Şimdi Ara

2012 HONDA CİVİC LPG SORUNU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
16.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün ustama gittim başka modül taktılar ama yine aynı yani benzin göstergesi düşüyor lgpdeyken anlaşılan ara ara benzin alıp eski haline getireceğiz. Başka çözüm bulan varsa paylaşırsanız sevinirim bu arada eski modül brcnin psa modülüydü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maliyecii

Bugün ustama gittim başka modül taktılar ama yine aynı yani benzin göstergesi düşüyor lgpdeyken anlaşılan ara ara benzin alıp eski haline getireceğiz. Başka çözüm bulan varsa paylaşırsanız sevinirim bu arada eski modül brcnin psa modülüydü.

bu sorun bende de oldu, aracı lpgde kullanmama rağmen sanki benzinde kullanıyormuşum gibi düşme oldu, şimdi ne yapmam gerekiyor?
  • Yapılacak bişey yok hocam çözüm yok yani. Arada kendi sıfıra yakınken direk artıyo orjinal yerine geliyo bazende gelmiyo 0 oluyor. Çözümü hafta da bir yada on güne bir (bu sizin kullanmasınıza bağlı) lpg ile birlikte az bişeyde benzin almak.
  • Aynı sorun bende de vavr. Bende menzil bir keresinde 40 km deyken , bir keresinde de ise 22 km deyken benzin göstergesi düzeldi. 30 lira yakıt alınca sorun düzeliyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferaydin -- 23 Aralık 2012; 21:49:00 >
  • Çözümü basit aslında yarım depo üzerinde olursa deponuz beyin sürekli kendini yeniliyor biraz düşssede düzeliyor benzin almaya gerek kalmıyor
  • bende 2012 kasım ayında aldım honda civic eco paket fabrikasyon lpg li benzin düşme sorunu bende var cünkü gidilen yolu sanki benzin ile gitmiş gibi algılıyor arada kendini resetliyor. yukarda arkadaşların bahsettiği sorun sonradan takılan modellerde oluyor arkadaşımda o sorunu yaşadı soradan taktıgı lpg kiti benzin ışıgını sürekli yakıyordu.

Yakıt tüketimim çok yüksek gibi geliyor sizden tüketimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum
    29 lt ,ile ş.içi 190-200 km gidiyorum normal mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: gsmkolik

bende 2012 kasım ayında aldım honda civic eco paket fabrikasyon lpg li benzin düşme sorunu bende var cünkü gidilen yolu sanki benzin ile gitmiş gibi algılıyor arada kendini resetliyor. yukarda arkadaşların bahsettiği sorun sonradan takılan modellerde oluyor arkadaşımda o sorunu yaşadı soradan taktıgı lpg kiti benzin ışıgını sürekli yakıyordu.

Yakıt tüketimim çok yüksek gibi geliyor sizden tüketimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum

Bence çok gibi ama 50 tl ile ş.içi 216 gördüm geçen hadi 16 km benzin ile gitse 19 lt civarı ile 200km eder.
  • Benzin depolarında şamandra sistemi yerine, tekerlek dönüşüne ayarlı sensörlü bir depo var. O sebeple LPG ile kullanırkende tekerlek haliyle döndüğü için sanki benzin harcanıyormuş gibi görülüyor. Çok önemli bir sorun değil. Çaresi halihazırda yok sanırım. Ben sadece şunu fark ettim, uzun süren aşağı rampalarda boşa attığınız zaman rampa sonunda vitese taktığınızda depo göstergesi düzeliyor. Ya da bana öyle geliyor, 2 kere bu şekilde düzeldiğine denk geldim çünkü. :)
  • Bir sürü yol denedim hiç birisi olmadı. yarım depo doldurdum yine olmadı düşmeye devam etti. Bende kızıp depoyu fulledim sonrasında halloldu. Artık düşmüyor. Ama durduk yere 200 tl masraf ve 50 kg gereksiz yük. Umarım daha mantıklı çözümler getirilir.

Düzenleme: imla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temizyurek -- 16 Şubat 2013; 19:06:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar lpg göstergesinde üstteki led kırmızı yandı 1 sarı led yanıp sönüyor ve dııt dııt diye ses çıkarıyor .Lpg daha var mı yoksa tamamen bitti mi acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chronicle

arkadaşlar lpg göstergesinde üstteki led kırmızı yandı 1 sarı led yanıp sönüyor ve dııt dııt diye ses çıkarıyor .Lpg daha var mı yoksa tamamen bitti mi acaba ?

Bitti demek oluyor... Zaten üstteki ışık kırmızı yanıyorsa araç benzin ile çalışıyor demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gsmkolik

bende 2012 kasım ayında aldım honda civic eco paket fabrikasyon lpg li benzin düşme sorunu bende var cünkü gidilen yolu sanki benzin ile gitmiş gibi algılıyor arada kendini resetliyor. yukarda arkadaşların bahsettiği sorun sonradan takılan modellerde oluyor arkadaşımda o sorunu yaşadı soradan taktıgı lpg kiti benzin ışıgını sürekli yakıyordu.

Kardeşim çok hızlısın..Gezinme falan olmuyormu..
  • tabi ben 190200 km basıyorum anladım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahun

tabi ben 190200 km basıyorum anladım...

• benzin şamandırası tekerleğe bağlı olduğu için düşüyor
  • ustad bende 2012 honda civic var eco modeli lpg takılı aldım sıfır. evet aracta benzin göstergesi sizlere zarar kendi kendine düşüyor kalkıyor ne olduğu belirsiz bu sorunu nasıl cözerler bilmiyorum ama cözmeleri gerekir
  • ustad bende 2012 kasım ayında aldım arac su an 5000 binde lpg yakıt tuketımı il adlıgımda 335 kurus tu sımdı 250-270 kurus arasında ayakıyır 30lt gaz ıle 280km yol gidiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucantenekecivic

ustad bende 2012 kasım ayında aldım arac su an 5000 binde lpg yakıt tuketımı il adlıgımda 335 kurus tu sımdı 250-270 kurus arasında ayakıyır 30lt gaz ıle 280km yol gidiyor

şehir içi benim araçta 29 lt yani bir depo ile 230 falan gidiyor yanlız bena racı kaldırınca 2-3 km sora duruyorum yani mesafe çok kısa yinede otomatik honda için iyi bir değer şehir içi 1lt 8,5 km gibi
  • ben şehir dışı tüketim değerlerini vermek istiyorum hız 130 km sabitledim yapılan km 350 ve yakıt 30 lt .2530*30=217 kuruş yakıyor. daha hic 90-100 km hızda denemedim zaten o hızdada ben didemem uykum geliyor.:) bu hızda dizel arac kullansan ben size hemen soylıyeyım 7 lt yakar oda 7*4350=304 kurus yakar bundan oncekı aracım dızel dı ondan bılıyorum ama dızel aracların da uzun yolda gıtmesı bır harıka oluyor:9
  • sonuç olarak bu araç yakıtsal olarak parasını hakediyormu... etmiyormu ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.