Şimdi Ara

2012 J Kasa Opel Astra Edition Tüketim Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
17.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 ay önce 38000 TL' ye 2012 Model Opel Astra J kasa edition model aldım. Aracım en baz model olmasına rağmen bir çok güvenlik ve donanım paketini içinde barındırıyor. Tamam hız sabitleyici ve bilimum sensörler olmayabilir ama çok da ihtiyacım olduğu söylenemez.

Öncelikle problemim yakıt tüketimi ile ilgili. İzmir' de yaşıyorum ve şehir içi yol yapıyorum genellikle. Fakat ortalama yakıt tüketimim 11 12 litreyi buluyor, bu durumda beni üzüyor. Bildiğiniz üzere baz modeli aldım ve benzine de ayırabileceğim çok büyük bir bütçem yok. Bu sizce normal mi? Çok hırçın kullanmıyorum, vites değişikliklerini zamanında yapıyorum ama bu ortalamanın altına düşemedim.

Sizce aracıma 2 ay geçmesine rağmen garantisini delip lpg taktırmalı mıyım? LPG taktırmam halinde performans problemi yaşar mıyım? Bir de tüketimi bütçemi zorlar mı?

Teşekkürler, cevaplarınız için.

• Arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anubis7

Arkadaşlar?

Hocam kusura bakmayın dalmışız hemen geldik

Size kesinlikle lpg tavsiye ediyorum, performans kaybı falan hikaye sonuçta aldığınz araç ve motor yüksek performans için değil.Lpg taktırıp kendinize calısın devlete değil.
  • Hocam teşekkürler cevap için. Peki izmirde bildiğiniz taktırabileceğim bir yer var mı? Bir de ne marka taktırmalıyım?

Son soru olarak, 100 km de ne kadar tasarruf yapabilirim?

İş-ev arası git gel 110 km yapıyorum ve feleğimi şaşırdım, son olarak bugün litre fiyatını shell' de 4.93 gördüm, arabada direksiyonu dövüyordum resmen. Evi satacam neredeyse arabaya benzin alacam diye :).

37 lira yakıyor araba bir gidip gelmeye bu arada bilginize.(110 km, ş.içi-ş.dışı karışık. Dur-kalk 7 8 kere maximum).
  • 110 km her gün yapılıyorsa durum vahim. Benzinli arabayla hayatta başa çıkılmaz.

LPG'de tasarruf oranı %40-45 civarındadır. Söz gelimi benzinde 40 kuruş yakan bir araç LPG'de 23-25 kuruş yakar.

Tabi kuruş bazında hesap yapmak doğru değil ama kabaca yapacağın tasarrufu ortaya koymak için böyle yazdım.

100 km'de tüketilen yakıt (Litre) x yakıtın birim fiyatı (TL/Litre) kesin değerleri verir.

Bence bir an önce LPG'ye geçmek için araştırmalara başlayın.
  • bu motorun subapları magnezyum alaşımlı olduğu lpg de sıkıntı oluyor diye biliyorum ama araştırmakta fayda var.1.4 turbo motora bile lpg yaptıranı duymuştum.5 binde-10 binde sorun çıkarmaz ama ilerde sorun çıkarabilir.iyice araştırmadan dönüşüm yaptırmayın derim.
  • Dostum ayni arac bende de var. Ankara'da yasiyorum, aracim 1600kmde. Yol bilgisayarindaki degerlere gore yakit tuketimim 8.2 lt/100km.
    Ortalama hizim ise 38km/saat. Ben de aynen senin gibi ise gidip gelirken kullaniyorum, gunde yaklasik 40km~ yapiyorum.
    Benim kullandigim guzergahta cok trafik olmuyor, yolun neredeyse yarisi duz otoyol.
    Bilgilendirme acisindan kendi degerlerimi paylastim kiyaslayabilmen acisindan.
    LPG konusuna gelince; taktiran birkac kisi duydum forumlarda. Simdilik sorunsuz kullandiklarini yaziyorlar ancak 20.000 - 30.000 km sonra ne olur bilinmez tabiki.
    Bir ustteki arkadasin yazdigi gibi motorun subaplari LPG'nin olusturacagi isiya dayanikli degil diye duydum bircok yerde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aracınızla ilgili her türlü paylaşım bilgi ve dökümanı bulabileceğiniz sitehttp://www.opel sizasla.com/ kolay gelsin opelden sonraki boşlugu silin ben silince adres yıldız olarak gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atl@s -- 2 Ekim 2012; 20:27:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anubis7

Merhaba Arkadaşlar,

2 ay önce 38000 TL' ye 2012 Model Opel Astra J kasa edition model aldım. Aracım en baz model olmasına rağmen bir çok güvenlik ve donanım paketini içinde barındırıyor. Tamam hız sabitleyici ve bilimum sensörler olmayabilir ama çok da ihtiyacım olduğu söylenemez.

