Şimdi Ara

2012 Honda Civicler nasıl yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Motosiklet olarak honda kullanıyoruz cok memnunuz bu sene 2012 civic alalım diyoruz +ları -leri nelerdir.Bize kaca mal olur.

1.Lpg kitli alacağız sıkıntı olurmu ortalama kac lt yakar kac krş yakar
    2.Honda civicler bu yeni kasa cok tutulmus sıkıntısı var mı piyasada cok var
    3.Donanım olarak nasıl eksikleri varmı ?
    4.2012 ikinci elde olabilir temiz bişey olursa
    5.Brc ile kendilerimi takıyor sübap erimesi falan olurmu
    6.Başka araç ve model tavsiye edebilirsiniz

Şimdiden teşekkür ederim

• Geçen hafta bir yakınımız iki adet aldılar (abi kardeş) 48.500 tl hangi modelini aldılar detaylarını bilmiyorum ama. Yanılmıyorsam 6 yıl garanti vermişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parker48 -- 23 Ekim 2012; 10:53:15 >
  • Benzinde binmeyin geri kalan hiç bir sıkıntı yok
  • sıfır almak için çok araştırdım.
    dizel qashqai aldım ama honda hakkında da epey bilgi aldım.
    standart civic lere lpg uyguluyorlar ve 3yıl / 100bin km garanti veriyorlar. (çelik subap, problem yok)
    ancak satış temsilcisi motor bloğu ve subapları lpg ye daha da dayanıklı motora sahip
    yeni elegance lpg liler geldiğini ve onlara 6 yıl / 150bin km garanti verdiklerini söyledi. 600tl gibi fark istiyorlar.
    kumaş döşemeleri ve ve teyp kısmının malzeme kalitesini beğenmedim ama alınabilecek en uygun araç.
    eski tip motorun lpg avantajı, sessiz motor, yüksek 2. el, yüksek donanım v.s...
    2. elde absürd rakamlar olduğu için sıfır almak en iyisi. bayiler pazarlıkla çok iyi fiyatlar veriyorlar.
  • hayatınızda alabileceğiniz en sorunsuz motor üreticisinden biridir Honda..
    bütçenizin yettiği herhangi bir Honda aracını gönül rahatlığıyla alın
    2005 Model İntegra Type-S sahibiyim ve bir çok honda aracı kullandım Cr-V , Crx , Ek, Eg , sedan ve hb Civic vs vs..
    Yakın zaman planlarım içinde type-s'imi fd2 civic type-r ile değiştirmeyi düşünüyorum..
  • Litre bazında dizel ile benzin arasındaki makas daralmışken Civic eco almak çok mantıklı bir seçim bana göre.

Donanımlı, yeteri kadar güçlü, tasarruflu ve sorunsuz bir araç. Daha ne olsun.
  • Arkadaşlar hepinize cok teşekkür ederim en yakın zamanda gidip test edeceğim izlenimlerimi yazacağım bakalım inşallah alırız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İç mekan bana aşırı kalitesiz geliyor.
  • beğendim bir araç otomatik+lpg bu günlerde iyi bir tercih otomatiği ve lpg uyumu sorunsuz donanımıda bol benim gördüğüm eksikler içeri çok ses alıyordu yol tutuşu iyidi fakat çok nadir tedirgin ediyordu insanı..

Bir ara baktığım araçtı fakat fiyatlar yüksek geldi , Insignia ve Passatın baz donanımları 55.000 lira civarına satılırken bana civic yüksek geldi ha donanım farkı var derseniz sizin için önemli olabilir ama benim için hiç önemli değil biri C biri D segmenti konfor, yol tutuş, boyut, yalıtım ve performans farkettiriyor yani..

Ama Civici düşünüyorsanızda alınır niye alınmasın kaliteli bir LPG dönüşümü ile uzun yıllar binersiniz ülkemizde ikinci el piyasasıda fena değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilicon -- 23 Ekim 2012; 13:34:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: h.aras.k

İç mekan bana aşırı kalitesiz geliyor.

