Şimdi Ara

2012 Honda Civicler nasıl yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bizde 2011 civic var tanıdıkta 2012 model civic var.. Farkları yazayım ikiside elegance,
    Koltuklarda fark yok bence
    + olarak direksiyon daha hoş olmuş tuşlar vesaire
    + olarak geri görüş kamerası vardı opsiyonel bi seçenekmi bilemiyorum ama hoş görüntü katıyor iç mekana.

- lere gelirsem, iç mekandaki plastik daha sert. bizim 2011 modeldeki plastikler daha yumuşak daha kaliteli duruyor, ancak yenide malesefki öyle değil.. Ama tasarım olarak eskisinden daha iyi..
  • Tip olarak eski kasası daha güzeldi.
  • Son kasa Civic i ben de ilk olarak Sivas bayinde incelemiştim, hatta yağışlı bir gündü ve galerinin tavanından su damlıyordu, inşaat sektöründe olduğumdan görevli bayan (ilgili ve nazik bir bayandı sağolsun) bu konuda fikir almıştı benden

Evet araç eski kasasına göre malzeme anlamında geriye gitmiş, bunu son Auto Show da da eski/yeni Civic leri kıyaslyıp yazmışlardı ancak aracın gene de işçiliği özenli, parçalar arası uyum-boşluk iyi ve sert de olsa kullanılan plastik türevleri arasında iyi bir seviyede, gene de yumuşak olmaması -bu sınıf açısından düşünürsek- elbette kötü ki bana göre gerçek manada kötü olan en sevimsiz parça havalandırma ızgaralarının vanalarıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: h.aras.k

İç mekan bana aşırı kalitesiz geliyor.
     2012 Honda Civicler nasıl yardım

siz paradan haber verin! bütçeye göre değişir sizin paylaştığınız görselde daha önce hiç bir CİVİC'i veya HONDA'yla karşılaşmadım..
    Heralde en alt versiyonu bu olsa gerek..Honda'm olmasa vede sürmüş olmasam,bilmesem Honda'dan soğurdum bu görselden sonra ama allahtan aşağıdaki gibi olduklarını biliyorum..Nerden mi kendi araçlarım

buda sizin gösterdiğiniz Civic'le benim bildiğim binip sürdüğüm Civic

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi - The Stig - -- 24 Ekim 2012; 2:38:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cocoloccomaya

quote:

İç mekan bana aşırı kalitesiz geliyor.

siz paradan haber verin! bütçeye göre değişir sizin paylaştığınız görselde daha önce hiç bir CİVİC'i veya HONDA'yla karşılaşmadım..
    Heralde en alt versiyonu bu olsa gerek..Honda'm olmasa vede sürmüş olmasam,bilmesem Honda'dan soğurdum bu görselden sonra ama allahtan aşağıdaki gibi olduklarını biliyorum..Nerden mi kendi araçlarım

buda sizin gösterdiğiniz Civic'le benim bildiğim binip sürdüğüm Civic

Benim koyduğum fotoğraflar güncel kasaya ait, en son çıkan. Sahibinden.com'a girin bakın hepsinin içi böyle.

• quote:

Benim koyduğum fotoğraflar güncel kasaya ait, en son çıkan. Sahibinden.com'a girin bakın hepsinin içi böyle.

birader bende zaten öyle değildir demedim sadece en donanımsız hali olanlardır onlardır dedim..
    sırf o görsele bakıp kalitesiz dediğiniz için..ki o görseldeki araç gerçektende kalitesiz o ayrı konuda..
    genelleme yapmak açısından yanlış olduğunuzu belirttim..
    kaldı ki honda c ve d sınıf araçlarıyla piyasanın en iyi firmalarından biridir..
  • quote:

quote:

birader bende zaten öyle değildir demedim sadece en donanımsız hali olanlardır onlardır dedim..
    sırf o görsele bakıp kalitesiz dediğiniz için..ki o görseldeki araç gerçektende kalitesiz o ayrı konuda..
    kaldı ki honda c ve d sınıf araçlarıyla piyasanın en iyi firmalarından biridir..

O zaman bir anlaşmazlık oldu:) Bir şeyi açıklığa kavuşturayım ben sadece bu kasa için kalitesiz dedim, zaten genel kanıda bu yönde. Toptan Honda'yı kötülemek yok yani, önceki mesajlarım da belirtmiştim.

quote:

Ama bu iç mekan Hondaya hiç yakışmamış. Bu kasa ilk çıktığında negatif anlamda şaşırmıştım.

• quote:

quote:

quote:

O zaman bir anlaşmazlık oldu:) Bir şeyi açıklığa kavuşturayım ben sadece bu kasa için kalitesiz dedim, zaten genel kanıda bu yönde. Toptan Honda'yı kötülemek yok yani, önceki mesajlarım da belirtmiştim.

quote:

Ama bu iç mekan Hondaya hiç yakışmamış. Bu kasa ilk çıktığında negatif anlamda şaşırmıştım.

bencede bir anlaşmazlık olmuş..ama ben yanlış anlamışım kusura bakmayın..genellediğinizi sandım..

• quote:

Orijinalden alıntı: katzedie

Kurban bayramı yaklaştığından tercih edilebilir.