Öncelikle problemim yakıt tüketimi ile ilgili. İzmir' de yaşıyorum ve şehir içi yol yapıyorum genellikle. Fakat ortalama yakıt tüketimim 11 12 litreyi buluyor, bu durumda beni üzüyor. Bildiğiniz üzere baz modeli aldım ve benzine de ayırabileceğim çok büyük bir bütçem yok. Bu sizce normal mi? Çok hırçın kullanmıyorum, vites değişikliklerini zamanında yapıyorum ama bu ortalamanın altına düşemedim.

Sizce aracıma 2 ay geçmesine rağmen garantisini delip lpg taktırmalı mıyım? LPG taktırmam halinde performans problemi yaşar mıyım? Bir de tüketimi bütçemi zorlar mı?

Teşekkürler, cevaplarınız için.

bende de aynı araç var ve 6000 km sonunda 8.8 lt tüketim değeri var. bu tüketim sayesinde banka kampanyaları ve akaryakıt şirketlerinin tüm kampanyalarından faydalanıyoruz çok şükür!!! sizinde tüketim değeriniz zamanla düşecektir. son zamlardan sonra LPGde cazibesini yitirdi bence. ama LPG takma konusunda ısrarlıysanız şayet bende subap eritme problemini iyi araştırmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uk1903 -- 9 Kasım 2012; 14:13:37 >

• merhaba arkadaslar aynı aractan bendede var astra 1.6 istanbulda sehır ıcı kullanıyorum suan 10.000 km deyım arabayı zorlamadan kullanıyorum yakıt ortalamam 7.6-7.8 gozukuyor ekranda. bence bu agırlıkta benzınlı araclar ıcın ıdeal
  • Ev - iş arası uzaklık baya varmış. Keşke alırken baz model dizel alsaydınız.
  • Bende de 2012 H kasa astra var fakat motorlarımız aynı Geçen hafta lpg dönüşümü yaptırdım ve rahatladım Tasarruf oranı aldığınız lpg nin lt fiyatı, benzin ile gidilen yol, hava sıcaklığı ile değişkenlik gösterse de %30 civarı olur Çoğu kişi hesap yaparken benzin ile gidilen yolu da lpg ile gidilmiş gibi hesap yapar ve az da olsa benzin tüketimini hesaplamaz Gerçek olan rakam bana göre %30 civarlarındadır ki bu rakam bile bence yeterlidir Yaptığınız lpg dönüşüm masrafınızı da sizin yaptığınız yolu düşünürsek kısa zamanda amorti edersiniz

Sübap problemini bende çok araştırdım Bu problemin olacağını belirtenler genellikle 60-70.000 km leri söylüyorlar fakat 100.000 km ye gelen araçlar da mevcut Problemin yaşanacağını belirtenler çok olsa da bizzat yaşayanlar çok az Bu problem biliyorsunuz 2010 ve sonrası araçları kapsıyor ki bu araçlarında birçoğu lpg li olmasına rağmen problem yaşayanlar çok değil Ayrıca araçta başka bir problem olduğu halde hemen "sübaplarda sorun var" diyen ustalara inanmayıp başka bir ustaya aracı gösterip sübap ile alakası olmayan bir parçadan arızalarını da giderenler var 2010 yılından bu tarafa satılan benzinli astraların birçoğunda lpg olmasına rağmen şikayet sayısı çok düşük seviyede Ayrıca bu problemi sadece astra değil honda ve toyota dışındaki araçlar içinde belirtiyorlar ama durum ortada Araştırma yaparken problemi yaşamamız halindeki masrafı da sordum ve özel servisler 1.000-1.500 tl civarı bir masraf belirttiler Ayrıca değişecek olan sübapların aracın üzerindeki sübaplardan çelik alaşımdan dolayı daha sağlam olduğu ve en az 100.000 km problem yaşanmayacağını belirtiyorlar

Geçen hafta aracıma kapaklı küllük almak için reis otonun yedek parça bölümünde bu konuyla ilgili oradaki kişilerle sohbet ettik Dayanıksız sübapların 2010 yılında kısa bir süre kullanıldığı ve lpg li olmayan araçlarda bile problem yaşanılmasının ardından tekrar revizyondan geçirilip sağlamlaştırıldığını söyledi

Yaptığınız km ye göre ya lpg dönüşümü yaptırın ya da aracı satıp dizel bir araç alın Bu kadar km ye benzinli araca binmek çok mantıklı değil

• Lpg olmadan binmek insanı zorluyor. Tabi km ye ve bütçeye göre degisir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.