Civic benim çok almak istediğim, canlı olarak görmeden çok beğendiğim bir arabaydı.
    Forumda çeşitli kişiler sizin de bahsettiğiniz gibi iç mekanın kalitesizliğinden bahsediyordu.
    Ama ben bunun kişilerin arbattığını, beklentisinin yüksekliğinden ya da araca bir nevi çamur atma isteğinden olduğunu düşünüyordum. (Malum forumda her markanın aşırı derecede fanatikleri mevcut ve bu kişiler diğer markalara çamur atmayı seviyorlar)
    Neyse geçen ay Sivas'ta boş zamanım oldu, arkadaşlarla beraber bayileri gezmeye gittik. Önce VW, sonra Opel, en sonda Honda'ya uğradık.
    Arabanın içine binince gerçekten de bahsedilen o kalitesizlik hissini gözlerimle gördüm.
    Araba nedense bana iç mekanda C sınıfı kalitesini hissettirmedi.
    Şimdi nasıl anlatsam bilemiyorum ama arabaya binince bir şeylerin eksik olduğunu hissettirdi bana.
    Özellikle Honda bayine gitmeden önce incelediğimiz Jetta ve Yeni Astra Sedan'ın yanında kalite algısı çok düşük geldi.
    En basitinden kapı kollarına baktım plastik. Metalik gri renkli bir boyayla boyamışlar, o kadar.
    O kadar çok beğendiğim bir araba olduğu için cidden hayal kırıklığına uğradım. Oysa ki almayı düşündüğüm arabalar içinde ilk sırada Civic vardı.
    Neyse 2 hafta kadar önce de ailemle birlikte Denizli'de çeşitli araçlarla test sürüşü yapmaya gittik.
    Otomatik Honda Civic test ettim. Nedense Honda gene en sona denk gelmişti.
    Civic'ten önce test ettiğim 1.2 Jetta olsun, 1.4 Leon olsun, CRDI Ceed olsun bana daha performanslı geldiler (Bu araçlar düz vitesti ama)
    Civic sanırım otomatik olmasından ve motorunun atmosferik olmasından dolayı performansı diğer araçlara göre zayıf geldi.
    Fakat otomatiğine lafım yok çok güzel bir şanzımanı var orası ayrı. (Ayrıca ben arabayı genelde düşük devirlerde kullanırım, bu nedenle turbo motorlulara karşı torkunu yüksek devirlerde veren bir atmosferik motorun performasının düşük gelmesi benim kullanım stilime göre normal sayılabilir. Yoksa araba gerçek gücünü yüksek devirlerde gösteriyor)
    Bunlar dışında annem arka koltuk genişliğini ve konforunu yeterli buldu. Jetta kadar geniş değildi ama Civic, şaft tüneli olmaması ve arkaya kadar uzanan havalandırma kısmının olmamasından dolayı özellikle arka koltukta 3 kişi seyahat edeceği durumlarda bana göre daha iyi.
    Ayrıca babam da arabanın içine lastik sesi aldığından bahsetti. Söylendiği gibi tırtıklı asfaltta araba içeriye ses alıyordu. (Diğer markalarla genelde sıcak asfaltta sürüş yaptım. Onların ses alma durumu ne bilemiyorum. Sonuçta Civic'te sıcak asfaltta yol sesi hissettirmiyordu)
    Hatta dönüşte babam senin araban Honda'dan daha az ses alıyor bile dedi. (99 model Corsa sahibiyim. Tabi benim arabanın motor sesini içeriye Civic'e göre daha fazla almasından dolayı kulağa lastik sesleri daha az geliyor olabilir)
    Benim araba hakkında ufak değerlendirmelerim bunlar. Umarım kafanızda bir fikir oluşturur. Ama bence en güzeli gidip arabayı görün, test sürüşü yapın. İçinize sinen arabayı alın.

• Kurban bayramı yaklaştığından tercih edilebilir.

Anahtarlığına bakarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.
  • Civic'in yeni kasalarını herkesin aksine ben eskisine kıyasla daha iyi buluyorum. Ancak iç mekan eskiye kıyasla gittikçe kötüleşiyor.

Burda Civic hakkında kötü şeyler yazdığım zaman Hondacılar üzerime hücum ediyor. Ama herşey ortada işte. Accord'a bakıyorsunuz Civic'e bakıyorsunuz ikisini de honda mı üretmiş diyorsunuz. Biri D sınıfında gerçekten apayrı bir kalitesi ve zevki olan bir araç biri , C sınıfının ortalama kalitesini yansıtmayan bir araç. Araçta aynı zamanda yüksek hızlarda çok fazla vibrasyon olduğuna dair kullanıcı yorumları var.