Anahtarlığına bakarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Bilen de bilmeyen de yazıyor bişeyler.. Civic lerde yedek anahtar dahi sustali sekilde.
    Civicin iç mekanını ben de beğenmedim bu arada..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İç mekanı bende kalitesiz buluyorum.Fakat söyle bir durum var ki,eskı arabam olan astra daha kaliteli malzemeye sahip olmasına rağmen,her tarafından tıkırtılar geliyordu.
    Civicde ise o yumuşak kaliteli malzemeden vazgeçilmiş.Fakat ne tıkırtı ne de malzemelerle ilgili bir sorun var.
    Bütçeniz el verirse opsiyon olarak navigasyon da tercih edin cok ayrı bir hava katıyor bence.
    Yakıt tüketimim 6.8 litre.Arada 6.9 oluyor.
    LPG işi bayiden bayiye değişir.Bazilari garantiyi 3 yıla indiriyor bazıları 6 yıl garantiyi bozmuyor.Fakat bence en iyisi eco civic.
    Donanım olarak dreamde bile esp,otomatik klima vs. standart.Elegance alırsanız sunroof,xenon,koltuk ısıtma,geri görüş kamerası vs. Standart.
    Bayilerde ortalama 3-4 bin indirim yapılıyor.
    Tavsiye ederim,hayırlı olsun .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• o havalandırma kanalları ne öyle yaa biri anyaya biri konyaya bakıyor. civic gibi bir araca hiç yakışmamış
  • İç mekan o kadar da yerden yere vurulacak kadar kötü değil bence, sert plastik olayına hiç takılmıyorum ha sert olmuş ha yumuşak ne fark ediyor ki bunu hiç anlamam.
  • Bence konsoldaki malzemeler benzer plastiklerden (malzemelerden) olur-mümkün olduğunca sadece/geçişsiz montajlanırsa ses daha az olur, tabi işçilik ve karoser de sağlam olmalı.

Mesela şuan kullandığım aracım tıkırtı yönünden önceki araçlarımdan daha iyi ama ticari araçlarımdan Doblo ya da annemin eski Palio ları vs kesinlikle %0 tıkırtıya sahipler kaldıki değil parmağınızdaki yüzük deneme amaçlı tırnağınızla bile bu araçların plastiğine derin çizikler atmak pek zor değil!

Civic teki sert aksamlar yumuşak olsa daha iyi hissettirebilirdi ancak mevcut malzemeler de öyle naylon gibi değil güzel bir dokusu-rengi var, havalandırma ızgaralarını açıp kapayan parça hariç. Bunun dışında teybin olduğu kısım biraz daha zarif tasarlanabilir ve kullanılan sprey boya daha farklı seçilebilirdi.
  • Tanıdığımda 2008 Elegance otomatik versiyonu var. Şöyle ki,

1- Forumda yerden yere vuran da var, Mercedes ve BMW ayarında tutan da var. Ortalama bir otomobil.
    2- Fazla benzin harcıyor. Yakıt tüketimi konusunda kesinlikle ekonomik bir araba değil.
    3- İçeriye yol sesi alıyor. Bildiğim kadarıyla da Japon otomobillerinde böyle bir durum var.
    4- Eski kasanın iç dizaynı çok güzeldi ama fazla sportif olduğu için tercih eden kitle oldukça kısıtlıydı. Yeni kasanın dizaynı bana göre kötü.
    5- Otomatik şanzımanı oldukça güzel.
    6- Bahsettiğim kişi aracı 2007 sonunda 46.000 TL'ye almıştı, o fiyata göre güzel araçtı.

Bana göre tercih edilecek bir araç değil. Bu arabanın Türkiye'de 1.6 dizel motorla gelmesi gerekir. Dizeli olmaması, bu aracı ölü doğmuş bir bebek haline getiriyor. Honda'nın 6 yıl garanti vermesi ise oldukça güzel. Gerçek olan bir şey var; o da şu : Herhangi bir oto sanayiye gidin ve etrafınıza bakın. 10 yaşına varmış ya da 10 yaşını geçmiş olan kaç tane Japon otomobili var ? Geneli Opel, VW ve Mercedes gibi Alman markaları bulunur.

Uzun vade araba alacak olsam, tercihim Japonlardan olurdu. 5 yıl ve daha az süre için sarışın, renkli gözlü mühendisleri tercih ederdim. 5 yıldan uzun süre kullanacaksam, tercihim çekik gözlülerden olurdu. Kısacası fanatikliğin gereği yok.

• Ben tek kelimeyle 5 vitesli ve yakıt tüketim değerleri çok ama çok yüksek olan bu araca ekonomik ve vazgeçilmez diyen arkadaşlara şaşırıyorum. Allah aşkına girin honda'nın sitesine de otomatik civic'in yakıt değerlerine bir bakın:) Lpgsiz bu araca binmek için çok zengin olmak, fikren yoksul olmak lazım. Eee lpg taktıktan sonra ekonomik olsa ne yazar olmasa ne yazar. Bi arkadaş gönüllerin şampiyonu jetta demiş ama 1,2 (sanayi ağzıyla fındık kadar motor) tsi motor jettadan inip civice bi binin ya da tam tersini yapın farkı anlarsınız. Hee ama şu var hondanın iç görselliği çok daha fazla o ayrı. Renault bile artık 0,9 turbo motorlu araç çıkardı clio ile ve adamlar yok satıyor. Daha ne denebilir ki:) İlla honda diyorsanız tabii ki efsane kasa tercih edilmeli. Yeni kasadan inip eski kasaya binin ya da tersini yapın gene farkı anlarsınız:)
  • bi önceki kasa civic güzeldi beğeniyordum ama bu yeni kasaların arka stoplar hoşuma gitmedi
  • Lpg taktıracam diye sıfır araba alınır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

Lpg taktıracam diye sıfır araba alınır mı?

:) çok doğru tespit...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

Lpg taktıracam diye sıfır araba alınır mı?

Niçin alınmasın?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.