Şimdi Ara

2012 Hyundai Era 1.bilmem kac Dizel ile gezi... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
4.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: beratyus

era takımı olarak bizi buraya getirtmeyin yani !

ha bu arada bizim hız sabitliyicisine ihtiyacımız yok evelAllah ayağımız sağlam basar gaza

nasil yok be ya oyle daha kolay oluyor cok yoruyor yoksa uzun yolda

aux var diosunuz yani? yanlis mi anladim yoksa sadece usb mi var iphone ipad jarj icin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vknyvz

quote:

ha bu arada bizim hız sabitliyicisine ihtiyacımız yok evelAllah ayağımız sağlam basar gaza

aux var diosunuz yani? yanlis mi anladim yoksa sadece usb mi var iphone ipad jarj icin?

hocam sizin b sinifi bir aractan beklediginiz nedir anlamadim gitti
    normal kullanimda az yaksin basinca gitsin kesilmesin armudun sapi uzumun copu denmeyecek sekildede donanim olwun derseniz kiralayin.

yok ben rahat etmek istiyorum ozellikli olsun derseniz buyurun c sinifi d sinifi arac bakin polemik yaratmanin anlami yok. kiraladiginiz c sinifi cogu aracin ise 1.5vgt 110beygir era dan uatun bir perfoemansi olmayacak fren tutmuyor durumuysa ayaginizin ayarina bagli bir durumdur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kiralık araç ve masrafım çok olurmu ilginç geldi nedense kiralık araç konularından sonra bir arama yapmanızı öneririm
  • tehlikeli bir araç güvenlik yok
    yol tutuş yok
    fren yok
    seri olmasına seri de arabanın gideni değil duranı makbuldur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunrasit

tehlikeli bir araç güvenlik yok
    yol tutuş yok
    fren yok
    seri olmasına seri de arabanın gideni değil duranı makbuldur.

bırak Allahını seversen,ya bu arabayı hiç kullanmadın,ya da ehliyetsiz ergenlerdensin.
  • yaş 38
    aracı kullandım
    deneyimsiz yazmam
    senin yazdıklarının dayanağı yok asıl ergen olan sensin muhtemel.
  • quote:

yaş 38
    aracı kullandım
    deneyimsiz yazmam
    senin yazdıklarının dayanağı yok asıl ergen olan sensin muhtemel.

kusura bakma profilin kapalı burada genelde ergenler profilini kapatır,o lafı bu yüzden yazdım.

Aracı 85 bin km dir kullanıyorum,ve o araçlar şerefsiz bir tır sürücüsünün kullandığı tırın dorsesinin altından çıktım,burnum kanamadı,şasede de en ufak bir sıkıntı olmadı.

Ben yazdıklarımı bu tecrübeler ile yazıyorum,camdan izleme,kenardan oturup izleme,15-20 dakika kullanıp izlemeyle değil,umarım yeterlidir.
  • 3.5 sene hyundai kullanmış biri olarak yazdım
    seyretmedim camdan
    hyundai markasını severim
    profili kapatma sebebim ergenlerin orda burda şunu yazmış deyip
    salakça makara yapmaya çalışması
    istersen linkleri açayım senin için
    Allah öldürmemiştir bazen en sağlam arabadan ölü çıkar insanlar o arabayı güvensiz yapmaz
    sürücü hatası ve vade dolması olur bir ağacı sarıp sarmalamış volvo araç gördüm içinden sağ çıkmak bir kenara
    tek parça çıkmak imkansız
    netice sen sağ çıkmışsın geçmiş olsun Allah uzun ömür versin
    ancak hyundai ncap testine sokmadığı modeli accent eradır bunu bir düşün!
    ha bu linkte 2009 öncesi puanını gösterir
    http://www.euroncap.com/results/hyundai/accent.aspx

• peki Harun Bey bu yorumunuz gerçeği yansıtan ve size yakışan bir yorum mu?

''tehlikeli bir araç güvenlik yok
    yol tutuş yok
    fren yok '''

era b sınıfı bir araçtır,sınıfındaki bir çok araçtan da üstün bir araçtır.üst segmentteki araçlar ile kıyaslamak büyük hatadır.

Bu arada geçmiş olsun dileğiniz ve iyi temennileriniz için teşekkür ederim.
  • yakışmayacak birşey söylemedim herkes burada forum ortamında fikrini belirtebilir
    kimseye hakaret etmedim küfür etmedim yakışmamak gibi bir durum yok
    ben verilerle ve kanaatimle yorum yaparım bunun abes bir tarafı olamaz
    size iyi forumlar dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leon ^^

motor ömrü ortalama kaç km dir acaba?

Benzinli ve LPG'li Hyundai'ye bindim geçenlerde. Ticari taksi idi. 870.000 lerde idi araba. 600.000 lerde motor yaptırdım demişti taksici.