İç mekan tasarımı kötü değil , iç mekan kalitesiz. Araç malesef kalitesiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

Civic'in yeni kasalarını herkesin aksine ben eskisine kıyasla daha iyi buluyorum. Ancak iç mekan eskiye kıyasla gittikçe kötüleşiyor.

Burda Civic hakkında kötü şeyler yazdığım zaman Hondacılar üzerime hücum ediyor. Ama herşey ortada işte. Accord'a bakıyorsunuz Civic'e bakıyorsunuz ikisini de honda mı üretmiş diyorsunuz. Biri D sınıfında gerçekten apayrı bir kalitesi ve zevki olan bir araç biri , C sınıfının ortalama kalitesini yansıtmayan bir araç. Araçta aynı zamanda yüksek hızlarda çok fazla vibrasyon olduğuna dair kullanıcı yorumları var.

İç mekan tasarımı kötü değil , iç mekan kalitesiz. Araç malesef kalitesiz.

Bu yazdığınızı aracı incelemeden önce görsem kendimce "önyargılı bir yorum" olarak düşünürdüm herhalde.
    Fakat aracı inceleyince fark ettim ki asıl önyargılı olan benmişim. (Honda'ya karşı pozitif önyargılı yaklaşıyordum)
    Oysa şimdi aracı inceleyip, test sürüşü yapmış birisi olarak yorumunuza %100 katılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 23 Ekim 2012; 15:08:36 >

• 1.lpg kitli alacağız sıkıntı olurmu ortalama kac lt yakar kac krş yakar.
    2.Honda civicler bu yeni kasa cok tutulmus sıkıntısı var mı piyasada cok var
    3.Donanım olarak nasıl eksikleri varmı ?
    4.2012 ikinci elde olabilir temiz bişey olursa
    5.Brc ile kendilerimi takıyor sübap erimesi falan olurmu

Cevaplar:

1. LPG de sorun olmaz, Honda motorları uygundur fakat ben LPG ye hep soğuk bakıyorum.
    2. Japon araçlarında kronik sorun sıfıra yakındır. Sorun çıkarma olasılığı da düşüktür.
    3. Eksikliği yok, eski kasaya göre en büyük artısı da yol bilgisayarı.
    4. Soru değil atlıyorum,
    5. Dediğim gibi Honda'da sıkıntı olmaz, sübablar erimez.

Kişisel yorumum:

Yeni Civic sürüş olarak bana keyif vermedi. 7. nesil Civic sahibiyim, benim aracım bana daha keyifli geliyor.
  • quote:

Gidip en dandik resmi koymak olmamış.

Şöyle bir resim koyalım:

Ayrıca malzeme kalitesi olarak da gönüllerin şampiyonu (!) olan Jetta'dan kat kat daha iyidir.

• 2012 honda civic nasıldır bilmiyorum ama 94 civic Sİ naısldır çok iyi biliyorum.
  • kimisi kasayı kötü buluyor. Geçtiğimiz günlerde de hondanın motorunu kötüleyen bir konu açılmıştı. Ancak Honda kullanan da kolay kolay başka marka araba almaz.
  • 5 ileri manuel vitesi mevcut...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihceylan93

eski kasasının iç mekanı çok daha kaliteliydi.
    tasarımı ona keza çok daha sportif ve güzeldi.
    Fakat yeni civic de lpg ye tam uyumlu kendini kanıtlamış motor şanzıman kombinasyonu ve 5 yıl garantisiyle piyasada çok tutuldu.
    Ben olsam eski kasasının temizinden bulur alırım.
    Fazladan verdiğim param da cebimde kalır.
    Ama iç mekan kalitesi kriterleriniz arasında değilse rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

quote:

Gidip en dandik resmi koymak olmamış.

Şöyle bir resim koyalım:

Ayrıca malzeme kalitesi olarak da gönüllerin şampiyonu (!) olan Jetta'dan kat kat daha iyidir.

Sizin koyduğunuz resimde de pek bir fark yok. Alt tarafı bir ekran var. Bu arada söyliyim amacım aracı kötülemek değil. Ama bu iç mekan Hondaya hiç yakışmamış. Bu kasa ilk çıktığında negatif anlamda şaşırmıştım. Ek olarak;

http://forum.donanimhaber.com/m_64076499/mpage_1/key_/tm.htm

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.