsuzlukta çok yükselmişti. Hatta majör japonlardan toyota lexus vs geçmişti sorunsuzlukta ama sonra sorunsuzlukta ortalamanın altına düştüler. Şikayetler çok yüksek oranda MFT yazılım sorunları içindi (MFT harici sorunsuzlukta ghala çok yukarıdalar). O yüzden MFT fazla kafaya takacak bir sistem değil şimdilik.

MFTnin ilk olarak 2013 başı yeni KUga ile geleceği söyleniyor.

Bir de MFT olmayan normal SONY CD çalarla olan Sync var (telefonu falan araba ile eşleştirme mailleri görme internete girme falan). O yakında gelecek Türkiyeye..

• Bu araba tip olarak bence çok kötü eski focuslara göre daha dar olması eksi
    Eski focusların performansı bana gayet iyi geliyordu ki bu 125 ps :)
    Bence bir alt kasası çok daha iyi duruyor
    Arkadan araca bakıldığında ucuz bir araba hissi veriyor bana bence jetta daha iyi bir tercih olabilir yada bir alt kasa focus

Ama yinede almak isterseniz bu aracı sizi sıkıntıya sokmaz sonuçta o bir focus yakıt olarak eskileri 2004 model focus 9-10 litre civar ışehir içi yakıyordu kullanıma göre değişir
    Ama bu kasalarda nasıl olur bilemem
  • fiyatını haketmeyen bir araba
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

fiyatını haketmeyen bir araba

Bunda haklısınız. Dizel iyi satıyorlar diye acaip zam yaptılar..

Şu an astra 1.4 turbo enjoy plus 44 bin TL. Donanımı falan süper. O paraya focus değil neredeyse dolu benzinli fiesta vermiyo FORD.
  • yeni astra gerçekten güzel ama ortalıkta çok fazla kasası seneye değişecek deniliyor. Hani ilerde satmaya çalıştığımda sıkıntı çekerim gibime geliyor.
  • yeni focus sedan 1,6 tdci 115 ps titanium + plus paket aldım araba bence mükemmel, birçok özelliği bir yana araç içerisine motor lastik vb ses almıyor, önceki kasayla kıyaslanamayacak kadar sessiz.. düşünenlere tavsiye ederim, bana göre sedan kasa hb kasadan çok daha güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChonDanger

yeni focus sedan 1,6 tdci 115 ps titanium + plus paket aldım araba bence mükemmel, birçok özelliği bir yana araç içerisine motor lastik vb ses almıyor, önceki kasayla kıyaslanamayacak kadar sessiz.. düşünenlere tavsiye ederim, bana göre sedan kasa hb kasadan çok daha güzel

kazasız belasız kullanın hayırlı olsun...benim size sormak istediğim x paketi tercih mi etmediniz yoksa pahalı ve gereksiz mi buldunuz?
  • Son kafa görsel olarak bence güzel değil.Showroomda içine bindim aracın direksiyonu akülü araba direksiyonu , oyuncak gibi geldi.
    Son kasa Focus yerine bir önceki Focus yada Ghıa modelleri daha güzel geliyor bana görsel olarak.
    Ama rüzgar sesi , yol sesi almıyor içeri diyorlar Focus 3 için , kulaklarıma inanamıyorum.Biz Focusu rüzgar sesi için alıyorduk
  • Focusu test etme imkanım oldu ve deneyimlerimi aktarayım.
    Araç öyle süper konforlu değil ama sınıfına göre gayet iyi.
    Yol tutuş/direksiyon tepkileri sınıfının en iyisi eski focuslarda olduğu gibi mükemmel.
    Delice hızlandıran bir motor yok ama performans bağlamında normal kullanıcıya yeter de artar bile.
    Tasarım kötü demişler bence çok hoş ve gayet sportif.Arkayı eleştirebilirim ama önden gayet iyi.
    Fiyatlar ise tek kelimeyle fahiş.Gerçi sınıfındaki araçların fiyatları da bu seviyede yapacak bir şey yok.
    1.0turbo motoru ödül aldı,çok iyi performansa sahip,benzinli düşünülüyorsa o alınabilir.Zaten dizelinin fiyatları akıllara ziyan.
  • Arkadaşlar çoğu şeyi söylemiş benim için bu arabaya yapılacak tek yorum;gereğinden fazla pahalı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat alev

performas olarak gerçekten iyi tasarım kalite olarak c4 ve megane hatchback dende iyi olduğunu düşünüyorum ama golf den iyi olamaz

Malzeme kalitesi C4'ten kesinlikle daha iyi değil.
  • arkadaşlar,

1lt lik ecoboost modelini alan var mı, tecrübelerini aktarabilir mi? 24 aya 24.000 tl sıfır faiz imkanı var bu aralar, ben de almayı düşünüyorum, tavsiye eder misiniz
  • hb modeli çok dar. sedan alın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.