CRDI'ler de iyi motordur. Ama ben DCI seviyorum.
  • quote:

yakışmayacak birşey söylemedim herkes burada forum ortamında fikrini belirtebilir
    kimseye hakaret etmedim küfür etmedim yakışmamak gibi bir durum yok
    ben verilerle ve kanaatimle yorum yaparım bunun abes bir tarafı olamaz
    size iyi forumlar dilerim.

teşekkürler ,size de iyi forumlar.
  • arkadaş zaten aracı kiralamış memnun olduğunuda belirtmiş hayatında eranın kapısını açmayan bile yorum yapıyor işte
  • Bende 2011 1.4 benzinli Era sahibiyim. Aracımdan gayet memnunum. Bana göre B sınıfı araçların en iyilerinden. Sorunsuzluğu performansı gayet iyi.
  • 2006 1,5 hundai accent era var, şu dizel az yakan turbolu olandan

+ yönleri
    - az yakar (uzun yolda 5lt yakıyor, kalabalık aile iseniz tavsiye etmem 3kişi için ideal hadi 4 olsun, Biz 5kişi oldugumuzdan artık uzun yola kullanamıyoruz)
    -klima vb şeylerde hiç sorun yok
    -aracın çekmem derdi yok, sol şerite geç bas sorun yok
    -ankara istanbul arasını 3,5 saatte aldım, hiçte sorun yaşamadım
    -parçası çok ucuz
    -şehir içindede az yakıyor 6-7lt max

-yönleri
    -fren denilen bişi yok, önünüze çok iyi bakmanız lazım önceden sezip frene basmalısınız(bununda çözümünü buldum vitesteyken araba daha iyi frenliyor)
    -yanınızdan hızlı bir araç geçtiğinde veya çok rüzgar varsa araba sallanıyor
    -belli hızdan sonra içeriye çok ses alıyor (uzun yolda deli ediyor adamı)

tam bir fiyat performans arabası

• quote:

Orijinalden alıntı: vknyvz

quote:

kardeşim ayağın sağlam basmıyosa ben napayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

2006 1,5 hundai accent era var, şu dizel az yakan turbolu olandan

+ yönleri
    - az yakar (uzun yolda 5lt yakıyor, kalabalık aile iseniz tavsiye etmem 3kişi için ideal hadi 4 olsun, Biz 5kişi oldugumuzdan artık uzun yola kullanamıyoruz)
    -parçası çok ucuz

-yönleri
    -fren denilen bişi yok, önünüze çok iyi bakmanız lazım önceden sezip frene basmalısınız(bununda çözümünü buldum vitesteyken araba daha iyi frenliyor)

kardeşim isterse bmw olsun boştaykey fren tutmama olasılığı var boştamı fren ediyosun sen vitesdeyken frene basılır benim bildiğim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

2006 1,5 hundai accent era var, şu dizel az yakan turbolu olandan

+ yönleri
    -parçası çok ucuz

-yönleri

kardeşim isterse bmw olsun boştaykey fren tutmama olasılığı var boştamı fren ediyosun sen vitesdeyken frene basılır benim bildiğim

ben genelde otomatik araç kullandıgımdan era ilk vitesli kullandıgım araçlardan, hızım düşükken alışmısım debriaj fren olayına, 100le giderkende aynı olayı yapıyordum ama sonra vitesteyken fren yapıyorum, tam durma anına gelince debriaja basıyorum

• Bu nasıl bir yaklaşımdır arkadaş

Birisi i-phone girişi var mı diye sorar birisi boştayken araba durmuyor der birisi sağlam değil der

i-phone denilen cihaza özel bir giriş yok üstadım araçta. Ben i-phone kullanmıyorum girişi nasıldır hiçte merak etmedim

araba durmuyor diyen arkadaşım; ben mercedes kullanıyorum şu anda ancak mevcut hızını arabanın durabilme mesafesiyle hesabını yaparak frene uygun sertlikte basarsanız durmayacak araba yoktur. Era'yı 3 yıl kullandım bu arada.

Son olarak; boşta durmuyor diyen arkadaş: hiç bir manuel araba yüksek hızda boşta durmaz ki zaten şoförlük konusunda az çok deneyime sahipseniz bunu bilmeniz gerekir. Ani duruşlarda bile vites küçülterek çok daha çabuk durmayı sağlarsınız. Otomatik araçtada aynıdır gereğinden fazla heyecan yaparsanız abs devreye girer ve duruş mesafesi uzar.

Yani sonuç şudur ki; arabanın ne olduğunun bir önemi yoktur. Önemli olan gaza frene debriyaja basan ayakların hüneridir. Kombinasyonu sağlayabilen şöför için gitmeyen arabada yoktur durmayan arabada... Ciddi bir kaza anında da iş arabada değil yine şoför'ün minimum hasara yönelebilecek soğukkanlılığına bakar iş.

• quote:

Orijinalden alıntı: C_ihan

Bu nasıl bir yaklaşımdır arkadaş

Birisi i-phone girişi var mı diye sorar birisi boştayken araba durmuyor der birisi sağlam değil der

i-phone denilen cihaza özel bir giriş yok üstadım araçta. Ben i-phone kullanmıyorum girişi nasıldır hiçte merak etmedim

araba durmuyor diyen arkadaşım; ben mercedes kullanıyorum şu anda ancak mevcut hızını arabanın durabilme mesafesiyle hesabını yaparak frene uygun sertlikte basarsanız durmayacak araba yoktur. Era'yı 3 yıl kullandım bu arada.

Son olarak; boşta durmuyor diyen arkadaş: hiç bir manuel araba yüksek hızda boşta durmaz ki zaten şoförlük konusunda az çok deneyime sahipseniz bunu bilmeniz gerekir. Ani duruşlarda bile vites küçülterek çok daha çabuk durmayı sağlarsınız. Otomatik araçtada aynıdır gereğinden fazla heyecan yaparsanız abs devreye girer ve duruş mesafesi uzar.

Yani sonuç şudur ki; arabanın ne olduğunun bir önemi yoktur. Önemli olan gaza frene debriyaja basan ayakların hüneridir. Kombinasyonu sağlayabilen şöför için gitmeyen arabada yoktur durmayan arabada... Ciddi bir kaza anında da iş arabada değil yine şoför'ün minimum hasara yönelebilecek soğukkanlılığına bakar iş.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.